Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniiiikaaaa wrote:W karcie podaje się chyba datę porodu. Myślałam że system sam oblicza bo u mnie się nic nie pojawia.
Ja w ogóle nie mogę podać , tylko dodać dzieciTakże w grudniu pójdę do nich i im powiem
. Zobaczymy co z tego wyniknie
-
bumbum wrote:Dziewczyny, zrobiłam sobie badanie moczu na jutrzejszą wizytę u gina i wyszła mi glukoza w moczu - 101 mg/dl. Co to może oznaczać? Zastanawiam się czy nie zrobić jutro glukozy na czczo z krwi. Wcześniejsze wyniki krzywej były ok.
Hej ja miałam już 2 razy glukozę w moczu raz w 15 tyg 32mg/dl i raz teraz w 29 27.6 mg/dl.
Tym drugim razem zrobiłam też z krwi i była ok bo 90.Lekarz na wizycie stwierdził , że w ciąży takie rzeczy się dzieją.Rzucił okiem na krzywą i pow.ze jest ok ale bym powtorzyła badanie.Tak też zrobiłam i glukozy już nie było
Powtórz sobie mocz i zrób glukoze na czczo. -
No moje zamówienie na gemini tez mnie zwalilo z nog a to dopiero poczatek. Mam pytanie czy inwestujecie w laktatory? Jesli tak to jakie?
Ogolnie to do ok 30tyg czulsm sie super a teraz nie mam na nic sily, bardzo sie meczevi chodze jak kaleka bo boli mnie lewy posladek i kregoslup. Wiec chyba teraz juz tak bedzie do lutego:) -
Karola94c wrote:U mnie te Panie w Mopsie są tak nie miłe, jak kiedyś poprosiłam, żeby pomogły wypełnić mi wniosek to jedna z Pań, zaczęła wręcz krzyczeć, że nie ma czasu i że sama muszę do tego dojść.. po czym wzywała mnie z 5 razy do siebie bo coś jej nie pasowało.
Przy świadczeniu rodzicielskim nie ma kryterium dochodowego.
Przy reszcie wymienionych przeze mnie świadczeń jest kryterium. Jak będziesz składać wnioski około styczeń luty 2019 to brany jest pod uwagę rok 2017 plus wszystkie zmiany. Ciężko powiedzieć jakie dokumenty bo musiałabyś opisać cała sytuacje, ile dzieci, w jakim wieku, czy sama wychowujesz czy z mężem/partnerem. Czy pracujecie, jak tak to od kiedy.
W każdym mopsie pracownik ma obowiązek przyjść wnioski i jak będzie brakować dokumentow będzie Cię wzywał do dostarczenia ich. Najważniejsze przy 500 plus i zasiłku rodzinnym jest złożyć wnioski w miesiącu w którym urodziło się dziecko ponieważ jeżeli nie przekroczysz dochodowo to dostaniesz od tego miesiąca w którym złożyłaś wniosek (jak dziecko urodzi się w lutym a ty złożysz w marcu to dostaniesz od marca). Wtedy zasiłek rodzinny dostaniesz za cały miesiąc a 500plus proporcjonalnie liczą na ilość dni kiedy urodziło się dziecko. Przy becikowym masz rok, a przy świadczeniu rodzicielskim chyba 3 miesiące na złożenie a potem nadpłacają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 07:54
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Hej, ja od 6 na nogach, ogarnęłam się i dziewczyny i starszą odwiozlam do przedszkola a młodsza w tym czasie zasnela więc odpoczywam i pije herbatkę. Krupnik mam z wczoraj a na drugie danie jeszcze nie mam pomysłu.
Pasuje wyskoczyć na strych i ogarnąć prześcieradła na przewijak i do łóżeczka a pościele i samo łóżeczko to ja nie wiem kiedy... Chyba w nowym roku jak się czas będzie kończył25.01.2019 cc
-
Dziewczyny 2+2 na rzeczy do pielęgnacji dzieci będzie w Rossmanie 10-18 grudnia
Info z dobrego źródła.
Witam się w 29 tygodniuStraciatellaa, Pau.Em, Ola-Ola, symbolica, Makowa_Panna, Ciążowa_Gapsy, baranosia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Hej ja miałam już 2 razy glukozę w moczu raz w 15 tyg 32mg/dl i raz teraz w 29 27.6 mg/dl.
Tym drugim razem zrobiłam też z krwi i była ok bo 90.Lekarz na wizycie stwierdził , że w ciąży takie rzeczy się dzieją.Rzucił okiem na krzywą i pow.ze jest ok ale bym powtorzyła badanie.Tak też zrobiłam i glukozy już nie było
Powtórz sobie mocz i zrób glukoze na czczo.
Właśnie wróciłam z diagnostyki, zrobiłam jeszcze raz mocz i właśnie glukozę na czczo
-
SiSi111 wrote:No moje zamówienie na gemini tez mnie zwalilo z nog a to dopiero poczatek. Mam pytanie czy inwestujecie w laktatory? Jesli tak to jakie?
Ogolnie to do ok 30tyg czulsm sie super a teraz nie mam na nic sily, bardzo sie meczevi chodze jak kaleka bo boli mnie lewy posladek i kregoslup. Wiec chyba teraz juz tak bedzie do lutego:)
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLutyska wrote:Nie wiem czy Cie tym pociesze, ale jakiś czas temu miałam podobnie
dosłownie jak w pierwszym trymestrze, niedobrze mi było i prawie wymiotowałam, w głowie mi się kręciło, już się bałam że to jakaś wirusówka/jelitówka czy zatrucie ale przeszło samo więc chyba jakieś przemęczenie.
Teraz za to czuję się jakbym miała na dniach rodzićwczoraj co chwilę brzuch robił mi się twardy mimo że całe popołudnie leżałam, magnez wzięłam, później też nospe a brzuch jakby nie reagował na tabletki przez co w nocy spać nie mogłam a jak już zasnęłam to rano nie chciało się wstawać. Przez ten brzuch to i chodzić nie mogłam bo wszystko ciągnęło
mam nadzieję że dziś będzie lepiej, póki co jest ok
miałam tak samo. I nospe i magnez wzięłam i skurcze i tak były, A mały szalał i kopał.
-
nick nieaktualnyKarola94c wrote:Dziewczyny, w ogóle to mam pytanie, na pewno każda z nas będzie składała o jakieś zasiłki do MOPSU.. Ja aktualnie nie dostaje nic, bo wszystko mi przekracza ale jak się urodzi mały to chciała bym złożyć o wszystko co jest możliwe, żeby zobaczyć czy coś się uda.. ale nie mam bladego pojęcia co mi potrzebne i do czego.. Czy jest jakaś kochana duszyczka na forum co by podała jakie papiery do czego są potrzebne?
Przede wszystkim nie MOPS, a MOPRtam musisz wszystko załatwiać. Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie to dwa rożne budynki w dwóch rożnych częściach miasta. Ja z dokumentów potrzebowałam tylko PIT i w sumie tyle. Wypełniasz wniosek, ja to zawsze robię na miejscu w razie czego Pani z MOPRu jeszcze sprawdzają i ewentualnie pomagają poprawić błędy czy uzupełnić miejsca, których sie nie jest pewnym. Tak naprawdę na drugie dziecko nie musisz mieć nic jesli chodzi o 500+ bo dochód nie ma znaczenia i tylko wniosek składasz, jesli chcesz sie ubiegać tez o świadczenie na pierwsze dziecko to musisz mieć ten PIT. Wiem, ze znaczenie ma od ilu lat pracuje sie w jeden firmie bo zawsze o to pytają w przypadku męża i jak mowię, ze od kilku lat w tym samym miejscu to mówią, ze ok, a tak by trzeba było pewnie jakieś umowy z pracy jeszcze dowozić i w ogóle. Przy świadczeniu rodzinnym i becikowym miałam tak samo tylko PIT i chyba akt urodzenia dzieci na becikowe. Nie wiem jak jest z kosiniakowym sama sie bede niedługo dowiadywać.
Najlepiej to wejdź sobie na stronę MOPRu twojego miasta i tam powinno być wszystko rozpisane, przynajmniej na stronie naszego MOPRu tak jest...każde świadczenie osobno rozpisane jakie trzeba mieć dokumenty i spełniać wymogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 09:26
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny