Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
A do nas dzisiaj przyszła wanienka i osławione płatki mydlane. Podzieliłam już ciuszki na białe i kolory i przymierzam się do prania, jak wróci Mąż
) Część ciuszków wróci już do torby, piorę też w zapachu płatków mydlanych swoje koszule i nawet pantofle, żeby otoczyć Synka jednym zapachem
Tylko na niektóre ciuchy chcemy szczególnie uważać, bo mamy od znajomych i nie chcemy, żeby z białych zrobiły się szare... Problem jest z tymi, które mają kolorowe nadruki na białym, boję się, że farba puści i że będą farbować inne, te delikatniejsze, nawet jeśli ogólnie w praniu będzie biało... Może temperatura pomaga tego uniknąć. Co radzicie?
Mila85 - ile bym dała za taką szyjkę i za nakaz seksu! -
baranosia wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jaki rozmiar czapek zimowych brałyście? Wywiozłam ciuszki p synku do mamy i nie mam jak sprawdzić jaką on miał jak wychodził ze szpitala
Ja mam czapkę rozmiar 42-44 bodajże, córka miała obwód głowy 36 cm, ta czapka 42-44 to i tak jest na 3-6 m-cy mniejszy rozmiar to chyba 35-40 ale nie znalazłam takiej. -
Ciążowa_Gapsy ja prałam całkiem białe z tymi białymi z kolorowym nadrukiem i włożyła do prania tą ściereczki pochłaniającą kolory i nic się nie stało. A do prania użyłam płynu z Lovela.
Papapatka i dobrze. Będziesz spokojniejsza po wizycie.Papapatka lubi tę wiadomość
-
kjt91 wrote:Ja mam czapkę rozmiar 42-44 bodajże, córka miała obwód głowy 36 cm, ta czapka 42-44 to i tak jest na 3-6 m-cy mniejszy rozmiar to chyba 35-40 ale nie znalazłam takiej.
sprawdziłam i synek miał głowę 35cm i pamiętam że czapka 42cm była ogromna
-
MonisiaK wrote:Hej, ja też dzisiaj sobie sesje robiłam na śniegu
Ale ja to raczej amatorsko, kolega robił
Black Lilith pytałam koleżankę o remont to napisała że porodówka jest wyremontowana. Także chyba można rodzić
Bardzo dobra wiadomość -
baranosia wrote:Zamówiłam właśnie w txm rozmiar 40. Były jeszcze 38
-
baranosia wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jaki rozmiar czapek zimowych brałyście? Wywiozłam ciuszki p synku do mamy i nie mam jak sprawdzić jaką on miał jak wychodził ze szpitala
Moja z h&m w rozmiarze 50/56, one spore dość wypadają. -
nick nieaktualnyJadę na wizytę. Trzymajcie kciuki !
malami91, amir, baranosia, Straciatellaa, bumbum, artemida27, Papapatka, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, kjt91, Nadzieja22, Jonesey, Lutyska, Dorota3, Black_Lilith, Kropeczka85, MałaMała lubią tę wiadomość
-
Ja tą z txm miałam też dla synka. Fajna ciepła i polskiej firmy. Teraz weszłam z ciekawości zobaczyć jakie mają i patrzę że są też takie dla dziewczynki. Wzięłam właśnie na obwód 40cm bo ta 42cm na synka była za duża. Są jeszcze 38cm ale jakoś się boję
-
nick nieaktualny
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Luteinowe Mamy - czy Wy też podczas aplikacji macie wrażenie, że odcinek pochwowy jakby się... skrócił?
Ja ostatnio złapałam jakąś fazę na to, ze będę tęsknić za ciążą i że ZBYT szybko ona upływa. Chyba ktoś tu się boi, co później...
Ciążowa_Gapsy ja nie zauważyłam nic takiego ale staram się nie sięgać daleko więc szyjki nie czuję i nie mam porównania
Ja dziś też miałam taką fazę że lada moment już nie będę w ciąży i co wtedyale wydaje mi się że po porodzie będziemy miały tyle na glowie że to będzie najmniejsze zmartwienie, chociaż wiadomo brzuszka i słodkich kopniaków będzie mi brakować
Kciuki za wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 17:12
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ja od godziny leżę w łóżku dostałam mega bólu brzucha, ale to raczej nie skurcze tylko ból taki jak czasem przy grypie żołądkowej. Wzięłam nospe teraz zaczyna trochę odpuszczać, ale trochę się wystraszyłam tym bardziej, że mąż w pracy dzisiaj do 23.
-
baranosia wrote:Zamówiłam właśnie w txm rozmiar 40. Były jeszcze 38
Wzięłam najmniejszą jaka była w sklepie wezmę ją ze sobą do szpitala jeśli się okaże za duża to mąż albo mama dokupia mi inną. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa po.
Szyjka jeszcze krótsza niż była. Główka napiera. Rozwarcie bez zmian. Mam wytrzymać jeszcze 2 tyg.i niech dzieje się co chce. Za 2 tyg kontrola i już że skierowaniem do szpitala. W książeczce pani dr zapisała "Pacjentka do cięcia cesarskiego". Boże zaczynam się bać!