WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, biedna Ty. Teraz największa sztuka zapomnieć, że to się wydarzyło!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    U mnie donoszona 9.01... za 3 tygodnie

Ale Ty liczysz wg OM czy USG? Bo na suwaczku masz 32+6...czyli wychodzi 17.01

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 14:22

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee to u mnie donoszona dopiero 31.01 więc luzik ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziewczyny, ma ktoś abonament w BBF? Może któraś chciałaby się podzielić jakie są ważne daty na kolejne dni III trymestru? Nie wykupiłam już na ten miesiąc a tam jest np. rada kiedy paciorkowce etc.

33+0 rozpocznij masaż krocza
    35+0 wykonaj posiew w kierunku paciorkowców
    36+0 znajdź najkrótszą drogę do szpitala
    36+6 spakuj torbę do szpitala
    37+0 ciąża donoszona
    40+0 Twój przypuszczalny termin porodu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa30d48f094c.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d60a251d9cb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 15:06

bumbum, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki malami91!

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie za równiutki miesiąc ciąża donoszona :D . Szczerze powiem, że chciałabym już lutyyy !

paprot.ka lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie/robiłyście sesje ciążowe?

Nie planowałam tego ale w niedzielę okazało się, że mąż nas już zapisał na sobotę ;)

To miała być niespodzianka i miałam dowiedzieć się 2 godziny wcześniej ale w niedzielę byłam bardzo przygnębiona i powiedział mi o tym, żeby poprawić humor ;)

Wszystko super ;) Pytam go tylko jak to sobie wyobrażał- przecież nie mam w co się ubrać! Jak to nie mam? Tu wymienia mi sukienkę w której- w jego ocenie- tak super wyglądam.. Aha.. Więc pytam kiedy ostatnio widział mnie w niej? Nie mógł sobie przypomnieć. Oczywiście, że nie bo od dobrych kilku tygodniu już się w nią nie mieszczę ;)

I tak szukam sobie czegoś co mogę założyć, o to muszę sama zadbać..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91, serdeczne dzięki. Pamiętam, jak kiedyś patrzyłam na te polecenia i wydawało mi się to nie wiadomo kiedy. Nawet o krzywej tak myślałam na początku ciąży :D

Ależ mam niestrawność. Nic nie mogę zjeść, męczą mnie wzdęcia, a przez ból brzucha do 3.30 nie spałam. Na szczęście brzuch miękki, więc to od układu pokarmowego musi iść.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:38

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam dziś 31 tydzień i BBF pokazuje, że to już 8 miesiąc. Rozumiem, że jeśli dotrwam do 38 tygodnia, to będę w 10 miesiącu? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Zaczęłam dziś 31 tydzień i BBF pokazuje, że to już 8 miesiąc. Rozumiem, że jeśli dotrwam do 38 tygodnia, to będę w 10 miesiącu? :D

Też się z tego śmiałam :D.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Robicie/robiłyście sesje ciążowe?

Nie planowałam tego ale w niedzielę okazało się, że mąż nas już zapisał na sobotę ;)

To miała być niespodzianka i miałam dowiedzieć się 2 godziny wcześniej ale w niedzielę byłam bardzo przygnębiona i powiedział mi o tym, żeby poprawić humor ;)

Wszystko super ;) Pytam go tylko jak to sobie wyobrażał- przecież nie mam w co się ubrać! Jak to nie mam? Tu wymienia mi sukienkę w której- w jego ocenie- tak super wyglądam.. Aha.. Więc pytam kiedy ostatnio widział mnie w niej? Nie mógł sobie przypomnieć. Oczywiście, że nie bo od dobrych kilku tygodniu już się w nią nie mieszczę ;)

I tak szukam sobie czegoś co mogę założyć, o to muszę sama zadbać..

Haha to dobrze, że byłaś przygnębiona i Ci powiedział to masz jeszcze trochę czasu :D Ja bym się wkurzyła jakbym na takie foty miała mieć 2h na przygotowanie :p
    Ja ciążowej sesji nie mam, pewnie będę żałować, ale jakoś nie czuje się na siłach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Też się z tego śmiałam :D.
    I ja też;D

• paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, az glupio mi pisać tu, bo chyba ze dwa miesiące się nie odzywalam w ogole, natomiast czytalam na bieżąco.

Mnie też dotyczy problem nocnej bezsenności, wieczornej zgagi i ogólnego niechcemisizmu, tęsknię za pierwszą ciążą i chwilami dla siebie na podusi :P

Mi sie wymarzyla sesja na zewnatrz, w sniegu - i w sumie u nas juz drugi tydzień leży śnieg, jest ładnie, mrozno, ale jakos nie mogę sie zebrac, zeby sie umówić z siostrą męża (robi fajne foto). I w sumie narazie mam dość maly brzuch... chyba muszę poczekać na drugą partię śniegu :D

PS przypomniało mi się, że któraś z was zastanawiała się nad imieniem Wiktor - moj syn jest bardzo spokojnym, rozsadnym i ostroznym dzieckiem, pelnym wrazliwosci. Ma czasami humory, ale ogolnie to bardzo pogodne dziecko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 16:42

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna biedna ta malutka :( ale też słyszałam że bez problemu jest operowane, tylko tak jak piszesz, szkoda że będzie się musiała tyle wycierpiec :(

Co do tych 10 miesięcy to mnie też w jednej aplikacji pokazuje że ciąża ma 10 miesięcy licząc że miesiąc ma 28 dni więc może tu na belly też tak liczy :)

U mnie donoszona ciąża będzie 6 lutego :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Haha to dobrze, że byłaś przygnębiona i Ci powiedział to masz jeszcze trochę czasu :D Ja bym się wkurzyła jakbym na takie foty miała mieć 2h na przygotowanie :p
    Ja ciążowej sesji nie mam, pewnie będę żałować, ale jakoś nie czuje się na siłach...

Uświadomiłam mu, że też byłabym wściekła gdyby powiedział mi o tym w sobotę ;)

To są jednak faceci ;) Oni nie rozumieją takich rzeczy ;)

Sesja jest o 10, rano mam zawsze więcej siły i energii więc może będzie ok.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Uświadomiłam mu, że też byłabym wściekła gdyby powiedział mi o tym w sobotę ;)

To są jednak faceci ;) Oni nie rozumieją takich rzeczy ;)

Sesja jest o 10, rano mam zawsze więcej siły i energii więc może będzie ok.

To prawda, nie rozumieją :) Ale tak trochę Ci zazdroszczę, też bym chciała taki prezent :D

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dzisiaj mam totalnego lenia :-P zrobiłam tylko mielone na obiad i ciastka na deser i sieeeedzę :) mąż w pracy a my z dziewczynami błogie lenistwo.
    Dzisiaj rozmawiałam z siostrą i jest tak wkurzona ze szok , jest w 20 tc i umówiła się z szefem ze do konca grudnia pracuje tylko ma przeszkolic dziewczynę na swoje miejsce . Oczywiście zgodziła się i od miesiąca szkoliła dziewczynę ( nowo przyjętą) a ta dzisiaj przyniosła L4 bo jest w ciąży i nikomu się do tego nie przyznała ( była juz jak się zatrudniła) więc moja siostra straciła tylko na nią czas a i tak nie ma zastępstwa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 17:04

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja jestem w szpitalu. Od rana dość mocno bolał mnie brzuch (nigdy tak nie miałam), wystraszyłam się i pojechałam na izbę przyjęć. Ktg wyszło ok nie ma skurczy, ale macica była dość twarda i zostawili mnie na obserwacji. Właśnie leżę z kroplówka z magnezem i dostałam w zastrzyku nospe.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda! Trzymaj się dzielnie!. Trzymam kciuki za szybką poprawę.

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ