X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dokładnie nie czytajmy tych historii tylko się nakręcamy i myslimy o złych rzeczach...

Na dobre włączyło mi sie wicie gniazda. Łażę i wszystko 15 razy przekładam :) Dzisiaj zaczynam świąteczne sprzątanie. Przynajmniej sypialnie ogarnę. Jak mąż wróci poprzesuwa mi meble troche żebym mogła poodkurzać gdzie trzeba.
    Siedzę robie listę co jeszcze potrzeba dla małej. I ogarnia mnie powoli panika że o czymś zapomnę... Że zaraz rodzę, czy dam radę. Jeju to coraz bliżej.
    Jeszcze mój mąż coś się od wczoraj źle czuje a wiadomo chory mąż szpital w domu :p
    Kochana dasz radę ! Jeak czegoś nie kupisz to sklepy są i mąż dokupi więc spokojnie :) a chorego męża nie zazdroszcze - gorzej niż z chorym dzieckiem :-P

Lady_E, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje, że powinniśmy być świadome zagrożeń ;) Oczywiście popadać w paranoje nie można, ale np być bardziej czujnym już tak.
    Kto by pomyślał, że gorączka i ból brzucha może tak się skończyć. Tu jest dużo niewiadomych, szkoda mamy, dzieci bo czytałam że miała już dziecko w wieku przedszkolnym no i całej rodziny.

Ja dziś też trochę już porobiłam/ogarnęłam. Męczę się niemiłosiernie przy każdej czynności :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jakieś metody na hormony? Błahostki wywołują u mnie płacz i nie mogę się uspokoić

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A mi sie wydaje, że powinniśmy być świadome zagrożeń ;) Oczywiście popadać w paranoje nie można, ale np być bardziej czujnym już tak.
    Kto by pomyślał, że gorączka i ból brzucha może tak się skończyć. Tu jest dużo niewiadomych, szkoda mamy, dzieci bo czytałam że miała już dziecko w wieku przedszkolnym no i całej rodziny.

Ja dziś też trochę już porobiłam/ogarnęłam. Męczę się niemiłosiernie przy każdej czynności :P
    Masz rację , ja też stwierdziłam ze 100 zł to nie pieniądz więc idę dzisiaj na szybką wizytę do moje ginekologa zeby sprawdził czy na pewno wszystko jest ok .
    Ala wymęczona nocą spi , na szczęście gorączka spadła :)
    Byłam w szkole u wychowawczyni i dowiedziałam się ze na katechetkę co i rusz są skargi ;) We wtorek jest zebranie w szkole i wychowawczyni załatwi ze katechetka i dyrektorka będą na nim . Chciałam sama to załatwić ale u mojego męża uruchomił się syndrom obrońcy i to on chce rozmawiać z ta kobietą , zebym ja juz się nie denerwowała .
    Ja dopiero kończę sprzątać po nocnych akcjach Ali , kurczę ledwo żyję zwłaszcza że spałam tylko 3 godziny .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, nie mam rady, znaczy no mam: jak czujesz, że musisz płakać to płacz ;)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:20

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:34

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Staram się unikać takich artykułów, ale mój kochany telefon pokazuje powiadomienia o wybranych artykułach i oczywiście dziś wybrał ten o Łomży... Straszna tragedia.
    Wczoraj przyszedł narożnik i pierwsza noc za nami. Dziś aż mi się chce sprzątać i dekorować :)
    Choinka już zamówiona. Jutro pojedziemy odebrać. Tylko muszę się wstrzymać z ubieraniem do poniedziałku, bo wtedy przyjdzie moje 500 lampek choinkowych.

Straciatellaa, Lutyska lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że mamy to forum mozemy sobie ponarzekać i nikt nie powie że przesadzamy :D
    Mój syn wczoraj pierwszy raz mi zasadził 3 takie kopniaki że zobaczyłam gwiazdy a wieczorem tak mnie brzuch bolał że myślałam, że nie dam rady. Nie wiem na czym siedział ale ból był ogromny...
    Dziś mi apka mówi, że dziecku się teraz charakter i temperament wykształca. Po wczorajszym to marne pocieszenie :D Niech tylko wyjdzie z brzucha to ja już sobie z nim pogadam :P

Pepper, Lutyska lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyprasowałam ubranka dla małej sle zeszło mi trochę i teraz boli mnie brzuch już od godziny leżę w łóżku, za chwilę będę się musiała zebrać po starszą córkę do przedszkola.

Pepper lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszkę ogarnęłam mieszkanie i też padam...najbardziej daje mi w kość kręgosłup...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymy, ja dzisiaj zaliczyła załamke, bo okazało się, że w nowym domku nie działa gniazdko od internetu przez co trzeba kuć ściany :/ Jak sobie przypomnę te świeżo pomalowane śliczne ściany to płakać mi się chce. Jestem zła że tego wcześniej nie sprawdziliśmy, nie wspominając o kolesiu któremu zapłaciliśmy gruby hajs za odbiór od dewelopera i nie sprawdził tego ehh

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczymy, ja dzisiaj zaliczyła załamke, bo okazało się, że w nowym domku nie działa gniazdko od internetu przez co trzeba kuć ściany :/ Jak sobie przypomnę te świeżo pomalowane śliczne ściany to płakać mi się chce. Jestem zła że tego wcześniej nie sprawdziliśmy, nie wspominając o kolesiu któremu zapłaciliśmy gruby hajs za odbiór od dewelopera i nie sprawdził tego ehh

Bumbum jak ja Cię rozumiem! U nas po remoncie okazało się że nie działa gniazdko antenowe ale koniec końców nie kuliśmy i poprowadzilismy nowy kabel w listwe nie jest tak jak chcieliśmy ale oszczedziliśmy sobie syfu i opóźnień w przeprowadzce :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak to jest z "fachowcami". Nas czeka odbiór domu od dewelopera i nie nastawiam się, że wszystko będzie na tip top zrobione. Oby to tylko nie było nic grubego.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zakończyłam sprawę z prezentami :) zamówiłam już wszystko na święta. Został mi tylko prezent dla szwagra i jego żony ale to już zostawiam mężowi.
    Ogólnie dobrze się czuje, ale w nocy coraz gorzej śpię. Budzę się co chwile bo nie mogę znaleźć dobrego miejsca. Nie ma mowy żebym spała cały czas na lewym boku bo wszystko mnie boli :(

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ostatnio o tym spaniu na lewym boku z racji tego że mi wygodniej na prawym. Ponoć nie ma opcji żeby przespać całą noc na jednym boku i nie jesteśmy w stanie tego kontrolować przez sen. Oczywiście na brzuchu się nie polozymy bo to by bolało ale jak śpimy na plecach a nasze narządy nie narzekają to nic w tym złego. Z resztą samo usg trwa czasami z pół godziny i jak tam dajemy radę to w łóżku też nie zaszkodzi. Z resztą ja się wierce całą noc :-P

malami91 lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    A ja dzisiaj zakończyłam sprawę z prezentami :) zamówiłam już wszystko na święta. Został mi tylko prezent dla szwagra i jego żony ale to już zostawiam mężowi.
    Ogólnie dobrze się czuje, ale w nocy coraz gorzej śpię. Budzę się co chwile bo nie mogę znaleźć dobrego miejsca. Nie ma mowy żebym spała cały czas na lewym boku bo wszystko mnie boli :(
    ja sie dzis wkurzyłam bo też zamowiłam przez neta jak prawie wszystko. Tym razem z empiku i po 10dniach napisali,że wysłali ale nie ma jednej rzeczy tam. Tej na której najbardziej mi zależało. Zamawiałam w listopadzie i gdybym od razu wiedziała to bym zamówila z allegro gdzie cena tej zabawki to było 75zł, a teraz???? kosztuje 120 najmniej, gdzieniegdzie nawet 290... kurła nie wiedziałam, że ceny tak wzrastają w grudniu.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Bumbum jak ja Cię rozumiem! U nas po remoncie okazało się że nie działa gniazdko antenowe ale koniec końców nie kuliśmy i poprowadzilismy nowy kabel w listwe nie jest tak jak chcieliśmy ale oszczedziliśmy sobie syfu i opóźnień w przeprowadzce :)
    U nas uszkodzony został sterownik do pieca. Zrobiliśmy tak samo - nowy kabel w listwach :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytałam, że jeśli organizm w czasie snu sam przekręca się na plecy i czujemy się z tym ok to nic się nie dzieje i żeby aż tak restrykcyjnie do tego nie podchodzić :)

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpię raz na lewym raz na prawym boku, a dziś się obudziłam na plecach, gdzie normalnie mi duszno jak tak leżę ;)
    Ja tam śpię jak mi wygodnie :P ostatnio ciężko w sumie nazwać to "wygodnie" bo raz mnie gniecie, raz uwiera ale próbuję :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ