X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Pepper teraz mnie nic nie boli przy dotyku, ale zobaczę jeszcze wieczorem. W nocy i jak dłużej posiedzę to mnie boli przy wstawaniu, a obracanie się w łóżku to masakra.
    Mała kopie już czasem dość boleśnie.
    Dziś ostatnie prasowanie i pakowanie torby. Czuję się już jak tykająca bomba.
    Mam koszule od mamaginekolog i dwie takie do karmienia.
    Czy do szpilata wystarczy do ubrania dla dzidzi pajac, body z krótkim rękawem i rożek?

Pepper lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dorota3 z tym mlekiem mm nie bedzie już tak łatwo bo zmieniła się opieka poporodowa i jeśli nie będzie wskazań medycznych wg lekarza na mm to niekoniecznie moga Tobie dać. Zależy od położnych.

Ciążowa_Gapsy mierzą takim wielkim jakby cyrklem Twoją budowę bioder itp.

-Mamunia- na leżąco? Mi dwa razy na stojąco mierzyli ;) Da sie tak na leżąco? jak sobie przypominam to tez z tyłu mierzą :P

Wg nowych przepisów matka też może zdecydować o podaniu mm zostanie jednak wcześniej poinformowana o takim żywieniu.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie sytuacja się zmienia z godziny na godzinę... wczoraj miałam kolejne usg. Afi skoczyło z 4 do 7. Dziecko wazy 2500. Przepływy w normie. Także jutro nie będzie cesarki. Cały czas monitoring i chyba czwartek/piątek kolejne usg i będą decydować na bierząco na podstawie wyników.

malami91, Karola94c, symbolica, KaroKaro, Kolorowaola, Lutyska, Paulaa25, Jonesey, bumbum, Pau.Em, amir, artemida27, baranosia, Pepper, Black_Lilith, Nadzieja22, Ewelcia85, Dorota3, MałaMała lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola do szpitala mam jedną paczkę 20szt.
    A na lepszy sen pije od 2 dni melisę i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy faktycznie działa, ale śpi lepiej.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaa świetnie wieści :D Oby już tak zostało.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Dziewczyny u mnie sytuacja się zmienia z godziny na godzinę... wczoraj miałam kolejne usg. Afi skoczyło z 4 do 7. Dziecko wazy 2500. Przepływy w normie. Także jutro nie będzie cesarki. Cały czas monitoring i chyba czwartek/piątek kolejne usg i będą decydować na bierząco na podstawie wyników.

Super !!

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynek mam tylko małą paczkę Dady i małą paczkę Pampersów (po 20kilka sztuk). Zapasów nie robię, bo dziecko szykuje się duże i nie wiem dokładnie jak to będzie z rozmiarem, poza tym nie wiem też jaka marka nam podpasuje. Sklepów dookoła pełno i co rusz jakieś promocje, więc się nie martwię :).

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper mnie spojenie nie boli jak naciskam ani rano ani wieczorem ale za to całe krocze mam strasznie obolałe wystarczy że chwilę dłużej posiedzę i nawet dotyk sprawia ból :( chociaż jak teraz większość czasu poleguję to mniej boli

Ruda co do koszuli to ja właśnie zamówiłam taką na czas po porodzie ale do porodu też byłaby ok bo jest luźna i cała rozpinana a na dodatek wygląda jak sukienka :)
    https://szykownamama.pl/product-pol-27549-9444-Koszula-Nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Doctor-Nap-sweet-pink.html

Dostałam wypłatę więc poczyniłam ostatnie zakupy, teraz tylko czekać na kurierów :)

Edit: magdaaa88 teraz doczytałam, super wieści! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 13:38

Karola94c, Pepper lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 12:44

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 38 tygodniu :) dzisiaj oficjalnie już moja ciąża jest donoszona także mogę śmiało rodzic w każdej chwili chociaż szczerze to wcale mi się nie spieszy :P

Zrobiłam dzisiaj badania krwi i moczu i wszystko mam złe.. :(
    Prawie każdy wynik zanizony albo zawyzony, co prawda to są minimalne odchyly od normy i zastanawiam się czy to ze od 2 dni niewiele śpię i jestem przemeczona mogło mieć wpływ na te wyniki?

Za to na pewno mam jakąś infekcje bo wyniki moczu kiepskie i leukocyty 25 a norma jest do 10 :/
    Mam tylko nadzieję że to nic poważnego?

W piątek wizyta to zobaczymy co mi lekarka powie na te moje wyniki :/

Magda, super wieści! Im dłużej maluszek moze pobyć w brzuchu tym lepiej :)

Pepper, -Mamunia- lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Super!! To świetne wiadomości:)

Ja do szpitala wezmę malutka paczkę pampersow. Na zapas kupować nie będę:)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zglosiłam się dziś do położnej z tym moim swędzeniem.Akurat zastałam też lekarza.Stwierdzili,że nic mi nie jest i że to napewno nie cholestaza.Podobno właśnie przy niej jest straszne swędzenie i to całego ciała... no ok uspokoiłam się.Tylko skąd to swędzenie?Kazała mi kupić fenistil żel i smarować.
    W piątek idę z wtnikami do doktor do której chodzę prywatnie.Zobaczymy co ona powie.

Aaaa miałam dziś 1 KTG położna stwierdziła że książkowe!!!wow wreszcie coś książkowo w tej ciąży :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny podobno daja w Rossmanie paczkę pampersów 1 w klubie Rosnę, dziewczyny na szkole pisały ...polazłam wczoraj zrobiłam spore zakupy a pampersów i tak nie dostałam... nie wiem o co caman :) nie zasłużyłam najwidoczniej.Pani tłumaczyła że maja ale jej nie wyskoczyło że mi może wydać.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonessey A dobrze pobralas próbkę moczu? Ja ostatnio w sobotę robiłam badania i pobralam środkowy i końcowy strumień (źle sobie obliczylam i zwyczajnie by mi zbraklo tych mililitrow;p) no i miałam 11-20 leukocytów w osadzie. Od razu wzięłam Zurawit i urosept (oba 2x1) i w poniedziałek z samego rana powtorzylam badania i już wyszły 1-2 leukocyty. Ale biorę jeszcze i Zurawit i urosept. Mam nadzieję, że dr mnie nie opierdzieli za to, ale bardzo się bałam by się nic nie rozwinęło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Aaa dziewczyny podobno daja w Rossmanie paczkę pampersów 1 w klubie Rosnę, dziewczyny na szkole pisały ...polazłam wczoraj zrobiłam spore zakupy a pampersów i tak nie dostałam... nie wiem o co caman :) nie zasłużyłam najwidoczniej.Pani tłumaczyła że maja ale jej nie wyskoczyło że mi może wydać.

A masz w aplikacji zaznaczone, że spodziewasz się dziecka i wpisaną datę porodu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    A masz w aplikacji zaznaczone, że spodziewasz się dziecka i wpisaną datę porodu?
    Ja w ogóle nie mam takiej opcji, mogę jedynie dodać kolejne dziecko;/

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja w ogóle nie mam takiej opcji, mogę jedynie dodać kolejne dziecko;/

To dodaj, że się urodziło np. dziś i wtedy przyślą Ci maila, że masz przyjść po pampersy :P. Chyba, że boisz się zapeszyć :D.

EDIT: albo wstrzymaj się z tym do porodu, bo czytam w regulaminie, że akcja trwa do 30.06.2019

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:24

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Tak , mam wpisaną datę 05.02 :)
    Może jeszcze nie czas dla mnie hihi
    Chciałam kupic mała paczkę 1 ale nie ma , kupiłam wiec 2.

Jonesey może powinnaś powtórzyć badanie moczu ja bym tak zrobiła.Zawsze tak robię jak mi wyjdą jakieś głupoty i za każdym razem drugi wynik jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:34

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Jonessey A dobrze pobralas próbkę moczu? Ja ostatnio w sobotę robiłam badania i pobralam środkowy i końcowy strumień (źle sobie obliczylam i zwyczajnie by mi zbraklo tych mililitrow;p) no i miałam 11-20 leukocytów w osadzie. Od razu wzięłam Zurawit i urosept (oba 2x1) i w poniedziałek z samego rana powtorzylam badania i już wyszły 1-2 leukocyty. Ale biorę jeszcze i Zurawit i urosept. Mam nadzieję, że dr mnie nie opierdzieli za to, ale bardzo się bałam by się nic nie rozwinęło.

A który strumień powinno się pobierać? :D wydaje mi się że pobrałam tak właśnie od środka do końca sikania, to źle?

Poza tym ja tak często wstaje na siku w nocy że ta poranna probka już nie jest tym pierwszym moczem po całej nocy.. Chyba..?

A czy ma znaczenie że oddałam mocz o 7 rano a zawiozlam go dopiero o 11?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    A który strumień powinno się pobierać? :D wydaje mi się że pobrałam tak właśnie od środka do końca sikania, to źle?

Poza tym ja tak często wstaje na siku w nocy że ta poranna probka już nie jest tym pierwszym moczem po całej nocy.. Chyba..?

A czy ma znaczenie że oddałam mocz o 7 rano a zawiozlam go dopiero o 11?

Strumień środkowy pobierasz. Początek i koniec do toalety.
    Próbkę powinno się w miarę szybko zawieźć do laboratorium, ale to bardziej pod kątem namnożenia ewentualnych bakterii czy wytrącenia kryształów. Leukocyty się nie namnożą od tego, że mocz czeka :). Generalnie wg procedur jest bodajże godzina na dostarczenie, w praktyce różnie bywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:55

Jonesey lubi tę wiadomość

‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ