X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Mnie długość zastanawia i czy nie wyglądałaby w niej jak w koszuli męża

Ja śpię w koszulachmeza wiec mi by to akurat pasowało :D

Dorota3 lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Nie wiem czy Cie tym pociesze, ale jakiś czas temu miałam podobnie :) dosłownie jak w pierwszym trymestrze, niedobrze mi było i prawie wymiotowałam, w głowie mi się kręciło, już się bałam że to jakaś wirusówka/jelitówka czy zatrucie ale przeszło samo więc chyba jakieś przemęczenie.
    Teraz za to czuję się jakbym miała na dniach rodzić :/ wczoraj co chwilę brzuch robił mi się twardy mimo że całe popołudnie leżałam, magnez wzięłam, później też nospe a brzuch jakby nie reagował na tabletki przez co w nocy spać nie mogłam a jak już zasnęłam to rano nie chciało się wstawać. Przez ten brzuch to i chodzić nie mogłam bo wszystko ciągnęło :/ mam nadzieję że dziś będzie lepiej, póki co jest ok

u mnie wczoraj wieczorem było to samo po 2 magnezach i nospie trochę się uspokoiło

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi na początek laktator pożyczy mi koleżanka. Nie chcę inwestować jeśli nie będę używać wcale albo sporadycznie. Jeśli musiałabym KPI to wtedy zainwestuje w elektroniczny. Wyjdzie w praniu.
    Też mi na wieczór twardy brzuch, ale źle mi się w łóżku było przewracać.
    Kupiła ostatnio właśnie podobna koszule. Zobaczymy czy się sprawdzi. A mama zamówiła mi tą porodową od mamaginekolog

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Przede wszystkim nie MOPS, a MOPR :D tam musisz wszystko załatwiać. Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie to dwa rożne budynki w dwóch rożnych częściach miasta. Ja z dokumentów potrzebowałam tylko PIT i w sumie tyle. Wypełniasz wniosek, ja to zawsze robię na miejscu w razie czego Pani z MOPRu jeszcze sprawdzają i ewentualnie pomagają poprawić błędy czy uzupełnić miejsca, których sie nie jest pewnym. Tak naprawdę na drugie dziecko nie musisz mieć nic jesli chodzi o 500+ bo dochód nie ma znaczenia i tylko wniosek składasz, jesli chcesz sie ubiegać tez o świadczenie na pierwsze dziecko to musisz mieć ten PIT. Wiem, ze znaczenie ma od ilu lat pracuje sie w jeden firmie bo zawsze o to pytają w przypadku męża i jak mowię, ze od kilku lat w tym samym miejscu to mówią, ze ok, a tak by trzeba było pewnie jakieś umowy z pracy jeszcze dowozić i w ogóle. Przy świadczeniu rodzinnym i becikowym miałam tak samo tylko PIT i chyba akt urodzenia dzieci na becikowe. Nie wiem jak jest z kosiniakowym sama sie bede niedługo dowiadywać.

Najlepiej to wejdź sobie na stronę MOPRu twojego miasta i tam powinno być wszystko rozpisane, przynajmniej na stronie naszego MOPRu tak jest...każde świadczenie osobno rozpisane jakie trzeba mieć dokumenty i spełniać wymogi.
    U mnie składa się w mops a nie w mopr.

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=33600

myślicie ze nada się do szpitala ?

Nie wiem ile masz wzrostu, ale ona się raczej krótka wydaje...
    Ja polecam koszule z slodkisen.com.pl. Już za 30 zł można kupić całkiem fajną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:50

• Pepper Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam przed chwilą od lekarza. Mam astmę i ostatnie trzy dni gwizdalam przy oddechu a spać nie mogłam bo nie mogłam oddychać tak więc mam aerozol do wdychania. Jest o niebo lepiej ale ciąza uaktywnila mi astmę :/

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :) Jadę do tego smyka na chmielna a potem na badanie rynku :) zawsze to dodatkowe 80 zł przed świętami w kieszeni...

Pau.Em, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:13

KaroKaro, Karola94c, Ewelcia85, Pepper, Paulaa25, Papapatka, Lutyska, Nadzieja22, baranosia, Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy, Straciatellaa, ej_est, artemida27 lubią tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za odpowiedź, właśnie się zastanawiam, może przed porodem pójdę i się dowiem, może pomogą mi wypełnić wnioski i tylko JE zaniosę w lutym.. ciekawe .. u mnie również jest MOPS :)

magdaaa88 lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Ja wyszłam przed chwilą od lekarza. Mam astmę i ostatnie trzy dni gwizdalam przy oddechu a spać nie mogłam bo nie mogłam oddychać tak więc mam aerozol do wdychania. Jest o niebo lepiej ale ciąza uaktywnila mi astmę :/
    ale miałaś wcześniej astme? przed ciaza?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zdiagnozowaną juz jako dziecko. Ale od kilku lat radzilam sobie bez żadnych leków. Teraz powrót.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est u mnie też MOPS :)

Karola, no to wesoło masz tam u siebie, Panie przemiłe widzę...

Sisi ja na początek rozważam Medelę Harmony (ta ręczna), mam nadzieję, że w ogóle się nie przyda, a jak coś to będziemy po porodzie myśleć o czymś mocniejszym lub wypożyczeniu.

Black Lilith, to dobrze napisałam, że od 10 grudnia, ale zawsze to lepiej ze sprawdzonego źródła mieć info :)

Próbuję zebrać się do zrobienia porządków, ale młody szaleje jak jakiś dzik :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Ej est u mnie też MOPS :)d

To niech bedzie MOPS chociaż u nas MOPS zajmuje sie zupełnie innymi rzeczami niż MOPR, ale to chyba zależy od wielkości miasta. Jak jest mała mieścina to jest tylko MOPS, choc moje miasto do dużego raczej nie należy przynajmniej jak na moje oko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    To niech bedzie MOPS chociaż u nas MOPS zajmuje sie zupełnie innymi rzeczami niż MOPR, ale to chyba zależy od wielkości miasta. Jak jest mała mieścina to jest tylko MOPS, choc moje miasto do dużego raczej nie należy przynajmniej jak na moje oko ;)
    U mnie również mops ;) miasto ma ok 9-10 tysięcy mieszkańców.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    U mnie również mops ;) miasto ma ok 9-10 tysięcy mieszkańców.

To jednak moje jest duże bo prawie 170 tys. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, na stronie internetowej urzędu powinny też być jakieś informacje :). A jak nie to myślę, że w necie spokojnie wszystko znajdziesz :).

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co u Was dziś na obiadek? :-)
    Ja, korzystając z wolnego dnia, zrobiłam właśnie pomidorówkę i kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty :-)
    Mam nadzieję, ze przeżyję tę kapustę i nie wybuchnę...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Dziewczyny, co u Was dziś na obiadek? :-)
    Ja, korzystając z wolnego dnia, zrobiłam właśnie pomidorówkę i kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty :-)
    Mam nadzieję, ze przeżyję tę kapustę i nie wybuchnę...
    Ja dzisiaj mam naleśniki z mięsem mielonym zapiekane w sosie pomidorowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 15:18

Black_Lilith lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie mam pytanko, na czym będziecie trzymały przewijak? Jakaś specjalna szafka? Komoda? Na łóżeczku? Ponieważ meblujemy mieszkanie całkowicie to na razie nie mam nic takiego, gdzie mogłabym położyć...

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:

u mnie miasto około 130 tys ;D więc też nie małe :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ