Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
bumbum wrote:Dziewczyny, takie mam pytanko, na czym będziecie trzymały przewijak? Jakaś specjalna szafka? Komoda? Na łóżeczku? Ponieważ meblujemy mieszkanie całkowicie to na razie nie mam nic takiego, gdzie mogłabym położyć...
Ja miałam na łóżeczku. Teraz nie wiem jak to rozwiązać, bo będziemy mieć dostawkę chicco, na niej przewijak niekoniecznie. Na łóżeczku jest najwygodniej. -
Black_Lilith wrote:Dziewczyny, co u Was dziś na obiadek?
Ja, korzystając z wolnego dnia, zrobiłam właśnie pomidorówkę i kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty
Mam nadzieję, ze przeżyję tę kapustę i nie wybuchnę...
My sobie z mężem dogodzilismy I właśnie zrobiliśmy tortille własnej roboty. Z kurczakiem, serem, warzywami i sosami. Coś a la Mak:) pycha.
U nas też przewijak będzie na łóżeczkuBlack_Lilith, Lutyska lubią tę wiadomość
-
Black_Lilith wrote:Dziewczyny, co u Was dziś na obiadek?
Ja, korzystając z wolnego dnia, zrobiłam właśnie pomidorówkę i kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty
Mam nadzieję, ze przeżyję tę kapustę i nie wybuchnę...odkąd zrodził się tu temat tego dania to gotowalam już chyba że 4 razy
Pau.Em lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Black_Lilith wrote:Ja ostatnio robiłam z mascarpone i szpinakiem, też świetny
Ja obiad z resztek, miałam włoszczyzne i dupke kapusty pekińskiej to zupe ugotowałamalla parzyche
zamówiłam dzis częśc prezentów z empiku, odbiór z punktu dopiero 6.12 wiec w samą porę, bo im później tym gorzej będzie teraz z wysyłkami itpBlack_Lilith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybumbum wrote:Dziewczyny, takie mam pytanko, na czym będziecie trzymały przewijak? Jakaś specjalna szafka? Komoda? Na łóżeczku? Ponieważ meblujemy mieszkanie całkowicie to na razie nie mam nic takiego, gdzie mogłabym położyć...
Teraz mam przewijak na łóżeczko, a przy dziewczynach miałam osobno stolik do przewijania z ikei, ale teraz nie mam na niego miejsca
-
nick nieaktualny
-
Ja mam ogórkową od mamy
A jak wróci mąż (czyli jak zwykle na moją pierwszą kolację ok 19), to będzie indyk na parze, frytki z frytkownicy bez tłuszczu plus sos czosnkowy i do tego surówka z kapusty pekińskiej.
Bumbum, ja wcześniej nie chciałam przewijaka, ale chyba się zdecyduję i będzie to właśnie przewijak na łóżeczko, a do tego organizery z Ikei.Black_Lilith, Karola94c lubią tę wiadomość
-
A ja mam dziś wolne
, Jestem na zakupach mąż mnie odbiera i zjemy coś tutaj. A aktualnie dogorywam w Grycanie
Jedne prezent z głowyKupiłam szwagierce, która wylosowałam do prezentu, szkatułkę w home&you.
-
nick nieaktualnyJa właśnie nie wiem co z przewijakiem, bo mamy dość niskie łóżeczko (albo ja jestem wysoka i tak mi się wydaje) i czuję, że nie będzie mi z tym wygodnie. Na komodę dodatkową ani na stolik do przewijania nie mam miejsca. Może ostatecznie w ogóle zrezygnuję z przewijaka
.
-
Cześć dziewczyny
Ja tradycyjnie z krótkim meldunkiem powizytowym. Dzisiaj rano była to wizyta-usg III trymestru. Z małą wszystko w najlepszym porządku, waży 1800g, ma długie nogiPołożenie główkowe, kręgosłup po lewej stronie mojego brzucha więc już wiem gdzie i po czym ją głaszczę. Łożysko, przepływy, płyn owodniowy ok. Zostaje czekać na przywitanie jej po tej stronie brzucha za dwa miesiące
Oczywiście wcześniej trzeba skończyć skompletować wyprawkę
Pracuję jeszcze do 18.12 włącznie, później zacznę reset przedporodowy
Uściski dla wszystkich mam i dzieciaczkówBlack_Lilith, bumbum, Nadzieja22, malami91, Papapatka, Pau.Em, Moniiiikaaaa, Kropeczka85, Paulaa25, Pepper, artemida27, Ola-Ola, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
Ja chyba będę przewijać na naszym łóżku, mamy bardzo wysokie. Pewnie nie będzie mi wygodnie, ale co zrobić. Z synkiem miałam pełen komfort - przewijak na łóżeczku, obok komoda z organizerem i wszystkimi potrzebnymi rzeczami. Teraz zapowiadają się trochę warunki polowe.
-
Nadzieja22 wrote:Ja mam ogórkową od mamy
A jak wróci mąż (czyli jak zwykle na moją pierwszą kolację ok 19), to będzie indyk na parze, frytki z frytkownicy bez tłuszczu plus sos czosnkowy i do tego surówka z kapusty pekińskiej.
Bumbum, ja wcześniej nie chciałam przewijaka, ale chyba się zdecyduję i będzie to właśnie przewijak na łóżeczko, a do tego organizery z Ikei.
Lalcia powiedz mi czy normalnie z ziemniaków robisz frytki w tej frytkownicy beztłuszczowej ? mi to w ogóle nie wychodzi ! -
Karola normalnie robię
Obieram, kroję różnie, bo frytki/plasterki/kostki/ćwiartki, zalewam wodą na pół godziny jak mam czas, a jak nie to ze 3 razy przelewam wodą. Potem trochę w misce poodciskam wodę ręcznikami papierowymi, kapka oleju i wsio. Frytkownica na 180 i co parę minut potrząsam, żeby równomiernie się robiło. A jak długo to sprawdzam jak się ziemniory mają i ustawiam czas. Jaką masz frytkownicę?
Karola94c lubi tę wiadomość