Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Dziewczyny drogie, czy któraś z Was ma doświadczenie z kupowaniem biustonoszy do karmienia przez internet? Nie chcę znowu wydać 250 złotych za super dopasowany stanik i brafiterkę, skoro zaraz z niego wyrosnę... Poradźcie, proszę
zajebiste, miękkie, bez fiszbin, bawełniane 2 szt za 59-78 zł
ja mam F
kupiłam wcześniej i już noszę, bo nowe staniki zawsze mnie uciskają i wkurzają, a tak będzie już znoszony
dziewczyny jak z Waszymi cyckami? Ja mam jakies flaki, jak zupełnie pozbawione mleka. Czy nie powinny już się przygotować do produkcji? zero siaryWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 18:44
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u nas położna na szkole rodzenia mówiła o sudokremie, żeby broń boże przy dziewczynkach nie używać, bo właśnie potrafi zakitować wszystko i jest problem z infekcjami
Ciążowa_Gapsy, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie wracam ze szpitala. Zaplanowalismy droge, spraedzilismy gdzie wchodzic żeby nie błądzić. Zobaczyłam salę porodową i do ciec cesarskich. To już niedługo
Reni, Lutyska, baranosia, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, -Mamunia-, artemida27, Nadzieja22, MałaMała, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
bumbum wrote:
Dziewczyny, mam pytanie, jak łączycie zakaz masowania brzuszka ze stosowaniem kremów?
Skończył mi się krem na rozstępy i nie wiem czy kupować bo boje się głaskania brzucha
ja używam olejku ze słodkich migdałów, nie muszę masować
po prostu posmaruję i zostawiam do wchłonięcia
cały się nie wchłania, bo jednak to olejek, ale dzięki niemu nie mam nawet 1 rozstępu
niestety koszule po porodzie wyrzucę, bo nawet po praniu pachną olejkiem -
ruda90 wrote:Dziewczyny jak się przygotować do KTG? Jak to wygląda i ile mniej więcej trwa ?
miałam iść coś zjeść i napić się gorącej herbaty
teraz jak idę na ktg to po jedzeniu i biorę mandarynki ze sobą, bo po nich mały dostaje poweraCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
byłam dzisiaj na wizycie i na ktg
póki co szykujemy się na naturalny poród.
Za tydzień kolejna wizyta i ktg i dostanę skierowanie do szpitala.
Rodzimy za 2 tyg
OOOOEEESUUUU to już zara
termin z OM mam na 04.02, a według usg 29.01
zobaczymy jak to będzie
dzisiaj była ze mną na wizycie dziewczyna 41tc
jak do środy nie urodzi mają wywoływać..tyle czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 19:14
Paulaa25, Pepper, -Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:byłam dzisiaj na wizycie i na ktg
póki co szykujemy się na naturalny poród.
Za tydzień kolejna wizyta i usg i dostanę skierowanie do szpitala.
Rodzimy za 2 tyg
OOOOEEESUUUU to już zara
termin z OM mam na 04.02, a według usg 29.01
zobaczymy jak to będzie
dzisiaj była ze mną na wizycie dziewczyna 41tc
jak do środy nie urodzi mają wywoływać..tyle czasu
Reni jedziemy prawie równo bo ja z OM termin 5.02 a z usg 28.01
Masakra!!!Jakoś do mnie to nie dociera, że jak poród ..., że będzie dzidziuś.
Boję się ...
Też tak macie???Reni, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Niektore z Was mają już siare, a moje piersi są dalej puste, nic nie wycieka, czasami cos tam zaszczypie w srodku i tyle, ale z corka mleczko dopiero pojawilo sie po porodzie to i tym razem pewnie tez tak bedzie. Droga do laktacji byla trudna,ale mimo dokarmiania mm udalo sie karmic 20 mcy. Teraz zaopatrze sie w laktator, mam nadzieje, ze bedzie latwiej.
-
Paulaa25 wrote:Reni jedziemy prawie równo bo ja z OM termin 5.02 a z usg 28.01
Masakra!!!Jakoś do mnie to nie dociera, że jak poród ..., że będzie dzidziuś.
Boję się ...
Też tak macie???
no do mnie to jakoś nie dociera
co jakiś czas pytam męża czy zdaje sobie sprawę, że za chwilę będziemy mieli nowego człowieka w domu
po 10 latach starań nadal nie możemy uwierzyć
chociaż teraz jak już przez brzuch widać gdzie ma tyłek, gdzie kolana i już mąż słyszy jak ma czkawkę to coś tam dociera
paula suwaczek masz przekłamany chyba skoro masz termin na 28.01Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 19:17
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
U mnie termin z OM 2.02 a z usg 1 trymestru 30.01
U mnie biust w pierwszym trymetrze mocno urusł i z rozmiaru 70c skoczylam do 70E. Mam staniki po chłopakach, wiec od dłuższego czasu chodzę w tych do karmienia.
Rozstępów nie mam w tej ciąży. W pierwszej mi wyszedł jeden na dole piersi ale teraz go nie widzę bo skóra się rozciagnęła. Smaruje się codziennie bio Oil albo nacomi seria pregnentWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 19:37
-
waga, czy wzrost rodzącej nie decyduje o tym która szybciej urodzi 4kg dziecko
rozmawiałam o tym nawet ostatnio z lekarzem i sam mówił, że z doświadczenia (a ma dość spore) kobiety szczuplejsze rodzą szybciej niż te większe
Moja siostra urodziła ponad 4kg (pierwsze dziecko, niedawno) mając 165cm wzrostu i waga niecałe 50kg. Ba! urodziła dużo szybciej ode mnie, a ja 170cm i 12kg wiecej
Dlatego ważne jest usg przed porodem żeby określić wage dziecka i to mierzenie miednicy. Poza tym dobra położna na podstawie "wymacania" brzucha jest w stanie określić czy dziecko będzie duże.
Z jednej strony zazdroszczę tym co zaraz rodzą,bo zobaczą swojego maluszka, już będą po tym całym bólu. A z drugiej jestem w tak dalekim polu, że mi na ręke jeszcze te 6tyg co są (mam nadzieje) przede mną
U nas termin z pierwszego usg 18.02, z OM 24.02. Za pierwszym razem rodziłam w 42tc, za drugim w 39tc, ciekawe jak teraz
Co do siary to u mnie pojawiła się po pierwszym trymestrze. Mam ciągle strupki od cieknącej siary bo jej nie czuje jak lecimam tak zahartowane piersi od karmienia mojej 2latki ha ha
Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny-Mamunia- wrote:Ja znam kobiety ktore urodziły szybko duże dzieci, więc nie wiem od czego to zależy, od budowy mamusi
Budowa miednicy chyba jest decydująca. Nawet nie tyle wielkość, co kształt.
Moja siostra urodziła naturalnie pierwsze dziecko 4100, drugie 4300. Ale ostatnio np. mi opowiadała że mieli na bloku (jest pielęgniarką na bloku operacyjnym gin-poł) kobietę do szycia w znieczuleniu ogólnym po porodzie naturalnym dziecka o wadze 4700. Biedna cała porozrywana. Trzeba ją było uśpić, bo było sporo roboty żeby ją doprowadzić do porządku.
Ale siostra w Irlandii mieszka, w Polsce pewnie by zrobili CC w takim przypadku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 20:10
-
Ewelcia85 wrote:Dziewczyny to że teraz nie macie siary wcale nie oznacza że nie będziecie karmić
w poprzedniej ciąży zero siary przed porodem a Alę karmiłam 11 msc więc spokojnie
Nie nakrecajcie się nie potrzebnie...
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny właśnie przeżyłam szok . Do dzisisiaj byłam przekonana że Ala urodziła się 6 dni po terminie ( om) i nie wiem dlaczego cały czas w głowie siedziało mi że termin z usg był jeszcze wcześniejszy
ale do rzeczy przeglądałam książeczkę ciąży Ali i dopiero odkryłam że termin z usg I trym miałam na 22.10 a z om 12.10 czyli powinien liczyć się ten termin z usg a w związku z tym urodziłam 4 dni przed terminem
jak ja to zrobiłam ze do dzisiaj tego nie widziałam - nie mam pojęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 20:18
Kropeczka85 lubi tę wiadomość
-
My już po KTG wszystko w normie dodatkowo miałam jeszcze wykonywane USG przez innego lekarza. Za tydzień powtórka
Papapatka, Pau.Em, malami91, Straciatellaa, Kropeczka85, Lutyska, Pepper, Karola94c, Nadzieja22, bumbum, MałaMała, MałaMała lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Budowa miednicy chyba jest decydująca. Nawet nie tyle wielkość, co kształt.
Moja siostra urodziła naturalnie pierwsze dziecko 4100, drugie 4300. Ale ostatnio np. mi opowiadała że mieli na bloku (jest pielęgniarką na bloku operacyjnym gin-poł) kobietę do szycia w znieczuleniu ogólnym po porodzie naturalnym dziecka o wadze 4700. Biedna cała porozrywana. Trzeba ją było uśpić, bo było sporo roboty żeby ją doprowadzić do porządku.
Ale siostra w Irlandii mieszka, w Polsce pewnie by zrobili CC w takim przypadku.