X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 zgadzam się w 100% chociaż uważam też że pewnych mężczyzn da się trochę "wytresować" i nawet jak nie byli nauczenia czegoś w domu to mogą być na tyle współpracujący że te rzeczy zaczną robić :D

Też niestety to zauważyłam że w naszym społeczeństwie pokutuje dalej taki standard rodziny że to kobieta zajmuje się dziećmi i domem a mężczyzna ma chodzić do pracy i zarabiać pieniądze. Niestety wielu mężczyzn zapomina że ich żony poza tym że zajmują się Ich dziećmi i domem to też chodzą do pracy na pełen etat i przynoszą pieniądze..

Babcia mojego męża się nieraz śmieje jak mi mąż pomaga w kuchni, bo ona sama swojemu mężowi praktycznie "usluguje" do dziś i nie rozumie po co ja zmuszam mojego żeby mi pomagał w obowiązkach domowych :/ na szczęście to się zaczyna powoli zmieniać ale i tak mam wrażenie że mało jest jeszcze facetów którzy sami z siebie rozumieją że tworzą związek partnerski a nie poddańczo-służalczy :/

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Dzień doberek :)

Dziewczyny zastanawiam się nad zakupem silikonowych muszel laktacyjnych, poradzicie coś? Myślę nad tymi z avent, akuku albo medeli.
    Ja mam medeli zamawialam z sklepu bliżejciebie.pl
    Musze pomagają w przepływie powietrza i wietrzenie brodawek przy poranionych.
    Minus nie można się pochylać w nich bo mleko które do nich spływa wyleci przez otwory wentylacyjne.

Jonesey lubi tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey też myślałam nad tymi muszlami, podobno świetne na obolałe brodawki są te wentylowane :)

Co do facetów to ja na mojego nie mogę narzekać, a nawet muszę napisać że mi się trafił skarb :) chociaż z domu tego nie wyniósł bo moja teściowa ogólnie sama nie jest osobą dbającą o porządek w domu co mojemu mężowi zawsze przeszkadzało i raczej jest typem szyścioszka z czego się cieszę bo sam bierze się za odkurzacz, mopa czy nawet obiad zrobi:) czasami muszę mu pokazać palcem co i gdzie ale jak on to mówi 'Jestem tylko facetem' :)
    Jedyne czego nie pozwalam mu robić to wstawiać pranie bo jest daltonistą i byłoby z tego więcej szkody niż pożytku :)

Kropeczka85, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N o macie dziewczyny racje :) z domu wynosi się bardzo duzo i dlatego często mężczyźni tacy nieogarnięci :-P u mnie maz potrafi zrobic wszystko a w opiece nad dziećmi jest mistrzem ( uwielbia się z dziewczynami bawić :) ) potrafi ugotować obiad itd . ale zeby nie było tak pięknie to ze posiada te umiejętności to nie znaczy ze chętnie z nich korzysta :-P dlatego rozdzielam konkretne zadania i wtedy mam pewność ze zrobi to o co go poproszę :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:27

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey myślę że każdy jak zechce jest w stanie zmienić swoje zachowanie. Mój najstarszy brat pod wpływem dziewczyny zaczął uczyć się gotować itp.
    Ciesze się że nie muszę szkolić męż,że wyniósł wiele z domu. Wiem że mem parter na którym mogę polegać i czuje się z nim bezpiecznie.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zgodzić się z PauEm.

Nie wszystko wynosi się z domu i ka szczęście. Mój teść i teściową to model starej rodziny. Ona lata a on leży. Mój mąż za to jest cudowny. Sam sobie prasuje i sprząta. Czyta co wieczór przed snem bajki. Gotuje obiad jak ja nie mam siły i codziennie robił mi kanapki do pracy. Serio nie dość ze ciężko pracuje to jeszcze w domu potrafi wszystko zrobić. Ale żeby nie było że nie ma wad to nie może robić jednej rzeczy bo wtedy go nie poznaje a mianowicie jak się więcej napije to włącza mu się gadanie i wymyślanie historyjek. A ponieważ zdarza się to jakiś raz w roku to da się wytrzymać.

On wcześniej mieszkał sam i sam musiał o siebie zadbać. I uważam że to dobrze bo się wszystkiego musiał nauczyć a nie mamusia wszystko za niego robiła.

Także na szczęście on z domu lenistwa swojego ojca nie wyniósł.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata sprząta w domu więcej niż mama :D Za to teść to nawet sobie sam zupy nie naleje na talerz. Mój mąż na szczęście jest bardzo pomocny. Potrafi dużo zrobić koło domu, pomaga w porządkach i lubi mi pomagać w gotowaniu. Nie zniosłabym sytuacji, że ja gotuje, sprzątam, prasuje a on nic tylko leży na kanapie. Mój mąż miła 20 lat jak zamieszkaliśmy razem i to może też wpłyneło na to, że tyle mi pomaga, bo go jeszcze można było trochę wychować :P A babcia też z tych co jak mój mąż pójdzie do kuchni zrobić sobie herbatę to zaraz się go pyta gdzie jestem. A jak przekracza próg domu po pracy to jest nie do pomyślenia dla niej żeby w tej samej chwili jeszcze wrzący obiad nie był już na stole...

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta święta i po świętach :) my dziś mamy wizytę u ginekologa a w weekend odbieramy wózek i skręcamy łóżeczko :D
    Co do mojego męża to jest bardzo pomocny tylko trzeba pokazać mu palcem co i jak :) ogólnie dzielimy się obowiązkami :)

Ewelcia85, Lady_E lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jak pomyślę o porodzie i o tym co mnie czeka przechodzą mnie ciary.

Karola94c, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:56

• Mambella Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swojego męża też nie moge narzekać. Zrobi wszystko prócz gotowania (jakis najprostszy np. Kotlety z kurczaka zrobi)i prasowania. A tak i sprząta i zajmuje się synkiem, pojedzie na zakupy itp. Dziś usłyszałam że to ja najwięcej bałaganie w domu hehehe:D

Co spakowalyscie do torby dla siebie i dla maluszka?

Ogarnęłam dziś pierwsze pranie i prasowanie, taki relaksik po świętach;-) Później jedziemy na zakupy i chce dokupić jakieś pajace, kliknie zakupy na gemini i chyba wszystko mam.

Mamunia porodu się boję, bardziej tego żeby nic się nie skomplikowalo, ale przeraża mnie to co będzie sie dzialo w domu, jak wrócimy.

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia wczoraj właśnie mnie dopadł jakiś przedporodowy stres, że będzie boleć za bardzo na moje siły, że zacznie się jak mąż będzie w pracy, że popękam na cztery strony świata, że mogą się pojawić komplikacje.
    Mambella torbę będę pakować po Nowym Roku.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy w planach dziś zrobić jakieś pierwsze pranie ubranek, mąż właśnie złożył łóżeczko i cieszę się jak małe dziecko :)
    Mieliśmy iść dziś na szkołę rodzenia ale moje przeziębienie jeszcze całkiem nie opuściło i siedzimy w domu :(

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella Dla małej spakowałam tylko pampersy, chusteczki, niedrapki, maść d pupy, smoczek, 3 pieluszki i cienki kocyk. Resztę dają w szpitalu.

Dla siebie 3 koszule, szlafrok, klapki, 2 ręczniki i mały ręczniczek, kubek,sztućce, ręcznik papierowy, kosmetyki typu szampon żel do kąpieli itp, pomadka, gumki do włosów, maść na sutki, wkładki laktacyjne, kapturki na sutki, majtki jednorazowa 7 szt, wodę, wodę termalną, octenisept, suszarka, femaltiker na laktację, ładowarkę,
    Podkłady mi dają w szpitalu.
    To chyba wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 13:44

Jonesey, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziewczyny ja jak pomyślę o porodzie i o tym co mnie czeka przechodzą mnie ciary.

Mamunia, mam tak samo, dlatego oddalam myśli, ale nie da się w nieskończoność...
    Jeszcze dzisiaj się tak dziwnie czuje, jakby mi Mała się wciskała w kanał rodny i rozpychała. Nie wiem czy to nie moje schizy. Boję się, że dostanę skurczy porodowych, które pomylę ze skurczami B-H.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja budzę się w nocy ze stresu przed porodem.

Chciałabym zamówić fotel do karmienia. Poradźcie ci byście kupiły?

Nr 1

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3923753a5c72.jpg

Nr 2

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a325d63b117.jpg

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja aż się sama sobie dziwię ale odsuwam złe myśli dotyczące porodu i podchodzę do tego z nastawieniem co ma być to będzie :) a napewno wszystko będzie dobrze !!!
    Ja mam taki jak ten 2 ale mieliśmy go już wcześniej mam nadzieję że się sprawdzi do karmienia :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam bujane fotele, więc chyba bym wybrała 1, ale drugi wygląda stabilniej :)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też jakoś od wczoraj zaczełam się stresować porodem i tym co mnie czeka po porodzie.Obawiam się, że dopadnie mnie baby blues ... na szkole położna mówiła, że dotyczy on 80 % kobiet tylko nie wszystkie się do niego przyznają.
    Co do partnerów to mój jak ma czas to zrobi wszystko w sumie to nawet nie muszę go prosić.Odkąd mam polegiwać to tylko on w domu sprząta, jak ma wolne gotuje obiad itp.także nie narzekam.W przygotowaniach Świątecznych byłam tylko asystentką :) upiekł sernik 1 w życiu ale jaki pyszny ... niebo w gębie :)Zrobił bigos, posprzątał itp.
    Myśle że wyniósł to z domu bo u niego tata i brat też pieką i gotują.Do tego mieszkał długo sam i sam musiał o siebie zadbać.

Peper nr 2 bym wybrała :) wydaje się praktyczniejszy.Ale o bujanym tez kiedyś marzyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 14:34

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ