Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lutyska wrote:Nie wiem czy Cie tym pociesze, ale jakiś czas temu miałam podobnie
dosłownie jak w pierwszym trymestrze, niedobrze mi było i prawie wymiotowałam, w głowie mi się kręciło, już się bałam że to jakaś wirusówka/jelitówka czy zatrucie ale przeszło samo więc chyba jakieś przemęczenie.
Teraz za to czuję się jakbym miała na dniach rodzićwczoraj co chwilę brzuch robił mi się twardy mimo że całe popołudnie leżałam, magnez wzięłam, później też nospe a brzuch jakby nie reagował na tabletki przez co w nocy spać nie mogłam a jak już zasnęłam to rano nie chciało się wstawać. Przez ten brzuch to i chodzić nie mogłam bo wszystko ciągnęło
mam nadzieję że dziś będzie lepiej, póki co jest ok
u mnie wczoraj wieczorem było to samo po 2 magnezach i nospie trochę się uspokoiło -
SiSi na początek laktator pożyczy mi koleżanka. Nie chcę inwestować jeśli nie będę używać wcale albo sporadycznie. Jeśli musiałabym KPI to wtedy zainwestuje w elektroniczny. Wyjdzie w praniu.
Też mi na wieczór twardy brzuch, ale źle mi się w łóżku było przewracać.
Kupiła ostatnio właśnie podobna koszule. Zobaczymy czy się sprawdzi. A mama zamówiła mi tą porodową od mamaginekolog -
ej_est wrote:Przede wszystkim nie MOPS, a MOPR
tam musisz wszystko załatwiać. Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie to dwa rożne budynki w dwóch rożnych częściach miasta. Ja z dokumentów potrzebowałam tylko PIT i w sumie tyle. Wypełniasz wniosek, ja to zawsze robię na miejscu w razie czego Pani z MOPRu jeszcze sprawdzają i ewentualnie pomagają poprawić błędy czy uzupełnić miejsca, których sie nie jest pewnym. Tak naprawdę na drugie dziecko nie musisz mieć nic jesli chodzi o 500+ bo dochód nie ma znaczenia i tylko wniosek składasz, jesli chcesz sie ubiegać tez o świadczenie na pierwsze dziecko to musisz mieć ten PIT. Wiem, ze znaczenie ma od ilu lat pracuje sie w jeden firmie bo zawsze o to pytają w przypadku męża i jak mowię, ze od kilku lat w tym samym miejscu to mówią, ze ok, a tak by trzeba było pewnie jakieś umowy z pracy jeszcze dowozić i w ogóle. Przy świadczeniu rodzinnym i becikowym miałam tak samo tylko PIT i chyba akt urodzenia dzieci na becikowe. Nie wiem jak jest z kosiniakowym sama sie bede niedługo dowiadywać.
Najlepiej to wejdź sobie na stronę MOPRu twojego miasta i tam powinno być wszystko rozpisane, przynajmniej na stronie naszego MOPRu tak jest...każde świadczenie osobno rozpisane jakie trzeba mieć dokumenty i spełniać wymogi.
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=33600
myślicie ze nada się do szpitala ?
Nie wiem ile masz wzrostu, ale ona się raczej krótka wydaje...
Ja polecam koszule z slodkisen.com.pl. Już za 30 zł można kupić całkiem fajną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:50
-
nick nieaktualny
-
Magda dzięki za odpowiedź, właśnie się zastanawiam, może przed porodem pójdę i się dowiem, może pomogą mi wypełnić wnioski i tylko JE zaniosę w lutym.. ciekawe .. u mnie również jest MOPS
magdaaa88 lubi tę wiadomość
-
Pepper wrote:Ja wyszłam przed chwilą od lekarza. Mam astmę i ostatnie trzy dni gwizdalam przy oddechu a spać nie mogłam bo nie mogłam oddychać tak więc mam aerozol do wdychania. Jest o niebo lepiej ale ciąza uaktywnila mi astmę
-
Ej est u mnie też MOPS
Karola, no to wesoło masz tam u siebie, Panie przemiłe widzę...
Sisi ja na początek rozważam Medelę Harmony (ta ręczna), mam nadzieję, że w ogóle się nie przyda, a jak coś to będziemy po porodzie myśleć o czymś mocniejszym lub wypożyczeniu.
Black Lilith, to dobrze napisałam, że od 10 grudnia, ale zawsze to lepiej ze sprawdzonego źródła mieć info
Próbuję zebrać się do zrobienia porządków, ale młody szaleje jak jakiś dzikKarola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:Ej est u mnie też MOPS :)d
To niech bedzie MOPS chociaż u nas MOPS zajmuje sie zupełnie innymi rzeczami niż MOPR, ale to chyba zależy od wielkości miasta. Jak jest mała mieścina to jest tylko MOPS, choc moje miasto do dużego raczej nie należy przynajmniej jak na moje oko
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyej_est wrote:To niech bedzie MOPS chociaż u nas MOPS zajmuje sie zupełnie innymi rzeczami niż MOPR, ale to chyba zależy od wielkości miasta. Jak jest mała mieścina to jest tylko MOPS, choc moje miasto do dużego raczej nie należy przynajmniej jak na moje oko
miasto ma ok 9-10 tysięcy mieszkańców.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Black_Lilith wrote:Dziewczyny, co u Was dziś na obiadek?
Ja, korzystając z wolnego dnia, zrobiłam właśnie pomidorówkę i kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty
Mam nadzieję, ze przeżyję tę kapustę i nie wybuchnę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 15:18
Black_Lilith lubi tę wiadomość
-
ej_est wrote:To niech bedzie MOPS chociaż u nas MOPS zajmuje sie zupełnie innymi rzeczami niż MOPR, ale to chyba zależy od wielkości miasta. Jak jest mała mieścina to jest tylko MOPS, choc moje miasto do dużego raczej nie należy przynajmniej jak na moje oko
u mnie miasto około 130 tyswięc też nie małe