Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa miałam dzisiaj pierożki od babci męża, wyjęłam z zamrażarki;D więc obiad express;D A jutro nie wiem co zjem, mam pieczarki, makaron, to może kupię pierś z kurczaka i zrobię sos
My mamy przewijak na łóżeczko.
Jutro wieczorem mąż wraca z delegacji. W końcu...Karola94c, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Powtórzyłam badania i dzisiaj glukozy w moczu już nie ma a glukoza we krwi na czczo to 74 - także chyba gitesik
malami91, Lutyska, Karola94c, Paulaa25, baranosia, Black_Lilith, Pau.Em, Ciążowa_Gapsy, Dorota3, artemida27, Ola-Ola, Pepper, Ewelcia85, Nadzieja22, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
No a ja zaliczyłam dzisiaj detysta i ząbki mam zrobione na top top.
No i mieliśmy wizytę. Wszystko super mała waży 1600g czyli będzie klocuszek:) jedyne co to zapalenie pochwy mam przepisał globulki. I dlatego ostatnio w moczu wyszły leukocyty. Następną wizyta za 3 tyg
Nasz pyszczek podobny do tatusia:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ee8d48acf52.jpgKropeczka85, Lutyska, Karola94c, Paulaa25, malami91, Dorota3, symbolica, Pepper, Mambella, kjt91, KaroKaro, Black_Lilith, Pau.Em, Ciążowa_Gapsy, Papapatka, artemida27, Ola-Ola, Ewelcia85, Nadzieja22, Makowa_Panna, -Mamunia-, Reni lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
Hejj mamusie mam pytanie jak u was było na badaniach połówkowych z fałdem karkowym u malutkiej wyszło 5.17 a wiem że norma jest do 6mm tylko że te badanie miałam robione w 24tyg a wiem że to się mierzy do22 tyg bo później wynik może być sfałszowany , lekarz nic nie powiedział że coś nie tak. czy mam się o co martwić ??
-
nick nieaktualnyUleczka123 wrote:Hejj mamusie mam pytanie jak u was było na badaniach połówkowych z fałdem karkowym u malutkiej wyszło 5.17 a wiem że norma jest do 6mm tylko że te badanie miałam robione w 24tyg a wiem że to się mierzy do22 tyg bo później wynik może być sfałszowany , lekarz nic nie powiedział że coś nie tak. czy mam się o co martwić ??
Skoro norma do 6 to wynik Twojego maleństwa jest w normie przecieżWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 18:34
Karola94c lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:Dziewczyny, takie mam pytanko, na czym będziecie trzymały przewijak? Jakaś specjalna szafka? Komoda? Na łóżeczku? Ponieważ meblujemy mieszkanie całkowicie to na razie nie mam nic takiego, gdzie mogłabym położyć...
-
Hej. Byłam dziś w tym smyku. No wszystko przebrane, ale kupiłam dla starszego kurtkę na wiosnę i buty zimowe.
Ja też mam przewijak na łóżeczko i chyba będzie teraz lezal na komodzie.
Ja dziś miałam USG z Medicovera, specjalnie się umówiłam dzień po dniu żeby sprawdzić czy waga dziecka jest podobna. I pani od USG stwierdziła że będzie ważył dobrze ponad 4kg.
Ale wy smakołyki pichcicie. Ja to nie mam w ciąży w ogóle weny na gotowanie. Jeszcze mój syn jest taki wybredny że jadlby albo kotlety z drobiu albo mielone. Mięsa duszonego nie tknie, spaghetti be, zupę jak ma nastrój. A mimo tego wybrednego jedzenia wygląda na rok starszego niż jest.
Black_Lilith lubi tę wiadomość
-
Pepper wrote:My mamy specjalną komodę gdzie można domnotować przewijak. Obecnie komoda jest bez przewijaka i wygląda jak zwykły mebel. Fajna sprawa. Jak mała juz nie będzie potrzebowała przewijania to posłuży nam dłużej
A z jakiej firmy? Bo właśnie czegoś takiego szukam
Ja też dzisiaj po wizycie, u Małej wszystko okWaży 1473g, termin wg USG 4.02 a wg OM 13.02
malami91, Dorota3, Papapatka, Kropeczka85, Ewelcia85, Nadzieja22, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Black_Lilith wrote:A ja pod wpływem forumowej inspiracji którejś z Was, zakupiłam dziś paluszki rybne w Lidlu
Więc jutro będą na obiad z pieczonymi fioletowymi ziemniakami i domowym colesławem.
Hahaha ja też mam na jutro paluszki rybne , frytki i surówkę z kwaszonej zrobię
W ogóle teraz mam tak że co zobaczę w tv to bym zjadła wiec jak przyczytałam o paluszkach to oczywiście musiałam zakupićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 20:26
Black_Lilith lubi tę wiadomość
-
Mambella wrote:Hej. Byłam dziś w tym smyku. No wszystko przebrane, ale kupiłam dla starszego kurtkę na wiosnę i buty zimowe.
Moja mama poszła dziś i kupiła synkowi dwie pary butów na wiosnę i lato za grosze
Kropeczka85 lubi tę wiadomość