Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Jonesey wrote:A który strumień powinno się pobierać?
wydaje mi się że pobrałam tak właśnie od środka do końca sikania, to źle?
Poza tym ja tak często wstaje na siku w nocy że ta poranna probka już nie jest tym pierwszym moczem po całej nocy.. Chyba..?
A czy ma znaczenie że oddałam mocz o 7 rano a zawiozlam go dopiero o 11?
Hmmmm strumień środkowy że tak powiem ja zawsze oddaje.
Moim zdaniem za długo czekałaś.Powiedziała mi kiedyś pielęgniarka, że nie powinno się długo czekać z dostarczeniem moczu do lalolatorium.Ja zawsze staram się złapać mocz i w przeciągu pół godz.jestem w labie.
Powtórz badanie napewno nie zaszkodzi. -
A jak w przychodni oddajemy to nikt nam w przeciągu pół godziny nie zawozi do labolatorium ... ja ok 6rano pobieram mocz (ważne żeby się umyć przed tym jeszcze, no i środkowy strumień), po 7 lub 8 godzinie jestem w przychodni a zawozone jest wszystko dopiero o 10 przez kuriera do Labolatrium ok 30km. Mysle, że czas tu nie ma aż takiego znaczenia. Mnie zawsze wyniki wychodzą moczu dobrze (czasami waga minimalnie za mała).
Jonesey lubi tę wiadomość
-
Kropeczka85 wrote:
Black czy Tobie liczy ten Twój suwaczek, czy znów się zaciął?
Kropeczka, jeżeli widać u mnie 34t6d to działa. Ja nie wiem czy Wy go widzicie tak samo jak ja :-)Jak źle pokazuje to trzeba odświeżyć stronę i już jest ok. -
Magda super wieści!
My po wizycie. Serce, przepływy, łożysko okSzyjka ok 3cm, młoda napiera mocno główką, ale póki co nic nie zapowiada się na szybsze rozwiązanie. Wszystko pozamykane, twarde itp
za 2 tyg następna wizyta i pobieranie gbsa plus ważenie młodzieżyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:34
Black_Lilith, Papapatka, artemida27, baranosia, malami91, Pepper, Nadzieja22, Pau.Em, Lutyska, symbolica, bumbum, Lady_E, KaroKaro, Kropeczka85, Dorota3, MałaMała lubią tę wiadomość
-
Magdaa88, bardzo dobre wieści, niech sobie malutka jeszcze siedzi w brzuszku, skoro jej się warunki lokalowe poprawiły
Jonesey, mi też wyszły leukocyty i liczne bakterie w moczu. Lekarz kazał zrobić jutro posiew i kupić dziś profilaktycznie żurawit. Co ciekawe, nie czuję żebym jakąś infekcję miała...
Ja już po wizycie. Mały się obrócił!!! Bardzo się cieszę, wydawało mi się, że czuję główkę na górze a to nawet nie pupa tylko nogiWaga 2800, więc w trzy tygodnie przybrał 800 g. Starszy ważył mniej w dniu porodu po terminie, więc chyba się szykuje większy okaz
Szyjka 4,70 cm, nic się nie skróciła.
I ciekawa rzecz, podobno zmieniły się standardy jeżeli chodzi o GBS. Jak przypomniałam lekarzowi, że w pierwszej ciąży były dodatni to powiedział, ze nie pobieramy, bo i tak dostanę antybiotyk, choćby był ujemny... A taką miałam nadzieję na uniknięcie tego wenflonu tym razemWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:31
amir, Nadzieja22, Jonesey, Lutyska, Lady_E, KaroKaro, Kropeczka85, symbolica lubią tę wiadomość
-
Black super że się mały obrócił
A nie czułaś żadnej różnicy w ruchach ? ja cały czas głównie na dole i środku brzucha czuje więc myślę że dalej głowa w górze, wizyta 21go ma jeszcze chwilę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:32
-
amir wrote:Black super że się mały obrócił
A nie czułaś żadnej różnicy w ruchach ? ja cały czas głównie na dole i środku brzucha czuje więc myślę że dalej głowa w górze, wizyta 21go ma jeszcze chwilę
Nie czułam właśnie różnicy, była pewna, że jest w tej samej pozycji...
Nie mam pojęcia kiedy to się stało. Ja go czuję od kilku miesięcy wszędzie - na dole i na górze z obydwu stron, jakiś akrobata mi się trafił
Jedyne co, to trochę od jakiegoś tygodnia mniej mnie żebra bolą. I to może mieć związek z jego nową pozycją. -
Pepper mnie też nie boli jak naciskam i na codzień też nie, ale jak za dużo pochodzę, np dziś, to już zaczynam czuć.
Bumbum, ja też nie kupuje mm, w szpitalu mają gotowe butelki jakby co, a poza tym mam nadzieję, że się uda karmić piersią
Dorota, od jakiegoś czasu też muszę się zmuszać do jedzenia, co u mnie jest dziwne, ale u mnie waga powoli idzie w górę.
Sisi u mnie dzień i noc dyskotekaDodatkowo mały jest wyczulony na odgłosy spoza brzucha, jak miksuję w thermomixie to czasem tak jakby skoczy albo tylko się porusza. Wczoraj kostka w nodze mi strzeliła i też mały skoczył
Oo Malami, mój też szaleje jak rozmawiamy z mężem, a jak mąż zaczyna do brzucha mówić, to wtedy wygibasy na całego. Ostanio leżeliśmy i oglądaliśmy film, nagle młody zaczął się ruszać z tej strony co mąż leżał i tak mocno się kręcił, że mąż czuł na swoim boku
Ruda z Dolce Sonno są takie koszule do karmienia na napy po dwóch stronach i je dosyć głęboko się rozpinaPepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJonesey wrote:A który strumień powinno się pobierać?
wydaje mi się że pobrałam tak właśnie od środka do końca sikania, to źle?
Poza tym ja tak często wstaje na siku w nocy że ta poranna probka już nie jest tym pierwszym moczem po całej nocy.. Chyba..?
A czy ma znaczenie że oddałam mocz o 7 rano a zawiozlam go dopiero o 11?rób jeszcze raz kochana
Sikasz te 3 sekundy, zbierasz mocz do kubka i dosikujesz reszte już nie do kubka, Tz pojemniczka.
Ja też wstaje 10837262 razy w nocy na siku ale po każdym siku wypijam kilka lykow wody żeby właśnie na rano było w miarę sporo. Tak z 4h staram się nie sikac,żeby się "nazbieralo".
Kolejna rzecz - jak labo otwierają o 7, to sikam 6:30 najwcześniej i od razu zawoze do labo.
Pojemniczki oczywiście kupujesz sterylne?
Ja jeszcze szybki prysznic i dokładne mycie przed pobraniem próbki- to też wazne -
Black Lilith dzięki pocieszylas mnie
Pau. Em z tego co napisałaś jedyne co robię dobrze to to że mam sterylny kubeczek z apteki
Wszystko inne robilam źle hehe
Jedyne co to nie mam opcji tak szybko zawieźć siuskow do labo bo mam 40km do pokonania a i przy tych zaspach samo odśnieżanie drogi trochę nam zeszlo także min ta godzinę dwie mocz i tak sobie czeka zanim go dowiozePau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJonessey w moim labo ok 11 są dopiero wiezione i badane, ale oni tam przechowuja próbkę w odp warunkach. Jak musi mocz czekać-niech czeka w lodówce. Bo te bakterie które ewentualnie mogłyby się tam znaleźć nie będą się namnazac.
Profilaktycznie możesz brać zurawit:)
-
Paulaa25 wrote:Aaa dziewczyny podobno daja w Rossmanie paczkę pampersów 1 w klubie Rosnę, dziewczyny na szkole pisały ...polazłam wczoraj zrobiłam spore zakupy a pampersów i tak nie dostałam... nie wiem o co caman
nie zasłużyłam najwidoczniej.Pani tłumaczyła że maja ale jej nie wyskoczyło że mi może wydać.
https://www.rossmann.pl/pampers
Dziwne, że nie dostałaś bo wg tej strony każda mama zarejestrowana w programie rossnę po 34tygodniu dostaje te pampersy za 1 gr
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Jonesey, dziewczyny już pisały, ale powtórzę, bo ja raz kiedyś miałam niepotrzebne wizyty u urologa przez to, a mianowicie podmycie się przed oddaniem moczu do kubeczka jest bardzo ważne
Mamaginekolog każe sikać pod prysznicem, ale moim zdaniem przesada, wystarczy się zaraz po prysznicu przesiąść na kibelek. Ja jeszcze dodatkowo robię siusiu na małysza, żeby na pewno żadne bakterie z deski czy innych rzeczy nie przeszły (ale pewnie przesadzam
)
Jonesey lubi tę wiadomość
-
Black_Lilith wrote:Kropeczka, jeżeli widać u mnie 34t6d to działa. Ja nie wiem czy Wy go widzicie tak samo jak ja :-)Jak źle pokazuje to trzeba odświeżyć stronę i już jest ok.
także jak dla mnie to ściemnia i tyle
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualny