X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Szyjka jest skrócona i jest rozwarcie na opuszek. Za 2 tygodnie kontrola. Mam leżeć w miarę możliwości. Pani mówiła, żeby skończyć 35 tyg i już będzie dobrze.

bumbum, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauem więc leżysz i pachniesz! Czyżby szykował się szybko poród.?
    Tego życzę.

Dziewczyny wspołczuje chorób. Zdrowia!

Ja dzisiaj mialam zero skurczy, aż się dziwię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia jestem do 35 tygodnia ukonczonego (35+0) na luteinie,nospie i magnezie. Później odstawiam i pani to ujęła tak, że prawdopodobnie zostały mi jakieś 4 tygodnie. Tylko właśnie mam leżeć przez najbliższe 2 tyg, później zobaczymy na wizycie. Główka jest bardzo nisko już i rozpycha szyjke. Ehh. Wytrzymam muszę.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina em trzymam kciuki za minimum 3 tygodnie! Nie wiem czy pamiętasz już pisałam, że ja z synkiem od 30tc około chodziłam z rozwarciem. Na twoim etapie miałam już na 2 palce czyli 4cm i dochodziłam bez problemu do planowanej CC w 38+1 także nie musi być tak, że zaraz zacznie się coś dziać. Nie ma reguły. Leż, odpoczywaj i szykuj wszystko na gotowo w razie W , ale koniecznie bądź dobrej myśli :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 17:58

Pau.Em lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em oby do 37 :-) dasz radę tylko tryb mega leniuchujacy odpal :-)

Pau.Em lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em, a jak było wcześniej? Wiesz, ile masz teraz milimetrów?

Ja miałam szyjkę mierzoną 13 grudnia, badaną palpacyjnie 18, a następna wizyta z badaniem palpacyjnym dopiero 15 stycznia. Mam luteinę i magneb6. Skoro lekarz taki spokojny, to chyba jest na tyle spokojnie... Na połówkowym miała nieco ponad 3 cm, a w 30 tc 28 mm. Ciekawa jestem, co będzie za te trzy tygodnie! Najważniejsze, że brak rozwarcia i że trzyma przy parciu (robiłam próbę parcia podczas sondowania na USG).

symbolica lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę dużo o tym, że na ostatniej wizycie Maluch był o trzy dni za szczupły. To oczywiście niewiele, ale lekarka kazała kontrolować. A następne ważenie dopiero 15 stycznia...

• Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my dziś po wizycie mała waży prawie 1800g, więc jest drobniutka, ale przejęłam się czymś innym. Czeka Nas cesarka bo leży miednicowo i ginekolog powiedziała, że raczej już się nie zamierza obrócić ;(cały czas byłam nastawiona na naturalny poród, więc troche się obawiam jak to będzie

km5sroeqr29ccbje.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Cześć, my dziś po wizycie mała waży prawie 1800g, więc jest drobniutka

Moja w 32+2 tez miała 1800 :)

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Moja w 32+2 tez miała 1800 :)

Kochane, a znacie jakąś dobrą stronę z siatkami centylowymi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:28

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Kochane, a znacie jakąś dobrą stronę z siatkami centylowymi?

Ja się kieruję tabelką:

http://1.bp.blogspot.com/-8jEtjP9nWnk/UdRpbvCPDsI/AAAAAAAAAHc/B1g-WMmANPQ/s925/siatka+centylowa.jpg

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam takie:

https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-plodu.html

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

da8300b52b.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola bardzo dziwne że lekarz tak twierdzi w tym tyg. Przecież dziecko odwraca się koło 34, 35t. Nie wspominając już o dzieciach które odwracają się w dniu porodu.

Lutyska, Pepper, Mambella lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Ja się kieruję tabelką:

http://1.bp.blogspot.com/-8jEtjP9nWnk/UdRpbvCPDsI/AAAAAAAAAHc/B1g-WMmANPQ/s925/siatka+centylowa.jpg

Kierując się tą tabelka to nasza koleżanka nie powinna w szpitalu leżeć z podejrzeniem hipotrofii dziecka... jak dla mnie za bardzo rozbite w widełkach te wyniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 19:21

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:57

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Cześć, my dziś po wizycie mała waży prawie 1800g, więc jest drobniutka, ale przejęłam się czymś innym. Czeka Nas cesarka bo leży miednicowo i ginekolog powiedziała, że raczej już się nie zamierza obrócić ;(cały czas byłam nastawiona na naturalny poród, więc troche się obawiam jak to będzie

A czy lekarka mówiła Ci dlaczego uważa, że już się nie obróci? U mnie w zeszłym tygodniu na wizycie mały ważył około 2000 g i też miednicowo leżał i lekarz powiedział, że spokojnie ma jeszcze czas na obrót. Do 36 tygodnia bez problemu, ale zdarza się i potem. Ciekawe skąd u niej ta pewność?

Pepper, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy to nie jest tak, że do tych centyli u dzieci w brzuchu wlicza się jeszcze kilka innych czynników, oprócz samej wagi? Długość kości udowej, obwód brzuszka itp.? Mi lekarz mówił, że nasz synek jest tak 50-60 centyl, ale to jest średnia wyciągana z kilku różnych pomiarów. Chyba że coś źle zrozumiałam...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    A czy lekarka mówiła Ci dlaczego uważa, że już się nie obróci? U mnie w zeszłym tygodniu na wizycie mały ważył około 2000 g i też miednicowo leżał i lekarz powiedział, że spokojnie ma jeszcze czas na obrót. Do 36 tygodnia bez problemu, ale zdarza się i potem. Ciekawe skąd u niej ta pewność?
    Moja mama mówiła, że mój brat odwrócił się w dniu porodu;) miała mieć cięcie, ale odwrócił się i poszło naturalnie :)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Moja mama mówiła, że mój brat odwrócił się w dniu porodu;) miała mieć cięcie, ale odwrócił się i poszło naturalnie :)

No właśnie, też słyszałam, ze tak się zdarza. Podobno im więcej wód płodowych, tym większa szansa.
    Lekarz mi opowiadał też o obracaniu w szpitalu, ale na to bym się nie zgodziła.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ