Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja u małego w tętnicy pępowinowej i jeszcze gdzieś tam. W dwóch miejscach mierzone i w obu powyżej normy. Nie wiem co to znaczy, bo mój lekarz z tych niepanikujacych, ale nie bez powodu co 3dni mi teraz będzie te przepływy sprawdzał. Zobaczymy.
Black mocno wierzę w to, że żadnych skutków tych naszych złych wyników nie będzie i tego się obie trzymajmy :*
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
bumbum wrote:Dziewczyny a jak idziemy na spacer luty/marzec to bierzemy puchowy kombinezon plus puchowy śpiworek? Nie będzie za ciepło maluszkowi?
Puchowy w sensie, że faktycznie z puchu czy po prostu ciepły?
Pewnie zależy od temperatury. Ja mam śpiworek ze 100% wełną w środku i on jest bardzo ciepły, można do środka nawet w chłodny dzień wsadzić malucha nawet w bluzie. Gorzej jak zacznie płakać na spacerze i trzeba będzie z tego śpiworka wyjąć... -
Pepper, u mnie spojenie szczęśliwie jeszcze nie boli, nawet przy nacisku. A mamy chyba podobny etap ciąży, ja wczoraj zaczęłam 34 tydzień (już!!! witam się i uwierzyć nie mogę).
KaroKaro, no wiesz, moje podejście do szyjki, które osiągam, jak mam dobry humor i wsparcie dziewczyn z forum (ostatnio Pau.Em dużo mi uświadomiła i jakoś lżej mi się żyje).
Magda888 - cieszę się niezmiernie. Twoja droga jest bardzo trudna, ale wszystko zmierza ku szczęśliwemu końcowi, na to wygląda:))magdaaa88, Pau.Em, Pepper lubią tę wiadomość
-
Kropeczka85 wrote:Nadzieja u małego w tętnicy pępowinowej i jeszcze gdzieś tam. W dwóch miejscach mierzone i w obu powyżej normy. Nie wiem co to znaczy, bo mój lekarz z tych niepanikujacych, ale nie bez powodu co 3dni mi teraz będzie te przepływy sprawdzał. Zobaczymy.
Black mocno wierzę w to, że żadnych skutków tych naszych złych wyników nie będzie i tego się obie trzymajmy :*
Ja tak właśnie zakładam, będzie dobrze -
Black_Lilith wrote:Dziewczyny, a jakie są normy tętna płodu na naszym etapie ciąży?
U młodego wczoraj było 155 i lekarz nic nie mówił.Black_Lilith lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kropeczka85 wrote:110-160 jest prawidłowo, tak mi ostatnio mówiła położna. Ale zależy to jeszcze od ruchliwości dziecka i wartości linii bazowej. Moj na ktg co chwilę miał skoki do 200 ale przy ruchach i to było ok.
No właśnie to chyba też jest inaczej jak jest pomiar jak dziecko śpi i jak szaleje. Mój podczas usg robił wygibasy, pewnie się zmęczył -
dzień dobry
36 tc za mną jeszcze tydzień i będzie donoszona. W końcu spakowałam torbę do szpitala, ale jeszcze parę rzeczy muszę dokupić.
Znalazłam fajne bawełniane ręczniki z dady nawet nie wiedziałam, że takie produkuje ta firma, będę używać w domu zamiast chusteczek. Znalazłam też fajne jednorazowe myjki do kąpieli też muszę domówić. Cały czas pojawia się coś czego jeszcze mi brakuje.
Powodzenia na wizytach
Ciekawe kiedy pojawi się kolejny maluszek:)
Mambella jeszzcze chwila i będziecie w komplecie w domu. -
Mambella ściskam mocno Ciebie i maluszka, już za chwilkę będziecie w domu :*
Magda trzymam kciuki abyście Ty i Twoja malutka jak najdłużej w dobrej formie były w dwupaku :*
Ja się dzisiaj wyspałam nieźle więc od rana z pełnią sił wreszcie zaczęłam pakować torbę. Wszystko praktycznie miałam już wyłożone tylko do schowania, a i tak zeszło mi ponad godzinę i umęczyłam się jak nie wiem kiedy ostatnio
W większą kieszeń to co na pobyt w szpitalu, w mniejszą to co na sam poród (w tym tenisówki i tshirt na zmianę dla męża - poradzili nam w szkole rodzenia, żeby w okresie zimowym zadbać o wygodne obuwie dla osoby towarzyszącej). Zestaw poporodowy dla małej w oddzielnej strunówce z podpisem żeby mąż w amoku nie musiał się zastanawiać co podaćWiecie, że chyba odwlekałam to pakowanie ze strachu? Bo w domu wszystko już od kilku dni było... Bo ta spakowana torba to kolejny objaw, że to zaraz
Niby się nie boję, ale jak widzę na suwaku, że zostały 3 tygodnie i 2 dni, a jutro ciąża będzie uznawana już za donoszoną to mnie coś w środku ściska. Jestem nastawiona pozytywnie, ale mimo wszystko coś tam w duszy gra w tych nerwowych tonach.
Ja mam śpiworek do fotelika taki: https://www.smyk.com/smiki-spiworek-do-fotelika-samochodowego-czarny.html kupiłam jak zamykali smyka na Chmielnej za 29,99 zł. Był tylko jeden i to czarny ale uznałam, że za tę cenę na pierwszą zimę wystarczy. Mam zamiar używać do też w gondoli.
Ja swego czasu miałam dylemat czy maluszkowi potrzebny jest szalikKupiłam taką trójkątną chustkę na szyję w pepco, polar w połączeniu z bawełną. Chyba wystarczy dopóki mała będzie mało ruchoma.
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
baranosia wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jaki rozmiar czapek zimowych brałyście? Wywiozłam ciuszki p synku do mamy i nie mam jak sprawdzić jaką on miał jak wychodził ze szpitala
U mnie w mieście ciężko było dostać małe czapeczki zimowe. Znalazłam najmniejszą na obwód główki 36
Ja dziś po sesji ciążowej na śniegu pół godzinki i po wszystkim, bardzo fajnie -
Coś mi świta że ta synka była na obwód głowy 42cm ale ręki nie dam sobie obciąć!
Kolorowaola i jak ta sesja na śniegu? Ja mam mieć w sobotę o ile pogoda się nie zepsuje. Miałaś jakieś fikuśne suknie? Ja chciałam iść bardziej w grube swetry, rękawiczki itp
-
Pani fotograf miała dwie suknie czerwoną i granatową do tego jakieś chusty, szale. Na razie jestem zadowolona zobaczymy jak zdjęcia :p byłam ciepło ubrana, rajstopy, getry,bluzka na to golf. Pod suknie miałam golf, ponieważ fotografka tak chciała. Wszystko sprawnie przebiegło
baranosia lubi tę wiadomość
-
Rose7 wrote:https://www.rossmann.pl/pampers
Dziwne, że nie dostałaś bo wg tej strony każda mama zarejestrowana w programie rossnę po 34tygodniu dostaje te pampersy za 1 gr
Wpisaną mam datę porodu na 5.02.