X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super wieści! Będzie na pewno wszystko dobrze!

Położyłam synka spać i mówię położę się na chwilę. Wstałam po 1.5h w domu syf, młody zaraz wstaje ale chociaż się wyspałam :D

symbolica lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    A który strumień powinno się pobierać? :D wydaje mi się że pobrałam tak właśnie od środka do końca sikania, to źle?

Poza tym ja tak często wstaje na siku w nocy że ta poranna probka już nie jest tym pierwszym moczem po całej nocy.. Chyba..?

A czy ma znaczenie że oddałam mocz o 7 rano a zawiozlam go dopiero o 11?

Hmmmm strumień środkowy że tak powiem ja zawsze oddaje.:)
    Moim zdaniem za długo czekałaś.Powiedziała mi kiedyś pielęgniarka, że nie powinno się długo czekać z dostarczeniem moczu do lalolatorium.Ja zawsze staram się złapać mocz i w przeciągu pół godz.jestem w labie.
    Powtórz badanie napewno nie zaszkodzi.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny w takim razie powtórzę mocz :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak w przychodni oddajemy to nikt nam w przeciągu pół godziny nie zawozi do labolatorium ... ja ok 6rano pobieram mocz (ważne żeby się umyć przed tym jeszcze, no i środkowy strumień), po 7 lub 8 godzinie jestem w przychodni a zawozone jest wszystko dopiero o 10 przez kuriera do Labolatrium ok 30km. Mysle, że czas tu nie ma aż takiego znaczenia. Mnie zawsze wyniki wychodzą moczu dobrze (czasami waga minimalnie za mała).

Jonesey lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:

Black czy Tobie liczy ten Twój suwaczek, czy znów się zaciął? ;)

Kropeczka, jeżeli widać u mnie 34t6d to działa. Ja nie wiem czy Wy go widzicie tak samo jak ja :-)Jak źle pokazuje to trzeba odświeżyć stronę i już jest ok.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super wieści! ;)

My po wizycie. Serce, przepływy, łożysko ok ;) Szyjka ok 3cm, młoda napiera mocno główką, ale póki co nic nie zapowiada się na szybsze rozwiązanie. Wszystko pozamykane, twarde itp :D
    za 2 tyg następna wizyta i pobieranie gbsa plus ważenie młodzieży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:34

Black_Lilith, Papapatka, artemida27, baranosia, malami91, Pepper, Nadzieja22, Pau.Em, Lutyska, symbolica, bumbum, Lady_E, KaroKaro, Kropeczka85, Dorota3, MałaMała lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa88, bardzo dobre wieści, niech sobie malutka jeszcze siedzi w brzuszku, skoro jej się warunki lokalowe poprawiły :-)

Jonesey, mi też wyszły leukocyty i liczne bakterie w moczu. Lekarz kazał zrobić jutro posiew i kupić dziś profilaktycznie żurawit. Co ciekawe, nie czuję żebym jakąś infekcję miała...

Ja już po wizycie. Mały się obrócił!!! Bardzo się cieszę, wydawało mi się, że czuję główkę na górze a to nawet nie pupa tylko nogi :-) Waga 2800, więc w trzy tygodnie przybrał 800 g. Starszy ważył mniej w dniu porodu po terminie, więc chyba się szykuje większy okaz :-)
    Szyjka 4,70 cm, nic się nie skróciła.

I ciekawa rzecz, podobno zmieniły się standardy jeżeli chodzi o GBS. Jak przypomniałam lekarzowi, że w pierwszej ciąży były dodatni to powiedział, ze nie pobieramy, bo i tak dostanę antybiotyk, choćby był ujemny... A taką miałam nadzieję na uniknięcie tego wenflonu tym razem :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:31

amir, Nadzieja22, Jonesey, Lutyska, Lady_E, KaroKaro, Kropeczka85, symbolica lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • amir Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black super że się mały obrócił:) A nie czułaś żadnej różnicy w ruchach ? ja cały czas głównie na dole i środku brzucha czuje więc myślę że dalej głowa w górze, wizyta 21go ma jeszcze chwilę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:32

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Black super że się mały obrócił:) A nie czułaś żadnej różnicy w ruchach ? ja cały czas głównie na dole i środku brzucha czuje więc myślę że dalej głowa w górze, wizyta 21go ma jeszcze chwilę:)

Nie czułam właśnie różnicy, była pewna, że jest w tej samej pozycji...
    Nie mam pojęcia kiedy to się stało. Ja go czuję od kilku miesięcy wszędzie - na dole i na górze z obydwu stron, jakiś akrobata mi się trafił :-)
    Jedyne co, to trochę od jakiegoś tygodnia mniej mnie żebra bolą. I to może mieć związek z jego nową pozycją.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper mnie też nie boli jak naciskam i na codzień też nie, ale jak za dużo pochodzę, np dziś, to już zaczynam czuć.

Bumbum, ja też nie kupuje mm, w szpitalu mają gotowe butelki jakby co, a poza tym mam nadzieję, że się uda karmić piersią :)

Dorota, od jakiegoś czasu też muszę się zmuszać do jedzenia, co u mnie jest dziwne, ale u mnie waga powoli idzie w górę.

Sisi u mnie dzień i noc dyskoteka :P Dodatkowo mały jest wyczulony na odgłosy spoza brzucha, jak miksuję w thermomixie to czasem tak jakby skoczy albo tylko się porusza. Wczoraj kostka w nodze mi strzeliła i też mały skoczył :D

Oo Malami, mój też szaleje jak rozmawiamy z mężem, a jak mąż zaczyna do brzucha mówić, to wtedy wygibasy na całego. Ostanio leżeliśmy i oglądaliśmy film, nagle młody zaczął się ruszać z tej strony co mąż leżał i tak mocno się kręcił, że mąż czuł na swoim boku :)

Ruda z Dolce Sonno są takie koszule do karmienia na napy po dwóch stronach i je dosyć głęboko się rozpina :)

Pepper lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 a Ty masz wskazanie na cc właśnie przez to spojenie?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Paulaa no wszystko w normach się mieści więc ok :-)

Symbolica Ty to miałaś tak?
    Jak to objawiało się u Cb ?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie w txm po szlafrok i koszulę do karmienia i tam są takie koszule rozpinane do samego dołu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    A który strumień powinno się pobierać? :D wydaje mi się że pobrałam tak właśnie od środka do końca sikania, to źle?

Poza tym ja tak często wstaje na siku w nocy że ta poranna probka już nie jest tym pierwszym moczem po całej nocy.. Chyba..?

A czy ma znaczenie że oddałam mocz o 7 rano a zawiozlam go dopiero o 11?
    Ehhh ;D rób jeszcze raz kochana :D

Sikasz te 3 sekundy, zbierasz mocz do kubka i dosikujesz reszte już nie do kubka, Tz pojemniczka.

Ja też wstaje 10837262 razy w nocy na siku ale po każdym siku wypijam kilka lykow wody żeby właśnie na rano było w miarę sporo. Tak z 4h staram się nie sikac,żeby się "nazbieralo".

Kolejna rzecz - jak labo otwierają o 7, to sikam 6:30 najwcześniej i od razu zawoze do labo.

Pojemniczki oczywiście kupujesz sterylne?

Ja jeszcze szybki prysznic i dokładne mycie przed pobraniem próbki- to też wazne :)

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black Lilith dzięki pocieszylas mnie :)

Pau. Em z tego co napisałaś jedyne co robię dobrze to to że mam sterylny kubeczek z apteki :D
    Wszystko inne robilam źle hehe :D

Jedyne co to nie mam opcji tak szybko zawieźć siuskow do labo bo mam 40km do pokonania a i przy tych zaspach samo odśnieżanie drogi trochę nam zeszlo także min ta godzinę dwie mocz i tak sobie czeka zanim go dowioze :P

Pau.Em lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonessey w moim labo ok 11 są dopiero wiezione i badane, ale oni tam przechowuja próbkę w odp warunkach. Jak musi mocz czekać-niech czeka w lodówce. Bo te bakterie które ewentualnie mogłyby się tam znaleźć nie będą się namnazac.

Profilaktycznie możesz brać zurawit:)

• Rose7 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Aaa dziewczyny podobno daja w Rossmanie paczkę pampersów 1 w klubie Rosnę, dziewczyny na szkole pisały ...polazłam wczoraj zrobiłam spore zakupy a pampersów i tak nie dostałam... nie wiem o co caman :) nie zasłużyłam najwidoczniej.Pani tłumaczyła że maja ale jej nie wyskoczyło że mi może wydać.

https://www.rossmann.pl/pampers

Dziwne, że nie dostałaś bo wg tej strony każda mama zarejestrowana w programie rossnę po 34tygodniu dostaje te pampersy za 1 gr :(

ckaipc0zomu26t3k.png
    06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
    08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer :(
    06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
    06.2018- transfer
    9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, dziewczyny już pisały, ale powtórzę, bo ja raz kiedyś miałam niepotrzebne wizyty u urologa przez to, a mianowicie podmycie się przed oddaniem moczu do kubeczka jest bardzo ważne :) Mamaginekolog każe sikać pod prysznicem, ale moim zdaniem przesada, wystarczy się zaraz po prysznicu przesiąść na kibelek. Ja jeszcze dodatkowo robię siusiu na małysza, żeby na pewno żadne bakterie z deski czy innych rzeczy nie przeszły (ale pewnie przesadzam :D)

Jonesey lubi tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Kropeczka, jeżeli widać u mnie 34t6d to działa. Ja nie wiem czy Wy go widzicie tak samo jak ja :-)Jak źle pokazuje to trzeba odświeżyć stronę i już jest ok.
    Odswiezylam i nadal 31+3 :P także jak dla mnie to ściemnia i tyle :D

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 12:45

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ