WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    A też jest chyba tak że z podstawowych wyników badań nie da się wyczytać ciąży jeśli nie bada się nic w tym kierunku. Tak mi się przynajmniej wydaje, ale może się mylę :)

Nie mylisz się :).

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lipa tylkobo moja siostra z tych nadgorliwych i teraz myśli zeby kolejną osobę przeszkolić i dopiero L4 ;) ogolnie to ta dziewczyna dostała normalną umowę na 3 msc a teraz jest juz chyba w 12 tc więc pewnie będzie miała ja przedłuzoną do dnia porodu. Jedyne co to siostra cały czas się dziwiła ze ta dziewczyna nie uczy się procedur itd ale myślała ze po prostu potrzebuje więcej czasu zeby to ogarnąć a teraz juz wiadomo czemu sie nie uczyła :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po USG 3 trymestru i synek waży ok 1.704 :) Ułożony główkowo. Łożysko z przodu i nisko i według tego USG szyjka 3.5 cm zamknięta z obu stron :)

Pepper, artemida27, malami91, Ewelcia85, Moniiiikaaaa, SiSi111, Papapatka, Straciatellaa, Kropeczka85, Lutyska, KaroKaro, symbolica, baranosia, kjt91, ej_est, Dorota3, Paulaa25, Nadzieja22, -Mamunia- lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:44

malami91, KaroKaro, Kropeczka85, MonisiaK, baranosia, Ewelcia85, kjt91, ej_est, Dorota3, Nadzieja22, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kciuki żeby było wszystko ok.

Dziś po ty m kiepskim poranku mieliśmy wizytę. Ja nie wiem jak ja urodze. Jestem w 33+6 a maluch waży już 2700, jest większy o 40g od starszaka. Wizyta za 2 tyg i decyzja co robimy.
    Do tego odezwalo się nadciśnienie.

Dziewczyny po CC, mialyscie badana Blizne?

MonisiaK super że wszystko ok. Mi niestety nie zmierzył szyjki.

symbolica, Kropeczka85, Nadzieja22, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Dziś po ty m kiepskim poranku mieliśmy wizytę. Ja nie wiem jak ja urodze. Jestem w 33+6 a maluch waży już 2700, jest większy o 40g od starszaka. Wizyta za 2 tyg i decyzja co robimy.

Mambella, Twój się chociaż w siatce centylowej mieści, z tego co widzę, a dla mojego skali zabrakło :o.

Mambella lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

:O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 20:33

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja od dzisiaj już wreszcie na przedporodowym L4 (zrobiłam w pracy co mogłam aby ułatwić tym co zostali i miec spokojne sumienie teraz już czas aby sobie podogadzac), ale żebym się cieszyć nie mogła odpoczynkiem to mnie los pokarał przeziębienie, katar męczy, co zrobić trzeba przeczekać.
    Dzisiejsza wizyta u lekarki bez ekscesow. I że mną i z małą ok. Kolejna wizyta 02.01 wtedy też pobierze lekarka wymazy i da skierowanie na pierwsze ktg, z uwagi na nadciśnienie (gabinetowy syndrom białego fartucha, w domu w normie) tak wcześnie podobno. Z powodu tego ciśnienia dowiedziałam się też że jeśli mała nie wykluje się sama z siebie do 39 tygodnia to najpóźniej w terminie będą wywoływać poród, więc jedno co wiem, to że dzidzia nie będzie przenoszona. Muszę się sprężyc z resztą wyprawki, prasowaniem i pakowaniem.

Magda trzymam kciuki za Was w szpitalu.

symbolica, Pepper, Nadzieja22, magdaaa88 lubią tę wiadomość

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Ja poprosiłam czy by mógł zmierzyć bo tego nie robią faktycznie.
    W przecisgu dwóch dni się wydłużyła znacznie także cuda.
    Ale liczę że ten pomiar jest prawidłowy bo na lepszym sprzęcie itp.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny padam dziś na twarz. Nie wiem czy to smog, czy przeziebienie czy jedno i drugie ale czuję się taka zmęczona... Młoda dopiero usnęła a ja chyba się też zaraz położę.

Straciatellaa lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem wk*wiona na wszystko.
    Wszystko mnie wkurza, jest mi cholernie cięzko od dwóch dni. Mała chyba sie ułozyła głowa w dół bo czuję, że nie mogę oddychać jeszcze bardziej. Jest mi duszno, ciężko. idąc trzymam brzuch. Młoda mi dziś spierdzielała po chodnikach jak szłyśmy zaprowadzić do szkoły starszą. Jak pokraka za nią biegłam, miała mnie w d*pie. W szatni z 1000stopni tak rozkręcają w szkołach wuj wie po co kaloryfery, miałam już mroczki przed oczami i wizje że zemdleje. Jest mi niedobrze, nie moge się dobrze ułożyć ani siedziec/leżec/stac k*wa źle mi.

Musze sobie ponarzekać bo serio, dziś nie daje rady sama ze sobą.
    Oby jutrzejszy dzień był lepszy.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj spać nie moglam, cała noc się wiercilam. Dzisiaj panika bo mały słabo się rusza ale przed chwilą dostał czkawkę i czułam go nad pepkiem więc pewnie się przekrecil bo na wizycie był głową w dół.

W tej ciąży nie miałam mierzonej blizny a w poprzedniej w 37t żeby sprawdzić czy mogę rodzic SN i miała 2mm

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Miałam badaną bliznę na usg 3trymestru i wyszło 3mm i jest to wynik który pozwala na poród SN

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa rozumiem cie doskonale też juz mam coraz częściej takie zdołowane dni :( czuję się gruba , Ala jak to ruchliwy 14 miesięczniak odpocząć nie da i jeszcze prawie bezsenne noce ;)
    Po to tez jest to forum zebyśmy mogły pożalić się trochę na swój los bo przynajmniej nawzajem się wysłuchamy :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Pepper Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie daję rady. Rano jadę do lekarza chyba jednak antybiotyk będę musiała wziąć na te zatoki bo dłużej tak nie wyrobie...
    Ja juz nie mam siły

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, rozumiem Cię doskonale... przytulam mocno;*

Córka jeszcze śpi, ja leżę, przeziębienie mi powoli odpuszczą, małą też już praktycznie zdrowa. Przez te nasze choroby prawie caly grudzień spędziła w domu:/ nie wiem, czy pisałam, Ale w poniedziałek byłyśmy u lekarza i to taki wirus, więc całe szczęście nie trzeba antybiotyku.

Dzień dobry tak w ogóle :)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej dziewczyny :) ja juz córkę ogarniam przed szkołą a później mam wplanach robic krokiety :)
    Pau_Em dobrze ze wam juz choróbsko odpuszcza, na święta będziecie juz pewnie zdrowe :)

amir, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogarniam domek, strasznie mi się nie chce. Buuu...

Dziewczyny proszę o przepisy na jakieś dobre ciasteczka!

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, chyba każdej z nas zaczyna brakować już cierpliwości, a jak dochodzą do tego choroby i inne problemy to ciężko sobie psychicznie z tym wszystkim poradzić. Ale już niedługo dostaniemy najlepsza nagrodę jaką można sobie wymarzyć <3

Ja już leżę w szpitalu, dostałam pierwszą dawkę sterydów i się nudzę jak mops. Leżę na pojedynczej sali i nawet nie mam do kogo się odezwać...
    Uśmiałam się tylko rano, bo jak rozdawano śniadanie to pani do mnie z tekstem że mi się nie należy bo jestem dziś przyjęta haha miałam ubaw po pachy, co najmniej jakby serwowali śniadanie od jakiegoś Masterchefa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 10:01

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro trzymam kciuki :)

Ja też już po sterydzie - buderhin i antybiotyku - zamur, na te zatoki, także tego. Doktor powiedział, że w ciąży żadnej nawet najdrobniejszej infekcji nie można ominąć i samemu leczyć.

Straciatellaa lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ