X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    heej,
    ja nie mam nawet torby jeszcze kupionej ;P dziś zaczynam 33tc więc łudze się, że jeszcze mam czas. W tym tyg ogarniam ikee i zakupy komodowo fotelowe ;) zamówie gemini i mam nadzieje, że spakuje torby.

Dzis zakupy sylwestrowe (Spedzam w domu z dziećmi) ale znalazłam juz przepisy na bezalkoholowe drinki to sobie zaserwuje :P

Wczoraj brzuch mega spięty, po no spie przeszło na całe szczęście.

Magda trzymaj się dzielnie, też mi się wydaje że wyjdziesz ze szpitala dopiero z maluszkiem <3 grunt, że jesteś pod dobrą opieką.
    Podziel się przepisami :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wizytuje po nowym roku. Jestem strasznie ciekawa ile ten mój klusek waży.
    Mi brzuch też się spina, pół wigilii siedziałam w wannie i polewalam sobie brzuch woda bo myślałam że będę kierować się do szpitala. Teraz jest w miarę ok.
    Apropo zgagi to dziś mnie obudziła, na szczęście też pomaga mi mleko.

Ja póki co mam swoją torbę trochę spakowana tzn ręczniki, koszule, szlafrok, i podklady. Reszty jeszcze nie mam bo dopiero wczoraj kliknelam zamówienie w aptece.

Mam dziwna przypadłość. Jak wychodzę na dwór i lekko zmarzne, piersi tak mnie zaczynają boleć że biegiem wracam do domu.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dopiero wstałam :) juz dawno tak długo nie spałam.

Papapatka gratulacje :)

Ja torby mam spakowane juz od 2 tyg. Pozostało mi do kupienia fotel do karmienia, wanienka i przewijak miękki.

Do szpitala biorę pampersy 1.

W tej ciąży zgagi jeszcze nie mam. Za to miałam niemiłosierna w poprzedniej. Piłam mleko, jadłam migdały i nie pomagały :) tabletek nie chciałam brać i jakoś miesiąc przetrwałam z tą zgaga.

Juz się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty :)

Wcześniej myślałam że urodzę wcześniej i jakoś pod koniec stycznia. Wczoraj jenak coś mi przyszło, że urodzę dopiero po 19 lutym. Ciekawe jak to będzie :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wam się brzuch spina to jaką dawkę nospy bierzecie jednorazowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 12:36

• amir Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś byłam na badaniach a jutro też wizyta o 15.40 chociaż nastrój mam średni bo na 98% jestem przekonana że dziecko się nie obrocilo a mamy juz 32+3 :(

co do nospy na mnie zwykla w ogole nie działa zresztą przez szyjke biorę forte 3x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, jak Wam się brzuch spina to jaką dawkę nospy bierzecie jednorazowo?
    Ja biorę 1 tab 40mg :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj mam zły dzień, nie spałam pół nocy, miałam straszny niepokój. Ciśnienie mam 108/75, za chwilę wypije pierwszą kawę w ciąży :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:29

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:41

Pepper, Pau.Em, Karola94c, symbolica lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em też mi się wydaje,że bobas jest dobrze chroniony w brzuszku ale zawsze dla pewności możesz podjechać jak masz się niepokoić.

Papapatko mi się jeszcze nie trafiło by ktoś ustąpił mi pierszeństwa, bu ktoś wywołał z kolejki...albo udają, że nie widzą albo mają to w du..e...także nie dziwi mnie ta znieczulica.Ja dopóki mam siłe to stoję i też się nie proszę ale jakbym sie słabo czuła to poszłabym tak jak Ty prosto do kasjerki i tyle.Ludzie są beznadziejni...na serio ...ech

Pau.Em lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zabraliśmy synka do kina więc miałam mały relaks przy Psim Patrolu na dużym ekranie :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół biedy jak kasjer jest ok i obsłuży poza kolejką. Ja raz miałam w Lidlu taką sytuację, że podeszłam do kasjera, który siedział na kasie PIERWSZEŃSTWA (o ironio!) i poprosiłam o skasowanie zakupów poza kolejką, a ten do mnie, że muszę zapytać ludzi, którzy stoją w kolejce czy wyrażają zgodę...kpina jakaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:29

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Nie będę jechać, mały jest aktywny jak zawsze, Nic mnie nie boli. Oberwalam w bok więc nie tak centralnie w brzuch, bo leżałam na lewym boku, a małą się przekrecala na łóżku i oczywiście z nogami w górze i jedna po prostu trafiła mnie.

Ludzie są okropni. Najgorsi są Ci którzy bezczelnie spoglądają i od razu odwracają głowę jak ogarna że kolejka, ze może by puścić... masakra.

Baranosia super, ja mojej córki jeszcze nie zabieralam do kina, jakoś mi się wydawało, że za mała jeszcze ;D jak takie małe dzieci w kinie się odnajduja? Siedział grzecznie i oglądał? Kurczę muszę moja zabrać:)

My z naszą córka pierwszy raz w kinie byliśmy jak miała dwa lata ale wtedy w połowie bajki już była znudzona dopiero gdzieś od pół roku jest zainteresowana bajką do tego stopnia, że jak się kończy to chce oglądać od nowa. Najczęściej wybieramy się na film, którego zapowiedź widziała gdzieś w telewizji bo też nie każdą bajkę lubi oglądać.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    My z naszą córka pierwszy raz w kinie byliśmy jak miała dwa lata ale wtedy w połowie bajki już była znudzona dopiero gdzieś od pół roku jest zainteresowana bajką do tego stopnia, że jak się kończy to chce oglądać od nowa. Najczęściej wybieramy się na film, którego zapowiedź widziała gdzieś w telewizji bo też nie każdą bajkę lubi oglądać.
    Moje dziecko nawet w TV bajki nie obejrzy... :D była wychowywana bez bajek, w TV ewentualnie leciała muzyka czy Polsat News i olewa telewizję totalnie. Czyli w kinie nie wytrzyma raczej.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em ta bajka trwa 50min. Mały siedział jak zaczarowany cały film. Jak się skończył to był zawiedziony że tak szybko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 16:04

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:41

Lady_E, Pau.Em, Straciatellaa, symbolica, Pepper, Jonesey, kjt91, KaroKaro, malami91, bumbum, -Mamunia-, artemida27, ej_est, Ewelcia85, Kropeczka85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Pół biedy jak kasjer jest ok i obsłuży poza kolejką. Ja raz miałam w Lidlu taką sytuację, że podeszłam do kasjera, który siedział na kasie PIERWSZEŃSTWA (o ironio!) i poprosiłam o skasowanie zakupów poza kolejką, a ten do mnie, że muszę zapytać ludzi, którzy stoją w kolejce czy wyrażają zgodę...kpina jakaś.

Ja miałam podobną sytuację w Auchan przy kasie pierwszeństwa... stanęłam za jakimś wydziaranym na czole !!! gościem który miał pełniutki wózek (miał dużo więcej towaru niż ja, a jakaś jego panna mu donosiła i dokładała jeszcze) i jeszcze jedną czy dwoma osobami przed nim-żadna na "ulgową" nie wyglądała... nie odezwałam się, tyle, że liczyłam że kasjerka coś powie, ale nic takiego się nie stało, niestety..

Ja Weronikę zabrałam do teatru jak miała 2,5 roku (teatrzyki były od 3 lat) i powiem Wam, że się wystraszyła Pana przebranego za Tygrysa i głośności przedstwawienia.. po chwili już chciała wychodzić stamtąd, ale ja wzięłam na kolana żeby się nie bała i tłumaczyłam że nie ma czego się bać, że Pan jest przebrany... po wyjściu stwierdziłam, że za wcześnie to dla niej było, choć bajki już od dawna oglądała jak zaczarowana, mówić mówiła całymi zdaniami jak miała 1,5 roku.. śpiewanie to samo. a jednak taka do przodu nie była w teatrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 17:38

da8300b52b.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Moje dziecko nawet w TV bajki nie obejrzy... :D była wychowywana bez bajek, w TV ewentualnie leciała muzyka czy Polsat News i olewa telewizję totalnie. Czyli w kinie nie wytrzyma raczej.

Ciężko stwierdzić może właśnie dlatego że na codzień nie ogląda była by jeszcze bardziej zafascynowana, albo by ją nudziło. Chyba dopóki nie sprawdzisz to się nie przekonasz.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że to niepoprawne, niedopuszczalne itd. moja w wieku 14 miesięcy oglądała Teletubisie i Klub przyjaciół Myszki Micky.

da8300b52b.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ