X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:48

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mąż w domu?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na wieczornej wizycie lekarzy powiedziano ze może to nie hipotrofia ale mam zostać do poniedziałku bo bedzie usg. Ale moim skromnym zdaniem jaka będzie różnica między tymi dwoma usg skoro jedno miałam dzisiaj a kolejne w poniedziałek? Oszaleje tu. Jestem w kontakcie z moim ginekologiem, on mówi żeby się nie martwic, ze zobaczymy w poniedziałek. On jest dyrektorem tego szpitala wiec powiedzmy ze ma to pod jakaś kontrola.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, bądź dzielna i spróbuj odsunąć czarne myśli. Widzisz, jak oni sami się gubią w diagnozach, więc postaraj się ufać, że jest dobrze. To na pewno trudne, ale wierzę, że będzie w porządku.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam o tym kiedyś ale moja córka Blanka miała też podejrzenie hipotrofii i dzień przed porodem według USG ważyła 2300 a urodziła się prawie kilogram cięższa więc ja tym pomiarom średnio ufam.
    Po prostu mała miała wąski brzuszek, który obniżał cały wynik...

Także głowa do góry, będzie dobrze :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te diagnozy to jest koszmar. W środę i czwartek nic mi nie mówili a dzisiaj tak na mnie naskoczyli z tą informacja ze zaczęłam płakać. Minęła dobra godzina zanim się uspokoiłam żeby zadzwonic do męża i lekarza prowadzącego.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po wizycie. Młody duzyyyyyyy waży już 2040g. Wszystko ok. Ja dostałam żelazo bo znów wyniki poleciały. Podczas badania lekarz mówi "szyjka twarda, zamknięta, nic się nie dzieje, wszystko na piątkę, nawet grzybicy nie ma... Nudy" :D uwielbiam tego człowieka :)

Magda nie rozumiem po co przez weekend Cię trzymają skoro nic się nie dzieje...może lekarz się boi , że będziesz zasuwać , zamiast odpoczywać , więc woli Cię w szpitalu. Mój by tak zrobił znając mnie doskonale żebym nie szalała. Trzymaj się Kochana!

Nadzieja22, Paulaa25, symbolica, Black_Lilith, Pepper, Ewelcia85, baranosia, malami91, MonisiaK, Ciążowa_Gapsy, Papapatka, artemida27, KaroKaro, Dorota3, Lady_E lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymają mnie niby żeby potwierdzić lub wykluczyć hipotrofia. Ale nie wiem czy od piątku do pon będzie jakaś duża zmiana pomiarów na usg tym bardziej ze może być błąd pomiaru...

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, wydaje mi się, że to bez sensu. Lepiej by było jakbyś np za dwa tygodnie do nich wróciła na kontrolę wagi. A nie możesz się wypisać na żądanie? Nic Ci się nie dzieje już, prawda? Leki jakieś dostajesz?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaje to co brałam w domu czyli eutyrox i na ciśnienie dopegyt i dodatkowo luteinę. Wcześniej miałam kroplówki. Nie no poczekam do tego poniedziałku, bo nie chce tak robić żeby sama się wypisywać. Ustaliłam z moim ginekologiem ze zobaczymy co w poniedziałek powiedzą tutaj po badaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda współczuję że musisz zostać przez weekend, Mam nadzieję, że na święta wyjdziesz. I tak w sumie nic nie robia;/

• bumbum Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Magda, wydaje mi się, że to bez sensu. Lepiej by było jakbyś np za dwa tygodnie do nich wróciła na kontrolę wagi. A nie możesz się wypisać na żądanie? Nic Ci się nie dzieje już, prawda? Leki jakieś dostajesz?

Ja bym się nie wypisywała, w razie czego jak coś zaniedbają to będą mieli wymówkę, że się sama wypisała... Oczywiście wszystko będzie dobrze i w poniedziałek wyjdziesz, ale ja jestem z tych co chuchają na zimne :)

malami91, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyszłam na szczęście i jestem w domu :)

Magdaaa88 też bym się nie wypisywała, lepiej dmuchać na zimne, wiadomo że te pomiary usg są bardzo mylące i trzeba brać na nie poprawkę.
    Głowa do góry, będzie dobrze! Pomyśl o tym tak, że nie będziesz musiała wkrecać się w ten cały świąteczny młyn i sobie odpoczniesz żeby być na siłach do siedzenia przy świątecznym stole :*

Pepper, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, Lady_E lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kciuki za szybkie wyjscie ze szpitala i trafną diagnozę :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest mi tak strasznie przykro...mój mąż po pracy poszedł na spotkanie "wigilijne" z kolegami i ciągle przeciąga powrót do domu...jak by się urwał ze smyczy... Nie rozumie że ja też go potrzebuje...całe dnie siedzę sama nawet nie mam się do kogo odezwać...wiem że hormony mi nie pomagają ...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, mój w środę był ze znajomymi w pubie (mi się nie chciało iść, więc zostałam w domu), wczoraj cały wieczór grał w siatkówkę, a dzisiaj polazł na piwo z kolegami z pracy (żegnają jednego, który odchodzi), mimo że wczoraj na tej siatkówce sobie nogę uszkodził i dzisiaj marudził, że go boli. Także widzisz...:D. Póki dziecko w brzuchu, niech ma trochę wolności :). Ja przynajmniej w spokoju machnęłam 3 biszkopty :D.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama wiem że przesadzam chyba jakiś gorszy dzień ale mimo wszystko trochę mi przykro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda domyślam się, że Ci przykro. Ja też całymi dniami sama z corka, bo mąż 6-18 w pracy od pon do soboty. Ale odmówił szefowi wyjścia na firmową wigilię bo powiedział że ma rodzinę i w sobotę po pracy jest impreza A on wraca do domu- sam z siebie tak zadecydował jestem w szoku.

W ogóle to nie wiem jak to będzie z 2 dzieci w domu przy trybie jego pracy.... trochę się tego boję. No ale inni mają gorzej-mężowie kierowcy czy coś to w ogóle masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 21:32

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh z tymi chłopami... Jak się mała urodzi to też 3/4 dnia będziemy same :) no ale przynajmniej będziemy miały siebie :)

malami91 lubi tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój gdzieś wychodzi to zapraszam sobie koleżankę i wieczór mija szybko :)

Też nie lubię tak sama zostawać..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ