X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Szyjka jest skrócona i jest rozwarcie na opuszek. Za 2 tygodnie kontrola. Mam leżeć w miarę możliwości. Pani mówiła, żeby skończyć 35 tyg i już będzie dobrze.

bumbum, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauem więc leżysz i pachniesz! Czyżby szykował się szybko poród.?
    Tego życzę.

Dziewczyny wspołczuje chorób. Zdrowia!

Ja dzisiaj mialam zero skurczy, aż się dziwię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia jestem do 35 tygodnia ukonczonego (35+0) na luteinie,nospie i magnezie. Później odstawiam i pani to ujęła tak, że prawdopodobnie zostały mi jakieś 4 tygodnie. Tylko właśnie mam leżeć przez najbliższe 2 tyg, później zobaczymy na wizycie. Główka jest bardzo nisko już i rozpycha szyjke. Ehh. Wytrzymam muszę.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina em trzymam kciuki za minimum 3 tygodnie! Nie wiem czy pamiętasz już pisałam, że ja z synkiem od 30tc około chodziłam z rozwarciem. Na twoim etapie miałam już na 2 palce czyli 4cm i dochodziłam bez problemu do planowanej CC w 38+1 także nie musi być tak, że zaraz zacznie się coś dziać. Nie ma reguły. Leż, odpoczywaj i szykuj wszystko na gotowo w razie W , ale koniecznie bądź dobrej myśli :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 17:58

Pau.Em lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em oby do 37 :-) dasz radę tylko tryb mega leniuchujacy odpal :-)

Pau.Em lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em, a jak było wcześniej? Wiesz, ile masz teraz milimetrów?

Ja miałam szyjkę mierzoną 13 grudnia, badaną palpacyjnie 18, a następna wizyta z badaniem palpacyjnym dopiero 15 stycznia. Mam luteinę i magneb6. Skoro lekarz taki spokojny, to chyba jest na tyle spokojnie... Na połówkowym miała nieco ponad 3 cm, a w 30 tc 28 mm. Ciekawa jestem, co będzie za te trzy tygodnie! Najważniejsze, że brak rozwarcia i że trzyma przy parciu (robiłam próbę parcia podczas sondowania na USG).

symbolica lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę dużo o tym, że na ostatniej wizycie Maluch był o trzy dni za szczupły. To oczywiście niewiele, ale lekarka kazała kontrolować. A następne ważenie dopiero 15 stycznia...

• Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my dziś po wizycie mała waży prawie 1800g, więc jest drobniutka, ale przejęłam się czymś innym. Czeka Nas cesarka bo leży miednicowo i ginekolog powiedziała, że raczej już się nie zamierza obrócić ;(cały czas byłam nastawiona na naturalny poród, więc troche się obawiam jak to będzie

km5sroeqr29ccbje.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Cześć, my dziś po wizycie mała waży prawie 1800g, więc jest drobniutka

Moja w 32+2 tez miała 1800 :)

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Moja w 32+2 tez miała 1800 :)

Kochane, a znacie jakąś dobrą stronę z siatkami centylowymi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:28

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Kochane, a znacie jakąś dobrą stronę z siatkami centylowymi?

Ja się kieruję tabelką:

http://1.bp.blogspot.com/-8jEtjP9nWnk/UdRpbvCPDsI/AAAAAAAAAHc/B1g-WMmANPQ/s925/siatka+centylowa.jpg

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam takie:

https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-plodu.html

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

da8300b52b.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola bardzo dziwne że lekarz tak twierdzi w tym tyg. Przecież dziecko odwraca się koło 34, 35t. Nie wspominając już o dzieciach które odwracają się w dniu porodu.

Lutyska, Pepper, Mambella lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Ja się kieruję tabelką:

http://1.bp.blogspot.com/-8jEtjP9nWnk/UdRpbvCPDsI/AAAAAAAAAHc/B1g-WMmANPQ/s925/siatka+centylowa.jpg

Kierując się tą tabelka to nasza koleżanka nie powinna w szpitalu leżeć z podejrzeniem hipotrofii dziecka... jak dla mnie za bardzo rozbite w widełkach te wyniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 19:21

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:57

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Cześć, my dziś po wizycie mała waży prawie 1800g, więc jest drobniutka, ale przejęłam się czymś innym. Czeka Nas cesarka bo leży miednicowo i ginekolog powiedziała, że raczej już się nie zamierza obrócić ;(cały czas byłam nastawiona na naturalny poród, więc troche się obawiam jak to będzie

A czy lekarka mówiła Ci dlaczego uważa, że już się nie obróci? U mnie w zeszłym tygodniu na wizycie mały ważył około 2000 g i też miednicowo leżał i lekarz powiedział, że spokojnie ma jeszcze czas na obrót. Do 36 tygodnia bez problemu, ale zdarza się i potem. Ciekawe skąd u niej ta pewność?

Pepper, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy to nie jest tak, że do tych centyli u dzieci w brzuchu wlicza się jeszcze kilka innych czynników, oprócz samej wagi? Długość kości udowej, obwód brzuszka itp.? Mi lekarz mówił, że nasz synek jest tak 50-60 centyl, ale to jest średnia wyciągana z kilku różnych pomiarów. Chyba że coś źle zrozumiałam...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    A czy lekarka mówiła Ci dlaczego uważa, że już się nie obróci? U mnie w zeszłym tygodniu na wizycie mały ważył około 2000 g i też miednicowo leżał i lekarz powiedział, że spokojnie ma jeszcze czas na obrót. Do 36 tygodnia bez problemu, ale zdarza się i potem. Ciekawe skąd u niej ta pewność?
    Moja mama mówiła, że mój brat odwrócił się w dniu porodu;) miała mieć cięcie, ale odwrócił się i poszło naturalnie :)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Moja mama mówiła, że mój brat odwrócił się w dniu porodu;) miała mieć cięcie, ale odwrócił się i poszło naturalnie :)

No właśnie, też słyszałam, ze tak się zdarza. Podobno im więcej wód płodowych, tym większa szansa.
    Lekarz mi opowiadał też o obracaniu w szpitalu, ale na to bym się nie zgodziła.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ