Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamunia jestem do 35 tygodnia ukonczonego (35+0) na luteinie,nospie i magnezie. Później odstawiam i pani to ujęła tak, że prawdopodobnie zostały mi jakieś 4 tygodnie. Tylko właśnie mam leżeć przez najbliższe 2 tyg, później zobaczymy na wizycie. Główka jest bardzo nisko już i rozpycha szyjke. Ehh. Wytrzymam muszę.
-
Paulina em trzymam kciuki za minimum 3 tygodnie! Nie wiem czy pamiętasz już pisałam, że ja z synkiem od 30tc około chodziłam z rozwarciem. Na twoim etapie miałam już na 2 palce czyli 4cm i dochodziłam bez problemu do planowanej CC w 38+1 także nie musi być tak, że zaraz zacznie się coś dziać. Nie ma reguły. Leż, odpoczywaj i szykuj wszystko na gotowo w razie W , ale koniecznie bądź dobrej myśli :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 17:58
Pau.Em lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Pau.Em, a jak było wcześniej? Wiesz, ile masz teraz milimetrów?
Ja miałam szyjkę mierzoną 13 grudnia, badaną palpacyjnie 18, a następna wizyta z badaniem palpacyjnym dopiero 15 stycznia. Mam luteinę i magneb6. Skoro lekarz taki spokojny, to chyba jest na tyle spokojnie... Na połówkowym miała nieco ponad 3 cm, a w 30 tc 28 mm. Ciekawa jestem, co będzie za te trzy tygodnie! Najważniejsze, że brak rozwarcia i że trzyma przy parciu (robiłam próbę parcia podczas sondowania na USG).symbolica lubi tę wiadomość
-
Cześć, my dziś po wizycie mała waży prawie 1800g, więc jest drobniutka, ale przejęłam się czymś innym. Czeka Nas cesarka bo leży miednicowo i ginekolog powiedziała, że raczej już się nie zamierza obrócić ;(cały czas byłam nastawiona na naturalny poród, więc troche się obawiam jak to będzie
-
nick nieaktualny
-
bumbum wrote:Ja się kieruję tabelką:
http://1.bp.blogspot.com/-8jEtjP9nWnk/UdRpbvCPDsI/AAAAAAAAAHc/B1g-WMmANPQ/s925/siatka+centylowa.jpg
Kierując się tą tabelka to nasza koleżanka nie powinna w szpitalu leżeć z podejrzeniem hipotrofii dziecka... jak dla mnie za bardzo rozbite w widełkach te wyniki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 19:21
-
nick nieaktualny
-
Kolorowaola wrote:Cześć, my dziś po wizycie mała waży prawie 1800g, więc jest drobniutka, ale przejęłam się czymś innym. Czeka Nas cesarka bo leży miednicowo i ginekolog powiedziała, że raczej już się nie zamierza obrócić ;(cały czas byłam nastawiona na naturalny poród, więc troche się obawiam jak to będzie
A czy lekarka mówiła Ci dlaczego uważa, że już się nie obróci? U mnie w zeszłym tygodniu na wizycie mały ważył około 2000 g i też miednicowo leżał i lekarz powiedział, że spokojnie ma jeszcze czas na obrót. Do 36 tygodnia bez problemu, ale zdarza się i potem. Ciekawe skąd u niej ta pewność?Pepper, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a czy to nie jest tak, że do tych centyli u dzieci w brzuchu wlicza się jeszcze kilka innych czynników, oprócz samej wagi? Długość kości udowej, obwód brzuszka itp.? Mi lekarz mówił, że nasz synek jest tak 50-60 centyl, ale to jest średnia wyciągana z kilku różnych pomiarów. Chyba że coś źle zrozumiałam...
-
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:A czy lekarka mówiła Ci dlaczego uważa, że już się nie obróci? U mnie w zeszłym tygodniu na wizycie mały ważył około 2000 g i też miednicowo leżał i lekarz powiedział, że spokojnie ma jeszcze czas na obrót. Do 36 tygodnia bez problemu, ale zdarza się i potem. Ciekawe skąd u niej ta pewność?
-
Pau.Em wrote:Moja mama mówiła, że mój brat odwrócił się w dniu porodu;) miała mieć cięcie, ale odwrócił się i poszło naturalnie
No właśnie, też słyszałam, ze tak się zdarza. Podobno im więcej wód płodowych, tym większa szansa.
Lekarz mi opowiadał też o obracaniu w szpitalu, ale na to bym się nie zgodziła.