Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pau.Em wrote:Dzień dobry, wstawalam dziś chyba z 6 razy na siku.... Od godziny nie śpię.
Jutro mam wizytę, ciekawe ile mnie przybylo przez święta;p bo to na pewno nie dziecko, tylko mój apetyt;D
Dziewczyny, kiedy robicie ostatnie usg? W którym tygodniu? Mój szpital wymaga usg z ukonczonego 35 tygodnia ciąży i muszę się właśnie zapisać. A zastanawiam się jak jest z tym u Was.u mnie od następnej wizyty lekarz będzie robił usg co wizyta zeby srawdzać przepływy i ilość wód
-
Pau.Em wrote:Dzień dobry, wstawalam dziś chyba z 6 razy na siku.... Od godziny nie śpię.
Jutro mam wizytę, ciekawe ile mnie przybylo przez święta;p bo to na pewno nie dziecko, tylko mój apetyt;D
Dziewczyny, kiedy robicie ostatnie usg? W którym tygodniu? Mój szpital wymaga usg z ukonczonego 35 tygodnia ciąży i muszę się właśnie zapisać. A zastanawiam się jak jest z tym u Was.
Ja mam usg co wizytę więc nie wiem w którym tygodniu wypadnie ostatnie. -
Ja też mam usg co wizytę, więc wszytko wyjdzie w praniu
Byłam wczoraj na świątecznym POZ i zostałam prawie wyśmiana, pomijając cały cyrk jaki się tam dział... Na wstępie lekarka powiedziała mi że w ciąży to ona nie da mi nic tymbardziej że to już wysoka ciąża. Zajrzała do gardła, osłuchała. Stwierdziła że wskazań do antybiotyku nie widzi, nie wspomniała nic o żadnych lekach które mogłabym brać tylko sama musiałam to z niej wyciągać, porażka. Odesłała mnie z tekstem że gdyby nie przechodziło to na ddział odrazu bo ona nic nie poradzi, także niczego nowego się nie dowiedziałam.
Może polecicie mi jakiś dobry syrop odksztuśny, dozwolony w ciąży?🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Lutyska wrote:Bumbum nie wiem czy to prawda. Jezeli tak to ja jestem wyjątkiem. Odkad mala lezy glowkowo to tak mi sie ciezko oddycha ze masakra, jak leżała poprzecznie to tak nie mialam. No chyba ze to spowodowane jej wielkoscia
Wszystkiego dobrego na prawie po świętach
Karokaro mi ginekolog przepisal Drosetux -
KaroKaro słaba ta pseudo Pani dr
ja po ostatniej chorobie synka i leczenia go milionem specyfików trafiłam w końcu na zapomniany syrop prawoślazowy za całe 3zł! Udało się pozbyć kaszlu i nie zbankrutować
farmaceutka mówiła że ja też mogę go pić
https://www.recepta.pl/artykuly/syrop-prawoslazowy-w-ciazy-dla-dzieci-wlasciwosci
-
bumbum wrote:Kobitki a slyszałyście o tym, że nie powinno się głaskać brzuszka?
Tak.Na szkole rodzenia położna mówiła by unikać wlasnie głaskania brzuszka bo może to wywołać skurcze i poród przedwczesny.
Ginekolog pow.że można tylko delikatnie przykładać dłonie. -
Dzięki dziewczyny za rady, mąż już kupił w aptece
Co do głaskania brzuszka to mnie też położna mówiła że najlepiej pukać, przykładać dłonie, a 'cioranie' brzuszka zostawić sobie do czasu porodu, bo to wywołuje właśnie skurcze🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Temat mężczyzn rzeka...macie rację
Mój ciągle mówi, że teraz to chce się wyspać, nagrać do woli , naogladac filmów , nachlać, bo znów trzy lata z życia będzie wycięte...i bez przerwy słyszę, że coś tam ostatni raz, jakby kurcze umierać miał! a mnie się nóż w kieszeni otwiera, bo to przecież tylko on będzie miał ciężko i musi sobie teraz ulżyć , a ja nie! Brak słów... Do roboty też dwie lewe ręce, a wszystko poważne musi nabrać mocy urzędowej około pół roku także tego, lekko nie matyle, że ja już chyba przywykłam i lepszy "znany wróg" niż "obcy
wróg" w domu
A mnie dziś ewidentnie odszedł czop. A przynajmniej jego duży kawałek. Wielkości orzecha włoskiego zbita galareta, więc nie mam wątpliwości. W pierwszej ciąży też mi szybko odszedł , a urodziłam 38+1 więc teraz też się trzymam tego, że tak będzie
Do tego ciśnienie 100/50 więc ledwo żyję, ale wolę takie niż wysokie nadcisni nie przed ciążą. Teraz to przynajmniej kawkę mogę wypić
Miłego swietowania drogie PanieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 12:16
Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
KaroKaro mi nic nie dali na sorze tylko chcieli mnie zatrzymać ale ja nie chciałam. Oni wtedy nie widzieli jeszcze wskazań do antybiotyku tylko silniejsze leki na astme. Ale to nie była astma. Dwa dni później poszłam do internista juz w stanie zainfekowanym widocznym i dr który nie wypisuje antybiotyku wypisał mi. To było zapalenie zatok. Po dwóch dobach przeszło. Wiec to jednak były to zatoki. Jak Ci się pogorszy idź do lekarza rodzinnego. Może on Ci pomoże. Mi środki domowe nestety nie pomagały.
-
nick nieaktualnyKurczę czuje dzisiaj ucisk w pochwie, Tak jakby mały napierał;/ Dobrze, że jutro wizyta to mi Pani dr sprawdzi wszystko.
Boję się że będzie rozwarcie i szyjka skrocona:/ eh:/ no muszę się jakoś do zakończonego 36 tygodnia doturalc, wtedy będzie już dość bezpiecznie. -
nick nieaktualny
-
bumbum wrote:Kobitki a slyszałyście o tym, że nie powinno się głaskać brzuszka?
Dobrze ze powiedziałaś bo ja się bardzo często glaszczemuszę przystopowac w takim razie żeby nie urodzić za szybko
A mój mały mnie dzisiaj tak stresuje bo ma jakiś dzień lenia i się mało ruszai tak panikuję i się uspokajam na zmianę yhh dobrze ze juz w pt wizyta to go tam podglądniemy czy wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 17:10
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Poszukuję ekspres do kawy. Interesuje mnie żeby była możliwość zrobienia oprócz zwykłej kawy również jakieś caffe latte. Macie takie ekspresy?
Maz kupił sobie Siemensa. Dużo czytał i ten wydał się najlepszy. A przede wszystkim nie ma pojemnika na mleko tylko wystarczy włożyć rurkę do kartonu. Mało mycia, czyszczenia bo sam się czyści przy każdym wyłączeniu. -
Ja ostatnio czuje się jak orka, brzuch twardnieje kilkanaście razy na dzień, dół brzucha boli jak by mały miał zaraz wyskoczyć. A najgorzej że spojeniem. Nie mogę się przewrócić w lozku z boku na bok bo tak mnie boli, wstanie to też wyczyn. Nie wiem czy aż tak powinno boleć czy coś się dzieje.
Starszak mój tak rozrabia że chyba szybko z moją rodziną się nie zobaczymy.