Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Pepper teraz mnie nic nie boli przy dotyku, ale zobaczę jeszcze wieczorem. W nocy i jak dłużej posiedzę to mnie boli przy wstawaniu, a obracanie się w łóżku to masakra.
Mała kopie już czasem dość boleśnie.
Dziś ostatnie prasowanie i pakowanie torby. Czuję się już jak tykająca bomba.
Mam koszule od mamaginekolog i dwie takie do karmienia.
Czy do szpilata wystarczy do ubrania dla dzidzi pajac, body z krótkim rękawem i rożek?Pepper lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:Dorota3 z tym mlekiem mm nie bedzie już tak łatwo bo zmieniła się opieka poporodowa i jeśli nie będzie wskazań medycznych wg lekarza na mm to niekoniecznie moga Tobie dać. Zależy od położnych.
Ciążowa_Gapsy mierzą takim wielkim jakby cyrklem Twoją budowę bioder itp.
-Mamunia- na leżąco? Mi dwa razy na stojąco mierzyliDa sie tak na leżąco? jak sobie przypominam to tez z tyłu mierzą
Wg nowych przepisów matka też może zdecydować o podaniu mm zostanie jednak wcześniej poinformowana o takim żywieniu. -
Dziewczyny u mnie sytuacja się zmienia z godziny na godzinę... wczoraj miałam kolejne usg. Afi skoczyło z 4 do 7. Dziecko wazy 2500. Przepływy w normie. Także jutro nie będzie cesarki. Cały czas monitoring i chyba czwartek/piątek kolejne usg i będą decydować na bierząco na podstawie wyników.
malami91, Karola94c, symbolica, KaroKaro, Kolorowaola, Lutyska, Paulaa25, Jonesey, bumbum, Pau.Em, amir, artemida27, baranosia, Pepper, Black_Lilith, Nadzieja22, Ewelcia85, Dorota3, MałaMała lubią tę wiadomość
-
magdaaa88 wrote:Dziewczyny u mnie sytuacja się zmienia z godziny na godzinę... wczoraj miałam kolejne usg. Afi skoczyło z 4 do 7. Dziecko wazy 2500. Przepływy w normie. Także jutro nie będzie cesarki. Cały czas monitoring i chyba czwartek/piątek kolejne usg i będą decydować na bierząco na podstawie wyników.
Super !! -
nick nieaktualnyJedynek mam tylko małą paczkę Dady i małą paczkę Pampersów (po 20kilka sztuk). Zapasów nie robię, bo dziecko szykuje się duże i nie wiem dokładnie jak to będzie z rozmiarem, poza tym nie wiem też jaka marka nam podpasuje. Sklepów dookoła pełno i co rusz jakieś promocje, więc się nie martwię
.
-
Pepper mnie spojenie nie boli jak naciskam ani rano ani wieczorem ale za to całe krocze mam strasznie obolałe wystarczy że chwilę dłużej posiedzę i nawet dotyk sprawia ból
chociaż jak teraz większość czasu poleguję to mniej boli
Ruda co do koszuli to ja właśnie zamówiłam taką na czas po porodzie ale do porodu też byłaby ok bo jest luźna i cała rozpinana a na dodatek wygląda jak sukienka
https://szykownamama.pl/product-pol-27549-9444-Koszula-Nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Doctor-Nap-sweet-pink.html
Dostałam wypłatę więc poczyniłam ostatnie zakupy, teraz tylko czekać na kurierów
Edit: magdaaa88 teraz doczytałam, super wieści!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 13:38
Karola94c, Pepper lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
Witam się w 38 tygodniu
dzisiaj oficjalnie już moja ciąża jest donoszona także mogę śmiało rodzic w każdej chwili chociaż szczerze to wcale mi się nie spieszy
Zrobiłam dzisiaj badania krwi i moczu i wszystko mam złe..
Prawie każdy wynik zanizony albo zawyzony, co prawda to są minimalne odchyly od normy i zastanawiam się czy to ze od 2 dni niewiele śpię i jestem przemeczona mogło mieć wpływ na te wyniki?
Za to na pewno mam jakąś infekcje bo wyniki moczu kiepskie i leukocyty 25 a norma jest do 10
Mam tylko nadzieję że to nic poważnego?
W piątek wizyta to zobaczymy co mi lekarka powie na te moje wyniki
Magda, super wieści! Im dłużej maluszek moze pobyć w brzuchu tym lepiejPepper, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdaaa88 wrote:Dziewczyny u mnie sytuacja się zmienia z godziny na godzinę... wczoraj miałam kolejne usg. Afi skoczyło z 4 do 7. Dziecko wazy 2500. Przepływy w normie. Także jutro nie będzie cesarki. Cały czas monitoring i chyba czwartek/piątek kolejne usg i będą decydować na bierząco na podstawie wyników.
Ja do szpitala wezmę malutka paczkę pampersow. Na zapas kupować nie będę -
Nie wytrzymałam i zglosiłam się dziś do położnej z tym moim swędzeniem.Akurat zastałam też lekarza.Stwierdzili,że nic mi nie jest i że to napewno nie cholestaza.Podobno właśnie przy niej jest straszne swędzenie i to całego ciała... no ok uspokoiłam się.Tylko skąd to swędzenie?Kazała mi kupić fenistil żel i smarować.
W piątek idę z wtnikami do doktor do której chodzę prywatnie.Zobaczymy co ona powie.
Aaaa miałam dziś 1 KTG położna stwierdziła że książkowe!!!wow wreszcie coś książkowo w tej ciąży -
Aaa dziewczyny podobno daja w Rossmanie paczkę pampersów 1 w klubie Rosnę, dziewczyny na szkole pisały ...polazłam wczoraj zrobiłam spore zakupy a pampersów i tak nie dostałam... nie wiem o co caman
nie zasłużyłam najwidoczniej.Pani tłumaczyła że maja ale jej nie wyskoczyło że mi może wydać.
-
nick nieaktualnyJonessey A dobrze pobralas próbkę moczu? Ja ostatnio w sobotę robiłam badania i pobralam środkowy i końcowy strumień (źle sobie obliczylam i zwyczajnie by mi zbraklo tych mililitrow;p) no i miałam 11-20 leukocytów w osadzie. Od razu wzięłam Zurawit i urosept (oba 2x1) i w poniedziałek z samego rana powtorzylam badania i już wyszły 1-2 leukocyty. Ale biorę jeszcze i Zurawit i urosept. Mam nadzieję, że dr mnie nie opierdzieli za to, ale bardzo się bałam by się nic nie rozwinęło.
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Aaa dziewczyny podobno daja w Rossmanie paczkę pampersów 1 w klubie Rosnę, dziewczyny na szkole pisały ...polazłam wczoraj zrobiłam spore zakupy a pampersów i tak nie dostałam... nie wiem o co caman
nie zasłużyłam najwidoczniej.Pani tłumaczyła że maja ale jej nie wyskoczyło że mi może wydać.
A masz w aplikacji zaznaczone, że spodziewasz się dziecka i wpisaną datę porodu? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPau.Em wrote:Ja w ogóle nie mam takiej opcji, mogę jedynie dodać kolejne dziecko;/
To dodaj, że się urodziło np. dziś i wtedy przyślą Ci maila, że masz przyjść po pampersy. Chyba, że boisz się zapeszyć
.
EDIT: albo wstrzymaj się z tym do porodu, bo czytam w regulaminie, że akcja trwa do 30.06.2019Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:24
-
malami91 wrote:A masz w aplikacji zaznaczone, że spodziewasz się dziecka i wpisaną datę porodu?
Tak , mam wpisaną datę 05.02
Może jeszcze nie czas dla mnie hihi
Chciałam kupic mała paczkę 1 ale nie ma , kupiłam wiec 2.
Jonesey może powinnaś powtórzyć badanie moczu ja bym tak zrobiła.Zawsze tak robię jak mi wyjdą jakieś głupoty i za każdym razem drugi wynik jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:34
-
Pau.Em wrote:Jonessey A dobrze pobralas próbkę moczu? Ja ostatnio w sobotę robiłam badania i pobralam środkowy i końcowy strumień (źle sobie obliczylam i zwyczajnie by mi zbraklo tych mililitrow;p) no i miałam 11-20 leukocytów w osadzie. Od razu wzięłam Zurawit i urosept (oba 2x1) i w poniedziałek z samego rana powtorzylam badania i już wyszły 1-2 leukocyty. Ale biorę jeszcze i Zurawit i urosept. Mam nadzieję, że dr mnie nie opierdzieli za to, ale bardzo się bałam by się nic nie rozwinęło.
A który strumień powinno się pobierać?wydaje mi się że pobrałam tak właśnie od środka do końca sikania, to źle?
Poza tym ja tak często wstaje na siku w nocy że ta poranna probka już nie jest tym pierwszym moczem po całej nocy.. Chyba..?
A czy ma znaczenie że oddałam mocz o 7 rano a zawiozlam go dopiero o 11? -
nick nieaktualnyJonesey wrote:A który strumień powinno się pobierać?
wydaje mi się że pobrałam tak właśnie od środka do końca sikania, to źle?
Poza tym ja tak często wstaje na siku w nocy że ta poranna probka już nie jest tym pierwszym moczem po całej nocy.. Chyba..?
A czy ma znaczenie że oddałam mocz o 7 rano a zawiozlam go dopiero o 11?
Strumień środkowy pobierasz. Początek i koniec do toalety.
Próbkę powinno się w miarę szybko zawieźć do laboratorium, ale to bardziej pod kątem namnożenia ewentualnych bakterii czy wytrącenia kryształów. Leukocyty się nie namnożą od tego, że mocz czeka. Generalnie wg procedur jest bodajże godzina na dostarczenie, w praktyce różnie bywa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:55
Jonesey lubi tę wiadomość