X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak idziemy na spacer luty/marzec to bierzemy puchowy kombinezon plus puchowy śpiworek? Nie będzie za ciepło maluszkowi?

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie są normy tętna płodu na naszym etapie ciąży?
    U młodego wczoraj było 155 i lekarz nic nie mówił.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja u małego w tętnicy pępowinowej i jeszcze gdzieś tam. W dwóch miejscach mierzone i w obu powyżej normy. Nie wiem co to znaczy, bo mój lekarz z tych niepanikujacych, ale nie bez powodu co 3dni mi teraz będzie te przepływy sprawdzał. Zobaczymy.
    Black mocno wierzę w to, że żadnych skutków tych naszych złych wyników nie będzie i tego się obie trzymajmy :*

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:

Mi położna mówiła, że 120-160

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny a jak idziemy na spacer luty/marzec to bierzemy puchowy kombinezon plus puchowy śpiworek? Nie będzie za ciepło maluszkowi?

Puchowy w sensie, że faktycznie z puchu czy po prostu ciepły?

Pewnie zależy od temperatury. Ja mam śpiworek ze 100% wełną w środku i on jest bardzo ciepły, można do środka nawet w chłodny dzień wsadzić malucha nawet w bluzie. Gorzej jak zacznie płakać na spacerze i trzeba będzie z tego śpiworka wyjąć...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, u mnie spojenie szczęśliwie jeszcze nie boli, nawet przy nacisku. A mamy chyba podobny etap ciąży, ja wczoraj zaczęłam 34 tydzień (już!!! witam się i uwierzyć nie mogę).

KaroKaro, no wiesz, moje podejście do szyjki, które osiągam, jak mam dobry humor i wsparcie dziewczyn z forum (ostatnio Pau.Em dużo mi uświadomiła i jakoś lżej mi się żyje).

Magda888 - cieszę się niezmiernie. Twoja droga jest bardzo trudna, ale wszystko zmierza ku szczęśliwemu końcowi, na to wygląda:))

magdaaa88, Pau.Em, Pepper lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Nadzieja u małego w tętnicy pępowinowej i jeszcze gdzieś tam. W dwóch miejscach mierzone i w obu powyżej normy. Nie wiem co to znaczy, bo mój lekarz z tych niepanikujacych, ale nie bez powodu co 3dni mi teraz będzie te przepływy sprawdzał. Zobaczymy.
    Black mocno wierzę w to, że żadnych skutków tych naszych złych wyników nie będzie i tego się obie trzymajmy :*

Ja tak właśnie zakładam, będzie dobrze :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Mi położna mówiła, że 120-160

Dzięki :-)

bumbum lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    110-160 jest prawidłowo, tak mi ostatnio mówiła położna. Ale zależy to jeszcze od ruchliwości dziecka i wartości linii bazowej. Moj na ktg co chwilę miał skoki do 200 ale przy ruchach i to było ok.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    110-160 jest prawidłowo, tak mi ostatnio mówiła położna. Ale zależy to jeszcze od ruchliwości dziecka i wartości linii bazowej. Moj na ktg co chwilę miał skoki do 200 ale przy ruchach i to było ok.

No właśnie to chyba też jest inaczej jak jest pomiar jak dziecko śpi i jak szaleje. Mój podczas usg robił wygibasy, pewnie się zmęczył :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    36 tc za mną jeszcze tydzień i będzie donoszona. W końcu spakowałam torbę do szpitala, ale jeszcze parę rzeczy muszę dokupić.
    Znalazłam fajne bawełniane ręczniki z dady nawet nie wiedziałam, że takie produkuje ta firma, będę używać w domu zamiast chusteczek. Znalazłam też fajne jednorazowe myjki do kąpieli też muszę domówić. Cały czas pojawia się coś czego jeszcze mi brakuje.

Powodzenia na wizytach :)
    Ciekawe kiedy pojawi się kolejny maluszek:)
    Mambella jeszzcze chwila i będziecie w komplecie w domu.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella ściskam mocno Ciebie i maluszka, już za chwilkę będziecie w domu :*

Magda trzymam kciuki abyście Ty i Twoja malutka jak najdłużej w dobrej formie były w dwupaku :*

Ja się dzisiaj wyspałam nieźle więc od rana z pełnią sił wreszcie zaczęłam pakować torbę. Wszystko praktycznie miałam już wyłożone tylko do schowania, a i tak zeszło mi ponad godzinę i umęczyłam się jak nie wiem kiedy ostatnio ;)

W większą kieszeń to co na pobyt w szpitalu, w mniejszą to co na sam poród (w tym tenisówki i tshirt na zmianę dla męża - poradzili nam w szkole rodzenia, żeby w okresie zimowym zadbać o wygodne obuwie dla osoby towarzyszącej). Zestaw poporodowy dla małej w oddzielnej strunówce z podpisem żeby mąż w amoku nie musiał się zastanawiać co podać ;) Wiecie, że chyba odwlekałam to pakowanie ze strachu? Bo w domu wszystko już od kilku dni było... Bo ta spakowana torba to kolejny objaw, że to zaraz ;) Niby się nie boję, ale jak widzę na suwaku, że zostały 3 tygodnie i 2 dni, a jutro ciąża będzie uznawana już za donoszoną to mnie coś w środku ściska. Jestem nastawiona pozytywnie, ale mimo wszystko coś tam w duszy gra w tych nerwowych tonach.

Ja mam śpiworek do fotelika taki: https://www.smyk.com/smiki-spiworek-do-fotelika-samochodowego-czarny.html kupiłam jak zamykali smyka na Chmielnej za 29,99 zł. Był tylko jeden i to czarny ale uznałam, że za tę cenę na pierwszą zimę wystarczy. Mam zamiar używać do też w gondoli.

Ja swego czasu miałam dylemat czy maluszkowi potrzebny jest szalik ;) Kupiłam taką trójkątną chustkę na szyję w pepco, polar w połączeniu z bawełną. Chyba wystarczy dopóki mała będzie mało ruchoma.

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jaki rozmiar czapek zimowych brałyście? Wywiozłam ciuszki p synku do mamy i nie mam jak sprawdzić jaką on miał jak wychodził ze szpitala

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ta ze zdjęcia jest w rozmiarze 50/56, ale mam też na 62/68.

baranosia lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jaki rozmiar czapek zimowych brałyście? Wywiozłam ciuszki p synku do mamy i nie mam jak sprawdzić jaką on miał jak wychodził ze szpitala

U mnie w mieście ciężko było dostać małe czapeczki zimowe. Znalazłam najmniejszą na obwód główki 36
    Ja dziś po sesji ciążowej na śniegu pół godzinki i po wszystkim, bardzo fajnie ;)

km5sroeqr29ccbje.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi świta że ta synka była na obwód głowy 42cm ale ręki nie dam sobie obciąć!

Kolorowaola i jak ta sesja na śniegu? Ja mam mieć w sobotę o ile pogoda się nie zepsuje. Miałaś jakieś fikuśne suknie? Ja chciałam iść bardziej w grube swetry, rękawiczki itp

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani fotograf miała dwie suknie czerwoną i granatową do tego jakieś chusty, szale. Na razie jestem zadowolona zobaczymy jak zdjęcia :p byłam ciepło ubrana, rajstopy, getry,bluzka na to golf. Pod suknie miałam golf, ponieważ fotografka tak chciała. Wszystko sprawnie przebiegło :)

baranosia lubi tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też dzisiaj sobie sesje robiłam na śniegu :) Ale ja to raczej amatorsko, kolega robił :)

Black Lilith pytałam koleżankę o remont to napisała że porodówka jest wyremontowana. Także chyba można rodzić :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose7 wrote:
    https://www.rossmann.pl/pampers

Dziwne, że nie dostałaś bo wg tej strony każda mama zarejestrowana w programie rossnę po 34tygodniu dostaje te pampersy za 1 gr :(
    No własnie bardzo dziwne co prawda jakiś miesiąc temu dopiero dołączyłam do tego klubu Rosnę i niby mi pokazuje że mam 3 % zniżki.
    Wpisaną mam datę porodu na 5.02.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:55

Straciatellaa lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ