X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała no pakuj torbę na wszelki wypadek. Ja się zmobilizowałam i zaczęłam ostatnio prasować ciuszki i Żelazko mi się spaliło...

A co do bólu pleców to u mnie właśnie tak się skurcze objawialy... I bolały bardzo a nawet na ktg się nie pisały :)

Ewelcia85, MałaMała lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziewczyny drogie, czy któraś z Was ma doświadczenie z kupowaniem biustonoszy do karmienia przez internet? Nie chcę znowu wydać 250 złotych za super dopasowany stanik i brafiterkę, skoro zaraz z niego wyrosnę... Poradźcie, proszę ;)

Zależy jakiego stanika szukasz i jak duży masz biust. Z takich codziennych zwyklaków to h&m, rozmiarówka jest mniej więcej standardowa, tylko chyba miseczka D jest największa.

Z bardziej eleganckich polecam Esotiq - kolekcja dla mam, rozmiarówka podana na stronie jest bardzo dobra, wystarczy się pomierzyć tu i tam.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Dziewczyny 36tc
    Mdlosci mam niesamowite :(
    Wczoraj wymiotowalam 2x
    I przedwczoraj raz...
    A dzis od zapachow mnie odrzuca i lewdo pranie nastawilam z plynem tak mi przeszkadza, bole krzyza w dole jak na okres i ciagniecie... masakra juz bym chciala zeby nasz malec byl z nami a te objawy sie skonczyly wkoncu...
    MałaMała to mogą być wczesne objawy porodu :) organizm może się oczyszczać.

MałaMała lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Co do kremów to nam na szkole rodzenia mówili, że sudocrem wysusza i trzeba go stosować w razie większych odparzeń, a do pielęgnacji linomag i przegotowana woda. Taki ze mnie teoretyk ;))

Pau.Em napisz, jaką masz długość szyjki, jak już będziesz po USG. Łączę się w szyjkowych zmaganiach. A jesteś wciąz na luteinie?

Kolorowaola, jaka sesja! <3
    Kochana napiszę, jutro o 8:50 mam usg, więc z samego rana będę wiedziała na czym stoję. Od razu dam znać.

Co do stanikow - ja nie kupuje "do karmienia" tylko zwykle z odpinanymi ramiaczkami. Z 1 ciąży do karmienia mam 2 sportowe z HM, śpię w nich;D do szpitala kupiłam sobie taki z HM rzeczywiście do karmienia, jeden jeszcze mam z poprzedniej ciąży, Ale tak fatalnie mój biust wygląda w takich typowo do karmienia, że nie wiem czy będę ich w ogóle używać. No zobaczymy;p wyjdzie w praniu wszystko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 11:42

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą szyjka to sama jestem zdziwiona bo z chłopakami miałam w 37 tc mocno skróconą i rozwarcie, ale w tej ciąży przez to zgrożenie łożyskiem przodujacym oszczedzalam się więc jest efekt.Z nakazu seksu też sie ciesze bo przez większość ciąży był zakaz.
    Ze starszym szyjka mi się w tydzień do zera skróciła i w 36 tc była równa zeru, ale udalo sie dotrwac do 37t,oczywiście leżąc w szpitalu.
    Natomiast z młodszym od 30 tygodnia mi się skracała. 2 tygodnie przed TP chodziłam z rozwarcie a synek urodził się dokładnie w wyznaczonym terminie przez gin.
    Ciekawe jak przy córeczce będzie. W środę mam usg także i juz się doczekać nie mogę :)

Czapeczke mam z kaphal 0-6msc i z hm tez mam jakąś

• Pepper Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziewczyny drogie, czy któraś z Was ma doświadczenie z kupowaniem biustonoszy do karmienia przez internet? Nie chcę znowu wydać 250 złotych za super dopasowany stanik i brafiterkę, skoro zaraz z niego wyrosnę... Poradźcie, proszę ;)
    Ja mam z triumpha, z lupilu taki ładniejszy i z lidla kupiłam jak były ostatnio. :P piękne są z gorsenii. Dużo mam kupuje z alles ale mi jakoś dostawała w poprzedniej ciąży jedna miseczka. Nie inwestowalam tym razem bardzo bo nie wiem jak po cesarce będzie z karmieniem.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staniki miękkie bez fiszbin mam z kappahl i takie bardziej eleganckie z esotiq.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sudocremu nigdy nie używałam. Ogólnie przeraża mnie wizja dziewczynki po synu. Jakoś wydaje mi się że doprowadzenie chłopca po zmianie pieluszki do porządku jest prostsze niż dziewczynki.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam mieć dzisiaj usg i sprawdzane przepływy ale wiecie jak to w szpitalu - nie wiadomo o której. Wczoraj ordynator mi mówił, ze w przyszłym tyg na pewno rozwiązanie bo z takimi problemami długo nie można czekać.

Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, kjt91 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też muszę zainwestować w jakiś biustonosz do karmienia. Ale kupię dopiero po porodzie żeby ocenić wielkość piersi ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Black_Lilith, u mnie zawsze z tym problem jest... Teraz w 34 tc mam pod biustem 78 a w biuscie 95. Dodam, że mierzyłąm się... miarką techniczną mężą (krawieckiej nie mamy w mieszkaniu). Az się skaleczyłam w palec :D To by było D 80? Boję się, że kupię za wcześnie i jeszcze urosną...

Zrobiląm depilację bikini plastrami w ciemno :D Nic nie widzę nadal więc różnicy też nie :D :)

MałaMała obserwuj się i bądź gotowa, ale i spokojna w miarę możliwości. Może teraz może za 10 dni, może w terminie. Przytulam!

MałaMała lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziękuję, Black_Lilith, u mnie zawsze z tym problem jest... Teraz w 34 tc mam pod biustem 78 a w biuscie 95. Dodam, że mierzyłąm się... miarką techniczną mężą (krawieckiej nie mamy w mieszkaniu). Az się skaleczyłam w palec :D To by było D 80? Boję się, że kupię za wcześnie i jeszcze urosną...

Jak masz obawę o rozmiar to kup sobie koszulki do karmienia na początek. Do szpitala i do spania będą ok. Mi się sporo miseczka powiększyła po porodzie i tak było przez kilka miesięcy aż do unormowania laktacji. Wtedy te bawełniane staniki są najlepsze, najmniej cisną. Ale potem już nie mogłam na nie patrzeć i kupiłam właśnie Esotiq, chciałam coś eleganckiego, żeby czuć się kobieco a nie jak mleczarnia :-) Teraz widzę, że mają tam wyprzedaż, jest kilka modeli po 39 i 42 zł.

Ciążowa_Gapsy, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy moich chłopakach stosowałam linomag lub alantan i waciki moczyłam w wodzie.
    Kupiłam raz bephanten i u synek dostał uczulenia.
    Dostałam w prezencie też mustelle i ta też się sprawdzała.
    Teraz też zaopatrzylam się w alantan i linomag plus kupilam polecane przez srokao mleczko alphanova.

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em, to czekamy na wieści. U mnei wśród znajomych taka sytuacja jest że koleżanka, której skracała się szyjka, i która przed Świętami już miała zgładzoną teraz wciąż czeka na poród. A jest tydzień przed terminem. Moja kuzynka z rozwarciem przenosiła o ...dwa tygodnie. Reguł nie ma, ale pocieszam się, ze polegiwanie nie idzie na marne i jeśli mam zabezpieczyć dziecko, to wolę przenosić albo wstać po skończonym 37 tygodniu. My jeszcze się łudzimy że nie będzie rozwarcia i w 9 miesiącu jak wrócę do normalniejszego trybu do skorzystamy z seksu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy zapomniałam napisać o luteinie - biorę 50 mg 1 raz na noc do niedzieli włącznie.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tej koszuli?
    https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszula-nocna-esotiq-crafty-szary-7653

Pepper, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Pau.Em, to czekamy na wieści. U mnei wśród znajomych taka sytuacja jest że koleżanka, której skracała się szyjka, i która przed Świętami już miała zgładzoną teraz wciąż czeka na poród. A jest tydzień przed terminem. Moja kuzynka z rozwarciem przenosiła o ...dwa tygodnie. Reguł nie ma, ale pocieszam się, ze polegiwanie nie idzie na marne i jeśli mam zabezpieczyć dziecko, to wolę przenosić albo wstać po skończonym 37 tygodniu. My jeszcze się łudzimy że nie będzie rozwarcia i w 9 miesiącu jak wrócę do normalniejszego trybu do skorzystamy z seksu:)
    Seks... eh... mnie to się już nawet śni.

Dajesz nadzieję;) w każdym razie leżę i robię minimum - wstaje żeby zjeść,czy do wc, no i jak muszę pranie zrobić to wtedy.
    W 37+0 wracam do życia, do seksu, do odkurzania;D

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em czyli już zmiejszona dawka? Ja biorę co 12 godzin tabletkę 100 mg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Co myślicie o tej koszuli?
    https://www.esotiq.com/pl/pl/maternity/koszula-nocna-esotiq-crafty-szary-7653
    Jest cudna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Pau.Em czyli już zmiejszona dawka? Ja biorę co 12 godzin tabletkę 100 mg.
    Tak, miałam do 34+1 brać 1x100mg
    A do 35+1 1x50mg

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ