Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Ja po.
Szyjka jeszcze krótsza niż była. Główka napiera. Rozwarcie bez zmian. Mam wytrzymać jeszcze 2 tyg.i niech dzieje się co chce. Za 2 tyg kontrola i już że skierowaniem do szpitala. W książeczce pani dr zapisała "Pacjentka do cięcia cesarskiego". Boże zaczynam się bać!
Oszczędzaj się, dwa tygodnie to już zaraz. A przez ten czas spróbuj leżeć i pachnieć jak najwięcej, na tyle na ile to możliwe przy trzylatcePau.Em lubi tę wiadomość
-
Ja też się cieszę że za ok 6 tygodni już w ciąży nie będę a maluch na świecie. Jednak ciąża to nie taki błogosławiony czas: pierwszy trymestr to stres czy dziecko zdrowe, czy ciąża się utrzyma, huśtawka nastroju, senność, czasem wymioty. Drugi semestr przelatuje szybko i ani się obejrzymy jesteśmy w trzecim gdzie końcówka też daje często popalić, boli to i owo, dokucza zgaga, czujemy się jak słoń w składzie porcelany (mnie na końcówce ciąży wszystko leciało z rąk) Zdecydowanie wolę nie być w ciąży i najchętniej obudziłabym się tak 3 miesiące po porodzie kiedy maluch już nie kolkuje, robi się taki kontaktowy a nasz organizm też jest już trochę zregenerowany i hormony nie szaleją, karmienie w miarę unormowane
Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze wizytyPepper, Paulaa25, MałaMała lubią tę wiadomość
-
Pau.Em tyle czasu ta Twoja szyjka wytrzymała to co to dla niej 2 tygodnie!
wypoczywaj na tyle na ile możesz ani się obejrzysz i będziesz miała donoszoną ciążę :*
Pau.Em lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Powiem Wam, że ja z jednej strony napawam się jeszcze tym, że w miarę mogę odpocząć i się wyspać, co zaraz będzie niewykonalne. Ale i tak w zasadzie nie mam siły ani na łażenie po sklepach, ani na jakieś rozrywki, ani nawet na zabawę z synkiem.
Za to już z utęsknieniem patrzę na moje ciuchy sprzed ciążyEwelcia85, Lutyska, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Pau.Em ściskaj nogi i zobaczysz ani się obejrzysz a 2 tygodnie miną
Ja tez chciałabym juz mieć maleństwo po tej stronie brzuchaa tu jeszcze do terminu 29 dni
te ostatnie dni dają mi ostro popalić , kręgosłup boli , pod łopatką z lewej strony boli , brzuch wielki jak globus , zero energii, drętwiejące nogi i powrócił mi niesmak z pierwszego trymestru
ogólnie czuje się jak gó..o
a do tego wiecznie wisząca na mnie Ala ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 19:23
Pau.Em, Karola94c, Pepper lubią tę wiadomość
-
Ja też nie mogę się doczekać wskoczenia w zwykłe ciuchy, a że to ostatnia planowana ciąża zaczynam ostro dbać o formę bo przez ostatnie lata myslalam że nie ma sensu jak i tak za chwilę ciąża. Trzeba się raz na zawsze pożegnać z pizzami i chipsami25.01.2019 cc
-
Dorota3 wrote:Ja też nie mogę się doczekać wskoczenia w zwykłe ciuchy, a że to ostatnia planowana ciąża zaczynam ostro dbać o formę bo przez ostatnie lata myslalam że nie ma sensu jak i tak za chwilę ciąża. Trzeba się raz na zawsze pożegnać z pizzami i chipsami
Też mam takie założenie, że do wakacji chcę wrócić do mojej wagi. Jak będzie to zobaczymy. Ze starszym byłam tak zmęczona nocnymi kolkami, że na szybko ratował mnie cukier, po prostu dodawał energii. -
nick nieaktualnyNaprawdę ostatnie 2 tyg się oszczedzalam bardzo. Może dlatego rozwarcie nie poszło dalej, a jedynie szyjka się skrocila jeszcze bardziej. Muszę dac radę.
Przytylam na dzień dzisiejszy 11 kg.
W sobotę usg I będę miała dokładne wymiary szyjki.
Zaczynam się godzić z myślą że mały urodzi się w styczniu. Oby tylko wytrzymał jeszcze te 2 tygodnie. -
Ja już po wizycie, wszystko ok, przepływy dobre, waga 2500g
Opisałam moje nocne dolegliwości i lekarz stwierdził, że to normalne. Szyjka zamkniętaniestety nie mam żadnej nowej fotki. Następna wizyta za 2 tyg. KTG co tydzień.
Ewelcia85, Kropeczka85, malami91, Papapatka, Makowa_Panna, Black_Lilith, Lady_E, symbolica, Karola94c, baranosia, KaroKaro, Kolorowaola, artemida27, Pepper, Dorota3, Nadzieja22, Paulaa25, MałaMała, Pau.Em lubią tę wiadomość
-
Bumbum a u nas 3301 g. Tylko, że Mała ma długie nogi i to chyba przez to taka waga wychodzi... Znaczy mam nadzieję
Pani doktor powiedziała, że rzadko się spotyka żeby nóżki były tak bardzo wciśnięcie pod żebra. A tak wszystko ok. Skierowanie na badania dostałam, wymaz na GBS pobrany. Za trzy tyg. mam iść na KTG i pozjiejyco tydzień.
Ruda u nas brzuszek i główka na 36 tc a nogi jak w 41 tc.
malami91, Ewelcia85, symbolica, KaroKaro, Kropeczka85, Black_Lilith, Pepper, Dorota3, Nadzieja22, MałaMała, Pau.Em, MonisiaK lubią tę wiadomość
-
My też już po wizycie. Szyjką długa zamknięta. Lekarz mówi że główka już nisko Ale szyjką ok. Mała waży 2900g czyli kawał baby będzie:) Wszystko ok GBS pobrany. Następną wizyta za 2 tyg lekarz mówi że raczej dotrwam z tego co widzi
Czy tylko ja nie miałam jeszcze KTG i lekarz o tym nic nie mówił... trochę się martwię...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 21:05
Makowa_Panna, malami91, Ewelcia85, KaroKaro, Kropeczka85, artemida27, Black_Lilith, Pepper, Dorota3, Nadzieja22, Paulaa25, MałaMała, Pau.Em, MonisiaK lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
ruda90 wrote:Ja też już po wizycie... Nic się nie zmieniło dalej dysproporcja 2 tygodnie między brzuchem a glowa... Jutro mam iść na ktg i będziemy decydować co dalej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 21:08
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Lady_E wrote:My też już po wizycie. Szyjką długa zamknięta. Lekarz mówi że główka już nisko Ale szyjką ok. Mała waży 2900g czyli kawał baby będzie:) Wszystko ok GBS pobrany. Następną wizyta za 2 tyg lekarz mówi że raczej dotrwam z tego co widzi
Czy tylko ja nie miałam jeszcze KTG i lekarz o tym nic nie mówił... trochę się martwię...w poprzedniej ciąży miałam robione od 38 tc , także nie stresuje się tym
Karola94c lubi tę wiadomość