Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pielęgnacji dziewczynek to położna mówiła, że rzeczywiście chłopcy są łatwiejsi w obsłudze, małe ryzyko infekcji i można myć/wycierać w którą stronę się chce
A u dziewczynek trzeba wycierać od przodu do tyłu
Dziewczyny, mam pytanie, jak łączycie zakaz masowania brzuszka ze stosowaniem kremów?
Skończył mi się krem na rozstępy i nie wiem czy kupować bo boje się głaskania brzuchaReni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bumbum wrote:
Dziewczyny, mam pytanie, jak łączycie zakaz masowania brzuszka ze stosowaniem kremów?
Skończył mi się krem na rozstępy i nie wiem czy kupować bo boje się głaskania brzucha
Smaruję tyle czasu, żeby wsmarować i nie przedłużam tego jakoś za bardzo.
U mnie teraz jest najgorszy czas dla skóry brzucha, jest strasznie napięta, jak nie posmaruję to swędzi. Ale szczęśliwie rozstępu nie mam jeszcze ani jednego. -
Papapatka moja kluska wczoraj miał tętno 164, ale gin nic nie mówiła, że za dużo, ale było takie szaleństwo w brzuszku, że to pewnie od tego. Najlepsze było jak w 4d pokazała na jęzor
MałaMała trzymaj się :*
Bumbum ten raz dziennie sobie pozwalam.MałaMała, Papapatka lubią tę wiadomość
-
A właśnie jak z rozstępami? Mamusie starszych dzieci powiedzcie kiedy najwięcej wyszło Wam rozstępów. U mnie ma stanie 4 sztuki, ale to już od dawna i ma szczęście na samym dole brzucha. Mam nadziej, że tak zostanie.
-
Ja wczoraj zauważyłam ze mam pełno na dole brzucha, najgorzej bo od góry nie było widać i tak chodziłam sobie nieświadoma... Jedno jest pewne, po ciąży/karmieniu zainwestuje w jakiś specjalistyczny krem i mam nadzieje ze pomoże. Najgorzej, bo mąż mówi "co się przejmujesz, po ciąży znikną" a ja na to "eee, nie bardzo, tylko zbledną i będą mniej widoczne ". Trochę się zdziwił :p Ale u mnie to genetyka niestety.
-
Dzieki dziewczyny
Ja kupilam stanik w H&M
Przyjemny w dotyku i dla ciala jak dla mnie . W komplecie 2szt=99zl a jak +koronka to za 2szt=130zl .
Nawet teraz juz nosze bo zeykle to juz za male byly
Ale maz sie smieje ze latwiejszy dostep hahaha
Rozstepow ja mam pelno :'(
Caly brzuch i wokol "na boczkach" i na plecy mi z tylu wchodzano jestem przerazona... i kilka na nogach
ehhh
12/02/2019
SZYMEK
-
Makowa_Panna wrote:A właśnie jak z rozstępami? Mamusie starszych dzieci powiedzcie kiedy najwięcej wyszło Wam rozstępów. U mnie ma stanie 4 sztuki, ale to już od dawna i ma szczęście na samym dole brzucha. Mam nadziej, że tak zostanie.
druga ciąża bezrozstępowa i w tej na razie też nic nowego się nie pojawiło
-
Bumbum dlatego ja kontrolnie co jakiś czas sprawdzam w lusterku
A ja nie wiem w co wsadze te swoje cyce. A przy laktacji pewnie jeszcze urosną. Kupiłam jedne stanik w H&M, ale szału nie ma.
W Pepco maja promocje i kupiłam dwa pajace przecwnione z 20 na 8 złWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:51
-
nick nieaktualnySiSi111 wrote:A ja dziewczyny od kilku dni mam taka przypadłość że kilka razy poczułam jak robi sie ciepło i wilgotno na wkladce, zaraz pedem do lazienki i zmieniałam bo delikatnie przepuszczala,kilka godzin przerwy tylko gesty sluz i czasem znowu mega wodnista wydzielina. Tak zazwyczaj dwa razy w ciagu dnia, rano i wieczorkiem. Ogolnie wiem ze Mala jest nisko bo dr kazala mi leżeć i wytrzymac do 17 bo urodze wczesniej raczej. Boje sie ze to wody sie sacza? Jak to jest z tymi wodami?
Co do stanika ja mam sportowy. Bo w zasadzie jeszcze mi sporo urosną.
Co do sudocremu kupilam 125g pozniej trochę żałowałam ze baphantenu niebkupialm. Ogólnie synowi smarowalam pupke sudocremem, ale on tak jak jedna z was pisała zbryla sie. Koleżanka poleciła Zlatan plus na sutki i do pupci jest równie dobry co bepanten A kosztuje 5 zl za 30 g. Wiec dzisiaj kupuje i powoli zaczynam przygotowywać sutyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:01
-
nick nieaktualny
-
U mnie jakiś czas temu pojawiło się 6 długich rozstępów na pośladku. Sama jestem sobie winna- dbałam tylko brzuch. Teraz smaruje się prawie cała i na szczęście nic nowego się nie pojawiło.
Staniki do karmienia kupiłam 2, właśnie w H&M. Koleżanki radziły aby za dużo nie kupować bo na tym etapie ciężko określić jaki rozmiar będę nosić.
Już pod koniec pierwszego trymestru piersi urosły mi o jeden rozmiar, potem cisza i teraz znów czuje, że są większe.. Zobaczymy jak dalej..
Czy Wam siara też tak bardzo wycieka? Wystarczy że dotknę sutków i już jest.. Od jakiegoś tygodnia muszę nosić wkładki.. -
nick nieaktualnyJa nie mam rozstępów na brzuchu. Na piersiach od dołu mam z 1 ciąży i widzę po jednym nowym z tej ciąży. Cyckami się nie przejmuje zupełnie. Po ciąży i karmieniu będą jak naleśniki więc...
oby tylko były takiej samej wielkości, Bo z 1 ciąży zostałam z dwoma różnymi. Teraz wyrównały się całe szczęście.
Na udach i pupie mam kilka rozstępów ale ich dorobilam się już w gimnazjum, więc też mam je daleko godzies;p oby mi brzuch został ładny,jakoś z jego powodu cierpialabym najbardziej.
Smaruje się balsamem jak sobie przypomne;D w 1 ciąży w ogóle niczym nie smarowalam;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:10
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Pau.Em, to czekamy na wieści. U mnei wśród znajomych taka sytuacja jest że koleżanka, której skracała się szyjka, i która przed Świętami już miała zgładzoną teraz wciąż czeka na poród. A jest tydzień przed terminem. Moja kuzynka z rozwarciem przenosiła o ...dwa tygodnie. Reguł nie ma, ale pocieszam się, ze polegiwanie nie idzie na marne i jeśli mam zabezpieczyć dziecko, to wolę przenosić albo wstać po skończonym 37 tygodniu. My jeszcze się łudzimy że nie będzie rozwarcia i w 9 miesiącu jak wrócę do normalniejszego trybu do skorzystamy z seksu:)
Jejku myślałam że tylko ja tak czekam z utęsknieniem na skończony 37 tydzień
Po pierwsze będę mogła z czystym sumieniem wszystko robić, a po drugie zamęczę męża w łóżkuco prawda jestem w trybie oszczędnym dopiero od poniedziałku i już mnie skręca bo lubię mieć zrobione po swojemu i od rana były już 3 sprzeczki z mężem...
Pau.em mnie też się seks po nocach śni
Black_Lilith śliczna koszula! Kupuj bez zastanowienia
Szkoda że 2 dni temu zamówiłam trzecia koszulę bo ta jest naprawdę prześliczna i tańsza prawie o połowę od tej mojejCiążowa_Gapsy, Black_Lilith lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro, też masz na 27 lutego termin? Ja tak mam z Usg. Łamany przez 28
Pau.Em, to widzę, że mnie nieźle zalekowali, bo ja od 27 tygodnia ciąży biorę luteinę 2x100 mg, i 3x2 magneB6 a szyjka nie była tragiczna, bo miała 28mm wtedy. Więc może lekarz bardzo przezorny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:21
-
bumbum wrote:
Skończył mi się krem na rozstępy i nie wiem czy kupować bo boje się głaskania brzucha
Ja się smaruje raz dziennie i nie wydaje mi się żeby miało to aż takie znaczenie, nie popadajmy ze skrajności w skrajności
Póki co nie mam rozstępów, zobaczymy jak to będzie na końcówce ale ogólnie wydaje mi się że moja skóra nie jest jakoś bardzo napięta
Co do staników to kupiłam w Lidlu te miękkie a po porodzie kupię na pewno jakiś jeden na fiszbinach bo też mi się mój biust nie podoba w tych bawełnianych
MałaMała coś czuję że możesz być jedną z tych które rozpakują się w najbliższym czasie
Ufff, macie dziś takie tempo że ledwo nadrobiłam
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ja mam rozstępy po pierwszej ciąży. Pojawiły mi się po 36 tc. W tej ciąży jeszcze nie mam nowych rozstępów.
Dziewczyny z jakiej firmy macie pościel dla dziecka?
Czy możecie polecić jakiś kocyk byleby nie minky. Tkany kocyk tez juz mam. Chodzi mi o taki cieplejszy po jednej stronie milutko a po drugiej może być bawełna. -
Ciążowa_Gapsy wrote:KaroKaro, też masz na 27 lutego termin? Ja tak mam z Usg. Łamany przez 28
Pau.Em, to widzę, że mnie nieźle zalekowali, bo ja od 27 tygodnia ciąży biorę luteinę 2x100 mg, i 3x2 magneB6 a szyjka nie była tragiczna, bo miała 28mm wtedy. Więc może lekarz bardzo przezorny?
Ogólnie to u mnie jest pokrecone z tymi terminami
W karcie ciąży ginekolog wpisała 2 marca ale wtedy wychodzi 40+3 więc nie wiem jak ona to liczyła...
Równe 40 tygodni wychodzi 26 lutego i z pierwszego usg prenatalnego też tak wyszło więc ja trzymam się tej daty
Co do leków to mam taki sam zestaw jak Tyluteina weszła od samego początku, a magneB6 około 24tc jak zaczęły się twardnienia brzucha. Moja ginekolog też raczej z tych przezornych bo szyjka wtedy była jeszcze długa i się nie rozwierała
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza