X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 12:55

Pau.Em lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaraz wizytuje, kciuki proszę! ;)

Papapatka, KaroKaro, malami91, Pau.Em, ruda90, Dorota3, Black_Lilith, baranosia, Ewelcia85, Lutyska, Nadzieja22, kjt91, MałaMała lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em, będzie dobrze, nie ma innej opcji :-).

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja po.

Szyjka jeszcze krótsza niż była. Główka napiera. Rozwarcie bez zmian. Mam wytrzymać jeszcze 2 tyg.i niech dzieje się co chce. Za 2 tyg kontrola i już że skierowaniem do szpitala. W książeczce pani dr zapisała "Pacjentka do cięcia cesarskiego". Boże zaczynam się bać!

Oszczędzaj się, dwa tygodnie to już zaraz. A przez ten czas spróbuj leżeć i pachnieć jak najwięcej, na tyle na ile to możliwe przy trzylatce ;-)

Pau.Em lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę że za ok 6 tygodni już w ciąży nie będę a maluch na świecie. Jednak ciąża to nie taki błogosławiony czas: pierwszy trymestr to stres czy dziecko zdrowe, czy ciąża się utrzyma, huśtawka nastroju, senność, czasem wymioty. Drugi semestr przelatuje szybko i ani się obejrzymy jesteśmy w trzecim gdzie końcówka też daje często popalić, boli to i owo, dokucza zgaga, czujemy się jak słoń w składzie porcelany (mnie na końcówce ciąży wszystko leciało z rąk) Zdecydowanie wolę nie być w ciąży i najchętniej obudziłabym się tak 3 miesiące po porodzie kiedy maluch już nie kolkuje, robi się taki kontaktowy a nasz organizm też jest już trochę zregenerowany i hormony nie szaleją, karmienie w miarę unormowane :-)

Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze wizyty :-)

Pepper, Paulaa25, MałaMała lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em tyle czasu ta Twoja szyjka wytrzymała to co to dla niej 2 tygodnie! :D wypoczywaj na tyle na ile możesz ani się obejrzysz i będziesz miała donoszoną ciążę :*

Pau.Em lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 2 tyg to nie dużo, ciekawe kto pierwszy jak ja cc za 15 dni :-) Już się nie mogę doczekać

Pepper lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja z jednej strony napawam się jeszcze tym, że w miarę mogę odpocząć i się wyspać, co zaraz będzie niewykonalne. Ale i tak w zasadzie nie mam siły ani na łażenie po sklepach, ani na jakieś rozrywki, ani nawet na zabawę z synkiem.
    Za to już z utęsknieniem patrzę na moje ciuchy sprzed ciąży :-)

Ewelcia85, Lutyska, Paulaa25 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em ściskaj nogi i zobaczysz ani się obejrzysz a 2 tygodnie miną :)
    Ja tez chciałabym juz mieć maleństwo po tej stronie brzucha ;) a tu jeszcze do terminu 29 dni :-O te ostatnie dni dają mi ostro popalić , kręgosłup boli , pod łopatką z lewej strony boli , brzuch wielki jak globus , zero energii, drętwiejące nogi i powrócił mi niesmak z pierwszego trymestru :( ogólnie czuje się jak gó..o ;) a do tego wiecznie wisząca na mnie Ala ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 19:23

Pau.Em, Karola94c, Pepper lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się doczekać wskoczenia w zwykłe ciuchy, a że to ostatnia planowana ciąża zaczynam ostro dbać o formę bo przez ostatnie lata myslalam że nie ma sensu jak i tak za chwilę ciąża. Trzeba się raz na zawsze pożegnać z pizzami i chipsami :-)

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Ja też nie mogę się doczekać wskoczenia w zwykłe ciuchy, a że to ostatnia planowana ciąża zaczynam ostro dbać o formę bo przez ostatnie lata myslalam że nie ma sensu jak i tak za chwilę ciąża. Trzeba się raz na zawsze pożegnać z pizzami i chipsami :-)

Też mam takie założenie, że do wakacji chcę wrócić do mojej wagi. Jak będzie to zobaczymy. Ze starszym byłam tak zmęczona nocnymi kolkami, że na szybko ratował mnie cukier, po prostu dodawał energii.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę ostatnie 2 tyg się oszczedzalam bardzo. Może dlatego rozwarcie nie poszło dalej, a jedynie szyjka się skrocila jeszcze bardziej. Muszę dac radę.
    Przytylam na dzień dzisiejszy 11 kg.

W sobotę usg I będę miała dokładne wymiary szyjki.

Zaczynam się godzić z myślą że mały urodzi się w styczniu. Oby tylko wytrzymał jeszcze te 2 tygodnie.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko ok, przepływy dobre, waga 2500g :)
    Opisałam moje nocne dolegliwości i lekarz stwierdził, że to normalne. Szyjka zamknięta :) niestety nie mam żadnej nowej fotki. Następna wizyta za 2 tyg. KTG co tydzień.

Ewelcia85, Kropeczka85, malami91, Papapatka, Makowa_Panna, Black_Lilith, Lady_E, symbolica, Karola94c, baranosia, KaroKaro, Kolorowaola, artemida27, Pepper, Dorota3, Nadzieja22, Paulaa25, MałaMała, Pau.Em lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie... Nic się nie zmieniło dalej dysproporcja 2 tygodnie między brzuchem a glowa... Jutro mam iść na ktg i będziemy decydować co dalej...

Ewelcia85, symbolica, Dorota3, Nadzieja22, MałaMała, Pau.Em lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum a u nas 3301 g. Tylko, że Mała ma długie nogi i to chyba przez to taka waga wychodzi... Znaczy mam nadzieję :)
    Pani doktor powiedziała, że rzadko się spotyka żeby nóżki były tak bardzo wciśnięcie pod żebra. A tak wszystko ok. Skierowanie na badania dostałam, wymaz na GBS pobrany. Za trzy tyg. mam iść na KTG i pozjiejyco tydzień.
    Ruda u nas brzuszek i główka na 36 tc a nogi jak w 41 tc.

malami91, Ewelcia85, symbolica, KaroKaro, Kropeczka85, Black_Lilith, Pepper, Dorota3, Nadzieja22, MałaMała, Pau.Em, MonisiaK lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie. Szyjką długa zamknięta. Lekarz mówi że główka już nisko Ale szyjką ok. Mała waży 2900g czyli kawał baby będzie:) Wszystko ok GBS pobrany. Następną wizyta za 2 tyg lekarz mówi że raczej dotrwam z tego co widzi :)
    Czy tylko ja nie miałam jeszcze KTG i lekarz o tym nic nie mówił... trochę się martwię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 21:05

Makowa_Panna, malami91, Ewelcia85, KaroKaro, Kropeczka85, artemida27, Black_Lilith, Pepper, Dorota3, Nadzieja22, Paulaa25, MałaMała, Pau.Em, MonisiaK lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, a jaki macie obwód głowy i brzucha? Bo my prawie że równo idziemy i tak jestem ciekawa jak mój młody wypada na tle rówieśników ;).

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E u mnie szyjka też długa, twarda i zamknięta. Bez zmian od poprzedniej wizyty.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ja też już po wizycie... Nic się nie zmieniło dalej dysproporcja 2 tygodnie między brzuchem a glowa... Jutro mam iść na ktg i będziemy decydować co dalej...
    Ruda a jaka waga dziecka? I który masz skończony tydzień? I sprawdzał Ci przepływy czy są ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 21:08

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    My też już po wizycie. Szyjką długa zamknięta. Lekarz mówi że główka już nisko Ale szyjką ok. Mała waży 2900g czyli kawał baby będzie:) Wszystko ok GBS pobrany. Następną wizyta za 2 tyg lekarz mówi że raczej dotrwam z tego co widzi :)
    Czy tylko ja nie miałam jeszcze KTG i lekarz o tym nic nie mówił... trochę się martwię...
    Ja też jeszcze nie byłam na ktg :) w poprzedniej ciąży miałam robione od 38 tc , także nie stresuje się tym :)

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ