Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lutyska wrote:Wiem ze takie pytanie juz kiedys bylo ale nie pamiętam odp.
Jakie ubranka pakujecie na wyjscie ze szpitala dla malucha?zupelnie nie pamiętam co poza kombinezonem mialam dla synka spakowane....pomozcie
Pluszowy kombinezon, czapeczka, kocyk, body z długim rękawem i pajacyk welurowyLutyska lubi tę wiadomość
-
ruda90 wrote:Dziewczyny położona zasugerowała mi żeby do porodu mieć rozpinana koszule żeby po później łatwo było maluszka położyć na brzuchu i się przytulać
za Chiny ludowe nie mogę znaleźć takiej całkowicie rozpinanej od góry do dołu
Ja widziałam takie u mamyginekolog ale trochę za drogie jak na koszule do porodu.
-
Lady_E wrote:Jezu dziewczyny Ale miałam ciężką noc. Od 22 do 3 miałam skurcze. Nie liczyłam co ile bo byłam taka padnięty. Już chciałam wstawać i l7czyc Ale się uspokoiły. Druga część nocy to bóle bioder i nóg:( Masakra... Mąż dzisiaj został w domu bo źle się czuje i już się martwię. Nie śpi po nocach ma kołatania serca ;( Jedzie dzisiaj do lekarza oby to było nic groźnego.
-
ruda90 wrote:Dziewczyny położona zasugerowała mi żeby do porodu mieć rozpinana koszule żeby po później łatwo było maluszka położyć na brzuchu i się przytulać
-
Ja mam taka a la szlafrok od góry do do doły rozpinaną.. ale się nie dopinam w niej już. Możesz taki bawełniany szlafrok związywany tylko zakupić i wtedy nie będzie nawet zabawy z guzikami. Ja wiem od położnej, że będę goła do CC i goła po CC przez kilka godzin, oczywiście tylko przykryta... potem chyba po 6h prysznic i dopiero jakaś koszulka do karmienia.
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Dziewczyny położona zasugerowała mi żeby do porodu mieć rozpinana koszule żeby po później łatwo było maluszka położyć na brzuchu i się przytulać
-
Zawsze możesz całą do góry podnieść i już. Ja miałam tylko rozpinaną na górze i spokojnie dało radę. Ważne, żeby dość luźna była. -
Lutyska wrote:Wiem ze takie pytanie juz kiedys bylo ale nie pamiętam odp.
Jakie ubranka pakujecie na wyjscie ze szpitala dla malucha?zupelnie nie pamiętam co poza kombinezonem mialam dla synka spakowane....pomozcie
Ja mam spakowane body i półśpioszki z wełny merino, takie cieplejsze. Do tego czapeczka i kombinezon. I pewnie jakiś kocyk.
A pomyśleć, że starszy wychodził ze szpitala w body z krótkim rękawem, skarpetkach i cieniutkiej czapeczce. Przykryty tylko tetrą... Ach, sierpieńLutyska lubi tę wiadomość
-
Mila_85 wrote:Zalecenie pani doktor od weekendu jak skończę 37 tyg dużo sexu do następnej wizyty czyli za niecałe 2 tygodnie. Powiedziała że tak mnie zbada na kolejnej wizycie że napewno urodzę...śmiała się że dziś 2 pacjentki po badaniu na porodówke odsyłała
Ja jutro wizytuję, liczę na takie zaleceniaBo teraz stresik o szyjkę nie pozwala mi się cieszyć w pełni
-
Mambella jak będziesz miała siłę i czas odezwij się do nas, jak Bartuś? Buziaki!
Magda jak u Ciebie nastawienie przed CC? Jak się czujesz? Jeśli możesz to powiedz mi proszę czy u Ciebie te przepływy są poniżej czy powyżej normy cały czas? Trzymam kciuki z całych sił!
Black czy Tobie liczy ten Twój suwaczek, czy znów się zaciął?
Pepper mnie boli naciskanie jak cholera, szczególnie właśnie w drugiej połowie dnia. Przewracanie się na łóżku i stanie na jednej nodze też masakra, także to spojenie
Lady stres niestety takie może dawać objawy. Oprócz farmakologii po badaniach polecam Twojemu mężowi spróbować ukoić nerwy: trening autogenny schultza i wizualizacje świetnie robią, może sprobuje. Powodzenia, aby to nie było nic poważnego!
U mnie niestety po CC do kangurowania matce nie dają, ale ojciec od niedawna może, więc jeśli wszystko będzie ok i planowo to mąż w rozpinanej koszuli będzie siedział i przytulał małego
Ważna rzecz której nie znalazłam na żadnych listach, które miałam do pakowania torby do szpitala- Ładowarka do telefonu! Może się komuś to info przyda, a może tylko ja na swoich listach tej pozycji nie miałam
Ja dziś słaba dalej okropnie. Spałam od 21:30 do 10:20 z trzema przerwami na siku , a nadal czuję się jakbym w ogóle nie spaławczoraj jak stanęłam na wadze w gabinecie to kolejne kilo mniej
czyli -8kg obecnie. w piątek idę na badania do labo, zastanawiam się czy znów mi wyniki nie spadły i dlatego tak się czuję, już ostatnio były bardzo nieciekawe.
Pepper lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDo porodu spakowałam właśnie taką koszulę rozpinaną od góry do dołu. Dostałam ją od siostry i stwierdziłam, że nada się idealnie. Luźna, bawełniana, wygodna bardzo. Pierwotnie miałam wziąć taką z guziczkami od góry, ale stwierdziłam, że jest ich za mało i nie będzie miejsca na położenie dzieciaczka, musiałabym podwinąć całą do góry. Oczywiście po porodzie pewnie będzie mi wszystko jedno czy podwijam czy rozpinam, ale skoro mam wybór to biorę rozpinaną na całej długości
.
-
malami91 wrote:Do porodu spakowałam właśnie taką koszulę rozpinaną od góry do dołu. Dostałam ją od siostry i stwierdziłam, że nada się idealnie. Luźna, bawełniana, wygodna bardzo. Pierwotnie miałam wziąć taką z guziczkami od góry, ale stwierdziłam, że jest ich za mało i nie będzie miejsca na położenie dzieciaczka, musiałabym podwinąć całą do góry. Oczywiście po porodzie pewnie będzie mi wszystko jedno czy podwijam czy rozpinam, ale skoro mam wybór to biorę rozpinaną na całej długości
.
Właśnie takiej szukamjakiej firmy jeśli mogę wiedzieć ?
-
nick nieaktualny
-
Pepper wrote:Dziewczyny mam do Was prośbę. SPRAWDZCIE
Czy jak naciskacie palcem na spojenie łonowe to odczuwacie ból?
Dzięki
Wcześniej miałam taki problem, mówiłam o tym doktorkowi ale nie zauważył nieprawidłowości, teraz jak nacisne to nie boliale wieczorami tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 13:30
Pepper lubi tę wiadomość