Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:Dziewczyny, ma ktoś abonament w BBF? Może któraś chciałaby się podzielić jakie są ważne daty na kolejne dni III trymestru? Nie wykupiłam już na ten miesiąc a tam jest np. rada kiedy paciorkowce etc.
33+0 rozpocznij masaż krocza
35+0 wykonaj posiew w kierunku paciorkowców
36+0 znajdź najkrótszą drogę do szpitala
36+6 spakuj torbę do szpitala
37+0 ciąża donoszona
40+0 Twój przypuszczalny termin porodu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa30d48f094c.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d60a251d9cb.png
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 15:06
bumbum, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
-
Robicie/robiłyście sesje ciążowe?
Nie planowałam tego ale w niedzielę okazało się, że mąż nas już zapisał na sobotę
To miała być niespodzianka i miałam dowiedzieć się 2 godziny wcześniej ale w niedzielę byłam bardzo przygnębiona i powiedział mi o tym, żeby poprawić humor
Wszystko superPytam go tylko jak to sobie wyobrażał- przecież nie mam w co się ubrać! Jak to nie mam? Tu wymienia mi sukienkę w której- w jego ocenie- tak super wyglądam.. Aha.. Więc pytam kiedy ostatnio widział mnie w niej? Nie mógł sobie przypomnieć. Oczywiście, że nie bo od dobrych kilku tygodniu już się w nią nie mieszczę
I tak szukam sobie czegoś co mogę założyć, o to muszę sama zadbać.. -
Malami91, serdeczne dzięki. Pamiętam, jak kiedyś patrzyłam na te polecenia i wydawało mi się to nie wiadomo kiedy. Nawet o krzywej tak myślałam na początku ciąży
Ależ mam niestrawność. Nic nie mogę zjeść, męczą mnie wzdęcia, a przez ból brzucha do 3.30 nie spałam. Na szczęście brzuch miękki, więc to od układu pokarmowego musi iść. -
nick nieaktualny
-
artemida27 wrote:Robicie/robiłyście sesje ciążowe?
Nie planowałam tego ale w niedzielę okazało się, że mąż nas już zapisał na sobotę
To miała być niespodzianka i miałam dowiedzieć się 2 godziny wcześniej ale w niedzielę byłam bardzo przygnębiona i powiedział mi o tym, żeby poprawić humor
Wszystko superPytam go tylko jak to sobie wyobrażał- przecież nie mam w co się ubrać! Jak to nie mam? Tu wymienia mi sukienkę w której- w jego ocenie- tak super wyglądam.. Aha.. Więc pytam kiedy ostatnio widział mnie w niej? Nie mógł sobie przypomnieć. Oczywiście, że nie bo od dobrych kilku tygodniu już się w nią nie mieszczę
I tak szukam sobie czegoś co mogę założyć, o to muszę sama zadbać..
Haha to dobrze, że byłaś przygnębiona i Ci powiedział to masz jeszcze trochę czasuJa bym się wkurzyła jakbym na takie foty miała mieć 2h na przygotowanie :p
Ja ciążowej sesji nie mam, pewnie będę żałować, ale jakoś nie czuje się na siłach... -
nick nieaktualny
-
O rany, az glupio mi pisać tu, bo chyba ze dwa miesiące się nie odzywalam w ogole, natomiast czytalam na bieżąco.
Mnie też dotyczy problem nocnej bezsenności, wieczornej zgagi i ogólnego niechcemisizmu, tęsknię za pierwszą ciążą i chwilami dla siebie na podusi
Mi sie wymarzyla sesja na zewnatrz, w sniegu - i w sumie u nas juz drugi tydzień leży śnieg, jest ładnie, mrozno, ale jakos nie mogę sie zebrac, zeby sie umówić z siostrą męża (robi fajne foto). I w sumie narazie mam dość maly brzuch... chyba muszę poczekać na drugą partię śniegu
PS przypomniało mi się, że któraś z was zastanawiała się nad imieniem Wiktor - moj syn jest bardzo spokojnym, rozsadnym i ostroznym dzieckiem, pelnym wrazliwosci. Ma czasami humory, ale ogolnie to bardzo pogodne dziecko:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 16:42
-
Makowa_Panna biedna ta malutka
ale też słyszałam że bez problemu jest operowane, tylko tak jak piszesz, szkoda że będzie się musiała tyle wycierpiec
Co do tych 10 miesięcy to mnie też w jednej aplikacji pokazuje że ciąża ma 10 miesięcy licząc że miesiąc ma 28 dni więc może tu na belly też tak liczy
U mnie donoszona ciąża będzie 6 lutegoCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
bumbum wrote:Haha to dobrze, że byłaś przygnębiona i Ci powiedział to masz jeszcze trochę czasu
Ja bym się wkurzyła jakbym na takie foty miała mieć 2h na przygotowanie :p
Ja ciążowej sesji nie mam, pewnie będę żałować, ale jakoś nie czuje się na siłach...
Uświadomiłam mu, że też byłabym wściekła gdyby powiedział mi o tym w sobotę
To są jednak faceciOni nie rozumieją takich rzeczy
Sesja jest o 10, rano mam zawsze więcej siły i energii więc może będzie ok. -
artemida27 wrote:Uświadomiłam mu, że też byłabym wściekła gdyby powiedział mi o tym w sobotę
To są jednak faceciOni nie rozumieją takich rzeczy
Sesja jest o 10, rano mam zawsze więcej siły i energii więc może będzie ok.
To prawda, nie rozumiejąAle tak trochę Ci zazdroszczę, też bym chciała taki prezent
-
Hej dziewczyny
ja dzisiaj mam totalnego lenia
zrobiłam tylko mielone na obiad i ciastka na deser i sieeeedzę
mąż w pracy a my z dziewczynami błogie lenistwo.
Dzisiaj rozmawiałam z siostrą i jest tak wkurzona ze szok , jest w 20 tc i umówiła się z szefem ze do konca grudnia pracuje tylko ma przeszkolic dziewczynę na swoje miejsce . Oczywiście zgodziła się i od miesiąca szkoliła dziewczynę ( nowo przyjętą) a ta dzisiaj przyniosła L4 bo jest w ciąży i nikomu się do tego nie przyznała ( była juz jak się zatrudniła) więc moja siostra straciła tylko na nią czas a i tak nie ma zastępstwaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 17:04
-
Hej dziewczyny, a ja jestem w szpitalu. Od rana dość mocno bolał mnie brzuch (nigdy tak nie miałam), wystraszyłam się i pojechałam na izbę przyjęć. Ktg wyszło ok nie ma skurczy, ale macica była dość twarda i zostawili mnie na obserwacji. Właśnie leżę z kroplówka z magnezem i dostałam w zastrzyku nospe.