Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Black_Lilith wrote:Info dla dziewczyn z Warszawy - byłam w Smyku na Chmielnej, faktycznie ceny super. Dla maluchów jest jeszcze w czym wybierać - rożki, pościele, kocyki, pieluchy, zabawki, gryzaki, przewijaki. Nie widziałam butelek.Bardzo dużo ubranek. Podobno wczoraj były jeszcze wózki, foteliki, krzesełka do karmienia.
Warto się przejechać, wszystko za 25% ceny wyjściowej.
Wysłałam jeszcze męża po pracy po chustę kółkową Lenny Lamb. Wydawało mi się, że nie potrzebuję,bo mam, ale chyba kolejna nie zaszkodziMoże jeszcze będą. Chociaż szanse małe, bo wychodziły po jakieś 50 zł a było tylko kilka.
Ola-Ola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Nie bo mój genialny mąż zgubił paragon...
W lidlu mogą ci wydrukować duplikat paragonu.
Albo tak jak pisal ktoś wyżej jeśli płaciłas karta to potwierdzenie wystarczy. Możesz nawet wyciąg z konta bankowego sobie wydrukować i tez będzie ok oni sobie na jego podstawie są w stanie wydrukować duplikat paragonu. Wiem, ze można tez walczyć o zwrot na podstawie tego, ze wiadomo iż produkt był kupiony u nich (opakowanie, ich marka własna itp.). Ponadto jak ci już kiedyś pisałam kontakt z infolinia to może pomoc. Generalnie wyjść jest sporo z tej sytuacji i dla chcącego nic trudnego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 20:13
-
Mambella wrote:Black_lilith i był mąż po pracy? Zostało tam coś jeszcze? bo może jutro bym wstąpiła.
Był, ale tak na szybko, wpadł i wypadłChust już nie było, ale ogólnie podobno sporo rzeczy jeszcze zostało, tylko straszny bałagan. Dużo rożków, pościeli, ubranek, zawieszki do wózka. Ja też się chyba jutro jeszcze raz przejadę.
-
MonisiaK wrote:Może jutro się wybiorę skoro takie ceny. Aż żal nie skorzystać...
Warto. Ja kupiłam rożek za 14 zł, kocyk Lulujo za 18 zł, kocyk sensoryczny Mr B za 12 zł i pościel dla starszego za 15 zł. Była masa zabawek, zwłaszcza dla dziewczynek był jeszcze duży wybór. -
nick nieaktualnyMakowa_Panna wrote:Właśnie patrzyłam w Rossmann i nie ma. Znalazłam tu https://biobaby.pl/product-pol-953-Pampers-Chusteczki-Aqua-Pure-99-Wody.html
Dwie paczki za 25 zł? Ciup...cena jak dla mnie kosmiczna
Taniej wychodzą płatki kosmetyczne i woda.Karola94c, Makowa_Panna lubią tę wiadomość
-
ej_est wrote:Dwie paczki za 25 zł? Ciup...cena jak dla mnie kosmiczna
Taniej wychodzą płatki kosmetyczne i woda.
Ja bardzo się przyzwyczaiłam do tych chusteczek z lewiatana - "LULA" mają fajny skład i nie są jakieś super drogie, zawsze zamawiam z neta. Wychodzi około 3.50 zł za paczkę -
ej_est wrote:Dwie paczki za 25 zł? Ciup...cena jak dla mnie kosmiczna
Taniej wychodzą płatki kosmetyczne i woda.Karola94c lubi tę wiadomość
-
Ola-Ola wrote:Ja dziś też byłam na wizycie, tyle, że w lux med. Nie przyznawałam Wam się wcześniej, ale prowadzę ciążę u dwóch ginekologów, może to dla niektórych paranoja, ale to moje pierwsze dziecko, wystarane i wyczekane... różnica między jakością świadczenia usług w gabinecie całkiem prywatnym i w ramach pakietu lux med jest diametralna.
W lux med do 20 tc nawet nie założono mi karty ciąży. Na standardowych wizytach nigdy nie badano mnie ginekologicznie (szyjka, pH itp.), lekarz dopiero od 20 tc zrobił mi przeglądowe usg (sprawdzał tylko czy serce bije i czy mała się rusza, ale większość moich koleżanek ma w lux med tylko 3 usg w ciągu całej ciąży), usg I trymestru trwało chyba z 5-10 min.
W gabinecie prywatnym u dr B. Na każdej wizycie jest dokładny wywiad, oglądanie maluszka, sprawdzanie tętna, wagi dziecka, wymiarów, potem badanie ginekologiczne, sesja pytań i odpowiedzi. Ten lekarz ma tez certyfikat fmf, usg I trymestru trwało prawie 45 minut, połówkowe podobnie. Mam do niego numer, zawsze odbiera lub oddzwania.
Generalnie chciałam to napisać po to, żebyście w razie wątpliwości korzystały z usług różnych lekarzy. Lepiej skonsultować się dwa razy niż później żałować...Ja mojemu ufam na tyle, że tylko na prenatalne chodze gdzie indziej, ale on sam mówił żeby iść do kogoś z lepszym sprzętem. ostatnio wspominał, że trzecie prenatalne mam sobie odpuścić i zrobimy w gabinecie, ale i tak idę do tej mojej dr
Tez wolę skonsultować z innym lekarzem. Zawsze to jakieś inne spojrzenie, można porównać sobie itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 20:32
-
Cześć
mu już od poniedziałku w domku wyniki ok, ale mamy jeszcze antybiotyk. Co do mokrych chusteczek używała może któraś z Was huggiesów i jakieś opinie? Dawniej były bardziej dostępne, a teraz są tylko w 3-pakach w Rossmannie lub na allegro. Ja osobiście bardzo je lubię
-
Ja polecam chusteczki z babydream, w zasadzie wszystkie, chociaż używamy głownie tych nagietkowych lub tych zielonych. Do teraz jako papier toaletowy nam bardzo dobrze służą. Ciekawe też są te z oliwką, ale to nie na co dzień.
Bardzo nam się sprawdziły też Tami suche bawełniane chusteczki, te moczyłam w ciepłej wodzie. Coś takiego ma też Dada, z kolei te mokre mają fatalne. -
bumbum wrote:Dziewczyny, zrobiłam sobie badanie moczu na jutrzejszą wizytę u gina i wyszła mi glukoza w moczu - 101 mg/dl. Co to może oznaczać? Zastanawiam się czy nie zrobić jutro glukozy na czczo z krwi. Wcześniejsze wyniki krzywej były ok.
A może powtórz też badanie moczu na wszelki wypadekStraciatellaa, bumbum lubią tę wiadomość