X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Jest cudna :)

Chyba sobie kupię na poprawę humoru :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pielęgnacji dziewczynek to położna mówiła, że rzeczywiście chłopcy są łatwiejsi w obsłudze, małe ryzyko infekcji i można myć/wycierać w którą stronę się chce :D A u dziewczynek trzeba wycierać od przodu do tyłu ;)

Dziewczyny, mam pytanie, jak łączycie zakaz masowania brzuszka ze stosowaniem kremów?
    Skończył mi się krem na rozstępy i nie wiem czy kupować bo boje się głaskania brzucha :/

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, ja tam wcieram codziennie krem, czasem 2x dziennie i nic się nie dzieje. Myślę, że nie ma co przesadzać, to trwa chwilę.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:

Dziewczyny, mam pytanie, jak łączycie zakaz masowania brzuszka ze stosowaniem kremów?
    Skończył mi się krem na rozstępy i nie wiem czy kupować bo boje się głaskania brzucha :/

Smaruję tyle czasu, żeby wsmarować i nie przedłużam tego jakoś za bardzo.
    U mnie teraz jest najgorszy czas dla skóry brzucha, jest strasznie napięta, jak nie posmaruję to swędzi. Ale szczęśliwie rozstępu nie mam jeszcze ani jednego.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka moja kluska wczoraj miał tętno 164, ale gin nic nie mówiła, że za dużo, ale było takie szaleństwo w brzuszku, że to pewnie od tego. Najlepsze było jak w 4d pokazała na jęzor :P :D
    MałaMała trzymaj się :*
    Bumbum ten raz dziennie sobie pozwalam.

MałaMała, Papapatka lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie jak z rozstępami? Mamusie starszych dzieci powiedzcie kiedy najwięcej wyszło Wam rozstępów. U mnie ma stanie 4 sztuki, ale to już od dawna i ma szczęście na samym dole brzucha. Mam nadziej, że tak zostanie.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zauważyłam ze mam pełno na dole brzucha, najgorzej bo od góry nie było widać i tak chodziłam sobie nieświadoma... Jedno jest pewne, po ciąży/karmieniu zainwestuje w jakiś specjalistyczny krem i mam nadzieje ze pomoże. Najgorzej, bo mąż mówi "co się przejmujesz, po ciąży znikną" a ja na to "eee, nie bardzo, tylko zbledną i będą mniej widoczne ". Trochę się zdziwił :p Ale u mnie to genetyka niestety.

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;)
    Ja kupilam stanik w H&M
    Przyjemny w dotyku i dla ciala jak dla mnie . W komplecie 2szt=99zl a jak +koronka to za 2szt=130zl .
    Nawet teraz juz nosze bo zeykle to juz za male byly :/
    Ale maz sie smieje ze latwiejszy dostep hahaha :P
    Rozstepow ja mam pelno :'(
    Caly brzuch i wokol "na boczkach" i na plecy mi z tylu wchodza :/ no jestem przerazona... i kilka na nogach :( ehhh

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    A właśnie jak z rozstępami? Mamusie starszych dzieci powiedzcie kiedy najwięcej wyszło Wam rozstępów. U mnie ma stanie 4 sztuki, ale to już od dawna i ma szczęście na samym dole brzucha. Mam nadziej, że tak zostanie.
    U mnie rozstępy pojawiły się w pierwszej ciąży na piersiach , udach i delikatne w okolicy pępka a były już w I trymestrze ;) druga ciąża bezrozstępowa i w tej na razie też nic nowego się nie pojawiło :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum dlatego ja kontrolnie co jakiś czas sprawdzam w lusterku ;)
    A ja nie wiem w co wsadze te swoje cyce. A przy laktacji pewnie jeszcze urosną. Kupiłam jedne stanik w H&M, ale szału nie ma.
    W Pepco maja promocje i kupiłam dwa pajace przecwnione z 20 na 8 zł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:51

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    A ja dziewczyny od kilku dni mam taka przypadłość że kilka razy poczułam jak robi sie ciepło i wilgotno na wkladce, zaraz pedem do lazienki i zmieniałam bo delikatnie przepuszczala,kilka godzin przerwy tylko gesty sluz i czasem znowu mega wodnista wydzielina. Tak zazwyczaj dwa razy w ciagu dnia, rano i wieczorkiem. Ogolnie wiem ze Mala jest nisko bo dr kazala mi leżeć i wytrzymac do 17 bo urodze wczesniej raczej. Boje sie ze to wody sie sacza? Jak to jest z tymi wodami?
    Mi lekarz powiedział że trzeba więcej chodzic wtedy nie ma tyle układów, jeśli leżymy siedzimy to wszystko zalega.

Co do stanika ja mam sportowy. Bo w zasadzie jeszcze mi sporo urosną.

Co do sudocremu kupilam 125g pozniej trochę żałowałam ze baphantenu niebkupialm. Ogólnie synowi smarowalam pupke sudocremem, ale on tak jak jedna z was pisała zbryla sie. Koleżanka poleciła Zlatan plus na sutki i do pupci jest równie dobry co bepanten A kosztuje 5 zl za 30 g. Wiec dzisiaj kupuje i powoli zaczynam przygotowywać suty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Chyba sobie kupię na poprawę humoru :-)
    Kup, świetna cena:) jakbym nie miała już 3 do szpitala,To też bym kupila;D

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakiś czas temu pojawiło się 6 długich rozstępów na pośladku. Sama jestem sobie winna- dbałam tylko brzuch. Teraz smaruje się prawie cała i na szczęście nic nowego się nie pojawiło.

Staniki do karmienia kupiłam 2, właśnie w H&M. Koleżanki radziły aby za dużo nie kupować bo na tym etapie ciężko określić jaki rozmiar będę nosić.

Już pod koniec pierwszego trymestru piersi urosły mi o jeden rozmiar, potem cisza i teraz znów czuje, że są większe.. Zobaczymy jak dalej..

Czy Wam siara też tak bardzo wycieka? Wystarczy że dotknę sutków i już jest.. Od jakiegoś tygodnia muszę nosić wkładki..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam rozstępów na brzuchu. Na piersiach od dołu mam z 1 ciąży i widzę po jednym nowym z tej ciąży. Cyckami się nie przejmuje zupełnie. Po ciąży i karmieniu będą jak naleśniki więc...;D oby tylko były takiej samej wielkości, Bo z 1 ciąży zostałam z dwoma różnymi. Teraz wyrównały się całe szczęście.
    Na udach i pupie mam kilka rozstępów ale ich dorobilam się już w gimnazjum, więc też mam je daleko godzies;p oby mi brzuch został ładny,jakoś z jego powodu cierpialabym najbardziej.

Smaruje się balsamem jak sobie przypomne;D w 1 ciąży w ogóle niczym nie smarowalam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:10

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Pau.Em, to czekamy na wieści. U mnei wśród znajomych taka sytuacja jest że koleżanka, której skracała się szyjka, i która przed Świętami już miała zgładzoną teraz wciąż czeka na poród. A jest tydzień przed terminem. Moja kuzynka z rozwarciem przenosiła o ...dwa tygodnie. Reguł nie ma, ale pocieszam się, ze polegiwanie nie idzie na marne i jeśli mam zabezpieczyć dziecko, to wolę przenosić albo wstać po skończonym 37 tygodniu. My jeszcze się łudzimy że nie będzie rozwarcia i w 9 miesiącu jak wrócę do normalniejszego trybu do skorzystamy z seksu:)

Jejku myślałam że tylko ja tak czekam z utęsknieniem na skończony 37 tydzień :D
    Po pierwsze będę mogła z czystym sumieniem wszystko robić, a po drugie zamęczę męża w łóżku :P co prawda jestem w trybie oszczędnym dopiero od poniedziałku i już mnie skręca bo lubię mieć zrobione po swojemu i od rana były już 3 sprzeczki z mężem...

Pau.em mnie też się seks po nocach śni :)

Black_Lilith śliczna koszula! Kupuj bez zastanowienia :)
    Szkoda że 2 dni temu zamówiłam trzecia koszulę bo ta jest naprawdę prześliczna i tańsza prawie o połowę od tej mojej

Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, też masz na 27 lutego termin? Ja tak mam z Usg. Łamany przez 28 :)

Pau.Em, to widzę, że mnie nieźle zalekowali, bo ja od 27 tygodnia ciąży biorę luteinę 2x100 mg, i 3x2 magneB6 a szyjka nie była tragiczna, bo miała 28mm wtedy. Więc może lekarz bardzo przezorny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:21

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:

Ja się smaruje raz dziennie i nie wydaje mi się żeby miało to aż takie znaczenie, nie popadajmy ze skrajności w skrajności :)

Póki co nie mam rozstępów, zobaczymy jak to będzie na końcówce ale ogólnie wydaje mi się że moja skóra nie jest jakoś bardzo napięta :)

Co do staników to kupiłam w Lidlu te miękkie a po porodzie kupię na pewno jakiś jeden na fiszbinach bo też mi się mój biust nie podoba w tych bawełnianych :)

MałaMała coś czuję że możesz być jedną z tych które rozpakują się w najbliższym czasie :)

Ufff, macie dziś takie tempo że ledwo nadrobiłam :P

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy po pierwszej ciąży. Pojawiły mi się po 36 tc. W tej ciąży jeszcze nie mam nowych rozstępów.

Dziewczyny z jakiej firmy macie pościel dla dziecka?
    Czy możecie polecić jakiś kocyk byleby nie minky. Tkany kocyk tez juz mam. Chodzi mi o taki cieplejszy po jednej stronie milutko a po drugiej może być bawełna.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro... a powiem Ci ze b.bym juz tego chciala :) bo juz nie moge sie doczekac jak zobacze malucha :) nie pogniewalabym sie ;) jakby Szymus juz nawet dzis chcial "wyskoczyc" :)))) :) :)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    KaroKaro, też masz na 27 lutego termin? Ja tak mam z Usg. Łamany przez 28 :)

Pau.Em, to widzę, że mnie nieźle zalekowali, bo ja od 27 tygodnia ciąży biorę luteinę 2x100 mg, i 3x2 magneB6 a szyjka nie była tragiczna, bo miała 28mm wtedy. Więc może lekarz bardzo przezorny?

Ogólnie to u mnie jest pokrecone z tymi terminami :P
    W karcie ciąży ginekolog wpisała 2 marca ale wtedy wychodzi 40+3 więc nie wiem jak ona to liczyła...
    Równe 40 tygodni wychodzi 26 lutego i z pierwszego usg prenatalnego też tak wyszło więc ja trzymam się tej daty :)

Co do leków to mam taki sam zestaw jak Ty :) luteina weszła od samego początku, a magneB6 około 24tc jak zaczęły się twardnienia brzucha. Moja ginekolog też raczej z tych przezornych bo szyjka wtedy była jeszcze długa i się nie rozwierała

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ