X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Jest cudna :)

Chyba sobie kupię na poprawę humoru :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pielęgnacji dziewczynek to położna mówiła, że rzeczywiście chłopcy są łatwiejsi w obsłudze, małe ryzyko infekcji i można myć/wycierać w którą stronę się chce :D A u dziewczynek trzeba wycierać od przodu do tyłu ;)

Dziewczyny, mam pytanie, jak łączycie zakaz masowania brzuszka ze stosowaniem kremów?
    Skończył mi się krem na rozstępy i nie wiem czy kupować bo boje się głaskania brzucha :/

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, ja tam wcieram codziennie krem, czasem 2x dziennie i nic się nie dzieje. Myślę, że nie ma co przesadzać, to trwa chwilę.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:

Dziewczyny, mam pytanie, jak łączycie zakaz masowania brzuszka ze stosowaniem kremów?
    Skończył mi się krem na rozstępy i nie wiem czy kupować bo boje się głaskania brzucha :/

Smaruję tyle czasu, żeby wsmarować i nie przedłużam tego jakoś za bardzo.
    U mnie teraz jest najgorszy czas dla skóry brzucha, jest strasznie napięta, jak nie posmaruję to swędzi. Ale szczęśliwie rozstępu nie mam jeszcze ani jednego.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka moja kluska wczoraj miał tętno 164, ale gin nic nie mówiła, że za dużo, ale było takie szaleństwo w brzuszku, że to pewnie od tego. Najlepsze było jak w 4d pokazała na jęzor :P :D
    MałaMała trzymaj się :*
    Bumbum ten raz dziennie sobie pozwalam.

MałaMała, Papapatka lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie jak z rozstępami? Mamusie starszych dzieci powiedzcie kiedy najwięcej wyszło Wam rozstępów. U mnie ma stanie 4 sztuki, ale to już od dawna i ma szczęście na samym dole brzucha. Mam nadziej, że tak zostanie.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zauważyłam ze mam pełno na dole brzucha, najgorzej bo od góry nie było widać i tak chodziłam sobie nieświadoma... Jedno jest pewne, po ciąży/karmieniu zainwestuje w jakiś specjalistyczny krem i mam nadzieje ze pomoże. Najgorzej, bo mąż mówi "co się przejmujesz, po ciąży znikną" a ja na to "eee, nie bardzo, tylko zbledną i będą mniej widoczne ". Trochę się zdziwił :p Ale u mnie to genetyka niestety.

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;)
    Ja kupilam stanik w H&M
    Przyjemny w dotyku i dla ciala jak dla mnie . W komplecie 2szt=99zl a jak +koronka to za 2szt=130zl .
    Nawet teraz juz nosze bo zeykle to juz za male byly :/
    Ale maz sie smieje ze latwiejszy dostep hahaha :P
    Rozstepow ja mam pelno :'(
    Caly brzuch i wokol "na boczkach" i na plecy mi z tylu wchodza :/ no jestem przerazona... i kilka na nogach :( ehhh

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    A właśnie jak z rozstępami? Mamusie starszych dzieci powiedzcie kiedy najwięcej wyszło Wam rozstępów. U mnie ma stanie 4 sztuki, ale to już od dawna i ma szczęście na samym dole brzucha. Mam nadziej, że tak zostanie.
    U mnie rozstępy pojawiły się w pierwszej ciąży na piersiach , udach i delikatne w okolicy pępka a były już w I trymestrze ;) druga ciąża bezrozstępowa i w tej na razie też nic nowego się nie pojawiło :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum dlatego ja kontrolnie co jakiś czas sprawdzam w lusterku ;)
    A ja nie wiem w co wsadze te swoje cyce. A przy laktacji pewnie jeszcze urosną. Kupiłam jedne stanik w H&M, ale szału nie ma.
    W Pepco maja promocje i kupiłam dwa pajace przecwnione z 20 na 8 zł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:51

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    A ja dziewczyny od kilku dni mam taka przypadłość że kilka razy poczułam jak robi sie ciepło i wilgotno na wkladce, zaraz pedem do lazienki i zmieniałam bo delikatnie przepuszczala,kilka godzin przerwy tylko gesty sluz i czasem znowu mega wodnista wydzielina. Tak zazwyczaj dwa razy w ciagu dnia, rano i wieczorkiem. Ogolnie wiem ze Mala jest nisko bo dr kazala mi leżeć i wytrzymac do 17 bo urodze wczesniej raczej. Boje sie ze to wody sie sacza? Jak to jest z tymi wodami?
    Mi lekarz powiedział że trzeba więcej chodzic wtedy nie ma tyle układów, jeśli leżymy siedzimy to wszystko zalega.

Co do stanika ja mam sportowy. Bo w zasadzie jeszcze mi sporo urosną.

Co do sudocremu kupilam 125g pozniej trochę żałowałam ze baphantenu niebkupialm. Ogólnie synowi smarowalam pupke sudocremem, ale on tak jak jedna z was pisała zbryla sie. Koleżanka poleciła Zlatan plus na sutki i do pupci jest równie dobry co bepanten A kosztuje 5 zl za 30 g. Wiec dzisiaj kupuje i powoli zaczynam przygotowywać suty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Chyba sobie kupię na poprawę humoru :-)
    Kup, świetna cena:) jakbym nie miała już 3 do szpitala,To też bym kupila;D

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakiś czas temu pojawiło się 6 długich rozstępów na pośladku. Sama jestem sobie winna- dbałam tylko brzuch. Teraz smaruje się prawie cała i na szczęście nic nowego się nie pojawiło.

Staniki do karmienia kupiłam 2, właśnie w H&M. Koleżanki radziły aby za dużo nie kupować bo na tym etapie ciężko określić jaki rozmiar będę nosić.

Już pod koniec pierwszego trymestru piersi urosły mi o jeden rozmiar, potem cisza i teraz znów czuje, że są większe.. Zobaczymy jak dalej..

Czy Wam siara też tak bardzo wycieka? Wystarczy że dotknę sutków i już jest.. Od jakiegoś tygodnia muszę nosić wkładki..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam rozstępów na brzuchu. Na piersiach od dołu mam z 1 ciąży i widzę po jednym nowym z tej ciąży. Cyckami się nie przejmuje zupełnie. Po ciąży i karmieniu będą jak naleśniki więc...;D oby tylko były takiej samej wielkości, Bo z 1 ciąży zostałam z dwoma różnymi. Teraz wyrównały się całe szczęście.
    Na udach i pupie mam kilka rozstępów ale ich dorobilam się już w gimnazjum, więc też mam je daleko godzies;p oby mi brzuch został ładny,jakoś z jego powodu cierpialabym najbardziej.

Smaruje się balsamem jak sobie przypomne;D w 1 ciąży w ogóle niczym nie smarowalam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:10

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Pau.Em, to czekamy na wieści. U mnei wśród znajomych taka sytuacja jest że koleżanka, której skracała się szyjka, i która przed Świętami już miała zgładzoną teraz wciąż czeka na poród. A jest tydzień przed terminem. Moja kuzynka z rozwarciem przenosiła o ...dwa tygodnie. Reguł nie ma, ale pocieszam się, ze polegiwanie nie idzie na marne i jeśli mam zabezpieczyć dziecko, to wolę przenosić albo wstać po skończonym 37 tygodniu. My jeszcze się łudzimy że nie będzie rozwarcia i w 9 miesiącu jak wrócę do normalniejszego trybu do skorzystamy z seksu:)

Jejku myślałam że tylko ja tak czekam z utęsknieniem na skończony 37 tydzień :D
    Po pierwsze będę mogła z czystym sumieniem wszystko robić, a po drugie zamęczę męża w łóżku :P co prawda jestem w trybie oszczędnym dopiero od poniedziałku i już mnie skręca bo lubię mieć zrobione po swojemu i od rana były już 3 sprzeczki z mężem...

Pau.em mnie też się seks po nocach śni :)

Black_Lilith śliczna koszula! Kupuj bez zastanowienia :)
    Szkoda że 2 dni temu zamówiłam trzecia koszulę bo ta jest naprawdę prześliczna i tańsza prawie o połowę od tej mojej

Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, też masz na 27 lutego termin? Ja tak mam z Usg. Łamany przez 28 :)

Pau.Em, to widzę, że mnie nieźle zalekowali, bo ja od 27 tygodnia ciąży biorę luteinę 2x100 mg, i 3x2 magneB6 a szyjka nie była tragiczna, bo miała 28mm wtedy. Więc może lekarz bardzo przezorny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:21

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:

Ja się smaruje raz dziennie i nie wydaje mi się żeby miało to aż takie znaczenie, nie popadajmy ze skrajności w skrajności :)

Póki co nie mam rozstępów, zobaczymy jak to będzie na końcówce ale ogólnie wydaje mi się że moja skóra nie jest jakoś bardzo napięta :)

Co do staników to kupiłam w Lidlu te miękkie a po porodzie kupię na pewno jakiś jeden na fiszbinach bo też mi się mój biust nie podoba w tych bawełnianych :)

MałaMała coś czuję że możesz być jedną z tych które rozpakują się w najbliższym czasie :)

Ufff, macie dziś takie tempo że ledwo nadrobiłam :P

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy po pierwszej ciąży. Pojawiły mi się po 36 tc. W tej ciąży jeszcze nie mam nowych rozstępów.

Dziewczyny z jakiej firmy macie pościel dla dziecka?
    Czy możecie polecić jakiś kocyk byleby nie minky. Tkany kocyk tez juz mam. Chodzi mi o taki cieplejszy po jednej stronie milutko a po drugiej może być bawełna.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro... a powiem Ci ze b.bym juz tego chciala :) bo juz nie moge sie doczekac jak zobacze malucha :) nie pogniewalabym sie ;) jakby Szymus juz nawet dzis chcial "wyskoczyc" :)))) :) :)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    KaroKaro, też masz na 27 lutego termin? Ja tak mam z Usg. Łamany przez 28 :)

Pau.Em, to widzę, że mnie nieźle zalekowali, bo ja od 27 tygodnia ciąży biorę luteinę 2x100 mg, i 3x2 magneB6 a szyjka nie była tragiczna, bo miała 28mm wtedy. Więc może lekarz bardzo przezorny?

Ogólnie to u mnie jest pokrecone z tymi terminami :P
    W karcie ciąży ginekolog wpisała 2 marca ale wtedy wychodzi 40+3 więc nie wiem jak ona to liczyła...
    Równe 40 tygodni wychodzi 26 lutego i z pierwszego usg prenatalnego też tak wyszło więc ja trzymam się tej daty :)

Co do leków to mam taki sam zestaw jak Ty :) luteina weszła od samego początku, a magneB6 około 24tc jak zaczęły się twardnienia brzucha. Moja ginekolog też raczej z tych przezornych bo szyjka wtedy była jeszcze długa i się nie rozwierała

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ