WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny powtarzałam dziś krzywą cukrową .... i o to mój wynik:
    Na czczo :86.1
    Po 1h : 147.4
    Po 2h : 112.9
    Czy to dobry wynik?W 20 tc miałam nizsze wartości....

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hej dziewczyny powtarzałam dziś krzywą cukrową .... i o to mój wynik:
    Na czczo :86.1
    Po 1h : 147.4
    Po 2h : 112.9
    Czy to dobry wynik?W 20 tc miałam nizsze wartości....

Wszystko w normie :). A dlaczego powtarzałaś?

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo to super tak myślałam, że chyba jest ok :)
    Yyy często pojawia mi się glukoza w moczu.Pierwszy test miałam zkecony w 20 tc czyli dość wcześnie i dr zleciła mi powtórzyć .Zrobiłam przed świętami by wiedzieć na czym stoję :) i czy mogę swobodnie wcinać to na co mam ochotę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 15:10

malami91 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Ja tez z lusterkiem daje jakoś radę, gorzej ogolić lewą nogę.
    W ciąży zawsze żałuję że na jakieś depilację laserowe swego czasu nie chodziłam.

A ja żałuje, że poszłam, bo wszystko w czasie ciąży mi wróciło jak sprzed depilacji, zaledwie rok cieszyłam się efektem a kasy poszło, że hej. Nie wiem czy to przez hormony, ale chyba tak :/

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Ja tez z lusterkiem daje jakoś radę, gorzej ogolić lewą nogę.
    W ciąży zawsze żałuję że na jakieś depilację laserowe swego czasu nie chodziłam.

Ja wyobraż sobie chodziłam i miałam mieć jeszcze kilka zabiegów light sheer tyko innej marki epilator (zakupiła 20strefozabiegów na grouponie, 6 mi zostało do końca).. przerwać musiałam w momencie gdy okazało się, że jestem w ciąży i zapowiedziałam się na późną wiosnę.. a włosy pod pachami i bikini niestety odrosły, słabsze/cieńsze ale poodrastały, a miało być tak pięknie.. ja wypadają ok 2 tyg. po zabiegu to jest super, ale jak widać jeszcze trwałego efektu nie ma.

Dziś miałam dzieci u siebie na kilka godzin - dwie dziewczynki 5 i 7 lat więc spoko.. Jeszcze tylko i na jasełka i występy chóru zdążyłam do szkoły. Moja czwartoklasistka dziś okazało się w konkursie kolęd w klasach 4-6 zwyciężyła (po raz pierwszy, bo na pudle zawsze stawała do tej pory, ale nie na najwyższym stopniu). :-)
    Ja dzisiaj piekę pierniki korzenne Delecta bo mi się przeterminują w lutym... haha ... u mnie ciastami się teściowa zajmuje.

Pepper, kjt91, KaroKaro, Mila_85 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpię na brak apetytu :( schudłam 1 kg. Nie wiem,nic nie mogę jeść, nic nie chce. Dobrze że wizyta po świętach, może nadrobie wagę.

Jutro będę piekła z córka pierniczki. Będziemy też dekorowac.

Mój mały tak kopie, tak się wierci, czuje jakby mi grzebal w szyjce ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:

Mój też daje czadu... Zastanawiam się czy po urodzeniu będzie takim wiercipiętą :-D.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Cierpię na brak apetytu :( schudłam 1 kg. Nie wiem,nic nie mogę jeść, nic nie chce. Dobrze że wizyta po świętach, może nadrobie wagę.

Jutro będę piekła z córka pierniczki. Będziemy też dekorowac.

Mi za to ( niestety) apetyt dopisuje ;) u ciebie to pewnie jeszcze po chorobie organizm nie doszedł do siebie :)
    Symbolica ogromne gratulacje dla córki :)
    Trafiłyście dzisiaj z tematem golenia miejsc intymnych w dziesiątkę :-P jutro wizyta u lekarza i juz się zastanawiam jak się doprowadze do kultury ;-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie myślę, że to jeszcze mnie przez przeziębienie tak trzyma ten brak apetytu;(

Mam już szczerze dość tej ciąży. Naprawdę. Jeszcze 6 tygodni i ciecie. Odliczam :/

• bumbum Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam fazę na spanie tak jak na początku ciąży... Po obiedzie zawsze tak mnie ścina z nóg, że muszę godzinkę przekimać.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj tak brzuch rozbolał że się nospy wzięłam i magnez... Młody jak na złość mało ruchliwy ale chyba jak postanowiłam się wam poskarżyć to się rozbudził ale na razie coś leniwie... :( :) A brzuch dalej ćmi...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dziewczyny! I wytrwałości bo odwrotu już nie ma ;-)

Ewelcia dzięki! :-)

Pierniki wyszły rewelacja, od razu miękkie i pyszne.

Wy naprawdę golarką jedziecie w tych strefach intymnych... Dla gina przecież to normalne, że dorosłe kobiety nie są łyse jak dziewczynki. Ja łona nie golę, podetnę nożyczkami ewentualnie. Natomiast na pachwiny stosuję w dniu wizyty krem do depilacji (eveline), potrzymam ok 15 minut, zmywam i cieszę się gładką, niepodrażnioną skórą przez do kilku dni.. golarka to dla mnie zło, do pach się nadaje jedynie. Polecam kremy zamiast golarek,poradzicie sobie.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:

Wy naprawdę golarką jedziecie w tych strefach intymnych... Dla gina przecież to normalne, że dorosłe kobiety nie są łyse jak dziewczynki. Ja łona nie golę, podetnę nożyczkami ewentualnie. Natomiast na pachwiny stosuję w dniu wizyty krem do depilacji (eveline), potrzymam ok 15 minut, zmywam i cieszę się gładką, niepodrażnioną skórą przez do kilku dni.. golarka to dla mnie zło, do pach się nadaje jedynie. Polecam kremy zamiast golarek,poradzicie sobie.

Ja używam trymera do okolic bikini a do pachwin golarkę, myślałam, że kremów nie wolno w ciąży, ale teraz czytam, że są ok. Może spróbuję, chociaż ich zapach zawsze mnie drażnił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Wy naprawdę golarką jedziecie w tych strefach intymnych... Dla gina przecież to normalne, że dorosłe kobiety nie są łyse jak dziewczynki.

Ja tam dla gina tego nie robię, tylko dla siebie, dla własnego komfortu ;-).

Straciatellaa, Lutyska, Reni, Mambella, Karola94c lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gole się tam dla swojej wygody, nie pilnuję czy przed wizytą jest zrobione czy nie ;) Kiedyś nie poszłabym do ginekologa nieogolona, ale z biegiem czasu zmądrzałam :p

Karola94c lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizytach.
    Młoda ma się super, łożysko II stopień dojrzałości ale przepływy maciczne, pępowinowe i ogólem łożysko wydolne, więc super :) Waży 1623g :) Przysłaniała buźke rączką, jest cudowna! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 19:17

malami91, Ewelcia85, KaroKaro, bumbum, Lutyska, Kropeczka85, Black_Lilith, artemida27, Papapatka, symbolica, Ciążowa_Gapsy, baranosia, Pepper, Dorota3, Karola94c, Nadzieja22, Paulaa25 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja tam dla gina tego nie robię, tylko dla siebie, dla własnego komfortu ;-).
    dokładnie tak ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już od paru lat goli mąż trymerem :P dla niego to frajda a ja się czuję jak w salonie :D poza tym mój mąż nie ma problemu żeby robić mi różne zabiegi kosmetyczne np farbuje mi włosy a czasami mi pedicure robił :D co prawda mocno mi ciapie palce lakierem więc dopóki sama daje rade to sama sobie wolę zrobić :D

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:46

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i czy tez musicie powtarzac wszystkie badania z pierwszego trymestru? hiv, wr-kiła, toxo, cytomegalia itp? bo ja mam miec na nastepną wizytę komplet (to bedzie ok 34tc).
    Wizyty teraz co 3tygodnie, później co dwa.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ