Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie zapis trwał z 20min, jak czułam ruch to wciskałam guziczek.
W rozstępach mam cały dół brzucha, trochę nad pępkiem, boczki, nawet po wew stronie ud coś się pojawiło, no i na piersiach też trochę. Generalnie trochę tego jest, ale już się przyzwyczaiłam.
U mnie termin z OM nie ma prawa bytu, bo ja ostatnią miesiączkę to miałam na początku kwietnia. Owulacja koło 45dc mogła być, więc...Gin. na podstawie pierwszego USG w 5/6 tc wyznaczył TP na 11.02. Potem poszłam do mojego aktualnego lekarza prowadzącego jakoś w 7/8tc i wyszedł mu 14.02, tak też mam wpisane do karty ciąży. Z I USG prenatalnego wychodzi 8.02
. Mój suwaczek odlicza do 11.02, wybrałam termin, który padł jako pierwszy.
-
Pepper a ten?
https://poscieldladzieci.pl/pl/mamo-tato-kocyk-dla-dzieci-velvet-labedzie-popiel-granatowy.html
I ten też śliczny
https://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-kolderki-posciel-wyjatkowy-koc-bawelna-sarenki-welur-pikowany-nr2204112.htmWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 14:51
Pepper lubi tę wiadomość
-
Matko, dziewczyny, ale macie tempo. Godzinę mnie nie było atu trzy strony prawie
Zjadłam prawie pół słoika czekodżemu z wiśnią Łowicza i zastanawiam się czy nie zjeść drugiej połowyTylko muszę to zrobić w ukryciu przed dzieckiem, które właśnie wróciło z przedszkola...
Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, Ewelcia85, Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Haha moja młodsza córka bawi się w proroka. Chodzi po domu i śpiewa Happy Birthday a jak pytam kto ma urodziny to mówi że Eryczek i krzyczy do brzucha: no wychodz Eryczku.
Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, Black_Lilith, Reni lubią tę wiadomość
25.01.2019 cc
-
Ruda, to też moja pierwsza ciąża i już przed nią nie było super, także wiem o co Ci chodzi
Spokojnie, trochę mniej stresu, bo i tak nic to nie zmieni
Co do ktg, to zjedz sobie coś wcześniej i możesz mieć ze sobą np jakiegoś batona czy coś słodkiego jakby dziecko nie chciało się ruszać. Ja zjadłam przed wyjazdem obiad, ze sobą miałam tylko wodę, bo u mnie ruchów jest zawsze dużo. Położna spytała jak mi wygodnie będzie leżeć, a u mnie to obojętne, więc leżałam na plecach. Zaczepiła peloty (jedna była od serca i chyba ruchów, a druga na skurcze), powiedziała co gdzie pokazuje. Trwało ok 40 minut. U mnie też nie było guzika na ruchy, ale wiem, że niekiedy dają.
Bumbum ja normalnie codziennie smarujęAle normalnie oprócz tego też smyram po brzuchu, głaszczę itp.
U mnie zrobiły się małe rozstępy, ale tylko na dole piersi, co lepsze piersi mi nie urosły, za to obwód już tak i pewnie przez toMama po 4 ciążach ma rozstępy tylko na piersiach i nigdzie więcej
Ciążowa Gapsy, ja mam termin z OM 28.02, ale z usg na początku do 12tc wychodziło 04.03 i ten drugi mam wpisany w karcie
Z biustonoszem też mam rozkminę, bo nie wiem co kupić. Na pewno jak się w miarę rozmiar ustabilizuje, to pójdę do brafitterki, ale nie wiem co na początek kupićKtóre konkretnie z hm są ok?
-
Nadzieja kupiła taki, jeszcze jakoś w niego upchałam piersi
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0566321004.html
Ten sam rozmiar z innegi modelu już był mniejszy.
A zastanawiam się jeszcze nad tymi
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0651841002.html -
nick nieaktualnyartemida27 wrote:Czy Wam siara też tak bardzo wycieka? Wystarczy że dotknę sutków i już jest.. Od jakiegoś tygodnia muszę nosić wkładki..
U mnie wycieka, ale póki co tylko w nocy. Chyba zacznę zakładać na noc biustonosz bezszwowy i wkładki, bo już mam dość tych ciągłych plam.
-
Dziewczyny ja dzisiaj chyba pęknę
całe popołudnie coś jem i co najlepsze cały czas jestem głodna - właśnie zjadłam 5 kawałków ciasta drożdżowego posmarowanego masłem a w lodówce czekają na mnie śledzie w sosie salsa
Kropeczka85, Pau.Em lubią tę wiadomość
-
Hej hej
Ja już po wizycie, Artuś waży już 2700g, tzn przybrał tylko 200g od 2 tygodni i trochę mnie to zmartwilo ale lekarka powiedziała że po pierwsze usg może się mylić a po drugie widocznie ja kolosów nie będę rodzic a on jeszcze sobie do porodu troszkę przytyje
No i w sumie łatwiej urodzić takiego niż gdyby ważył 4kg albo więcej
No w każdym razie przepływy serduszko wszytko ok także czekamy na akcjea jakby się nic nie zaczęło to się jeszcze mam pokazać 1 lutego
bumbum, Papapatka, Ewelcia85, Kropeczka85, KaroKaro, malami91, Makowa_Panna, artemida27, Pau.Em, Pepper, Mambella, Karola94c, Nadzieja22, MałaMała, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
Jonesey super wieści. Też bym wolała urodzić mniej niż 4 kg i trzymam się myśli, że to faktycznie długie nogi tak zawyżają wynik.
Ewelcia ale mi smaka na drożdżówkę z masłem narobiłaśWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 17:10
Jonesey, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMakowa, nie wiem, słyszałam różne wersje - że od 4kg u pierworódek, od 4,5kg, ale też że sama waga w ogóle nie jest wskazaniem do Cc tylko dopiero niewspółmierność płodowo-miednicowa. No ale mój lekarz mówi, że mamy XXI wiek i jak młody będzie duży to nie będzie kazał mi się męczyć. Sama nie wiem co o tym myśleć.
-
Malami91 moja koleżanka tak właśnie męczyłi. Dziewczyna 155 cm wzrostu a dziecko prawie 4kg ostatecznie skończyło się cc. A mała miała aż skrzywiony nosek od napierania. Na szczęście po jakiś czasie wrócił do normy.
Wolałabym sn, ale jeśli dziecko ma być duże i ja mam się wymęczyć i ono i jeszcze miałaby być przez to komplikacje to wolę cc.Karola94c lubi tę wiadomość