Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Łooo to super tak myślałam, że chyba jest ok

Yyy często pojawia mi się glukoza w moczu.Pierwszy test miałam zkecony w 20 tc czyli dość wcześnie i dr zleciła mi powtórzyć .Zrobiłam przed świętami by wiedzieć na czym stoję
i czy mogę swobodnie wcinać to na co mam ochotę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 15:10
malami91 lubi tę wiadomość

-
Mambella wrote:Ja tez z lusterkiem daje jakoś radę, gorzej ogolić lewą nogę.
W ciąży zawsze żałuję że na jakieś depilację laserowe swego czasu nie chodziłam.
A ja żałuje, że poszłam, bo wszystko w czasie ciąży mi wróciło jak sprzed depilacji, zaledwie rok cieszyłam się efektem a kasy poszło, że hej. Nie wiem czy to przez hormony, ale chyba tak
-
Mambella wrote:Ja tez z lusterkiem daje jakoś radę, gorzej ogolić lewą nogę.
W ciąży zawsze żałuję że na jakieś depilację laserowe swego czasu nie chodziłam.
Ja wyobraż sobie chodziłam i miałam mieć jeszcze kilka zabiegów light sheer tyko innej marki epilator (zakupiła 20strefozabiegów na grouponie, 6 mi zostało do końca).. przerwać musiałam w momencie gdy okazało się, że jestem w ciąży i zapowiedziałam się na późną wiosnę.. a włosy pod pachami i bikini niestety odrosły, słabsze/cieńsze ale poodrastały, a miało być tak pięknie.. ja wypadają ok 2 tyg. po zabiegu to jest super, ale jak widać jeszcze trwałego efektu nie ma.
Dziś miałam dzieci u siebie na kilka godzin - dwie dziewczynki 5 i 7 lat więc spoko.. Jeszcze tylko i na jasełka i występy chóru zdążyłam do szkoły. Moja czwartoklasistka dziś okazało się w konkursie kolęd w klasach 4-6 zwyciężyła (po raz pierwszy, bo na pudle zawsze stawała do tej pory, ale nie na najwyższym stopniu).
Ja dzisiaj piekę pierniki korzenne Delecta bo mi się przeterminują w lutym... haha ... u mnie ciastami się teściowa zajmuje.
Pepper, kjt91, KaroKaro, Mila_85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCierpię na brak apetytu
schudłam 1 kg. Nie wiem,nic nie mogę jeść, nic nie chce. Dobrze że wizyta po świętach, może nadrobie wagę.
Jutro będę piekła z córka pierniczki. Będziemy też dekorowac.
Mój mały tak kopie, tak się wierci, czuje jakby mi grzebal w szyjce ;/ -
nick nieaktualny
-
Mi za to ( niestety) apetyt dopisujePau.Em wrote:Cierpię na brak apetytu
schudłam 1 kg. Nie wiem,nic nie mogę jeść, nic nie chce. Dobrze że wizyta po świętach, może nadrobie wagę.
Jutro będę piekła z córka pierniczki. Będziemy też dekorowac.
Mój mały tak kopie, tak się wierci, czuje jakby mi grzebal w szyjce ;/
u ciebie to pewnie jeszcze po chorobie organizm nie doszedł do siebie 
Symbolica ogromne gratulacje dla córki
Trafiłyście dzisiaj z tematem golenia miejsc intymnych w dziesiątkę
jutro wizyta u lekarza i juz się zastanawiam jak się doprowadze do kultury ;-P
-
nick nieaktualny
-
Zdrówka dziewczyny! I wytrwałości bo odwrotu już nie ma

Ewelcia dzięki!
Pierniki wyszły rewelacja, od razu miękkie i pyszne.
Wy naprawdę golarką jedziecie w tych strefach intymnych... Dla gina przecież to normalne, że dorosłe kobiety nie są łyse jak dziewczynki. Ja łona nie golę, podetnę nożyczkami ewentualnie. Natomiast na pachwiny stosuję w dniu wizyty krem do depilacji (eveline), potrzymam ok 15 minut, zmywam i cieszę się gładką, niepodrażnioną skórą przez do kilku dni.. golarka to dla mnie zło, do pach się nadaje jedynie. Polecam kremy zamiast golarek,poradzicie sobie.
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:
Wy naprawdę golarką jedziecie w tych strefach intymnych... Dla gina przecież to normalne, że dorosłe kobiety nie są łyse jak dziewczynki. Ja łona nie golę, podetnę nożyczkami ewentualnie. Natomiast na pachwiny stosuję w dniu wizyty krem do depilacji (eveline), potrzymam ok 15 minut, zmywam i cieszę się gładką, niepodrażnioną skórą przez do kilku dni.. golarka to dla mnie zło, do pach się nadaje jedynie. Polecam kremy zamiast golarek,poradzicie sobie.
Ja używam trymera do okolic bikini a do pachwin golarkę, myślałam, że kremów nie wolno w ciąży, ale teraz czytam, że są ok. Może spróbuję, chociaż ich zapach zawsze mnie drażnił.
-
nick nieaktualnysymbolica wrote:Wy naprawdę golarką jedziecie w tych strefach intymnych... Dla gina przecież to normalne, że dorosłe kobiety nie są łyse jak dziewczynki.
Ja tam dla gina tego nie robię, tylko dla siebie, dla własnego komfortu
.
Straciatellaa, Lutyska, Reni, Mambella, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Ja też gole się tam dla swojej wygody, nie pilnuję czy przed wizytą jest zrobione czy nie
Kiedyś nie poszłabym do ginekologa nieogolona, ale z biegiem czasu zmądrzałam :p
Karola94c lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
My po wizytach.
Młoda ma się super, łożysko II stopień dojrzałości ale przepływy maciczne, pępowinowe i ogólem łożysko wydolne, więc super
Waży 1623g
Przysłaniała buźke rączką, jest cudowna! 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 19:17
malami91, Ewelcia85, KaroKaro, bumbum, Lutyska, Kropeczka85, Black_Lilith, artemida27, Papapatka, symbolica, Ciążowa_Gapsy, baranosia, Pepper, Dorota3, Karola94c, Nadzieja22, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Mnie już od paru lat goli mąż trymerem
dla niego to frajda a ja się czuję jak w salonie
poza tym mój mąż nie ma problemu żeby robić mi różne zabiegi kosmetyczne np farbuje mi włosy a czasami mi pedicure robił
co prawda mocno mi ciapie palce lakierem więc dopóki sama daje rade to sama sobie wolę zrobić
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny