X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawostek to byłam u urologa z córką i kategorycznie zabroniła używać sudocrem, on się nie wchłania tylko zbryla i zakleja a później infekcja gotowa (a ja kupiłam 2x 250g na allegro) poleca linomag bo się rozpuszcza i lanoline a starsze dzieci wsadzić do wanienki z wodą na 10 min

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 36tc
    Mdlosci mam niesamowite :(
    Wczoraj wymiotowalam 2x
    I przedwczoraj raz...
    A dzis od zapachow mnie odrzuca i lewdo pranie nastawilam z plynem tak mi przeszkadza, bole krzyza w dole jak na okres i ciagniecie... masakra juz bym chciala zeby nasz malec byl z nami a te objawy sie skonczyly wkoncu...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 13:03

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Dziewczyny 36tc
    Wczoraj wymiotowalam 2x
    I przedwczoraj raz...
    A dzis od zapachow mnie odrzuca i lewdo pranie nastawilam z plynem tak mi przeszkadza, bole krzyza w dole jak na okres i ciagniecie... masakra juz bym chciala zeby nasz malec byl z nami a te objawy sie skonczyly wkoncu...
    Mała to obserwuj się pilnie bo często przed porodem są takie atrakcje :)

MałaMała lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    A tak z ciekawostek to byłam u urologa z córką i kategorycznie zabroniła używać sudocrem, on się nie wchłania tylko zbryla i zakleja a później infekcja gotowa (a ja kupiłam 2x 250g na allegro) poleca linomag bo się rozpuszcza i lanoline a starsze dzieci wsadzić do wanienki z wodą na 10 min

Chyba też gorsza sytuacja jest u dziewczynek, łatwiej o infekcję, łatwiej właśnie o takie zaklejenie czy podrażnienie.
    My używaliśmy sudocremu na zaczerwieniona pupę i nic się nie działo, ale nie przepadałam za nim przez to, że się nie wchłaniał. Teraz nie kupuję.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Dziewczyny 36tc
    Wczoraj wymiotowalam 2x
    I przedwczoraj raz...

Współczuję...
    A który to tydzień u Ciebie?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85
    A juz bym chciala zobaczyc te male oczka buzie raczki i przytulic malego ... no i zeby te "atrakcje ciazowe" sie skonczyly... bo tez chodze po mieszkaniu i tylko rycze ze znow do toalety :P kircze mam wszystkie rzeczy do szpitala a leza obok pustych toreb :P wiec chyba lepiej je spakuje...
    No i duuuuzo spie w ciagu dnia :/ (znow jak na poczatku) a maly juz tak smyra raczkami i nozkami hihi :)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota właśnie linomag zielony stosowalam u córki i po codziennej kąpieli bepanthen;) te były polecane wtedy i widzę, że to się utrzymuje :)

MalaMala ja Cię nie chce martwić,ale ja takie objawy miałam przed porodem;D

Zrobiłam pranie, poprasowalam rzeczy, naszykowalam 5 zestawow ubrań dla córki do przedszkola by miała na cały tydzień i popakowalam w woreczki strunowe. Mąż nie będzie miał problemu z wybraniem jej ubrań. Jak mi pranie wyschnie to skompletuje jeszcze 5 w razie jakbym długo leżała w szpitalu.

Teraz odpoczywam.

MałaMała, Lutyska lubią tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Współczuję...
    A który to tydzień u Ciebie?
    36tc dzis...
    :P

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Też się przekonałam do tych babydream i ostatnio tylko te kosmetyki młodemu kupuje. on też je lubi :) są niedrogie i chyba dobre bo moje dziecko z tych wrażliwych i dużo go uczula a te nic :) pieluch poza tymi na basen jeszcze nie sprawdzałam, może też dlatego że do Pampersa się przyzwyczaiłam i jak testowałam inne to mi nie odpowiadały.

Krem bepanthen stosowałam raczej sporadycznie jak małemu się zaczerwieniła pupa, sudocream to tylko przy odparzeniach mocniejszych ale przy zmianie pieluszki myłam pupę wodą żeby zmyć te pozostałości po kremie. ogólnie to przy maleństwie chusteczek nawilżanych używałam w ostateczności bo miałam wrażenie że od tego szybciej podrażnienia łapał.teraz też zaopatrzyłam się w płatki bawełniane, miseczka letniej wody i lepiej przemyć malucha i na sucho wytrzeć :)

Z pieluszek to polecam te z Tesco i te z Lidla. Ja też lubiłam Dady. U nas właśnie Pampersy nie zawsze się sprawdzały, synek często się przesikiwał.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do babydream-tez kupuje tylko to, ale mam w planach jeszcze właśnie bepanthen i linomag kupić. A tak to wszystko z babydreama.

Kupiłam wczoraj małą paczuszke pampersow 1 z Lidla. Wezmę je do szpitala. Ciekawe jak się sprawdza, nigdy nie uzywalam:)

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Dorota właśnie linomag zielony stosowalam u córki i po codziennej kąpieli bepanthen;) te były polecane wtedy i widzę, że to się utrzymuje :)

MalaMala ja Cię nie chce martwić,ale ja takie objawy miałam przed porodem;D

Zrobiłam pranie, poprasowalam rzeczy, naszykowalam 5 zestawow ubrań dla córki do przedszkola by miała na cały tydzień i popakowalam w woreczki strunowe. Mąż nie będzie miał problemu z wybraniem jej ubrań. Jak mi pranie wyschnie to skompletuje jeszcze 5 w razie jakbym długo leżała w szpitalu.

Teraz odpoczywam.
    Matko az sie przerazilam :P !
    Rece w sekunde mi sie spocily :P
    Ach juz niech nadejdzie TEN CZAS...
    Dzis maz mebelki sklada... a ja powiesilam fieranke w zwierzatka.. moze wie i czuje i dlatego moze chce wyjsc i zobaczyc ?? :D

Pau.Em lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    36tc dzis...
    :P

To teoretycznie jeszcze masz troszkę czasu :-) Ale takie historie jak wymioty czy np. biegunka to często objawy oczyszczania się organizmu przed porodem.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMala będziesz nastepna hehehe;D

Aaaa, Magda kochana odezwij się miałaś mieć dziś usg. Jak u Ciebie sytuacja?

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny od kilku dni mam taka przypadłość że kilka razy poczułam jak robi sie ciepło i wilgotno na wkladce, zaraz pedem do lazienki i zmieniałam bo delikatnie przepuszczala,kilka godzin przerwy tylko gesty sluz i czasem znowu mega wodnista wydzielina. Tak zazwyczaj dwa razy w ciagu dnia, rano i wieczorkiem. Ogolnie wiem ze Mala jest nisko bo dr kazala mi leżeć i wytrzymac do 17 bo urodze wczesniej raczej. Boje sie ze to wody sie sacza? Jak to jest z tymi wodami?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    A ja dziewczyny od kilku dni mam taka przypadłość że kilka razy poczułam jak robi sie ciepło i wilgotno na wkladce, zaraz pedem do lazienki i zmieniałam bo delikatnie przepuszczala,kilka godzin przerwy tylko gesty sluz i czasem znowu mega wodnista wydzielina. Tak zazwyczaj dwa razy w ciagu dnia, rano i wieczorkiem. Ogolnie wiem ze Mala jest nisko bo dr kazala mi leżeć i wytrzymac do 17 bo urodze wczesniej raczej. Boje sie ze to wody sie sacza? Jak to jest z tymi wodami?

Kup papierki lakmusowe w aptece, będziesz miała jasność co to.

SiSi111 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:55

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremów to nam na szkole rodzenia mówili, że sudocrem wysusza i trzeba go stosować w razie większych odparzeń, a do pielęgnacji linomag i przegotowana woda. Taki ze mnie teoretyk ;))

Pau.Em napisz, jaką masz długość szyjki, jak już będziesz po USG. Łączę się w szyjkowych zmaganiach. A jesteś wciąz na luteinie?

Kolorowaola, jaka sesja! <3

Kolorowaola lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem częściej w toalecie niż normalnie (nie porównuję do pierwszego trymestru, bo wtedy były wręcz zaparcia). Konsultowałam to z położną i powiedziała, że póki to są dwie wizyty dziennie, ale nie typu biegunka, to nie mam się czym martwić. Biegunka może być sygnałem przedporodowym albo wręcz pobudzić macicę do skurczów. Ale tak to tylko się cieszyć.

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny drogie, czy któraś z Was ma doświadczenie z kupowaniem biustonoszy do karmienia przez internet? Nie chcę znowu wydać 250 złotych za super dopasowany stanik i brafiterkę, skoro zaraz z niego wyrosnę... Poradźcie, proszę ;)

MonisiaK lubi tę wiadomość

‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ