X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, biedna Ty. Teraz największa sztuka zapomnieć, że to się wydarzyło!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    U mnie donoszona 9.01... za 3 tygodnie

Ale Ty liczysz wg OM czy USG? Bo na suwaczku masz 32+6...czyli wychodzi 17.01

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 14:22

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee to u mnie donoszona dopiero 31.01 więc luzik ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziewczyny, ma ktoś abonament w BBF? Może któraś chciałaby się podzielić jakie są ważne daty na kolejne dni III trymestru? Nie wykupiłam już na ten miesiąc a tam jest np. rada kiedy paciorkowce etc.

33+0 rozpocznij masaż krocza
    35+0 wykonaj posiew w kierunku paciorkowców
    36+0 znajdź najkrótszą drogę do szpitala
    36+6 spakuj torbę do szpitala
    37+0 ciąża donoszona
    40+0 Twój przypuszczalny termin porodu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa30d48f094c.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d60a251d9cb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 15:06

bumbum, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki malami91!

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie za równiutki miesiąc ciąża donoszona :D . Szczerze powiem, że chciałabym już lutyyy !

paprot.ka lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie/robiłyście sesje ciążowe?

Nie planowałam tego ale w niedzielę okazało się, że mąż nas już zapisał na sobotę ;)

To miała być niespodzianka i miałam dowiedzieć się 2 godziny wcześniej ale w niedzielę byłam bardzo przygnębiona i powiedział mi o tym, żeby poprawić humor ;)

Wszystko super ;) Pytam go tylko jak to sobie wyobrażał- przecież nie mam w co się ubrać! Jak to nie mam? Tu wymienia mi sukienkę w której- w jego ocenie- tak super wyglądam.. Aha.. Więc pytam kiedy ostatnio widział mnie w niej? Nie mógł sobie przypomnieć. Oczywiście, że nie bo od dobrych kilku tygodniu już się w nią nie mieszczę ;)

I tak szukam sobie czegoś co mogę założyć, o to muszę sama zadbać..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91, serdeczne dzięki. Pamiętam, jak kiedyś patrzyłam na te polecenia i wydawało mi się to nie wiadomo kiedy. Nawet o krzywej tak myślałam na początku ciąży :D

Ależ mam niestrawność. Nic nie mogę zjeść, męczą mnie wzdęcia, a przez ból brzucha do 3.30 nie spałam. Na szczęście brzuch miękki, więc to od układu pokarmowego musi iść.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:38

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam dziś 31 tydzień i BBF pokazuje, że to już 8 miesiąc. Rozumiem, że jeśli dotrwam do 38 tygodnia, to będę w 10 miesiącu? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Zaczęłam dziś 31 tydzień i BBF pokazuje, że to już 8 miesiąc. Rozumiem, że jeśli dotrwam do 38 tygodnia, to będę w 10 miesiącu? :D

Też się z tego śmiałam :D.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Robicie/robiłyście sesje ciążowe?

Nie planowałam tego ale w niedzielę okazało się, że mąż nas już zapisał na sobotę ;)

To miała być niespodzianka i miałam dowiedzieć się 2 godziny wcześniej ale w niedzielę byłam bardzo przygnębiona i powiedział mi o tym, żeby poprawić humor ;)

Wszystko super ;) Pytam go tylko jak to sobie wyobrażał- przecież nie mam w co się ubrać! Jak to nie mam? Tu wymienia mi sukienkę w której- w jego ocenie- tak super wyglądam.. Aha.. Więc pytam kiedy ostatnio widział mnie w niej? Nie mógł sobie przypomnieć. Oczywiście, że nie bo od dobrych kilku tygodniu już się w nią nie mieszczę ;)

I tak szukam sobie czegoś co mogę założyć, o to muszę sama zadbać..

Haha to dobrze, że byłaś przygnębiona i Ci powiedział to masz jeszcze trochę czasu :D Ja bym się wkurzyła jakbym na takie foty miała mieć 2h na przygotowanie :p
    Ja ciążowej sesji nie mam, pewnie będę żałować, ale jakoś nie czuje się na siłach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Też się z tego śmiałam :D.
    I ja też;D

• paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, az glupio mi pisać tu, bo chyba ze dwa miesiące się nie odzywalam w ogole, natomiast czytalam na bieżąco.

Mnie też dotyczy problem nocnej bezsenności, wieczornej zgagi i ogólnego niechcemisizmu, tęsknię za pierwszą ciążą i chwilami dla siebie na podusi :P

Mi sie wymarzyla sesja na zewnatrz, w sniegu - i w sumie u nas juz drugi tydzień leży śnieg, jest ładnie, mrozno, ale jakos nie mogę sie zebrac, zeby sie umówić z siostrą męża (robi fajne foto). I w sumie narazie mam dość maly brzuch... chyba muszę poczekać na drugą partię śniegu :D

PS przypomniało mi się, że któraś z was zastanawiała się nad imieniem Wiktor - moj syn jest bardzo spokojnym, rozsadnym i ostroznym dzieckiem, pelnym wrazliwosci. Ma czasami humory, ale ogolnie to bardzo pogodne dziecko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 16:42

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna biedna ta malutka :( ale też słyszałam że bez problemu jest operowane, tylko tak jak piszesz, szkoda że będzie się musiała tyle wycierpiec :(

Co do tych 10 miesięcy to mnie też w jednej aplikacji pokazuje że ciąża ma 10 miesięcy licząc że miesiąc ma 28 dni więc może tu na belly też tak liczy :)

U mnie donoszona ciąża będzie 6 lutego :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Haha to dobrze, że byłaś przygnębiona i Ci powiedział to masz jeszcze trochę czasu :D Ja bym się wkurzyła jakbym na takie foty miała mieć 2h na przygotowanie :p
    Ja ciążowej sesji nie mam, pewnie będę żałować, ale jakoś nie czuje się na siłach...

Uświadomiłam mu, że też byłabym wściekła gdyby powiedział mi o tym w sobotę ;)

To są jednak faceci ;) Oni nie rozumieją takich rzeczy ;)

Sesja jest o 10, rano mam zawsze więcej siły i energii więc może będzie ok.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Uświadomiłam mu, że też byłabym wściekła gdyby powiedział mi o tym w sobotę ;)

To są jednak faceci ;) Oni nie rozumieją takich rzeczy ;)

Sesja jest o 10, rano mam zawsze więcej siły i energii więc może będzie ok.

To prawda, nie rozumieją :) Ale tak trochę Ci zazdroszczę, też bym chciała taki prezent :D

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dzisiaj mam totalnego lenia :-P zrobiłam tylko mielone na obiad i ciastka na deser i sieeeedzę :) mąż w pracy a my z dziewczynami błogie lenistwo.
    Dzisiaj rozmawiałam z siostrą i jest tak wkurzona ze szok , jest w 20 tc i umówiła się z szefem ze do konca grudnia pracuje tylko ma przeszkolic dziewczynę na swoje miejsce . Oczywiście zgodziła się i od miesiąca szkoliła dziewczynę ( nowo przyjętą) a ta dzisiaj przyniosła L4 bo jest w ciąży i nikomu się do tego nie przyznała ( była juz jak się zatrudniła) więc moja siostra straciła tylko na nią czas a i tak nie ma zastępstwa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 17:04

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja jestem w szpitalu. Od rana dość mocno bolał mnie brzuch (nigdy tak nie miałam), wystraszyłam się i pojechałam na izbę przyjęć. Ktg wyszło ok nie ma skurczy, ale macica była dość twarda i zostawili mnie na obserwacji. Właśnie leżę z kroplówka z magnezem i dostałam w zastrzyku nospe.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda! Trzymaj się dzielnie!. Trzymam kciuki za szybką poprawę.

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ