WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra dwa dni temu brała udział w wypadku tramwajowym, na szczęście nic się jej nie stało, ale koleżanka z która jechała upadła i złamała sobie ramię. Strach myśleć co by było jakbym ja jechała tym tramem. Dlatego postanowiłam, że jeśli będę stała w tramwaju to już zawsze będę prosić o ustąpienie.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja się już dobrze czuje, ciekawe czy mnie dzisiaj wypiszą. Jeszcze nie było wizyty lekarzy. Chciałabym już wyjść.

bumbum, KaroKaro, malami91, Pepper, Nadzieja22, Black_Lilith, baranosia lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja juz po wizycie i ogólnie wszystko spoko, szyjka się trochę skróciła i delikatnie rozwiera się od srodka ale mam nie panikować :) zalecony polegujący tryb życia , nospa i magnez :) w razie skurczy których nie wyciszy nospa mam jechac na ip :)

bumbum, KaroKaro, malami91, Kropeczka85, -Mamunia-, Pepper, Pau.Em, Nadzieja22, Black_Lilith lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po badaniach krew i mocz :) jestem coraz wolniejsza trasę którą normalnie pokonuje w 20 min dziś zeszło mi 2 razy dłużej...brzuch twardnieje ehh :/

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Hej dziewczyny :) ja się już dobrze czuje, ciekawe czy mnie dzisiaj wypiszą. Jeszcze nie było wizyty lekarzy. Chciałabym już wyjść.

To dobrze, trzymam kciuki żeby Cię dziś wypuścili :) ja dziś wychodzę, ale dopiero wieczorem po ostatniej dawce sterydów :)

malami91, Ewelcia85, Pepper, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin zleciła aktualizacje badań z 1 trym i już mam zrobione, w grudniu robilam. W styczniu mam zrobić mocz i morfologię i gin zrobi GBS.
    Jeśli chodzi o depilację. To jakoś 7 lat temu zdecydowałam się na depilację laserową nogi i bikini. Na łydkach w zasadzie nie mam już włosów. Laser najlepiej łapie najciemniejsze włosy, bynajmniej wtedy tak był.
    Na udach i bikini mam niedużo włosów więc nie ma tragedii.
    Z tymi lasera mi to trzeba zrobić uwagę czy jest to IPL czyli podczerwień on usuwa na 8 tyg o nie daje trwałego efektu.
    Ja robiłam light share i to jest trwały efekt. Miałam 6 sesji niby po 10 likwiduje się włosy do zera.
    Na pewno zdecyduje się jeszcze na laser jak skończę karmić młodą.
    Generalnie do pach używam depilator i do nóg też. Ostatnio w połowie grudnia się depilowalam i chyba do porodu juz wystarczy.
    Dla mnie laser to było wybawienie miałam bardzo dużo i ciemnych włosów wiec u mnie różnica jest kolosalna. Depilatorem albo maszynka przejeżdżamy co zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 10:16

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolejnej wizycie mam dostać skierowanie na badania które są niezbędne do porodu - nie wiem czy będę musiała powtarzać bo niektóre już mam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych badań to spojrzałam na rozpiskę rzeczy potrzebnych do porodu w moim szpitalu i jest tam napisane: "wynik grupy krwi i aktualne wyniki badań (Hbs, hiv, hcv, wr, gbs)". Ciekawe co to dla nich znaczy "aktualne" :-P.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam wizytę. Właśnie z wanny wyszłam. Obecnie wykąpać się z pełną depilacją i maseczkami to jak przebiec maraton, a z obcięciem paznokci u nóg dodatkowo wejść na mount Everest :D :D :D
    Normalnie muszę teraz chwilę odpocząć , bo dyszę jak parowóz ;)
    Ja depilację robię zupełnie bez "oczu" . Na wyczucie. Robię to tyle lat na bieżąco, że nie mam z tym żadnego problemu.
    Zainwestowałam w laser rok temu, ale tylko 5 zabiegów zdarzyła mi zrobić przed ciążą, więc teraz już praktycznie wszystko odrosło.

Dziewczyny trzymam kciuki za wyjście ze szpitala!
    Nich żadna z nas nie musi spędzić świat w takim mało przyjemnym miejscu!

Mój lekarz mi tylko powtórzyć odczyn Coombsa na razie . Zobaczymy dziś czy coś jeszcze dołoży.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    Jeśli chodzi o depilację. To jakoś 7 lat temu zdecydowałam się na depilację laserową nogi i bikini. Na łydkach w zasadzie nie mam już włosów. Laser najlepiej łapie najciemniejsze włosy, bynajmniej wtedy tak był.
    Na udach i bikini mam niedużo włosów więc nie ma tragedii.
    Z tymi lasera mi to trzeba zrobić uwagę czy jest to IPL czyli podczerwień on usuwa na 8 tyg o nie daje trwałego efektu.
    Ja robiłam light share i to jest trwały efekt. Miałam 6 sesji niby po 10 likwiduje się włosy do zera.
    Na pewno zdecyduje się jeszcze na laser jak skończę karmić młodą.
    Generalnie do pach używam depilator i do nóg też. Ostatnio w połowie grudnia się depilowalam i chyba do porodu juz wystarczy.
    Dla mnie laser to było wybawienie miałam bardzo dużo i ciemnych włosów wiec u mnie różnica jest kolosalna. Depilatorem albo maszynka przejeżdżamy co zostało.
    Ja w zeszłym roku zakończyłam serię 6 zabiegów na bikini oraz łydki i przez rok byłam zachwycona. Długie wakacje bez martwienia się o włoski i podrażnienia - miodzio. Zabieg był laserem Fotona XP MAX, który ma opinie jeszcze lepszej skuteczności niż Light sheer. Niestety teraz jest po staremu, mimo, że jestem szatynką o jasnej cerze, no ale trudno, po karmieniu podejdę do tematu jeszcze raz i tym razem zdecyduję się na Light sheer.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamiast mózgu mam budyń . Byłam odebrać Oliwkę ze szkoły a ze mąż spi po nocce to wzię£am Alę ze sobą . Spacerówkę trzymamy w samochodzie na parkingu( tak jest dla mnie lżej) i teraz wracając zobaczyłam ze kluczyk zostawiłam w zamku bagażnika :-O kurde dobrze ze nikt nie odjechał naszym samochodem . Mężowi się nie przyznam bo chyba by zawału dostał. .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od trzech lat nie przyłożyłam golarki do ciała i czuję że włosy są osłabione. Nogi i pachy depiluję plastrami na zimno, depilatorem, a czasem u kosmetyczki. Bikini i super-bikini albo plastrami albo u kosmetyczki. W ciąży też robię to na wyczucie i do lustra. Włosy strasznie szybko odrastają!

Dziewczyny, mam przeziębienie i ból zatok - w głowie, znam go dobrze, wiem, że to od zatrzymanego kataru. W 5 miesiącu ciąży na przeziębienie lekarka pozwoliła mi na sinupret, więc jeśli wtedy był bezpieczny, to chyba teraz też jest, co nie? Głupie pytanie, ale chyba nie ma wpływu na... szyjkę (jeny, jaka fiksacja). CHyba sie muszę poratować. Plus woda morska... Co myślicie?

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę, że napisałam tego posta powyżej (szyjka). Ale serio mam takie myślenie :D Niech to bedzie dowód tego, co w ciąży dzieje się z głową - także nie masz się czym przejmować, Ewelcia! Najważniejsze, ze się dobrze skończyło.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Dziewczyny zamiast mózgu mam budyń . Byłam odebrać Oliwkę ze szkoły a ze mąż spi po nocce to wzię£am Alę ze sobą . Spacerówkę trzymamy w samochodzie na parkingu( tak jest dla mnie lżej) i teraz wracając zobaczyłam ze kluczyk zostawiłam w zamku bagażnika :-O kurde dobrze ze nikt nie odjechał naszym samochodem . Mężowi się nie przyznam bo chyba by zawału dostał. .

O kurcze! :-O Masz rację, nawet nie mów mężowi,tez bym się nie przyznała :p Ja też kiedyś zostawiłam kluczyki, ale w stacyjce po 10 minutach się zorientowałam, a w ciąży wtedy nie byłam :p
    Dobrze że zauważyłaś i że nikt nie zainteresował się tym faktem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 12:46

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skończyły mi się pomysły na dania wigilijne (niesłodkie), co u Was się je? Takie coś co nie zajmie mi pół dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś 100 km od domu zarrzasnelam kluczyki w aucie. Dobrze że my bagażnika nigdy nie zamykamy ( stare auto, przy mrozach -15 tylko bagażnik nie zamarza i wchodzi się do auta bagaznikiem właśnie- no comment;D).

Poza tym upieklysmy pierniczki. Córka zjadła tyle, że muszę wieczorem dorobić;D;D

Gapsy - nie ma wplywu na pewno:D spoko martwisz się A to normalne:)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, skończyły mi się pomysły na dania wigilijne (niesłodkie), co u Was się je? Takie coś co nie zajmie mi pół dnia :)
    Śledź pod pierzynką
    Paszteciki z grzybami i kapustą
    Pierogi jak wyżej
    Kotlety rybne czy warzywne
    Pasztety warzywne

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej w szpitalu. Zostaje do pon i wtedy zadecydują czy wychodzę. Mam podejrzenie hipotrofii. Najlepsze jest to ze lekarz dzisiaj rano na obchodzie powiedział mi ze podejrzenie hipotrofii na podstawkę badań które miałam po przyjęciu na oddział w środę. A lekarz który robił te badania w środę twierdził ze wszystko ok. Szlag mnie trafi :((((( muszę zadzwonic do mojego lekarza prowadzącego i to skonsultować.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    A ja dalej w szpitalu. Zostaje do pon i wtedy zadecydują czy wychodzę. Mam podejrzenie hipotrofii. Najlepsze jest to ze lekarz dzisiaj rano na obchodzie powiedział mi ze podejrzenie hipotrofii na podstawkę badań które miałam po przyjęciu na oddział w środę. A lekarz który robił te badania w środę twierdził ze wszystko ok. Szlag mnie trafi :((((( muszę zadzwonic do mojego lekarza prowadzącego i to skonsultować.
    Trzymam kciuk za was :( Bedzie dobrze :*

bumbum U mnie będzie tak: Pierogi z kap i grz, uszka, barszcz, krokiety, śledzie w śmietanie i w oleju, ryba po grecku, sałatka. Nam wiecej nie trzeba :) No i ciacho jakieś :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a jaki wiek ciąży i masa dzieciątka?

Ewelcia, niezły numer, dobrze, że nic się nie wydarzyło. Teraz na pewno będziesz zwracać na to uwagę :-D.

Słuchajcie, ja się dzisiaj czuję jakbym w ciąży nie była. Nie wiem czy to zasługa porannej kawy (nigdy nie piję rano), ale oblatałam pełno sklepów, rynek, narobiłam zakupów i nie zaliczyłam żadnej zadyszki, nie było mi słabo, nie szukałam ławki żeby szybko usiąść. Normalnie szok, dawno się tak nie czułam :-D. Tylko kopniaki w brzuchu przypominają mi , że nie jestem sama :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 13:33

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ