Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No lipa tylkobo moja siostra z tych nadgorliwych i teraz myśli zeby kolejną osobę przeszkolić i dopiero L4
ogolnie to ta dziewczyna dostała normalną umowę na 3 msc a teraz jest juz chyba w 12 tc więc pewnie będzie miała ja przedłuzoną do dnia porodu. Jedyne co to siostra cały czas się dziwiła ze ta dziewczyna nie uczy się procedur itd ale myślała ze po prostu potrzebuje więcej czasu zeby to ogarnąć a teraz juz wiadomo czemu sie nie uczyła
-
Dziewczyny ja po USG 3 trymestru i synek waży ok 1.704
Ułożony główkowo. Łożysko z przodu i nisko i według tego USG szyjka 3.5 cm zamknięta z obu stron
Pepper, artemida27, malami91, Ewelcia85, Moniiiikaaaa, SiSi111, Papapatka, Straciatellaa, Kropeczka85, Lutyska, KaroKaro, symbolica, baranosia, kjt91, ej_est, Dorota3, Paulaa25, Nadzieja22, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda kciuki żeby było wszystko ok.
Dziś po ty m kiepskim poranku mieliśmy wizytę. Ja nie wiem jak ja urodze. Jestem w 33+6 a maluch waży już 2700, jest większy o 40g od starszaka. Wizyta za 2 tyg i decyzja co robimy.
Do tego odezwalo się nadciśnienie.
Dziewczyny po CC, mialyscie badana Blizne?
MonisiaK super że wszystko ok. Mi niestety nie zmierzył szyjki.symbolica, Kropeczka85, Nadzieja22, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMambella wrote:Dziś po ty m kiepskim poranku mieliśmy wizytę. Ja nie wiem jak ja urodze. Jestem w 33+6 a maluch waży już 2700, jest większy o 40g od starszaka. Wizyta za 2 tyg i decyzja co robimy.
Mambella, Twój się chociaż w siatce centylowej mieści, z tego co widzę, a dla mojego skali zabrakło :o.Mambella lubi tę wiadomość
-
Mambella wrote:Magda kciuki żeby było wszystko ok.
Dziś po ty m kiepskim poranku mieliśmy wizytę. Ja nie wiem jak ja urodze. Jestem w 33+6 a maluch waży już 2700, jest większy o 40g od starszaka. Wizyta za 2 tyg i decyzja co robimy.
MonisiaK super że wszystko ok. Mi niestety nie zmierzył szyjki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 20:33
-
Cześć dziewczyny
Ja od dzisiaj już wreszcie na przedporodowym L4 (zrobiłam w pracy co mogłam aby ułatwić tym co zostali i miec spokojne sumienie teraz już czas aby sobie podogadzac), ale żebym się cieszyć nie mogła odpoczynkiem to mnie los pokarał przeziębienie, katar męczy, co zrobić trzeba przeczekać.
Dzisiejsza wizyta u lekarki bez ekscesow. I że mną i z małą ok. Kolejna wizyta 02.01 wtedy też pobierze lekarka wymazy i da skierowanie na pierwsze ktg, z uwagi na nadciśnienie (gabinetowy syndrom białego fartucha, w domu w normie) tak wcześnie podobno. Z powodu tego ciśnienia dowiedziałam się też że jeśli mała nie wykluje się sama z siebie do 39 tygodnia to najpóźniej w terminie będą wywoływać poród, więc jedno co wiem, to że dzidzia nie będzie przenoszona. Muszę się sprężyc z resztą wyprawki, prasowaniem i pakowaniem.
Magda trzymam kciuki za Was w szpitalu.symbolica, Pepper, Nadzieja22, magdaaa88 lubią tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
Mambella wrote:Magda kciuki żeby było wszystko ok.
MonisiaK super że wszystko ok. Mi niestety nie zmierzył szyjki.
W przecisgu dwóch dni się wydłużyła znacznie także cuda.
Ale liczę że ten pomiar jest prawidłowy bo na lepszym sprzęcie itp. -
Ja dziś jestem wk*wiona na wszystko.
Wszystko mnie wkurza, jest mi cholernie cięzko od dwóch dni. Mała chyba sie ułozyła głowa w dół bo czuję, że nie mogę oddychać jeszcze bardziej. Jest mi duszno, ciężko. idąc trzymam brzuch. Młoda mi dziś spierdzielała po chodnikach jak szłyśmy zaprowadzić do szkoły starszą. Jak pokraka za nią biegłam, miała mnie w d*pie. W szatni z 1000stopni tak rozkręcają w szkołach wuj wie po co kaloryfery, miałam już mroczki przed oczami i wizje że zemdleje. Jest mi niedobrze, nie moge się dobrze ułożyć ani siedziec/leżec/stac k*wa źle mi.
Musze sobie ponarzekać bo serio, dziś nie daje rady sama ze sobą.
Oby jutrzejszy dzień był lepszy.
-
Hej, ja wczoraj spać nie moglam, cała noc się wiercilam. Dzisiaj panika bo mały słabo się rusza ale przed chwilą dostał czkawkę i czułam go nad pepkiem więc pewnie się przekrecil bo na wizycie był głową w dół.
W tej ciąży nie miałam mierzonej blizny a w poprzedniej w 37t żeby sprawdzić czy mogę rodzic SN i miała 2mm25.01.2019 cc
-
Straciatellaa rozumiem cie doskonale też juz mam coraz częściej takie zdołowane dni
czuję się gruba , Ala jak to ruchliwy 14 miesięczniak odpocząć nie da i jeszcze prawie bezsenne noce
Po to tez jest to forum zebyśmy mogły pożalić się trochę na swój los bo przynajmniej nawzajem się wysłuchamyCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatella, rozumiem Cię doskonale... przytulam mocno;*
Córka jeszcze śpi, ja leżę, przeziębienie mi powoli odpuszczą, małą też już praktycznie zdrowa. Przez te nasze choroby prawie caly grudzień spędziła w domu:/ nie wiem, czy pisałam, Ale w poniedziałek byłyśmy u lekarza i to taki wirus, więc całe szczęście nie trzeba antybiotyku.
Dzień dobry tak w ogóle -
nick nieaktualny
-
Witajcie, chyba każdej z nas zaczyna brakować już cierpliwości, a jak dochodzą do tego choroby i inne problemy to ciężko sobie psychicznie z tym wszystkim poradzić. Ale już niedługo dostaniemy najlepsza nagrodę jaką można sobie wymarzyć
Ja już leżę w szpitalu, dostałam pierwszą dawkę sterydów i się nudzę jak mops. Leżę na pojedynczej sali i nawet nie mam do kogo się odezwać...
Uśmiałam się tylko rano, bo jak rozdawano śniadanie to pani do mnie z tekstem że mi się nie należy bo jestem dziś przyjęta haha miałam ubaw po pachy, co najmniej jakby serwowali śniadanie od jakiegoś MasterchefaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 10:01
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro trzymam kciuki
Ja też już po sterydzie - buderhin i antybiotyku - zamur, na te zatoki, także tego. Doktor powiedział, że w ciąży żadnej nawet najdrobniejszej infekcji nie można ominąć i samemu leczyć.
Straciatellaa lubi tę wiadomość