Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała no pakuj torbę na wszelki wypadek. Ja się zmobilizowałam i zaczęłam ostatnio prasować ciuszki i Żelazko mi się spaliło...
A co do bólu pleców to u mnie właśnie tak się skurcze objawialy... I bolały bardzo a nawet na ktg się nie pisałyEwelcia85, MałaMała lubią tę wiadomość
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Dziewczyny drogie, czy któraś z Was ma doświadczenie z kupowaniem biustonoszy do karmienia przez internet? Nie chcę znowu wydać 250 złotych za super dopasowany stanik i brafiterkę, skoro zaraz z niego wyrosnę... Poradźcie, proszę
Zależy jakiego stanika szukasz i jak duży masz biust. Z takich codziennych zwyklaków to h&m, rozmiarówka jest mniej więcej standardowa, tylko chyba miseczka D jest największa.
Z bardziej eleganckich polecam Esotiq - kolekcja dla mam, rozmiarówka podana na stronie jest bardzo dobra, wystarczy się pomierzyć tu i tam.Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
MałaMała wrote:Dziewczyny 36tc
Mdlosci mam niesamowite
Wczoraj wymiotowalam 2x
I przedwczoraj raz...
A dzis od zapachow mnie odrzuca i lewdo pranie nastawilam z plynem tak mi przeszkadza, bole krzyza w dole jak na okres i ciagniecie... masakra juz bym chciala zeby nasz malec byl z nami a te objawy sie skonczyly wkoncu...organizm może się oczyszczać.
MałaMała lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:Co do kremów to nam na szkole rodzenia mówili, że sudocrem wysusza i trzeba go stosować w razie większych odparzeń, a do pielęgnacji linomag i przegotowana woda. Taki ze mnie teoretyk
)
Pau.Em napisz, jaką masz długość szyjki, jak już będziesz po USG. Łączę się w szyjkowych zmaganiach. A jesteś wciąz na luteinie?
Kolorowaola, jaka sesja!
Co do stanikow - ja nie kupuje "do karmienia" tylko zwykle z odpinanymi ramiaczkami. Z 1 ciąży do karmienia mam 2 sportowe z HM, śpię w nich;D do szpitala kupiłam sobie taki z HM rzeczywiście do karmienia, jeden jeszcze mam z poprzedniej ciąży, Ale tak fatalnie mój biust wygląda w takich typowo do karmienia, że nie wiem czy będę ich w ogóle używać. No zobaczymy;p wyjdzie w praniu wszystko:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 11:42
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Z tą szyjka to sama jestem zdziwiona bo z chłopakami miałam w 37 tc mocno skróconą i rozwarcie, ale w tej ciąży przez to zgrożenie łożyskiem przodujacym oszczedzalam się więc jest efekt.Z nakazu seksu też sie ciesze bo przez większość ciąży był zakaz.
Ze starszym szyjka mi się w tydzień do zera skróciła i w 36 tc była równa zeru, ale udalo sie dotrwac do 37t,oczywiście leżąc w szpitalu.
Natomiast z młodszym od 30 tygodnia mi się skracała. 2 tygodnie przed TP chodziłam z rozwarcie a synek urodził się dokładnie w wyznaczonym terminie przez gin.
Ciekawe jak przy córeczce będzie. W środę mam usg także i juz się doczekać nie mogę
Czapeczke mam z kaphal 0-6msc i z hm tez mam jakąśCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Dziewczyny drogie, czy któraś z Was ma doświadczenie z kupowaniem biustonoszy do karmienia przez internet? Nie chcę znowu wydać 250 złotych za super dopasowany stanik i brafiterkę, skoro zaraz z niego wyrosnę... Poradźcie, proszę
piękne są z gorsenii. Dużo mam kupuje z alles ale mi jakoś dostawała w poprzedniej ciąży jedna miseczka. Nie inwestowalam tym razem bardzo bo nie wiem jak po cesarce będzie z karmieniem.
-
Tak mam mieć dzisiaj usg i sprawdzane przepływy ale wiecie jak to w szpitalu - nie wiadomo o której. Wczoraj ordynator mi mówił, ze w przyszłym tyg na pewno rozwiązanie bo z takimi problemami długo nie można czekać.
Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, kjt91 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję, Black_Lilith, u mnie zawsze z tym problem jest... Teraz w 34 tc mam pod biustem 78 a w biuscie 95. Dodam, że mierzyłąm się... miarką techniczną mężą (krawieckiej nie mamy w mieszkaniu). Az się skaleczyłam w palec
To by było D 80? Boję się, że kupię za wcześnie i jeszcze urosną...
Zrobiląm depilację bikini plastrami w ciemnoNic nie widzę nadal więc różnicy też nie
MałaMała obserwuj się i bądź gotowa, ale i spokojna w miarę możliwości. Może teraz może za 10 dni, może w terminie. Przytulam!MałaMała lubi tę wiadomość
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Dziękuję, Black_Lilith, u mnie zawsze z tym problem jest... Teraz w 34 tc mam pod biustem 78 a w biuscie 95. Dodam, że mierzyłąm się... miarką techniczną mężą (krawieckiej nie mamy w mieszkaniu). Az się skaleczyłam w palec
To by było D 80? Boję się, że kupię za wcześnie i jeszcze urosną...
Jak masz obawę o rozmiar to kup sobie koszulki do karmienia na początek. Do szpitala i do spania będą ok. Mi się sporo miseczka powiększyła po porodzie i tak było przez kilka miesięcy aż do unormowania laktacji. Wtedy te bawełniane staniki są najlepsze, najmniej cisną. Ale potem już nie mogłam na nie patrzeć i kupiłam właśnie Esotiq, chciałam coś eleganckiego, żeby czuć się kobieco a nie jak mleczarniaTeraz widzę, że mają tam wyprzedaż, jest kilka modeli po 39 i 42 zł.
Ciążowa_Gapsy, Kropeczka85 lubią tę wiadomość
-
Ja przy moich chłopakach stosowałam linomag lub alantan i waciki moczyłam w wodzie.
Kupiłam raz bephanten i u synek dostał uczulenia.
Dostałam w prezencie też mustelle i ta też się sprawdzała.
Teraz też zaopatrzylam się w alantan i linomag plus kupilam polecane przez srokao mleczko alphanova. -
Pau.Em, to czekamy na wieści. U mnei wśród znajomych taka sytuacja jest że koleżanka, której skracała się szyjka, i która przed Świętami już miała zgładzoną teraz wciąż czeka na poród. A jest tydzień przed terminem. Moja kuzynka z rozwarciem przenosiła o ...dwa tygodnie. Reguł nie ma, ale pocieszam się, ze polegiwanie nie idzie na marne i jeśli mam zabezpieczyć dziecko, to wolę przenosić albo wstać po skończonym 37 tygodniu. My jeszcze się łudzimy że nie będzie rozwarcia i w 9 miesiącu jak wrócę do normalniejszego trybu do skorzystamy z seksu:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:Pau.Em, to czekamy na wieści. U mnei wśród znajomych taka sytuacja jest że koleżanka, której skracała się szyjka, i która przed Świętami już miała zgładzoną teraz wciąż czeka na poród. A jest tydzień przed terminem. Moja kuzynka z rozwarciem przenosiła o ...dwa tygodnie. Reguł nie ma, ale pocieszam się, ze polegiwanie nie idzie na marne i jeśli mam zabezpieczyć dziecko, to wolę przenosić albo wstać po skończonym 37 tygodniu. My jeszcze się łudzimy że nie będzie rozwarcia i w 9 miesiącu jak wrócę do normalniejszego trybu do skorzystamy z seksu:)
Dajesz nadziejęw każdym razie leżę i robię minimum - wstaje żeby zjeść,czy do wc, no i jak muszę pranie zrobić to wtedy.
W 37+0 wracam do życia, do seksu, do odkurzania;D
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny