Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
A, no widzisz, to mamy pole do porównań (oczywiście lekarzy i rad, nie nas
)
Ja mam w karcie ciąży 6 marca z OM, ale od termin u z USG to sie różni aż o tydzień, trzymam się tego, ze jestem w tym tygodniu, który wskazuje pierwsze USG prenatalne, bo przecież owulacja mogła być w siódmym dniu cyklu... A Wy jak myślicie o swoich terminach, jeśli się różnią? -
Termin z USG 08.02 a na karcie termin z OM 14.02. Podobno jest tak jak ten z OM nie odbiega więcej jak 7 dni osmd usg to przyjmuje się ten z OM.
Trzymam się tego terminu 08.02, bo im szybciej tym lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:39
-
Ciążowa_Gapsy wrote:właśnie przeżyłam szok że jestem marcówką!!!!
Hahaa ja myślałam że tylko mnie tak odbiło i jestem madrzejsza od lekarza w liczeniu terminu
Poza tym wszystkie aplikacje liczą po mojemu wg OMWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:47
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
ruda90 wrote:Dziewczyny jak się przygotować do KTG? Jak to wygląda i ile mniej więcej trwa ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 14:07
-
ruda90 wrote:Dziewczyny jak się przygotować do KTG? Jak to wygląda i ile mniej więcej trwa ?
położna przypnie ci 2 pasy i będziesz leżeć ok pół godziny i za każdym razem jak poczujesz ruch dziecka naciskać przycisk .
-
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:KaroKaro, też masz na 27 lutego termin? Ja tak mam z Usg. Łamany przez 28
Pau.Em, to widzę, że mnie nieźle zalekowali, bo ja od 27 tygodnia ciąży biorę luteinę 2x100 mg, i 3x2 magneB6 a szyjka nie była tragiczna, bo miała 28mm wtedy. Więc może lekarz bardzo przezorny?
Myślę,że po prostu u mnie to przez to, że jestem w kolejnej ciąży i pewnie inaczej się działa. Albo inny lekarz-inne podejście.
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Ruda90 ja stosowałam linomag albo przegotowaną wodę a potem mąkę z. Linomag wygodniejszy poza domem. Stosowałam przy każdej zmianie pieluszki.
Makowa Panna właśnie o coś takiego mi chodzi tylko bez poliestru. Boje się ze nie będzie pod tym skora oddychać.
Ja na kto tylko leżałam. Nic nie wciskalam.
Dziewczyny zaraz jadę obejrzeć szpital i pogadać z położną która będzie mi pomagać po wszystkim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 14:26
-
U mnie się nic nie wciska. Co do rozstępów to po pierwszej ciąży mam przeorany cały brzuch, boczki i uda. Kupiłam z tydzień temu revitol na rozstępy (oliwka się skończyła) a można go używać w ciąży i chyba już widzę lekką poprawę ale wiadomo 5cio letnie nie będzie łatwo usunąć25.01.2019 cc