WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda88 ale ile ma dzidzia i w którym tyg jesteś?
    Dobrze, że pojechałas do szpitala. Ja juz tez byłam 3 razy.

Ewelcia85 mam taki sam mózg w tą ciążę :)

Ciążowa Gapsy koniecznie idź do lekarza. Ja nie poszłam i trafiłam na sor z powodu zapalenia zatok. Ostatnie trzy dni były okropne taki bol. Teraz drugi dzień na antybiotyku i wreszcie jakąś ulga. Na mnie żaden sinupret nie działał.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z zakupów :) powiem wam że ceny jedzenia to jakiś kosmos mało co w koszyku a tu 100zl tam 100zl MASAKRA !!!

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro koncze 33 tydzień. Dzisiaj miała 1800 gram. 5 grudnia na prenatalnych 1500 gram.

Pepper lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaa w 32 tc waga jest tak pomiędzy 1600-2100. Skonsultuj zw swoim lekarze lepiej to co Ci mówią.

https://parenting.pl/32-tydzien-ciazy?utm_source=parenting&utm_medium=must-know-seo&utm_campaign=traffic-redirection

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, trzymaj się mocno! Z tą hipotrofią sprawa trudna do rozstrzygnięcia, choćby ze względu na różnice pomiaru w różnych aparaturach. Więc uważam, że to niemoralne, że Cię straszą

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, może masz rację... A Ty miałaś gorączkę?

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj zaś cały dzień poza domem, najpierw podanie immunoglobuliny, potem zajęcia z pierwszej pomocy, na koniec u dentysty i musiał mi dookoła dziąsła powycinać... Poprzedni dentysta mnie tak załatwił, że teraz ten musi wszystko poprawiać. Niedoczyszczone kanały, pozostawione w nich narzędzia dentystyczne do kanałówki. No tragedia. Wczoraj robiłam ostatnią kanałówkę, dokończenie za miesiąc, bo czasu zabrakło. Tak mnie wczoraj po dentyście buzia bolała, na szczęście dzisiaj już jest bezboleśnie. W nocy też kiepsko spałam, a dokładniej to prawie nie spałam. Młody wciska od nocy główkę w żołądek, no nie chce się frania mała obrócić, a tak go męczę ćwiczeniami :P

Chata z grubsza ogarnięta, mąż jutro posprząta łazienkę i pomyje podłogi (moja dwie znienawidzone prace domowe). Na święta pomagam mamie jutro i w niedzielę lepić pierogi i uszka.

Magda, ja wiem czy 300 g w dwa tygodnie to mało. Mi się wydaje spoko, poza tym pewnie na różnym sprzęcie robione pomiary i przez innych lekarzy.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mi się też wydaje, ze przyrost jest ok. Dzwoń koniecznie do swojego lekarza.
    Mój synek miał hipotrofię i w zasadzie od połówkowych pewne wymiary były o kilka tygodni do tyłu, u przyjaciółki, której córeczka miała hipotrofię, był na przykład oprócz wagi o trzy tygodnie za mały brzuszek.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Pepper, może masz rację... A Ty miałaś gorączkę?
    Ja najwyżej miałam 37,4. Ból za to okropny. Dwa dni bez snu a do tego problem ze złapaniem oddechu przez zapchany nos. Zadne spraye irygacja i inhalacje nie pomogły. Po antybiotyku dopiero ulga.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, skończyły mi się pomysły na dania wigilijne (niesłodkie), co u Was się je? Takie coś co nie zajmie mi pół dnia :)

U nas będzie:
    Śledź klasyczny z cebulką
    Śledź w żurawinie - mój ulubiony
    Śledź pod pierzynką
    Sałatka jarzynowa
    Ryba po grecku
    Ryba faszerowana w galarecie
    kapusta wigilijna
    pierogi z grzybami i kapustą
    zupa grzybowa
    barszcz na domowym zakwasie
    kompot z suszu
    tort makowy i piernik

bumbum, Pepper lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Ja najwyżej miałam 37,4. Ból za to okropny. Dwa dni bez snu a do tego problem ze złapaniem oddechu przez zapchany nos. Zadne spraye irygacja i inhalacje nie pomogły. Po antybiotyku dopiero ulga.

Spróbuję zobaczyć, jak będzie jutro, bo najgorzej jest po nocy. Ja mam 36,73 czyli tak ciążowo. Aż tak mocno nie mam zapchanego, ale też nie chciałabym wylądować na SOR. Cieszę się, że u Ciebie lepiej.

Pepper lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwuje mnie, że Maluch tak się mało rusza. Kilka leniwych kopniaków jak na dziś na razie. To typowe, że w 31 tc mniej miejsca i mniej rewolucji, ale trudno to jednak wytrzymać. Znacie to?

MonisiaK lubi tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, Moja też rusza się dużo mniej niż jeszcze kilka tygodni temu. Kopnie sobie tylko od czasu do czasu. Mam wrażenie że więcej śpi, wcześniej to prawie nie minęła godzina żebym nie czuła jej kilka razy.

Czasem to nie czuje tylko widzę po brzuchu że się akurat rusza ;)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak. I jeszcze czasem mnie pocieszy jakąś czkawką ;)

artemida27 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań, to na wizytę w 33+2 mam zrobić mocz, morfo, tsh, ft4, hbs, hiv.

U nas na święta zawsze się robi

Pierogi z kapustą i grzybami
    Pierogi ruskie (dużo dzieci u nas jest i one tylko ruskie jedzą)
    Sos grzybowy (jemy z pierogami)
    Uszka z grzybami plus barszcz
    Pasztet pieczony
    Jakieś mięsa pieczone
    Ćwikła
    Śledź z cebulą
    Karp smażony i jeszcze jakaś ryba, ale szwagier tym się zajmuje
    Bigos
    Kutia
    Bułka w mleku (tak jak kutia, ale tutaj zamiast pszenicy jest właśnie bułka)
    Kompot z suszu
    Różne ciasta, w tym roku będzie karpatka, sernik z brzoskwiniami, szarlotka, piernik staropolski, wafle przekładane kremem kakaowym i chyba jeszcze jakieś jedno, ale nie pamiętam, bo siostra się zajmuje ciastami.

Pepper lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój niby jest duży, ale widocznie miejsca ma dość, bo wierci się non stop. Nie są to kopniaki, ale jakieś obracanie się, przeciąganie, rozpychanie. Generalnie jest to momentami dość bolesne dla mnie.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda czyli jak zawsze ile lekarzy tyle opinii. Trzyma kciuki żeby jednak wszystko było dobrze i na święta będziecie w domu.
    Moja też spokojniej się rusza i czasem właśnie nie czuć a widać, że brzuch faluje. Za to wczoraj wieczorem to miałam wrażenie, że chce się przebić na drugą stornę tak szalała.
    Chorowitkom życzę dużo zdrowia :*
    Dziś zrobiłam ostatni wianek na prezent i spakowałam cześć prezentów i padam. A jeszcze muszę bezy zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 17:07

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Mój niby jest duży, ale widocznie miejsca ma dość, bo wierci się non stop. Nie są to kopniaki, ale jakieś obracanie się, przeciąganie, rozpychanie. Generalnie jest to momentami dość bolesne dla mnie.
    Ja mam tak samo. Moj jest aktywny bez przerwy, ciągle czuje jego ruchy.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, ja też mam wrażenie, że ciągle się rusza, nawet jak chodzę. Ostatnio doszły takie mocniejsze ruchy, że nawet mąż powiedział po takim kopie, że fest ma siłę i to niesamowite, że takie maluchy mają tyle energii i siły, żeby takie ruchy robić. Aktualnie jest poprzecznie, ma głowę po lewej, a nogi po prawej i rozciąga mi brzuch :) To jego 2 ulubione pozycje tak jak teraz i główką w żołądku.

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak moja mała tez mam wrażenie że wcale nie spi w dzień :) Czasem jak się wciście w pęcherz albo bok to mam wrazenie że jajo zniosę :p Jak zaczyna się ruszać i cały brzuch faluje mąż patrzy jak na aliena :p Czort nasz malutki <3

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ