X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już wam pisałam że waga to jedynie średnia pomiarów. Dzieci jak i dorośli są bardzo różne. Długie i chude, mają większe głowy lub są ogólnie większe... Wszystkie dzieciaczki są na pewno zdrowe a zamawianie się nam ani im nie pomoże...
    A już parę dni różnicy to na prawdę niewielki "błąd"...
    Nawet moja szyjka po dwóch dniach się magicznie wydłużyła ale staram się nie panikować i brać pod uwagę ten mniejszy pomiar...
    Z córką też miałam przeboje z tą wagą także tylko spokój nas uratuje :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ten pierwszy rysunek mnie bardzo rozbawił, już widzę siebie przy tym ćwiczeniu :-) Pewnie bym z tej kanapy nie zlazla bez pomocy.Drugie i trzecie wydają się chyba najprzyjemniejsze.

Ja też siebie nie widzę w tej pozycji :D Dobrze, że malutka jest główkowo :)

• Pepper Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mój synek tez miał główkę 2 tyg większą a brzuszek ileś mniejszy. Urodził się cały zdrowy. Nie martw się

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black Lilith, u mnie w 29tc był miednicowo, ale cały czas tak szaleje, że mogę zgadywać aktualne ułożenie jako raczej poprzeczne lub główkowe, bo ruchy czuję w innych miejscach, ale podejrzewam, że przy takiej aktywności może się to wiele razy zmienić :P Ćwiczenia robię praktycznie codziennie po kilka razy i właśnie te 3 ćwiczenia z drugiego zdjęcia, co wstawiła bumbum. Takie nam zaleciła fizjo na zajęciach, bo generalnie chodzi o to, aby pupa była wyżej niż reszta ciała.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny za mną masakryczna noc :( nogi drętwiały mi do 3 a co gorsze brzuch się boleśnie napinał dopiero po 2 nospach max mi trochę przeszło ;) gardło mnie boli i mam męczący suchy kaszel . No i moje pytanie co na taki kaszel mogę wziąć ?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wsparcie ! ja oczywiście się naczytałam już w necie "mądrości" na temat np hipotrofii asymetrycznej i znając mnie do kontroli będę się martwić ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:28

Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kaszel inhalacje i syrop z cebuli ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma kaszel można brać stodal sama brałam jak na początku ciąży meczylo mnie przeziębienie. Teraz za to dopadły mnie zatoki i już mam serdecznie dość bo nie ma jak oddychać całe święta się meczyłam. Teraz żeby było jeszcze ciekawiej brzuch pobolewa jak na okres. Coraz więcej czynników wskazuje, że poród się zbliża.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda u mnie też mała ma większą glowke niż brzuch. Po kontroli na pewno wszystko będzie w porządku.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą was cyce? Bo mnie znów zaczynają jak na początku ciąży i też już myślę czy się do porodu nie przygotowują :D Mam takie przeczucie że urodzę pod koniec stycznia a znając życie to pewnie przenoszę hehe

Karola94c lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mi gin zawsze daje wydruk z USG z pomiarach i na poprzedniej wizycie była nawet rozbieżność 4 tyg. Jak to w domu zobaczyłam to mi się słabo zrobiło, ale skoro lekarz nic nie mówił to stwierdziłam, że chyba nie jest źle. Na szczęście na ostatniej wizycie był już tylko tydzień różnicy. Także to się bardzo zmienia.
    Dziś pół nocy z głowy, bo myślałam, że mnie zgaaga spali.
    Pau.Em też bym się wzruszyła.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa! Rozpoczęłam 35 tc.

Pepper, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Dziewczyny bolą was cyce? Bo mnie znów zaczynają jak na początku ciąży i też już myślę czy się do porodu nie przygotowują :D Mam takie przeczucie że urodzę pod koniec stycznia a znając życie to pewnie przenoszę hehe
    No mnie właśnie zaczely na nowo bolec. Wrażliwe sutki, tak trochę szczypia.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Dziewczyny bolą was cyce? Bo mnie znów zaczynają jak na początku ciąży i też już myślę czy się do porodu nie przygotowują

Mnie też bolą ostatnio. Szczególnie po nocy.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK, dzięki za te słowa o pomiarach, ja też potrzebuję takiego uspokojenia :) Będzie dobrze! Ruda, chciałabym umieć nawet nie dostawać tych szczegółowych tabelek z różnymi terminami rozwiązania, tylko po prostu słyszeć od lekarza, że jest OK i tylko obserwujemy ;)

Dziewczyny, ja ledwo początek 32 tygodnia, a już obserwuję skurcze i takie pobolewania miesiączkowe. Denerwuje mnie to! Dziś np. obudziło mnie takie napięcie w podbrzuszu. Co ciekawe bruzszek jest wyżej niż dawniej sama macica, a tuż nad spojeniem łonowym mam dość płasko - i tam właśnie boli. Byle nie przedwcześnie! A może to już normalne przygotowania na początku 8 miesiąca? Czytając Wam widzę, że to powszechne, ale ja mam termin dosłownie na ostatnie dni lutego i dobrze byłoby chociaż do 6 lutego nie rodzić....

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą ciągle. Może przez pewien czas trochę mniej, ale ściąganie stanika zawsze było nieprzyjemne.
    Pamiętacie jak pisałam, że koleżanka urodziła córeczkę z rozszepem podniebienia. Mała dostała zapełnia płuc i jest na tyle kiepsko, że właśnie ją przewoża na OIOM do szpitala o III stopniu referencyjności...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 10:19

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Mnie piersi bolą ciągle. Może przez pewien czas trochę mniej, ale ściąganie stanika zawsze było nieprzyjemne.
    Pamiętacie jak pisałam, że koleżanka urodziła córeczkę z rozszepem podniebienia. Mała dostała zapełnia płuc i jest na tyle kiepsko, że właśnie ją przewoża na OIOM do szpitala o III stopniu referencyjności...

Oj, oby wszystko skończyło się dobrze ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    O jeju:( zdrowia dla malenstwa;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:59

‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ