WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Pau.Em, za słowa wsparcia. To dobre podejście z tą szyjką - nie myśleć o niej za dużo. Powolutku uczę się tej sztuki i przestaję wariować.

Nie wiem, czy też tak macie, ale to forum daje mi tyle wsparcia! Czuję jakbym była naprawdę w gronie najbliższych. W końcu łączy nas jedno z najmocniejszych doświadczeń. Dziękuję Wam <3

artemida27, Pau.Em, Karola94c, Papapatka, bumbum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziękuję, Pau.Em, za słowa wsparcia. To dobre podejście z tą szyjką - nie myśleć o niej za dużo. Powolutku uczę się tej sztuki i przestaję wariować.

Nie wiem, czy też tak macie, ale to forum daje mi tyle wsparcia! Czuję jakbym była naprawdę w gronie najbliższych. W końcu łączy nas jedno z najmocniejszych doświadczeń. Dziękuję Wam <3
    Kochana denerwujemy się to normalne,przecież chodzi o nasze dzieci ;* ja mam takie fazy paniki przed wizytami.
    Też lubię nasza forumowa grupe, może czasem się poroznimy, mamy inne zdanie itp, ale generalnie zawsze możemy liczyć na wsparcie :)

Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo brzuch mi się nie stawiał, podczas sesji czułam się naprawdę dobrze :) Po powrocie do domu zaległam w łóżku, bo jednak trochę mnie to zmęczyło, ale nie jakoś mega. Dużo bardziej byłam zmęczona po wczorajszych 30min zakupach i to bez dźwigania.

KaroKaro lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Zapomniałam dodać że Pani fotograf przyjedzie do nas do mieszkania więc omija mnie całe wychodzenie z domu i podróż ;)
    Muszę jeszcze raz przegadać temat z mężem i zobaczymy :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo to tym bardziej :) Ubranie sukienki, to jest moment, kobitka Ci pomoże. A zrobienie zdjęć też nie trwa długo. U nas chwilę zeszło na wypełnienie umowy, zapłatę i ogólnie rozmowę o sesji. Cały czas babeczka pytała czy wszystko ok, czy się dobrze czuję i jakby coś się działo, to miałam mówić.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella! Gratuluję Bartunia! :)
    Dzielny chłopak wiedział co robi.

U nas dzień rozpoczął sie od plamienia więc czeka nas 3 dni w szpitalu. Ale co zrobic. Na razie wyniki w normie. To chyba po wczorajszym badaniu tylko. Przynajmniej ja jestem nastawiona na to że to jeszcze nie czas rodzenia.

Gapsy, nie dziwię sie że się zestresowalas. Nie mają ludzie wyczucia. U nas na izbie przyjec w szpitalu długa kolejka. Poprosiłam starszego Pana o przypuszczenie bo nagła sytuacja to powiedział że takie moje prawo I oczywiście powinnam od razu wchodzić I nie czekać. Ma nadzieję że już nie trafisz na takich znieczulencow!

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Uroooooslam ostatnio sporo w obwidzie;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 19:11

Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy, Pepper, malami91, Nadzieja22, Kropeczka85, artemida27, Karola94c, bumbum, Papapatka, KaroKaro, -Mamunia-, Ewelcia85, MałaMała, Paulaa25, iwona01 lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Chwalę się brzuchem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cda8ec483bb4.jpg
    Uroooooslam ostatnio sporo w obwidzie;d

Dziewczyno i Ty narzekasz na figurę! :-)

Kropeczka85, Pau.Em lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, ze swoich doświadczeń z szyjką wiem, że stres jest ogromny, jak sobie to wyobrażamy, ale każde pozytywne doświadczenie równoważy nawet niewielki wysiłek. Bo też koło się zapętla, kiedy się stresujemy - nie wpływa to korzystnie na szyjkę. Więc myślę, że bez wychodzenia z domu, na spokojnie, z pomocą męża i fotografa to nawet trzeba, a nie można, skorzystać z sesji :)

Pau.Em - WOW <3

Monika, trzymam za Was kciuki, dobrze że pojechaliście. A przy okazji że trafiliście na normalnych ludzi. Normalnych, bo już bez przesady, żeby trzeba było ludziom dziękować za to, do czego mamy święte prawo.

KaroKaro, Pau.Em lubią tę wiadomość

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wszystko git. Eryk nie całe 2,5kg i do 3 dobije, a cc 25.01 a 24 do szpitala. Raz w tyg na ktg mam się zgłaszać i rozwarcia na o puszek

malami91, Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith, -Mamunia-, artemida27, Jonesey, kjt91, Nadzieja22, Kropeczka85, Pau.Em lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, ale jak to odrzucili CC?
    Czy ginekolog może zakwestionować zdanie lekarza z innej dziedziny, np. psychologa, okulisty itp? Zdąży zrobić badania, aby móc stwierdzić czy słusznie nie ma potrzeby CC? Jestem w szoku. Ja nie mam wskazań, ale jestem ciekawa jak to wygląda teraz.

Karola94c lubi tę wiadomość

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella gratulacje <3 dużo zdrówka dla Ciebie i dla maleństwa

Karola, Paula jakie figury :O :D

A to mój brzuszek w 35 tygodniu. Waga pokazuje już +10kg
    63f89c64709ba60fmed.jpg

Tak przy okazji to dzisiaj przyszło łóżeczko dla naszej córeczki. Czekam na męża i zabieramy się za składanie <3

artemida27, malami91, Ewelcia85, Karola94c, KaroKaro, bumbum, Papapatka, -Mamunia-, MałaMała, Black_Lilith, Nadzieja22, Dorota3, Kropeczka85, Pepper, Pau.Em, iwona01 lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje pościel małego, rozkładam sobie na kilka dni te rzeczy, bo bym padła na zawał jakiś :D albo z przemęczenia! :D ..

Ps. MamaMajeczki :D cudny brzuszek! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:53

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiekne brzuszki Dziewczyny!!! :-O cudne !!!
    A my czekamy na mebelki i lozeczko bo maja przyjechac w piatek :) juz nie moge sie doczekac a dzis dopiero wtorek :P a no i fieranka w zwierzatka zoo przyjdzie jutro matko ale sie ciesze ;)
    Za tydz idziemy na nauki przed chrztem zeby juz miec bo pozniej ciezko z malym do chlodnego kosciola nie chcemy go brac na "nauki" ciagle tylko utrudniaja... chrzestnych juz wybralismy ;) ale te nauki trzeba porobic :/ ehhh

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja będę chrzcic na lato, albo w polowie wiosny. I u nas nie ma takiego czegos jak nauki.
    Dziwna sprawa.

Pau em, mama majeczki- brzuszki macie rewelacyjne! Trzeba jeszcze sie nimi nacieszyć, póki jeszcze są takie śliczne.

Co do sesji ja nie robiłam, dziewczyna sie ogłosiła na Facebooku ze za darmo zrobi sesję ciazowa w plenerze więc odpuściłam, nie będę się katować.

Ale jeśli jest w domu to ja bym się nie zastanawiała tylko robiła, żebyś potem nie żałowała.

Karola94c, Pau.Em lubią tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na kwiecien chcemy orzchcic ... nauki... tak u nas wymyslili (woj.lubuskie) i to miasto! Z.gora !
    Masakra... i pelno papierkowej roboty... no i standardowo dzingi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 17:59

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj morfologię przed wizytą u ginka i się przeraziłam, strasznie dużo czerwonych wyników. Co prawda Zelazo i Hemoglobina są już ok, ale Leukocyty, MCH, PDW, MPV, P-LCR, Neutrofile, Monocyty podwyższone :/ A limfocyty poniżej normy. Czy to możliwe, że to dlatego, że mija mi katar?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:54

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka nie mam zielonego pojecia ile trwaja i wogole... ale w ta sobote chcemy "odbębnic" z mezem... malo tego! Chrzestni tez musza miec takie nauki ! Masakra !
    Z bierzmowaniem to prawda... chociaz ja jest rocznik 1988 to mialam tego tylko rok a grupa po nas juz 2lata !!! Wymyślaja ... :/ tylko by hajs sie zgadzal...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj morfologię przed wizytą u ginka i się przeraziłam, strasznie dużo czerwonych wyników. Co prawda Zelazo i Hemoglobina są już ok, ale Leukocyty, MCH, PDW, MPV, P-LCR, Neutrofile, Monocyty podwyższone :/ A limfocyty poniżej normy. Czy to możliwe, że to dlatego, że mija mi katar?
    to norma w ciąży. moje zawsze są prawie wszystkie czerwone :P Gin mi przekreśla wszystko długopisem i mówi, że nie patrzymy na normy w lab bo inne normy są dla kobiet w ciąży ;)

bumbum lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ