WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    termin z USG wyliczany na podstawie wielkości więc nie kieruj się nim, bynajmniej nie teraz. z początku ciąży podobno jest miarodajny ale na późniejszym etapie już nie :)
    Ja mam z OM 02.02 i szczerze bym się cieszyła jakby zaczęło się szybciej :) wtedy trzeba jechać i urodzić- nie ma innego wyjścia i po sprawie a jak po terminie to czekasz i wyczekujesz tylko
    A widziałam wczoraj chyba któraś pisała, że słyszała że chłopacy lubią się przed terminem urodzić.. hmm ja to samo słyszałam o dziewczynkach także ten wiecie jak to się sprawdza :P to zupełnie indywidualna sprawa kto kiedy urodzi ;) ja tylko o jednym myślę: oby tylko szczęśliwie i tego się trzymam, inaczej być nie może ;)
    Maka siostra pierwszego syna urodziła 2 tygodnie po terminie a teraz drugiego 2 tyg przed terminem. Ja synka urodziłam 1 dzień przed terminem a jeśli chodzi o dziewczynki to nie wiem. Powiem jak urodze :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    termin z USG wyliczany na podstawie wielkości więc nie kieruj się nim, bynajmniej nie teraz. z początku ciąży podobno jest miarodajny ale na późniejszym etapie już nie :)

Otóż to. Jedne dzieci rodzą się z masą 2,5kg, a inne 4kg np. To, że ktoś jest większy, nie oznacza, że jest starszy - tak to obrazowo przedstawił mój gin na ostatnim USG ;).

Lutyska lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczy się tak na prawdę pierwsze USG bo wtedy wszystkie dzieci są takie same...
    Właśnie u mnie są dwa terminy. 12.02 i 20.02 ale mam nadzieję że wyjdzie w tym pierwszym terminie :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:38

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam Was ostatnio pytać. Czy któraś z Was miała podawaną immunoglobulinę? Ja prawdopodobnie jutro idę na zastrzyk.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    od którego tc liczycie na donoszoną ciąże? mi w poprzedniej ciąży lekarz mówił coś o 36tc ale chyba skończonym...

37t0d.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:37

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:39

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli u mnie 20 stycznia :)

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    37t0d.

O Jezu to ja dokładnie za 3 tyg mam donoszona ciąże!!! :O 9.01 juz śmiało mogę rodzic masakra :O

Ja tam bym wolała doczekać do końca matko jestem w czarnej D ze wszystkim :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, no dokładnie, za 3 tyg. możesz śmiało rodzić :D. Chociaż dla dziecka każdy dzień w brzuchu mamy się liczy i dobrze dotrwać do terminu :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:42

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża donoszona 18.01...
    Wczoraj koleżanka urodziła córkę 4 kg, ale maleństwo ma rozszczep podniebienia. Biedactwo...
    Dziś miałam okropną noc. Cały dzień bolał mnie prawy bark, ale w nocy obudziłam się z takim bólem, że nie dało spać. Jakoś po 2 godzinach odpuścił trochę, ale boję się powtórki.
    Dziś przyszło do mnie zamówienia z Gemini.
    Bumbum piękne zdjęci. Nasza ostatnio się odwróciła plecami i za nic w świecie nie chciała pokazać pysiaka.
    Mambella współczuję stresu.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w pierwszej ciąży, to donoszona ciążę lekarka traktowała w 38+0.

Teraz z kolei (inna dr) w 37 skończonym chce mnie położyć i rozważa ciecie. Póki co skłania się do rozwiązania ciąży w skończonym 38 ale na początku Tz 38+1, tyle że to wypada weekend, więc nie wiem, po świętach mam wizytę to dowiem się mniej więcej.

37+0 wypada u mnie 26 stycznia. Także praktycznie za miesiąc.

Ja pierwsze dziecko urodziłam na 8 dni przed terminem. 2 dni po odstawieniu nospy i magnezu:P

Karo super wieści z wizyty,szkoda że bez zdjęcia.

Mambella uważaj na siebie;*

Makowa- ojej to straszne, Ale nikt tego w usg nie wychwycil wcześniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:58

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:38

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em właśnie nie, ale z zewnątrz nie widać. Moja gin mówiła, że łuk kupidyna jest ciągły, ale nie wiem czy byłoby widać, że w środku z podniebieniem coś jest nie tak.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż czuję, że będzie przed terminem, nie wiem, czemu, od początku ciaży. A szyjka jakby to potwierdzała.

Dziewczyny, ma ktoś abonament w BBF? Może któraś chciałaby się podzielić jakie są ważne daty na kolejne dni III trymestru? Nie wykupiłam już na ten miesiąc a tam jest np. rada kiedy paciorkowce etc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Pau.Em właśnie nie, ale z zewnątrz nie widać. Moja gin mówiła, że łuk kupidyna jest ciągły, ale nie wiem czy byłoby widać, że w środku z podniebieniem coś jest nie tak.
    Kurcze przykra sprawa. Mam nadzieję, że żadnej z nas się nic złego nie przytrafi.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Kurcze przykra sprawa. Mam nadzieję, że żadnej z nas się nic złego nie przytrafi.
    Tak mi żal tego maleństwa. Można to łatwo zoperować, ale co taka kruszynka się wycierpi. Póki co musi być karmiona sondą.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy mi abonament też się skończy kilka dni temu.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ