Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry już 33 tygodnie za nami za 4 tygodnie mogę spokojnie rodzić
Wpadłam w wir świątecznych przygotowań nie mam czasu na bieżąco się udzielać. Ale wieczorem was podczytuje tyle, że jestem tak padnięta że nie jestem w stanie zapamiętać wszystkiego żeby każdemu odpisać.
Gratulacje wszystkich dobrych wiadomości z wizyt trzymam kciuki za kolejne.
Ja mam jeszcze 2 wizyty umówione jedną 03.01 a drugą chyba 16.01 pewnie będę musiała mieć jeszcze 3 pod koniec stycznia, ale to już lekarz sam wyznaczy. -
Ja dzisiaj dzień zajęć. Dobrze bo tak tylko siedzę i myślę jak tam mój mąż w tej Turcji... Na szczęście ma prywatnego kierowcę i mniej się boje ale to jednak Turcja. Ale jutro o 14 bedzie już w domku
Ogarniam mieszkanie, szykuje się jadę kupić ostatnie prezenty. Potem szkoła rodzenia i wizyta u lekarza na 19:30. I dzień jakoś zleci
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
-Mamunia- wrote:A ja ogarniam domek, strasznie mi się nie chce. Buuu...
Dziewczyny proszę o przepisy na jakieś dobre ciasteczka!
Nie wiem jakie chcesz ciasteczka, ale ja wczoraj robiłam świąteczne maślane i wyszły pyszne. Nie umiem tu dodawać zdjęć
Przepis:250g mąki pszennej
90g cukru pudru
1 żółtko
190g masła
Ja dodałam jeszcze łyżke śmietany żeby się lepiej wyrobiło. Ciasto zagnieść i na godzinę do lodówki, później wałkujemy dobrze podsypujemy mąką i wycinamy. Pieczemy do przyrumienieniakjt91, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Ja dalej w szpitalu ale jest szansa ze jutro wyjdę. Z dzidziusiem wszystko ok. Mam dalej kroplówkę z magnezem. Ktg tez już miałam. Brzuch nie boli. Jutro rano mam mieć znowu badania i jak będzie wszystko w porządku to wyjdę
bumbum, Lady_E, malami91, Straciatellaa, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, Ewelcia85, baranosia, symbolica, Pau.Em, Pepper, -Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
malami91 wrote:Dzień dobry!
Ja się zaraz wybieram do Lidla, bo od dziś znów rzeczy dla dzieciaczków. Ubrankom co prawda powiedzialam już STOP, ale jestem ciekawa jakości tych spiworkow.Zakupów nigdy za wiele :p
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Czuję się jak zombie... znowu nie spałam w nocy, nie mogłam się ułożyć, a przecież nie jest taki duży ten mój brzuszek. Od 2 do 7 z przerwami to dla mnie za krótki sen. Teraz dzień z głowy bo nie mogę się zdrzemnąć, a głowa boli. I tak do wieczora! Podziwiam mamusie z dwójką dzieci.
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Mnie najbardziej denerwuje ta niemoc. Ciężko założyć skarpetki, ogolić nogi o innych miejscach nie wspominając, założyć buty. Sprzątam z milionem przerw. A mała zaczyna już dość boleśnie mnie ugniatać. I ten brak tchu...
Magda na pewno będzie wszytko dobrze i jutro wyjdziesz do domu.
-
Makowa_Panna wrote:Mnie najbardziej denerwuje ta niemoc. Ciężko założyć skarpetki, ogolić nogi o innych miejscach nie wspominając, założyć buty. Sprzątam z milionem przerw. A mała zaczyna już dość boleśnie mnie ugniatać. I ten brak tchu...
Magda na pewno będzie wszytko dobrze i jutro wyjdziesz do domu.Małżowi mówie, że jak usłyszy huk to ma wbiec do łazienki bo to będzie znaczyć, że przez tą gimnastyke depilacyjna się przewróciłam. Kijek do selfie sobie kupie i lusterko będę zawieszać haha
-
Straciatellaa wrote:właśnie miałam się pytać jak ogarniacie depilejszyn bo dla mnie to już level master
Małżowi mówie, że jak usłyszy huk to ma wbiec do łazienki bo to będzie znaczyć, że przez tą gimnastyke depilacyjna się przewróciłam. Kijek do selfie sobie kupie i lusterko będę zawieszać haha
Haha patenciara z Ciebie, nie wpadłabym na to
Mnie ostatnio golił małż, myślałam że się posikam ze śmiechu na widok jego przejętej miny, ale sama nie dałabym już rady bo skończyłoby się to pewnie jak wizyta u rzeźnikaCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
KaroKaro wrote:Haha patenciara z Ciebie, nie wpadłabym na to
Mnie ostatnio golił małż, myślałam że się posikam ze śmiechu na widok jego przejętej miny, ale sama nie dałabym już rady bo skończyłoby się to pewnie jak wizyta u rzeźnika -
Ja w ramach niemocy przeziębieniowej dzisiaj uskuteczniam leżing w łóżku, co zaowocowało wysłanym zamówieniem aptecznym dla dzidziusia. Wielkie uff, to już ostatnie z takich moim zdaniem najpotrzebniejszych rzeczy - inne będziemy kupowali jak się okaże, że brakuje. Zostało mi jeszcze jedno lub dwa prania (śpiworek do fotelika i wózka jest raczej obszerny i przez niego nie zmieszczę się w jedną pralkę - małą bo 3 kg wsadu tylko). Później poprasować wszystko co uprane - trzy wielkie siatki na zakupy będą z tymi wypranymi rzeczami, no i spakować się. Liczę, że najpóźniej do Trzech Króli to ogarnę wszystko. Potem będę czekać
Zauważyłam pewną ciekawostkę podczas tych ostatnich trzech "przeziębionych" nocy - łatwiej mi się śpi, nie stękam obracając się i ogólnie mniej się kręcę z niewygody niż jak zapchanego nosa nie miała. Druga ciekawostka - zgaga mi zelżała odkąd mam katar. To się aż prosi o badania naukoweCórka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024