Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Straciatellaa wrote:a i czy tez musicie powtarzac wszystkie badania z pierwszego trymestru? hiv, wr-kiła, toxo, cytomegalia itp? bo ja mam miec na nastepną wizytę komplet (to bedzie ok 34tc).
Wizyty teraz co 3tygodnie, później co dwa. -
Cześć dziewczyny! My dziś dopiero wracamy do żywych w miarę - młody przyniósł z przedszkola jakiegoś wirusa - temperatura przez trzy dni po 39 stopni, katar, kaszel. Ciężko.. Mnie też wzięło, na szczęście bez gorączki. Ale raz, że wstaję do niego w nocy, dwa w dzień nie mam kiedy odespać. Dziś już od rana bez temperatury, mam nadzieję, że w nocy nie wróci. Mąż jutro idzie ostatni dzień do pracy, potem dopiero 2 stycznia, więc uff.
Dołączam do mam, którym dziecko się jeszcze nie obróciło. W poniedziałek miałam wizytę i o ile szyjka długa 4,7 cm, wyniki ok, to to ułożenie mnie martwi. A jeszcze lekarz mnie dobił, mówiąc "Co się pani martwi, najwyżej będzie planowana cesarka"... Super. -
Straciatellaa wrote:a i czy tez musicie powtarzac wszystkie badania z pierwszego trymestru? hiv, wr-kiła, toxo, cytomegalia itp? bo ja mam miec na nastepną wizytę komplet (to bedzie ok 34tc).
Wizyty teraz co 3tygodnie, później co dwa.
U mnie tylko powtórka alloprzeciwciał i kiły, nic więcej nie zalecał. -
Trymer jest ok, ale golarka w w tych stratach mnie np. bardzo drażni, te odrastające ostre włoski.. brrr Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że te włoski mają swoje zadanie tam m.in. chronią przed infekcjami, obtarciami.. natomiast te włoski w pachwinach mnie dobijają i to że efekty epilacji jakby się cofnęły.
Straciatella super że z maluszką wszystko ok. Żadnych badań póki co nie kazał mi gin powtarzać. HIV Ci kazał powtórzyć? Co mu po głowie chodzi...?
Jonesey podziwiam męża.. niecodzienny egzemplarz. Mój nie ma tam nic do zaglądania
Black Lilith zdrówka dla Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:59
Jonesey lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:Ja na następną wizytę (10.01 - 35tydz.) mam mieć Żelazo, HBS, HCV i klasyk, czyli morfologię i mocz.
No tak, morfologia i mocz oczywiście u mnie też. I teraz patrzę, ze jeszcze TSH, bo mam lekko podwyższone - 2,25.
Doktorek niby twierdzi, że TSH do 2,5 to spoko, ale przyjaciółka, która też jest w ciąży już przy 2,29 łyka euthyrox. -
nick nieaktualnyNiby trzeba mieć świeże wyniki wirusów do porodu, żeby jakby co to nie było, że nas w szpitalu czymś zarazili. Ale słyszałam różne wersje - niektórzy chcą tylko aktualny hbsag, a reszta może byc z I trymestru, inni też chcą aktualne hcv, kiłę i HIV. Mi na razie nic lekarz nie mówił, będę pytać na styczniowej wizycie.
Do tej pory powtarzałam tylko toxo-m no i PTA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 21:14
Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:Trymer jest ok, ale golarka w w tych stratach mnie np. bardzo drażni, te odrastające ostre włoski.. brrr Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że te włoski mają swoje zadanie tam m.in. chronią przed infekcjami, obtarciami.. natomiast te włoski w pachwinach mnie dobijają i to że efekty epilacji jakby się cofnęły.
Straciatella super że z maluszką wszystko ok. Żadnych badań póki co nie kazał mi gin powtarzać. HIV Ci kazał powtórzyć? Co mu po głowie chodzi...?
Jonesey podziwiam męża.. niecodzienny egzemplarz. Mój nie ma tam nic do zaglądania
Black Lilith zdrówka dla Was!więc po głowie mu chodzi jedynie to, żebym miała komplet badań przy przyjęciu
Bałam się bo ostatnio młoda była poprzecznie ułożona, a teraz jest już główką w dól. Dlatego tez gorzej mi się oddycha -
U nas po wizycie super. Szyjka ok. Zamknieta na 4 spusty
Malutka wszystko ok waży 2200g
Następna wizyta za 3 tyg.
Nasz pyszczek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c382259ba782.jpgbumbum, malami91, Kropeczka85, symbolica, Straciatellaa, Ewelcia85, -Mamunia-, KaroKaro, Dorota3, Pepper, Nadzieja22, Papapatka, Pau.Em, MonisiaK, baranosia, Jonesey, Paulaa25, Mila_85, kjt91, artemida27, Lutyska lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Black_Lilith wrote:No tak, morfologia i mocz oczywiście u mnie też. I teraz patrzę, ze jeszcze TSH, bo mam lekko podwyższone - 2,25.
Doktorek niby twierdzi, że TSH do 2,5 to spoko, ale przyjaciółka, która też jest w ciąży już przy 2,29 łyka euthyrox.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 22:54
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:A ja muszę utrzymywać TSH<=2
. Ale miałam niedoczynność już przed ciążą, więc to też z tego wynika.
Acha no widzisz. Ja nigdy wcześniej nie badałam tarczycy, dopiero w ciąży gin mi zlecił i zaczęłam brać letrox na pocz. 7tc. No nic, po ciaży będe musiała ją skontrolować, mama nadzieję, że te tabsy mi nie rozleniwią tarczycy na amen. Engokrynolog twierdziła że po ciąży powinno być ok bez tabletek, zobaczymy. -
O a ja jutro w aplikacji zobaczę 35t chociaż liczę od soboty a z badań jak popatrzył to powiedział że wszystko zrobione więc standard morfologia i mocz. Ciekawe czy zleci GBS bo ponoć przy cc nie musi a że on mnie będzie ciachał to pewnie odpuscimy.25.01.2019 cc
-
nick nieaktualnyJa miałam powtórzyć tylko toxo, a na ta wizytę po świętach mam mieć hbs,mocz i morfologie. Na wzwb byłam szczepiona, więc zupełnie się nie martwię
jutro będę robić badania.
Boże może durne koty właśnie siedzą pod drzwiami sypialni,jedna rzuca się na klamkę,a druga piluje jape i chcą do nas do łóżka. Obudziły mi dziecko. No ja je chyba udusze!!!! Mąż zapomniał je wyprowadzić na balkon ;/ -
MonisiaK nie narażaj się! Poproś kogoś o miejsce siedzące, bo takie stanie może być niebezpieczne🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza