Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lutyska wrote:termin z USG wyliczany na podstawie wielkości więc nie kieruj się nim, bynajmniej nie teraz. z początku ciąży podobno jest miarodajny ale na późniejszym etapie już nie
Ja mam z OM 02.02 i szczerze bym się cieszyła jakby zaczęło się szybciejwtedy trzeba jechać i urodzić- nie ma innego wyjścia i po sprawie a jak po terminie to czekasz i wyczekujesz tylko
A widziałam wczoraj chyba któraś pisała, że słyszała że chłopacy lubią się przed terminem urodzić.. hmm ja to samo słyszałam o dziewczynkach także ten wiecie jak to się sprawdzato zupełnie indywidualna sprawa kto kiedy urodzi
ja tylko o jednym myślę: oby tylko szczęśliwie i tego się trzymam, inaczej być nie może
-
nick nieaktualnyLutyska wrote:termin z USG wyliczany na podstawie wielkości więc nie kieruj się nim, bynajmniej nie teraz. z początku ciąży podobno jest miarodajny ale na późniejszym etapie już nie
Otóż to. Jedne dzieci rodzą się z masą 2,5kg, a inne 4kg np. To, że ktoś jest większy, nie oznacza, że jest starszy - tak to obrazowo przedstawił mój gin na ostatnim USG.
Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie miałam Was ostatnio pytać. Czy któraś z Was miała podawaną immunoglobulinę? Ja prawdopodobnie jutro idę na zastrzyk.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie ciąża donoszona 18.01...
Wczoraj koleżanka urodziła córkę 4 kg, ale maleństwo ma rozszczep podniebienia. Biedactwo...
Dziś miałam okropną noc. Cały dzień bolał mnie prawy bark, ale w nocy obudziłam się z takim bólem, że nie dało spać. Jakoś po 2 godzinach odpuścił trochę, ale boję się powtórki.
Dziś przyszło do mnie zamówienia z Gemini.
Bumbum piękne zdjęci. Nasza ostatnio się odwróciła plecami i za nic w świecie nie chciała pokazać pysiaka.
Mambella współczuję stresu. -
nick nieaktualnyJa jak byłam w pierwszej ciąży, to donoszona ciążę lekarka traktowała w 38+0.
Teraz z kolei (inna dr) w 37 skończonym chce mnie położyć i rozważa ciecie. Póki co skłania się do rozwiązania ciąży w skończonym 38 ale na początku Tz 38+1, tyle że to wypada weekend, więc nie wiem, po świętach mam wizytę to dowiem się mniej więcej.
37+0 wypada u mnie 26 stycznia. Także praktycznie za miesiąc.
Ja pierwsze dziecko urodziłam na 8 dni przed terminem. 2 dni po odstawieniu nospy i magnezu:P
Karo super wieści z wizyty,szkoda że bez zdjęcia.
Mambella uważaj na siebie;*
Makowa- ojej to straszne, Ale nikt tego w usg nie wychwycil wcześniej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:58
-
Ja wciąż czuję, że będzie przed terminem, nie wiem, czemu, od początku ciaży. A szyjka jakby to potwierdzała.
Dziewczyny, ma ktoś abonament w BBF? Może któraś chciałaby się podzielić jakie są ważne daty na kolejne dni III trymestru? Nie wykupiłam już na ten miesiąc a tam jest np. rada kiedy paciorkowce etc. -
nick nieaktualnyMakowa_Panna wrote:Pau.Em właśnie nie, ale z zewnątrz nie widać. Moja gin mówiła, że łuk kupidyna jest ciągły, ale nie wiem czy byłoby widać, że w środku z podniebieniem coś jest nie tak.
-
Pau.Em wrote:Kurcze przykra sprawa. Mam nadzieję, że żadnej z nas się nic złego nie przytrafi.