X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dokładnie nie czytajmy tych historii tylko się nakręcamy i myslimy o złych rzeczach...

Na dobre włączyło mi sie wicie gniazda. Łażę i wszystko 15 razy przekładam :) Dzisiaj zaczynam świąteczne sprzątanie. Przynajmniej sypialnie ogarnę. Jak mąż wróci poprzesuwa mi meble troche żebym mogła poodkurzać gdzie trzeba.
    Siedzę robie listę co jeszcze potrzeba dla małej. I ogarnia mnie powoli panika że o czymś zapomnę... Że zaraz rodzę, czy dam radę. Jeju to coraz bliżej.
    Jeszcze mój mąż coś się od wczoraj źle czuje a wiadomo chory mąż szpital w domu :p
    Kochana dasz radę ! Jeak czegoś nie kupisz to sklepy są i mąż dokupi więc spokojnie :) a chorego męża nie zazdroszcze - gorzej niż z chorym dzieckiem :-P

Lady_E, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje, że powinniśmy być świadome zagrożeń ;) Oczywiście popadać w paranoje nie można, ale np być bardziej czujnym już tak.
    Kto by pomyślał, że gorączka i ból brzucha może tak się skończyć. Tu jest dużo niewiadomych, szkoda mamy, dzieci bo czytałam że miała już dziecko w wieku przedszkolnym no i całej rodziny.

Ja dziś też trochę już porobiłam/ogarnęłam. Męczę się niemiłosiernie przy każdej czynności :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jakieś metody na hormony? Błahostki wywołują u mnie płacz i nie mogę się uspokoić

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A mi sie wydaje, że powinniśmy być świadome zagrożeń ;) Oczywiście popadać w paranoje nie można, ale np być bardziej czujnym już tak.
    Kto by pomyślał, że gorączka i ból brzucha może tak się skończyć. Tu jest dużo niewiadomych, szkoda mamy, dzieci bo czytałam że miała już dziecko w wieku przedszkolnym no i całej rodziny.

Ja dziś też trochę już porobiłam/ogarnęłam. Męczę się niemiłosiernie przy każdej czynności :P
    Masz rację , ja też stwierdziłam ze 100 zł to nie pieniądz więc idę dzisiaj na szybką wizytę do moje ginekologa zeby sprawdził czy na pewno wszystko jest ok .
    Ala wymęczona nocą spi , na szczęście gorączka spadła :)
    Byłam w szkole u wychowawczyni i dowiedziałam się ze na katechetkę co i rusz są skargi ;) We wtorek jest zebranie w szkole i wychowawczyni załatwi ze katechetka i dyrektorka będą na nim . Chciałam sama to załatwić ale u mojego męża uruchomił się syndrom obrońcy i to on chce rozmawiać z ta kobietą , zebym ja juz się nie denerwowała .
    Ja dopiero kończę sprzątać po nocnych akcjach Ali , kurczę ledwo żyję zwłaszcza że spałam tylko 3 godziny .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, nie mam rady, znaczy no mam: jak czujesz, że musisz płakać to płacz ;)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:20

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:34

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Staram się unikać takich artykułów, ale mój kochany telefon pokazuje powiadomienia o wybranych artykułach i oczywiście dziś wybrał ten o Łomży... Straszna tragedia.
    Wczoraj przyszedł narożnik i pierwsza noc za nami. Dziś aż mi się chce sprzątać i dekorować :)
    Choinka już zamówiona. Jutro pojedziemy odebrać. Tylko muszę się wstrzymać z ubieraniem do poniedziałku, bo wtedy przyjdzie moje 500 lampek choinkowych.

Straciatellaa, Lutyska lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że mamy to forum mozemy sobie ponarzekać i nikt nie powie że przesadzamy :D
    Mój syn wczoraj pierwszy raz mi zasadził 3 takie kopniaki że zobaczyłam gwiazdy a wieczorem tak mnie brzuch bolał że myślałam, że nie dam rady. Nie wiem na czym siedział ale ból był ogromny...
    Dziś mi apka mówi, że dziecku się teraz charakter i temperament wykształca. Po wczorajszym to marne pocieszenie :D Niech tylko wyjdzie z brzucha to ja już sobie z nim pogadam :P

Pepper, Lutyska lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyprasowałam ubranka dla małej sle zeszło mi trochę i teraz boli mnie brzuch już od godziny leżę w łóżku, za chwilę będę się musiała zebrać po starszą córkę do przedszkola.

Pepper lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszkę ogarnęłam mieszkanie i też padam...najbardziej daje mi w kość kręgosłup...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymy, ja dzisiaj zaliczyła załamke, bo okazało się, że w nowym domku nie działa gniazdko od internetu przez co trzeba kuć ściany :/ Jak sobie przypomnę te świeżo pomalowane śliczne ściany to płakać mi się chce. Jestem zła że tego wcześniej nie sprawdziliśmy, nie wspominając o kolesiu któremu zapłaciliśmy gruby hajs za odbiór od dewelopera i nie sprawdził tego ehh

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczymy, ja dzisiaj zaliczyła załamke, bo okazało się, że w nowym domku nie działa gniazdko od internetu przez co trzeba kuć ściany :/ Jak sobie przypomnę te świeżo pomalowane śliczne ściany to płakać mi się chce. Jestem zła że tego wcześniej nie sprawdziliśmy, nie wspominając o kolesiu któremu zapłaciliśmy gruby hajs za odbiór od dewelopera i nie sprawdził tego ehh

Bumbum jak ja Cię rozumiem! U nas po remoncie okazało się że nie działa gniazdko antenowe ale koniec końców nie kuliśmy i poprowadzilismy nowy kabel w listwe nie jest tak jak chcieliśmy ale oszczedziliśmy sobie syfu i opóźnień w przeprowadzce :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak to jest z "fachowcami". Nas czeka odbiór domu od dewelopera i nie nastawiam się, że wszystko będzie na tip top zrobione. Oby to tylko nie było nic grubego.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zakończyłam sprawę z prezentami :) zamówiłam już wszystko na święta. Został mi tylko prezent dla szwagra i jego żony ale to już zostawiam mężowi.
    Ogólnie dobrze się czuje, ale w nocy coraz gorzej śpię. Budzę się co chwile bo nie mogę znaleźć dobrego miejsca. Nie ma mowy żebym spała cały czas na lewym boku bo wszystko mnie boli :(

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ostatnio o tym spaniu na lewym boku z racji tego że mi wygodniej na prawym. Ponoć nie ma opcji żeby przespać całą noc na jednym boku i nie jesteśmy w stanie tego kontrolować przez sen. Oczywiście na brzuchu się nie polozymy bo to by bolało ale jak śpimy na plecach a nasze narządy nie narzekają to nic w tym złego. Z resztą samo usg trwa czasami z pół godziny i jak tam dajemy radę to w łóżku też nie zaszkodzi. Z resztą ja się wierce całą noc :-P

malami91 lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    A ja dzisiaj zakończyłam sprawę z prezentami :) zamówiłam już wszystko na święta. Został mi tylko prezent dla szwagra i jego żony ale to już zostawiam mężowi.
    Ogólnie dobrze się czuje, ale w nocy coraz gorzej śpię. Budzę się co chwile bo nie mogę znaleźć dobrego miejsca. Nie ma mowy żebym spała cały czas na lewym boku bo wszystko mnie boli :(
    ja sie dzis wkurzyłam bo też zamowiłam przez neta jak prawie wszystko. Tym razem z empiku i po 10dniach napisali,że wysłali ale nie ma jednej rzeczy tam. Tej na której najbardziej mi zależało. Zamawiałam w listopadzie i gdybym od razu wiedziała to bym zamówila z allegro gdzie cena tej zabawki to było 75zł, a teraz???? kosztuje 120 najmniej, gdzieniegdzie nawet 290... kurła nie wiedziałam, że ceny tak wzrastają w grudniu.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Bumbum jak ja Cię rozumiem! U nas po remoncie okazało się że nie działa gniazdko antenowe ale koniec końców nie kuliśmy i poprowadzilismy nowy kabel w listwe nie jest tak jak chcieliśmy ale oszczedziliśmy sobie syfu i opóźnień w przeprowadzce :)
    U nas uszkodzony został sterownik do pieca. Zrobiliśmy tak samo - nowy kabel w listwach :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytałam, że jeśli organizm w czasie snu sam przekręca się na plecy i czujemy się z tym ok to nic się nie dzieje i żeby aż tak restrykcyjnie do tego nie podchodzić :)

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpię raz na lewym raz na prawym boku, a dziś się obudziłam na plecach, gdzie normalnie mi duszno jak tak leżę ;)
    Ja tam śpię jak mi wygodnie :P ostatnio ciężko w sumie nazwać to "wygodnie" bo raz mnie gniecie, raz uwiera ale próbuję :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ