X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c jak wytrzymasz z do 14 lutego to spotkamy się w szpitalu :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zazdroszczę wam, że już znacie terminy cięć ja wizytę mam chyba w przyszłą środę i wtedy zapadnie ostateczna decyzja czy cięcie i jeśli tak to kiedy, ale obstawiam że jeśli cięcie to pewnie gdzieś dopiero koło 01.02

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluszek wazy 2210g.

Moje marzenie o porodzie naturalnym po cc sie oddala. Mam nadcisnienie i dlatego trzeba rozwiazać ciąże do 39 tc. Nie podadza mi oksytocyny po cesarce, jedynie moge probowac 3 razy z balonikiem foleya, a jak nie ruszy to zalecą cesarke,moge sie upierac na sn, ale pogodze sie z tym co sytuacja przyniesie. Jesli do 39 tc nie urodze, nie bede narazac dziecka. Stan po cc tez jest wskazaniem do cc ale uszanuja moja cheć proby sn. W profamilii nie podaja narkozy przy cesarce, a strasznie boje sie zespołu popunkcyjnego, ktory mialam po pierwszym znieczuleniu w kregosłup, miesiąc ogromnego bolu głowy. Tak czy inaczej, musze urodzić. Wiem chociaz jak moze wyglądać scenariusz,dzisiejsza rozmowa z lekarzem rozjaśniła mi sytuacje. Lekarz wie ze nie chcialabym cesarki ma zimno, ale jak sam dzidzius nie bedzie chciał wyjść, a baloniki nie przyspiesza porodu, to pogodze sie i z tym.

Z corka miałam indukowany porod z powodu nadcisnienia, obrzekow, podwyzszonego kwasu moczowego i poczatku białkomoczu. Niestety po dwoch nieudanych probach rozkrecenia skurczow przez oksytocyne, trzeba bylo zakonczyc porod, bo bylo zagrozenie zatruciem ciążowym. Tą ciaze juz zaczynałam z nadcisnieniem przedciazowym, bo franca po pierwszym porodzie wrociła, ale tak niskiego cisnienia jak przez cała tą ciąże nigdy wczesniej nie miałam. Mimo uregulowamia cisnienia, choroba we mnie jest wiec nie nalezy czekac do terminu z zakonczeniem ciąży. Dobrze ze lekarz wszystko mi wytlumaczyl, bo przy pierwszym porodzie bylam nastawiona tylko na porod sn , a po cesarce na zimno otarlam sie o depresje poporodową. Dopiero po dluzszym czasie dotarło do mnie, ze nie wazna jest droga wyjscia dziecka na swiat, ale to ze jest cale i zdrowe przy mnie.

Ewelcia85, Pepper lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie czapki dla dziewczynek? Dziś sobie uświadomiłam że nie mam czapki zimowej!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Jakie macie czapki dla dziewczynek? Dziś sobie uświadomiłam że nie mam czapki zimowej!
    jutro zrobie fotke. kupiłam w f&f w komplecie z rękawiczkami (boże jakie to małe :P ) mam z pomponem i klapkami na uszy taką alla dziarganą na drutach grubą.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kamkakamila Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01 wrote:
    Mambella ogromne gratulacje i witamy Bartusia na świecie :)

Dziewczyny ja z innej beczki. Miałam wczoraj USG 33+5, mały waży 2350g. Niestety od USG drugiego trymestru miał powiększone nerki. Wczoraj wyszło, że jedna z nerek ma już 11mm! Normy są do max 8 lub 10mm. Dostałacji m skierowanie do poradni patologii ciąży. Czy któraś z Was lub Waszych kolezanek spotkała się z problem z nerkami? Lekarz coś napomknął o ściąganiu płynu z tej nerki, jakimś nakłuwaniu...

Mi wykryto na połówkowych wtedy miał mały OK 6 od OK 29-30 tc ma 13 :/ chodzimy co tydzień na usg i sprawdzamy . Jesteśmy po konsultacji z profesorem z kliniki z Łodzi mówił ze jak urośnie jeszcze o 0.5 to muszę przyjechać do Łodzi na odbarczabie nerki jestem z Podkarpacia u nas nikt tego nie robi niestety :/ dużo czytałam i pisałam z innymi dziewczynami to mówili ze bardzo często rozwiązują porod szybciej ale to zależy od lekarza . Częściej występuje to u chłopców niż u dziewczynek i po porodzie zanika, ważne żeby to sprawdzić jak dzidziuś się urodzi :)
    Podam Ci fajny link do poczytania
    Przeczytaj https://podyplomie.pl/publish/system/articles/pdfarticles/000/012/940/original/32-35.pdf?1472037528

Sorki ze tak się rozpisałam :) ogólnie często Was czytam ale jakoś rzadko się udzielam :)
    Jak masz jakies pytania to pisz :)

iwona01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? Wszystkie śpią? :D

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam na wizytę ;)

Jak wrócę do mieszkania to będę spać :-D wstawanie o 6 to jeszcze nie dla mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 07:59

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) ja oczywiście nie moglam zasnac ale jak już padłam tak do 8 cały czas spałam. Oczywiście znowu mam jakieś chore obawy o wszystko. Mały za mało waży bo co to 2,5kg w 37t a granicą błędu... Rozwarcie na opuszek... Co jeśli się zacznie wcześniej a ja nie zdążę z badaniami?.... Zawsze coś....

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida przed drzemka czekamy na relacje, ja też dzisiaj wizytyje.

Dorota nie martwimy Sie na zapas, <3

Pau em ja do 2 w nocy siedziałam na allegro i kupowałam wyprawkę, jak coś kupilam to oczywiście na innej aukcji znalazlam coś fajniejszego. Grrrr....
    Oczywiście pobudka o 6, szkolniak wyprawiony razem z tatusiem i leżę sobie w łóżku i czytam artykuły od których całkiem zglupiałam.

Idę coś zjeść i zabieram się za prasowanie sterty ubranek!
    Brzuszek juz mi opadł takze robotą idzie o wiele energicznie, taki stanie trwaj!

artemida27, Dorota3 lubią tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja właśnie wracam z badań, mocz, morfologia i powtórka Hiv :D także czekamy na wyniki :D. Młody ma chyba słabszy dzień.

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja właśnie wróciłam z Lidl byłam sobie kupić dresy do szpitala :D
    Proszę o kciuki dziś o 20 wizyta kontrolna i sprawdzamy czy brzuszek jest dalej mniejszy w stosunku do reszty...

baranosia, artemida27, Ewelcia85, -Mamunia-, Jonesey, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży w ogóle nie wstaję siku w nocy. W pierwszej ciąży to normalnie wydeptałam ścieżkę na trasie łóżko- wc :D

Kropeczka85, Dorota3 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota przybić mozemy sobie piątkę :( ja od wczoraj też mam jakieś tragiczne myśli.
    Wróciłam do swoich wyników pappy i niepotrzebnie czytałam , że te moje przepływy i te wyniki mogą iść w parze, że łożysko ma problem , no i oczywiście jak to się może skończyć...masakra :( ja chcę żeby był już po drugiej stronie cały i zdrowy, bo jeszcze chwila i oszaleje.

Kciuki za wyniki i wizyty zaciśnięte! Czekamy na wieści!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Lady_E Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj wyspałam w końcu:) Jakaś kawka, obiadek. Potem szkoła rodzenia i lekarz :) Mąż był wczoraj na badaniach i ekg super Ale wyszło co mu dolega. Tarczyca siada. Niedoczynność. Będzie brał leki. Już się baliśmy o serce bo jego tata zmarł na serce w wieku 32 lat. Miał wadę. Mój mąż jak się wcześniej badać nie chciał.teraz jak będzie tatą mówi że porobie wszystkie badania bo on musi żyć długo dla swojej córeczki <3

Ewelcia85, malami91, symbolica, Lutyska lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • artemida27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko dobrze, szyjka zamknieta, nie zanosi się na wcześniejszy poród..

Mała też w normie, waga ok 3100 więc jak dojdziemy do terminu to powinien być taki typowy średniaczek :)

Następna wizyta za 2 tygodnie, za tydzień mam jeszcze raz powtórzyć morfologie i mocz żeby wyniki były aktualne.

malami91, -Mamunia-, Black_Lilith, Kropeczka85, Pepper, Pepper, Dorota3, Nadzieja22, KaroKaro, symbolica, MałaMała, Lutyska lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc koszmarna, najpierw ból krzyża a potem jak na miesiączkę... Skurczów nie mam albo nie mogę ich rozpoznać. Mam myśli czy nie pojechać na IP, ale wizyta dzisiaj o 19, więc dotrzymam, bo na razie jest ok. Trzymajcie kciuki! Oby nic z tego nie było...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkakamila wrote:
    Mi wykryto na połówkowych wtedy miał mały OK 6 od OK 29-30 tc ma 13 :/
    Podam Ci fajny link do poczytania
    Przeczytaj https://podyplomie.pl/publish/system/articles/pdfarticles/000/012/940/original/32-35.pdf?1472037528

Sorki ze tak się rozpisałam :) ogólnie często Was czytam ale jakoś rzadko się udzielam :)
    Jak masz jakies pytania to pisz :)

Bardzo Ci dziękuję! Ja też jestem z Podkarpacia, ale teraz mieszkam w Krakowie. Zobaczymy co mi powiedzą po USG w poradni. Jeszcze raz dziękuję za info! :)

• Kamkakamila Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01 wrote:
    Bardzo Ci dziękuję! Ja też jestem z Podkarpacia, ale teraz mieszkam w Krakowie. Zobaczymy co mi powiedzą po USG w poradni. Jeszcze raz dziękuję za info! :)
    Jak byś miała jakiejś pytania to pisz :) i napisz co Ci powiedzieli :)
    Pozdrawiam :)

iwona01 lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki za wizyty! Mam nadzieję, że będą same dobre wieści :-)

U mnie fatalna noc, prawie wcale nie spałam. Trochę nad ranem podrzemałam, ale czuję się jak po ostrej imprezie. Idę po czekoladę do kuchni, popiję kawą i jakoś to będzie :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ