X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Wiem że to niepoprawne, niedopuszczalne itd. moja w wieku 14 miesięcy oglądała Teletubisie i Klub przyjaciół Myszki Micky.
    Trzeba sobie jakoś radzić...
    Moja to jakby mogła to by non stop oglądała ale wbrew pozorom widzę jak ją to też fajnie rozwija. Bawi się wymyśla dialogi zabawek, ma bardzo dobrą pamięć i wyobraźnię :)

Lutyska lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże.. Ja dziś przespałam 4h w dzień, moja mama popilnowala małej z moim mężem i się dało pospać... wypije herbatę i dalej idę bo mój łobuz zasnął... boli mnie spojenie i krzyż;/

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też lubi bajki ma swoje ulubione postacie wiadomo że wszystko w granicach rozsądku. :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, ze wszystko w granicach rozsadku ;) moja mlodsza zaczela interesowac sie tv jak miala ok 1.5roku. Ogladaniem bym tego nie nazwala, ale jak zobaczylam jak podglada co tam statsza corka ogląda to zaczelam na kilka minut wlaczac jej jakies piosenki 3min po angielsku (teledysk) albo bajkę wlasnie w formie śpiewu odpowiednia do wieku. Teraz ma 2.5l i nie dosc ze bardzo lubi miedzy innymi anglojezyczne krotkie bajeczki to jeszcze spiewa i liczy po angielsku. Jak cos jej spadnie to wola "oł noł" :p
    Na kino na pewno sie nie nadaje, bo za szybko ją wszystko nudzi ;)
    I trzeba przyznać, ze włączenie nawet tej krótkiej bajki 5minutowej czy dluzszej to chwila oddechu dla rodzica ;)

Karola94c lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyślij cie mi jakiś link do miękkiego uszaka do karmienia. Byłam dziś w agata meble i Ikea. Ikea ma twarde a agata meble bardzo szerokie.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn 2,5 też się wszystkim nudzi, nawet bajka to nie zainteresuje. Aktualnie jedyne co to nie nudzi to skakanie na łóżku. Często prosi o bajkę z koparkami, ale to 30sek i po oglądaniu. A ja chętnie bym sobie w tym czasie coś zrobiła czy nawet polezala. Kina na pewno długo nie ogarniemy :D

Myślicie że w uszaku będzie wygodnie karmić?
    Bo też chce jakiś kupić, pamiętam że ż synem męczyłem się w nocy na łóżku, a teraz tego sobie nie wyobrażam.
    Kupiliśmy dziś kołyskę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko lubi smoka edzia i jego piosenki z Youtube. Ale to tak max 20 min posłucha i poskacze przy tym. Ale bajek nie ogląda.

A angielski ma w przedszkolu i umie już mama, babcia, dziadzio, brzuszek, do widzenia, pupa xd, wujek, oczy, uszy, nos i kilka innych słów:D

Ale na kino to dla niej jednak za wcześnie.

Wiecie co... jadę jutro do 8* po fotelik. Jednak wolę kupić z rabatem -15% teraz niż za miesiąc w normalnej cenie:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 20:14

malami91 lubi tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie sie ile mozna czekac na wynik posiewu moczu np w diagnostyce?

symbolica lubi tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Dziewczyny orientujecie sie ile mozna czekac na wynik posiewu moczu np w diagnostyce?
    Posiew jeśli ujemny powinien być gotowy po 24h, jeśli z antybiogramem może potrwać i trzy, cztery dni.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam uszak z poduszką i podnóżkiem od tego użytkownika na olx. Wybrałam sama tkaninę z szerokiej palety. Jestem z niego bardzo zadowolona i cenowo też wyszło super w porównaniu do sklepów.

Zobacz sobie Pepper i potem wyrzucę ten link, bo nie wiem czy tak można wstawiać, żeby nie było , że jakąś reklamę robię :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 21:46

Pepper lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc

Wysłany: 30 grudnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    u nas zawsze trwa ok 48h, max 72h juz z antybiogramem. Robimy dość często bo córka ma nawracającego proteusa.

Pau.Em i jaki kupujesz? ;)

edit: kupujecie foteliki z bazami? nie mam isofixa i myślę na easyfix lub familyfixem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 21:21

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella nie wiem :) myślę o avionaut ultralite, ale zobaczymy czy będzie pasować do auta :) coś tam mi dobiora :) ja kupuje bez bazy na pewno.

Straciatellaa lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Sorry źle zrozumiałam pytanie... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 22:23

da8300b52b.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Wynik jest tego samego dnia ok 18 czasem wcześniej. Musisz znać nr zlecenia i swój PESEL - odczytujesz sobie w internecie na ich stronie, możesz pobrać w pdf i wydrukować. Do odebrania w laboratorium nast.dnia tam gdzie pobierają..
    W przypadku posiewu chyba nie. To musi na pożywkach sobie siedzieć około doby z tego co kojarzę, chyba, że coś się zmieniło i robi się to w inny sposób, ale byłabym mocno zdziwiona gdyby tak było.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Wynik jest tego samego dnia ok 18 czasem wcześniej. Musisz znać nr zlecenia i swój PESEL - odczytujesz sobie w internecie na ich stronie, możesz pobrać w pdf i wydrukować. Do odebrania w laboratorium nast.dnia tam gdzie pobierają..

Tego samego dnia to na pewno nie...Badanie ogólne moczu owszem, posiew w życiu. Bakterie, jeśli są, to muszą mieć czas, żeby wyrosnąć.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Ja czekałam 3 dni

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png

Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam sushi na jutro :D ;)
    został mi ryż.... więc teraz jem go z musem jabłkowym :P haha :D małż patrzeć nie może jak można jeść słodkawy lepiący ryż z octem i jabłkiem :P
    jest pycha! :D

pepper ja chce zamówić uszaka na allegro, za około 500zł jest a i opinie ma bardzo dobre ;)

Papapatka piękny masz brzuszek! pokaźny :D

Papapatka, Pepper lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a drinki bez alko to mojito będę robić i pina colade ;)

Pau.Em lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, Wy też macie wrażenie że dzieci "grzebia" Wam w szyjce? Nisko czuje ruchy, jakby mi tam mały grzebal;/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    a drinki bez alko to mojito będę robić i pina colade ;)
    Ja idę na ostro - kupuje Picolo:D

‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ