Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny już wam pisałam że waga to jedynie średnia pomiarów. Dzieci jak i dorośli są bardzo różne. Długie i chude, mają większe głowy lub są ogólnie większe... Wszystkie dzieciaczki są na pewno zdrowe a zamawianie się nam ani im nie pomoże...
A już parę dni różnicy to na prawdę niewielki "błąd"...
Nawet moja szyjka po dwóch dniach się magicznie wydłużyła ale staram się nie panikować i brać pod uwagę ten mniejszy pomiar...
Z córką też miałam przeboje z tą wagą także tylko spokój nas uratujeCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Black_Lilith wrote:Ten pierwszy rysunek mnie bardzo rozbawił, już widzę siebie przy tym ćwiczeniu
Pewnie bym z tej kanapy nie zlazla bez pomocy.Drugie i trzecie wydają się chyba najprzyjemniejsze.
Ja też siebie nie widzę w tej pozycjiDobrze, że malutka jest główkowo
-
Black Lilith, u mnie w 29tc był miednicowo, ale cały czas tak szaleje, że mogę zgadywać aktualne ułożenie jako raczej poprzeczne lub główkowe, bo ruchy czuję w innych miejscach, ale podejrzewam, że przy takiej aktywności może się to wiele razy zmienić
Ćwiczenia robię praktycznie codziennie po kilka razy i właśnie te 3 ćwiczenia z drugiego zdjęcia, co wstawiła bumbum. Takie nam zaleciła fizjo na zajęciach, bo generalnie chodzi o to, aby pupa była wyżej niż reszta ciała.
-
nick nieaktualny
-
Ma kaszel można brać stodal sama brałam jak na początku ciąży meczylo mnie przeziębienie. Teraz za to dopadły mnie zatoki i już mam serdecznie dość bo nie ma jak oddychać całe święta się meczyłam. Teraz żeby było jeszcze ciekawiej brzuch pobolewa jak na okres. Coraz więcej czynników wskazuje, że poród się zbliża.
-
Ruda mi gin zawsze daje wydruk z USG z pomiarach i na poprzedniej wizycie była nawet rozbieżność 4 tyg. Jak to w domu zobaczyłam to mi się słabo zrobiło, ale skoro lekarz nic nie mówił to stwierdziłam, że chyba nie jest źle. Na szczęście na ostatniej wizycie był już tylko tydzień różnicy. Także to się bardzo zmienia.
Dziś pół nocy z głowy, bo myślałam, że mnie zgaaga spali.
Pau.Em też bym się wzruszyła. -
MonisiaK wrote:Dziewczyny bolą was cyce? Bo mnie znów zaczynają jak na początku ciąży i też już myślę czy się do porodu nie przygotowują
Mam takie przeczucie że urodzę pod koniec stycznia a znając życie to pewnie przenoszę hehe
-
nick nieaktualny
-
MonisiaK, dzięki za te słowa o pomiarach, ja też potrzebuję takiego uspokojenia
Będzie dobrze! Ruda, chciałabym umieć nawet nie dostawać tych szczegółowych tabelek z różnymi terminami rozwiązania, tylko po prostu słyszeć od lekarza, że jest OK i tylko obserwujemy
Dziewczyny, ja ledwo początek 32 tygodnia, a już obserwuję skurcze i takie pobolewania miesiączkowe. Denerwuje mnie to! Dziś np. obudziło mnie takie napięcie w podbrzuszu. Co ciekawe bruzszek jest wyżej niż dawniej sama macica, a tuż nad spojeniem łonowym mam dość płasko - i tam właśnie boli. Byle nie przedwcześnie! A może to już normalne przygotowania na początku 8 miesiąca? Czytając Wam widzę, że to powszechne, ale ja mam termin dosłownie na ostatnie dni lutego i dobrze byłoby chociaż do 6 lutego nie rodzić.... -
Mnie piersi bolą ciągle. Może przez pewien czas trochę mniej, ale ściąganie stanika zawsze było nieprzyjemne.
Pamiętacie jak pisałam, że koleżanka urodziła córeczkę z rozszepem podniebienia. Mała dostała zapełnia płuc i jest na tyle kiepsko, że właśnie ją przewoża na OIOM do szpitala o III stopniu referencyjności...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 10:19
-
Makowa_Panna wrote:Mnie piersi bolą ciągle. Może przez pewien czas trochę mniej, ale ściąganie stanika zawsze było nieprzyjemne.
Pamiętacie jak pisałam, że koleżanka urodziła córeczkę z rozszepem podniebienia. Mała dostała zapełnia płuc i jest na tyle kiepsko, że właśnie ją przewoża na OIOM do szpitala o III stopniu referencyjności...
Oj, oby wszystko skończyło się dobrze ;( -
nick nieaktualnyMakowa_Panna wrote:Mnie piersi bolą ciągle. Może przez pewien czas trochę mniej, ale ściąganie stanika zawsze było nieprzyjemne.
Pamiętacie jak pisałam, że koleżanka urodziła córeczkę z rozszepem podniebienia. Mała dostała zapełnia płuc i jest na tyle kiepsko, że właśnie ją przewoża na OIOM do szpitala o III stopniu referencyjności... -
nick nieaktualny