Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Łooo to super tak myślałam, że chyba jest ok
Yyy często pojawia mi się glukoza w moczu.Pierwszy test miałam zkecony w 20 tc czyli dość wcześnie i dr zleciła mi powtórzyć .Zrobiłam przed świętami by wiedzieć na czym stojęi czy mogę swobodnie wcinać to na co mam ochotę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 15:10
malami91 lubi tę wiadomość
-
Mambella wrote:Ja tez z lusterkiem daje jakoś radę, gorzej ogolić lewą nogę.
W ciąży zawsze żałuję że na jakieś depilację laserowe swego czasu nie chodziłam.
A ja żałuje, że poszłam, bo wszystko w czasie ciąży mi wróciło jak sprzed depilacji, zaledwie rok cieszyłam się efektem a kasy poszło, że hej. Nie wiem czy to przez hormony, ale chyba tak -
Mambella wrote:Ja tez z lusterkiem daje jakoś radę, gorzej ogolić lewą nogę.
W ciąży zawsze żałuję że na jakieś depilację laserowe swego czasu nie chodziłam.
Ja wyobraż sobie chodziłam i miałam mieć jeszcze kilka zabiegów light sheer tyko innej marki epilator (zakupiła 20strefozabiegów na grouponie, 6 mi zostało do końca).. przerwać musiałam w momencie gdy okazało się, że jestem w ciąży i zapowiedziałam się na późną wiosnę.. a włosy pod pachami i bikini niestety odrosły, słabsze/cieńsze ale poodrastały, a miało być tak pięknie.. ja wypadają ok 2 tyg. po zabiegu to jest super, ale jak widać jeszcze trwałego efektu nie ma.
Dziś miałam dzieci u siebie na kilka godzin - dwie dziewczynki 5 i 7 lat więc spoko.. Jeszcze tylko i na jasełka i występy chóru zdążyłam do szkoły. Moja czwartoklasistka dziś okazało się w konkursie kolęd w klasach 4-6 zwyciężyła (po raz pierwszy, bo na pudle zawsze stawała do tej pory, ale nie na najwyższym stopniu).
Ja dzisiaj piekę pierniki korzenne Delecta bo mi się przeterminują w lutym... haha ... u mnie ciastami się teściowa zajmuje.
Pepper, kjt91, KaroKaro, Mila_85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCierpię na brak apetytu
schudłam 1 kg. Nie wiem,nic nie mogę jeść, nic nie chce. Dobrze że wizyta po świętach, może nadrobie wagę.
Jutro będę piekła z córka pierniczki. Będziemy też dekorowac.
Mój mały tak kopie, tak się wierci, czuje jakby mi grzebal w szyjce ;/ -
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Cierpię na brak apetytu
schudłam 1 kg. Nie wiem,nic nie mogę jeść, nic nie chce. Dobrze że wizyta po świętach, może nadrobie wagę.
Jutro będę piekła z córka pierniczki. Będziemy też dekorowac.
Mój mały tak kopie, tak się wierci, czuje jakby mi grzebal w szyjce ;/u ciebie to pewnie jeszcze po chorobie organizm nie doszedł do siebie
Symbolica ogromne gratulacje dla córki
Trafiłyście dzisiaj z tematem golenia miejsc intymnych w dziesiątkęjutro wizyta u lekarza i juz się zastanawiam jak się doprowadze do kultury ;-P
-
nick nieaktualny
-
Zdrówka dziewczyny! I wytrwałości bo odwrotu już nie ma
Ewelcia dzięki!
Pierniki wyszły rewelacja, od razu miękkie i pyszne.
Wy naprawdę golarką jedziecie w tych strefach intymnych... Dla gina przecież to normalne, że dorosłe kobiety nie są łyse jak dziewczynki. Ja łona nie golę, podetnę nożyczkami ewentualnie. Natomiast na pachwiny stosuję w dniu wizyty krem do depilacji (eveline), potrzymam ok 15 minut, zmywam i cieszę się gładką, niepodrażnioną skórą przez do kilku dni.. golarka to dla mnie zło, do pach się nadaje jedynie. Polecam kremy zamiast golarek,poradzicie sobie.Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:
Wy naprawdę golarką jedziecie w tych strefach intymnych... Dla gina przecież to normalne, że dorosłe kobiety nie są łyse jak dziewczynki. Ja łona nie golę, podetnę nożyczkami ewentualnie. Natomiast na pachwiny stosuję w dniu wizyty krem do depilacji (eveline), potrzymam ok 15 minut, zmywam i cieszę się gładką, niepodrażnioną skórą przez do kilku dni.. golarka to dla mnie zło, do pach się nadaje jedynie. Polecam kremy zamiast golarek,poradzicie sobie.
Ja używam trymera do okolic bikini a do pachwin golarkę, myślałam, że kremów nie wolno w ciąży, ale teraz czytam, że są ok. Może spróbuję, chociaż ich zapach zawsze mnie drażnił.
-
nick nieaktualnysymbolica wrote:Wy naprawdę golarką jedziecie w tych strefach intymnych... Dla gina przecież to normalne, że dorosłe kobiety nie są łyse jak dziewczynki.
Ja tam dla gina tego nie robię, tylko dla siebie, dla własnego komfortu.
Straciatellaa, Lutyska, Reni, Mambella, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Ja też gole się tam dla swojej wygody, nie pilnuję czy przed wizytą jest zrobione czy nie
Kiedyś nie poszłabym do ginekologa nieogolona, ale z biegiem czasu zmądrzałam :p
Karola94c lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
My po wizytach.
Młoda ma się super, łożysko II stopień dojrzałości ale przepływy maciczne, pępowinowe i ogólem łożysko wydolne, więc superWaży 1623g
Przysłaniała buźke rączką, jest cudowna!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 19:17
malami91, Ewelcia85, KaroKaro, bumbum, Lutyska, Kropeczka85, Black_Lilith, artemida27, Papapatka, symbolica, Ciążowa_Gapsy, baranosia, Pepper, Dorota3, Karola94c, Nadzieja22, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Mnie już od paru lat goli mąż trymerem
dla niego to frajda a ja się czuję jak w salonie
poza tym mój mąż nie ma problemu żeby robić mi różne zabiegi kosmetyczne np farbuje mi włosy a czasami mi pedicure robił
co prawda mocno mi ciapie palce lakierem więc dopóki sama daje rade to sama sobie wolę zrobić
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny