Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pau.Em wrote:Kochane, Wy też macie wrażenie że dzieci "grzebia" Wam w szyjce? Nisko czuje ruchy, jakby mi tam mały grzebal;/
picolo też mamybędzie biba!
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:tak! mam wrażenie, że zaraz ręke wysunie albo nogę. Takie nieprzyjemne szczypanie(?) razem z napieraniem.
picolo też mamybędzie biba!
Oj będzie będzie. Śmiałam się że nie trzeba mnie będzie nawet budzić na godzinę 00:00,bo mniej więcej wtedy wstaje na siku hahahha:DPapapatka lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Kochane, Wy też macie wrażenie że dzieci "grzebia" Wam w szyjce? Nisko czuje ruchy, jakby mi tam mały grzebal;/
Tak, już od jakiegoś tygodnia. Dziś za to czułam takie parcie, że miałam trudności z chodzeniem.. na szczęście po chwili przeszło
U nas też Sylwester przed tv, picolo już wczoraj kupionePau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lutyska wrote:To ja mialam wczoraj takie bole ze chodzić nie moglam i sie zastanawiam czy z wysiłku czy mala sie przygotowuje do wyjscia? W pierwszej ciazy skurczy w ogole nie mialam i nie wiem jak to jest
moze tym razem bedzie inaczej i sie uda sn?
Ja mam okropne napieranie na krocze .. az chodzic nie moge czasami + bol krzyza i spojenia ... Więc naprawdę chciałabym żeby synuś do lutego tam posiedzial. -
Ja jak zwykle nie śpię... dzisiaj mam bóle krzyża i takie kłucie w dole. Wzięłam magnez. Na szczęście o 14:00 wizyta.
Mam ochotę zjeść taki pył kosmiczny, ksiezycowy. Takie jakby opieki żelaza. Bredzeczy może też tak macie?
-
nick nieaktualnyDzień dobry, obudziła mnie czkawką w moim brzuchu...
mam nadzieję, że jeszcze zaraz zasnę na chwilę chociaż...
Też mam napieranie na krocze, w ogóle chcę już mieć skończone 36 tygodni, bo wtedy dzieci już w większości nie mają problemów adaptacyjnych. Po skończonym 34 tygodniu już też wzrastają szanse na brak realizatora po porodzie.
Dziewczyny na luteinie - do którego tygodnia macie ja brać? Ja mam do soboty brać 1x100mg, a później przez 7 dni 1x50 mg i koniec. Czyli w 35+0 mam zakończyć branie leków.
Pepper- jaki pył? -
Pepper wrote:Ja jak zwykle nie śpię... dzisiaj mam bóle krzyża i takie kłucie w dole. Wzięłam magnez. Na szczęście o 14:00 wizyta.
Mam ochotę zjeść taki pył kosmiczny, ksiezycowy. Takie jakby opieki żelaza. Bredzeczy może też tak macie?
Może to rzeczywiście znak, że żelaza Ci brakuje...
Kurdę nie śpię od 4 rano - to praktycznie się u mnie nie zdarza... od rana przekąszam coś słodkiego i tak mi dobrze... pewnie wieczorem mnie zetnie z nóg.
-
Ja dzisiaj też nie miałam spania.. Od 6 już oczy otwarte chociaż zasnelam koło 1
no trudno, może złapie jakąś drzemke w ciągu dnia, bo naprawdę nie chcę przespać północy
u nas też sylwester z piccolo i przed tv
Karola94c, łącze się w bólu. Ja też czuję non stop ucisk i napieranie, zwłaszcza na pęcherzserio tęsknię za czasami kiedy potrafiłam nie iść do WC przez pół dnia albo isc i naprawdę mieć czym sikac
Ewelcia85, Pau.Em, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
ja wyjątkowo usnęłam chwilę po północy
jestem w szoku bo ostatnio spacery do 2 /3 w nocy
W tej ciąży żadnego napierania na kroczę nie czuje ale w poprzedniej tak i do tego bolalo mnie spojenie łonowe ze czasami kroku zrobicnie mogłamu mnie nie zapowiadało to wcześniejszego porodu bo Ala 6 dni po terminie dopiero się urodziła
-
ja też dziś miałam ciężka noc najpierw o 2 obudził mnie mega skurcz i ból spojenia - na szczęście po nospie przeszło, później obudziłam sie o 5 i tak leżałam az zadzwonił męża budzik ale jak wyszedł do ptscy idalo się jeszcze 2 godzinki zdrzemnąć, byle do wizyty
-
O kurczę, ale mam czytania
Wózek i fotelik odebranyKomoda niestety nie, bo na żywo albo nie wyglądała spoko albo było niedostępna
Także mąż dzisiaj zaczyna sam robić, najwyżej jak nie pyknie, to pod koniec stycznia coś się kupi
Pau Em ja biorę dopochwowo luteine i mam brać do skończonego 34tc. Co do fotelika, to najpierw braliśmy pod uwagę właśnie Avionauta ultralite, ale ja chciałam z bazą i tylko ta z Axkida Babyfixa pasowała nam do fotela w aucie, także wyboru nie mieliśmy
Straciatella, my mamy z bazą
U nas też Sylwester w domu przed tv i z piccoloWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 09:24
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O kurde, to faktycznie
Ja w 99% tylko naszym będę jeździć, ale akurat tu jest ruchomy isofix (i dlatego nam pasuje jako jedyny), także pewnie i dopasować do innego auta będzie łatwiej.
-
nick nieaktualnyJa też dzisiaj kiepsko spałam. Z trudem zasnęłam przez obolałe nogi, w sobotę trochę pochodziłam po sklepach i mam zakwasy w łydkach. Potem budzenie na sikanie, budzenie, bo niewygodnie i w rezultacie dopiero co wstałam, bo nie byłam w stanie zwlec się z łóżka przez niewyspanie.
Co do Sylwestra to mam zapas bavarii pszenicznej i butelkę Piccolo. Przychodzą znajomi, robimy mini imprezę u siebie.
Fotelik mamy z bazą ISOFIX - Maxi Cosi pebble plus, ale nawet jak trzeba go będzie używać np. w aucie mojego taty, które nie ma isofixa to zamontuje się na pasy i luzik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 10:32
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny muszę się pochwalić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/931ad149ecd4.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3aa7f65c82d7.jpg
my również Sylwester przed tv z PiccoloPau.Em, Paulaa25, Papapatka, Karola94c, malami91, Ewelcia85, Pepper, artemida27, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Pau.Em ja mam odstawić żelazo, magnez i luteinę 10.01 to bedzie 36+3.
Mam tylko łykać prenatal duo.
U nas też dziś imprezka z picolo i przed tv haha ale będzie bal!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 10:52
Pau.Em lubi tę wiadomość