X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    dziewczyny jak wygląda nasza grupa na fejsbuku? żyje? czy mam zrobić nową? :) chciałabym żeby była to zaufana grupa więc fajnie by było jakby zapodac jakiś dowód na to, że my to my, a nie Stefan który udaje ciężarną co sie zdarzało tu na belly. Tylko nie mam pomysłu co :P fajnie by było mieć "naszą" mini grupkę gdzie też po porodzie byśmy się wymieniały doświadczeniami :)

u kolezanki na grupie kilka lat temu dziewczyny dawały foto karty ciążowej (tylko imie i nazwisko jak na fejsie, nic poza tym) jako taka wejściówka. Tylko teraz rodo to to odpada :P

Dajcie jakiś pomysł <3
    A moze.nick + chlopiec czy dziewcz.urodzilysmy ?? :)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola Wow! Cudowne zdj!!❤

Ja spać nie mogę :/

Straciatella- spoko jak dla mnie :) zdj książeczki może być.

Kolorowaola lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Pau Em dasz radę jeszcze trochę :)

Ruda, przecież każdy z nas jest inny, to i dzieci muszą się czymś różnić :)

Kolorowaola ślicznie :)

Staram się tak myśleć ale to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie takie nowe i nieznane...
    Śniło mi się ze KTG wyszło wzorowo...a że sny się spełniają na odwrót to wolę nie myśleć co będzie wieczorem...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam Facebook :(

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z grudniówkami 2016 mamy grupę na fb. Po prostu każda dołączyła ze swojego prywatnego konta na którym widać że od dłuższego czasu działa i tyle :) osoba która założyła grupę na fb była dodawana przez nas na belly do znajomych, wysyłało się jej link do naszego konta na fb i ona dodawała nas do znajomych na fb i wtedy sama już dodawała nas do zamkniętej grupy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Staram się tak myśleć ale to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie takie nowe i nieznane...
    Śniło mi się ze KTG wyszło wzorowo...a że sny się spełniają na odwrót to wolę nie myśleć co będzie wieczorem...

Nie spełniają się na odwrót :*

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bepanthen na podrażnienia stosuje się zapobiegawczo czy jak już coś wystąpi?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja mam go jako awaryjny przy odparzeniach. Ogólnie jest drogi i do każdej zmiany go używać to słabo się kalkuluje ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny jak noc minęła? Mi coraz gorzej usnąć i w nocy kiepsko spałam także zła jestem bo ja kocham spać hehe :D
    Dziś zimno strasznie...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny a bepanthen na podrażnienia stosuje się zapobiegawczo czy jak już coś wystąpi?

Ja mam linomag ale nie wiem jak to używać. Czy za każdym razem czy właśnie dopiero jak coś się zacznie "dziać"

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspomagająco w chorobach skóry takich jak nadmierna suchość, wyprysk, wyprzenia, odparzenia, łuszczyca. Ponadto maść można stosować do codziennej pielęgnacji zdrowej skóry niemowląt i dzieci.

Takie info znalazłam na ulotce :)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam bepanthenu lub linomagu do każdej zmiany pieluszki, ale teraz chyba tak nie będę robić. Bardzo fajne są też kremy do pupy z babydream. Kupiłam na razie dwa linomagi zielone - duży do domu i małą tubkę do szpitala.

Za mną kolejna nieprzespana prawie noc, wykończę się...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Wspomagająco w chorobach skóry takich jak nadmierna suchość, wyprysk, wyprzenia, odparzenia, łuszczyca. Ponadto maść można stosować do codziennej pielęgnacji zdrowej skóry niemowląt i dzieci.

Takie info znalazłam na ulotce :)
    Ja stosuje tylko doraźnie jak jest potrzeba :)
    Ja juz po wizycie :) przepływy wzorowe i na razie nie zapowiada się na wcześniejszy poród ( wagi malucha mi nie podał) a z racji tego ze jestem zaprawiona w boju to wizyta za 3 tyg :) obstawiam że urodzę jako jedna z ostatnich bo przenoszę ;)

Black_Lilith, Kropeczka85, Pepper, Dorota3, malami91, artemida27, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Pepper Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ja nie mam Facebook :(
    Ja też nie mam i dobrze mi z tym :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilieth ja właśnie używam kremu z pantenolem i wit E z babydream i bardzo sobie chwalę :)

Black_Lilith lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Black_Lilieth ja właśnie używam kremu z pantenolem i wit E z babydream i bardzo sobie chwalę :)

Ja w ogóle uważam kosmetyki z babydream za jedne z najlepszych. Mają świetne składy i są tanie. Nie przepadam tylko za ich pieluszkami, są jakieś takie sztywne. Ale już te basenowe są spoko.

Lutyska lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:55

bumbum, Ewelcia85, KaroKaro, Black_Lilith, malami91, Kolorowaola, artemida27, Lutyska, Kropeczka85, Ciążowa_Gapsy, Pepper, baranosia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko po praniu ubranka posegregowałam wg rozmiarów z metki. Ale jak teraz przyłożyłam body 56 do 68 to są takie same! Więc siedzę na nowo wszystko przykładam do siebie i segreguję ;)
    Pamiętam przez to patrzenie na metki z synkiem wielu ubrań nie założyłam bo nagle okazało się że są za małe

Tak na basen zawsze mamy te z babydream :) I lubię też hipp za prosty skład i dobrą cenę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 10:11

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ktg to ja też w poprzedniej ciąży pierwsze ktg miałam w szpitalu przed porodem, teraz lekarz też nic nie mówi na razie i dobrze :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka ciężka, jak kiedyś napisałam dobrze że nie kaszle bo rana po cc strasznie wtedy ciągnie, tak od wczoraj umieram... Jechałam dzisiaj 15km na badania samochodem i myślałam że to koniec, rana zaczęła bolec i ciągnąć a ja prawie zesztywnialam z bólu. A o zatrzymaniu na expresowce mogłam pomarzyć. Jeszcze we wtorek wybieram się na ktg.... Mam robić raz w tyg więc wypadnie 2x do cc.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ