WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry już 33 tygodnie za nami za 4 tygodnie mogę spokojnie rodzić :)

Wpadłam w wir świątecznych przygotowań nie mam czasu na bieżąco się udzielać. Ale wieczorem was podczytuje tyle, że jestem tak padnięta że nie jestem w stanie zapamiętać wszystkiego żeby każdemu odpisać.

Gratulacje wszystkich dobrych wiadomości z wizyt trzymam kciuki za kolejne. :)
    Ja mam jeszcze 2 wizyty umówione jedną 03.01 a drugą chyba 16.01 pewnie będę musiała mieć jeszcze 3 pod koniec stycznia, ale to już lekarz sam wyznaczy.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dzień zajęć. Dobrze bo tak tylko siedzę i myślę jak tam mój mąż w tej Turcji... Na szczęście ma prywatnego kierowcę i mniej się boje ale to jednak Turcja. Ale jutro o 14 bedzie już w domku <3

Ogarniam mieszkanie, szykuje się jadę kupić ostatnie prezenty. Potem szkoła rodzenia i wizyta u lekarza na 19:30. I dzień jakoś zleci :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:45

Lady_E lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja się zaraz wybieram do Lidla, bo od dziś znów rzeczy dla dzieciaczków. Ubrankom co prawda powiedzialam już STOP, ale jestem ciekawa jakości tych spiworkow.

Pepper lubi tę wiadomość

• Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    A ja ogarniam domek, strasznie mi się nie chce. Buuu...

Dziewczyny proszę o przepisy na jakieś dobre ciasteczka!

Nie wiem jakie chcesz ciasteczka, ale ja wczoraj robiłam świąteczne maślane i wyszły pyszne. Nie umiem tu dodawać zdjęć :|
    Przepis:250g mąki pszennej
    90g cukru pudru
    1 żółtko
    190g masła
    Ja dodałam jeszcze łyżke śmietany żeby się lepiej wyrobiło. Ciasto zagnieść i na godzinę do lodówki, później wałkujemy dobrze podsypujemy mąką i wycinamy. Pieczemy do przyrumienienia

kjt91, -Mamunia- lubią tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej w szpitalu ale jest szansa ze jutro wyjdę. Z dzidziusiem wszystko ok. Mam dalej kroplówkę z magnezem. Ktg tez już miałam. Brzuch nie boli. Jutro rano mam mieć znowu badania i jak będzie wszystko w porządku to wyjdę ;)

bumbum, Lady_E, malami91, Straciatellaa, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, Ewelcia85, baranosia, symbolica, Pau.Em, Pepper, -Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dzień dobry!

Ja się zaraz wybieram do Lidla, bo od dziś znów rzeczy dla dzieciaczków. Ubrankom co prawda powiedzialam już STOP, ale jestem ciekawa jakości tych spiworkow.
    O dobrze że piszesz też zajadę :) Zakupów nigdy za wiele :p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak zombie... znowu nie spałam w nocy, nie mogłam się ułożyć, a przecież nie jest taki duży ten mój brzuszek. Od 2 do 7 z przerwami to dla mnie za krótki sen. Teraz dzień z głowy bo nie mogę się zdrzemnąć, a głowa boli. I tak do wieczora! Podziwiam mamusie z dwójką dzieci.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, trzymaj się tam mocno! Dobrze zrobiłaś, że pojechałaś.

magdaaa88 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam w rosmannie i na produkty. Baby Bear Leon jest 40 % zniżki , ja wzię£am ręczniczek kąpielowy z kapturkiem :) Są jeszcze chyba pieluszki i majtki treningowe .

Straciatellaa lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej denerwuje ta niemoc. Ciężko założyć skarpetki, ogolić nogi o innych miejscach nie wspominając, założyć buty. Sprzątam z milionem przerw. A mała zaczyna już dość boleśnie mnie ugniatać. I ten brak tchu...
    Magda na pewno będzie wszytko dobrze i jutro wyjdziesz do domu.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Mnie najbardziej denerwuje ta niemoc. Ciężko założyć skarpetki, ogolić nogi o innych miejscach nie wspominając, założyć buty. Sprzątam z milionem przerw. A mała zaczyna już dość boleśnie mnie ugniatać. I ten brak tchu...
    Magda na pewno będzie wszytko dobrze i jutro wyjdziesz do domu.
    właśnie miałam się pytać jak ogarniacie depilejszyn bo dla mnie to już level master :P Małżowi mówie, że jak usłyszy huk to ma wbiec do łazienki bo to będzie znaczyć, że przez tą gimnastyke depilacyjna się przewróciłam. Kijek do selfie sobie kupie i lusterko będę zawieszać haha :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    właśnie miałam się pytać jak ogarniacie depilejszyn bo dla mnie to już level master :P Małżowi mówie, że jak usłyszy huk to ma wbiec do łazienki bo to będzie znaczyć, że przez tą gimnastyke depilacyjna się przewróciłam. Kijek do selfie sobie kupie i lusterko będę zawieszać haha :P

Haha patenciara z Ciebie, nie wpadłabym na to :D
    Mnie ostatnio golił małż, myślałam że się posikam ze śmiechu na widok jego przejętej miny, ale sama nie dałabym już rady bo skończyłoby się to pewnie jak wizyta u rzeźnika :D

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny z wsparcie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z pomocą lusterka idzie całkiem sprawnie :D.

Straciatellaa, Mambella, KaroKaro, Ciążowa_Gapsy, Lutyska, artemida27 lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Haha patenciara z Ciebie, nie wpadłabym na to :D
    Mnie ostatnio golił małż, myślałam że się posikam ze śmiechu na widok jego przejętej miny, ale sama nie dałabym już rady bo skończyłoby się to pewnie jak wizyta u rzeźnika :D
    o tak, dziś z pół buteleczki octeniseptu zużyłam. Lekarz sie przestraszy haha :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella nogi jeszcze jakoś ogarniam. Z resztą pomaga mi mąż trzyma lusterko i ogarnia to co ja już nie dałam rady :D

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z lusterkiem daje jakoś radę, gorzej ogolić lewą nogę.
    W ciąży zawsze żałuję że na jakieś depilację laserowe swego czasu nie chodziłam.

• EBa Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach niemocy przeziębieniowej dzisiaj uskuteczniam leżing w łóżku, co zaowocowało wysłanym zamówieniem aptecznym dla dzidziusia. Wielkie uff, to już ostatnie z takich moim zdaniem najpotrzebniejszych rzeczy - inne będziemy kupowali jak się okaże, że brakuje. Zostało mi jeszcze jedno lub dwa prania (śpiworek do fotelika i wózka jest raczej obszerny i przez niego nie zmieszczę się w jedną pralkę - małą bo 3 kg wsadu tylko). Później poprasować wszystko co uprane - trzy wielkie siatki na zakupy będą z tymi wypranymi rzeczami, no i spakować się. Liczę, że najpóźniej do Trzech Króli to ogarnę wszystko. Potem będę czekać :)

Zauważyłam pewną ciekawostkę podczas tych ostatnich trzech "przeziębionych" nocy - łatwiej mi się śpi, nie stękam obracając się i ogólnie mniej się kręcę z niewygody niż jak zapchanego nosa nie miała. Druga ciekawostka - zgaga mi zelżała odkąd mam katar. To się aż prosi o badania naukowe ;)

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ