Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pepper wrote:Kropeczka85 a Ty masz wskazanie na cc właśnie przez to spojenie?
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualnyJesteśmy po wizycie. Wszystko ok, nie wygląda żebym miała zaraz rodzić
. GBS pobrany, pierwsze KTG zrobione.
Młody waży wg pomiarów 3200g. Ostatnio był 3 tygodnie starszy, dziś już 2, więc odrobinę odetchnęłam, chociaż do 4kg i tak pewnie dobije. Położna jak mi zakładała aparat do KTG i zawiązywała ten pas to rzuciła tekstem "ile to dziecko będzie ważyć?", chyba zrobiła na niej wrażenie wielkość mojego brzucha... Generalnie gin powiedział, że jeśli w dniu porodu okaże się, że waży te 4kg czy więcej to będę mogła zdecydować w jaki sposób chce zakończyć ciążę. Będę rodzić w małym szpitalu, gdzie on jest ordynatorem, więc zapewnił mnie, że nie będzie problemów ze zrobieniem ewentualnego cc.Kropeczka85, Black_Lilith, Lutyska, artemida27, Dorota3, Nadzieja22, kjt91, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLutyska wrote:Tylko jak masz zarejestrowane na 1 dziecko to nie masz opcji wpisania ze jestes w ciazy wiec nie widza ze jestes po 34tc i tu pewnie problem.no chyba ze ktoras rozwiazala ten problem to bym z checia sie dowiedziała jak to zrobic
Promocja trwa do końca czerwca, więc jak urodzisz to dodasz dziecko i będziesz mogła odebrać pampersy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLutyska wrote:Wlasnie czytalam i pampersy mozna odbierac od 34tc do konca 1 miesiaca dziecka takze jak któraś chce skorzystać to trzeba bedzie się spieszyc
Ewentualnie można oszukać aplikację i wpisać, że dziecko już się urodziło. Jak kto woli.
-
A czy któraś już robiła badania do porodu? Zastanawiam się czy jest tam coś płatnego poza GBS za który zapłaciłam 40zl i miałam dzisiaj jechać zrobić resztę ale czekam na wypłatę. Pewnie mąż jutro dostanie to podjadę na miasto na badania bo u mnie tylko w środy. Joneses może się ugadamy na piątek w ProFamilii25.01.2019 cc
-
Dorota3 wrote:A czy któraś już robiła badania do porodu? Zastanawiam się czy jest tam coś płatnego poza GBS za który zapłaciłam 40zl i miałam dzisiaj jechać zrobić resztę ale czekam na wypłatę. Pewnie mąż jutro dostanie to podjadę na miasto na badania bo u mnie tylko w środy. Joneses może się ugadamy na piątek w ProFamilii
Ja mam wszystko niestety płatne, bo chodzę prywatnie. Mam zrobić: HBs antygen, HCV przeciwciała, HIV, kiłę i standardowo krew i mocz. -
nick nieaktualny
-
Dorota3 wrote:A czy któraś już robiła badania do porodu? Zastanawiam się czy jest tam coś płatnego poza GBS za który zapłaciłam 40zl i miałam dzisiaj jechać zrobić resztę ale czekam na wypłatę. Pewnie mąż jutro dostanie to podjadę na miasto na badania bo u mnie tylko w środy. Joneses może się ugadamy na piątek w ProFamilii
hiv, hbs,hcv, wr, toxo igm, rubella igm, cytomegalia igm plus mocz i morfologia ok 240zł płaciłam. -
No pewnie czemu niea masz już wizyte wyznaczona? Ja na 16.10 bodajże mam
-
Black_Lilith wrote:To u Ciebie źle widać, ja widzę na Twoim suwaczku 34t3d jak byk
gdybyś miała 31+3 tak jak widzę, że Ci się wyświetla to przecież byłabyś marcówką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 20:42
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Straciatellaa wrote:w diagnostyce wychodzi 122zł za te badania, ale ja dodatkowo musiałam zrobić rubelle,toxo i cytomegalie bo nigdy nie chorowałam
Wiem, diagnostyka tańsza jest, ale mam za daleko od domu. Do Alabu mam pięć minut, więc już trudno. -
nick nieaktualny
-
Moje dzisiejsze wyniki też raczej ok. Hemoglobina dalej wysoko 14,4
niby płytki krwi poniżej normy, ale jestem pod opieką hematologa, także luz. Mocz bez leukocytów, ale za to z licznymi bakteriami i fosforanami bezpostaciowymi. Od czego to?