X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Mnie boli spojenie jak trochę pochodzę. Pewnie jakbyś to pytanie zadała wieczorem to bym powiedziała, że boli. Rano jestem jak młody Bóg, z tendencją spadkową co godzinę... I faktycznie często wieczorem mam tak, że spojenie boli tak jak po pierwszej w sezonie dłuższej jeździe na rowerze. Podobnie w nocy jak się przekręcam na drugi bok to też boli. Rano nie boli nic i na szczęście, bo to jedyny czas, kiedy mogę coś zrobić.
    U mnie identycznie.
    Boli wszystko w drugiej połowie dnia, a spojenie czasami tak boli że aż łzy w oczach mam jak muszę wstać...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    U mnie identycznie.
    Boli wszystko w drugiej połowie dnia, a spojenie czasami tak boli że aż łzy w oczach mam jak muszę wstać...

Monisia, wiesz może co tam słychać w Orłowskim? Nadal planujesz tam rodzić? Bo ja bym chciała, ale nie wiem jak sytuacja z remontem wygląda...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny Ale miałam ciężką noc. Od 22 do 3 miałam skurcze. Nie liczyłam co ile bo byłam taka padnięty. Już chciałam wstawać i l7czyc Ale się uspokoiły. Druga część nocy to bóle bioder i nóg:( Masakra... Mąż dzisiaj został w domu bo źle się czuje i już się martwię. Nie śpi po nocach ma kołatania serca ;( Jedzie dzisiaj do lekarza oby to było nic groźnego.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli - lekarz też mnie "uciska" na każdej wizycie i pyta czy nie boli ...jestem taka słaba ...wczoraj poszłam z mężem do galerii i wróciłam padnieta...mały spacer a mi brak sił ...jutro wizyta mam nadzieję że wszystko dobrze i brzuszek nadrobil :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E, może mąż jest przemęczony albo ma jakieś problemy w pracy np? U mnie właśnie stres, jaki przeżywałam w pracy (na szczęście już byłej) był przyczyną takich kołatań. Miałam EKG,holtera, ECHO i wszystko wyszło ok. Wyluzowałam, przestałam się przejmować milionem obowiązków, które miałam i dolegliwości minęły.
    A powiedz, te skurcze to jakieś silne? Jak ból miesiączkowy?

Pepper, mnie spojenie ostatnio zaczęło pobolewać jak się obracam w łóżku z boku na bok. Pod naciskiem raczej nic nie czuję, może minimalny ból.

Dziś na 16:30 wizyta. Mam stresik.

Pepper lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Lady_E, może mąż jest przemęczony albo ma jakieś problemy w pracy np? U mnie właśnie stres, jaki przeżywałam w pracy (na szczęście już byłej) był przyczyną takich kołatań. Miałam EKG,holtera, ECHO i wszystko wyszło ok. Wyluzowałam, przestałam się przejmować milionem obowiązków, które miałam i dolegliwości minęły.
    A powiedz, te skurcze to jakieś silne? Jak ból miesiączkowy?

Pepper, mnie spojenie ostatnio zaczęło pobolewać jak się obracam w łóżku z boku na bok. Pod naciskiem raczej nic nie czuję, może minimalny ból.

Dziś na 16:30 wizyta. Mam stresik.
    Może być że przez pracę. Dlatego wziął wolne teraz na parę dni. Pójdzie na ekg zobaczymy.
    Tak ból jak na miesięczke i to taki konkretny. Co jakiś czas. Wzięłam nospe i przeszło.. jutro wizyta ciekawa jestem jak moja szyjka :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rano smigam a wieczorem leżę i kwekam, albo ona gdzies mocno kopie albo mnie zboli nerw kulszowy, a i spojenie tez czasem boli, to ostro zakuje głęboko w pochwie, to brzuch twardy jak skala, to kręgosłup i tak sie zastanawiam po czym poznac ze juz trzeba do szpitala ale to chyba sie zorientuje. Ja juz sie na zadne zakupy nie nadaje ani dluzsze chodzenie, glownie leżę zeby do 17 dotrwac bez przygod. Tez tak macie ze wasze Malenstwa rano sa spokojne i sie malo ruszaja a wieczorem dyskoteka?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, teraz to już chyba dzieciaki mają swój indywidualny tryb spanie-czuwanie. Mój rano da mi pospać tak do 9-10, a potem się zaczyna i przez cały dzień go czuję, jak mąż wróci z pracy i słyszy nasze głosy to już w ogóle szaleństwo. W nocy śpię twardo, więc nawet nie wiem.

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Paula25 ja miałam cholestazę, dostałam ją 36/37tc... Zbadaj próby wątrobowe w pakiecie w Diagnostyce (ok 25zł kosztują), będziesz miała jasność.

Dziekuję symbolica i dziewczyny za odzew w sprawie mojego problemu.Ja już oczywiście sie naczytałam itp.
    Wizytę mam dopiero 18.01 ale jutro zapytam położnej bo idę na pierwsze KTG.
    Symbolica robiłam tydzień temu próby wątrobowe i wyniki mam w normie.Rzuć proszę okiem:
    ALT 19 U/I 0-32 N
    ASt 25 U/I 0-31 N
    Biliburina całkowita 0.66 mg/dl 0,30-1,20 N

Także chyba jest ok.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peper mnie przy nacisku nic nie boli ale ostatnio zaczeło mnie spojenie pobolewać wieczorami i wł.w nocy.Ogólnie czuję całe krocze już od jakiegoś czasu raz mniej raz bardziej.Chyba cuś się tam rozciąga aaa i nogi też czasem bolą głównie w stawach kolanowych i łydki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 11:03

Pepper lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella gratuluję dziś dopiero doczytałam.
    Wczoraj miałam wizytę i szyjka 3cm
    Zdziwiłam się bo bardzo nisko czuje małą i z chłopakami o tej porze juz miałam skróconą szyjkę do zera. Zalecenie pani doktor od weekendu jak skończę 37 tyg dużo sexu do następnej wizyty czyli za niecałe 2 tygodnie. Powiedziała że tak mnie zbada na kolejnej wizycie że napewno urodzę...śmiała się że dziś 2 pacjentki po badaniu na porodówke odsyłała

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam usg przed porodem u mnie jest to wpisane jako usg po 37 tyg. I będę je mieć w przyszłym tygodniu i wtedy mi 37t4d

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dziś w rossmannie 2+2 na produkty naturalne. Wchodzi sporo rzeczy dla dzieci :)

Black_Lilith, Karola94c, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny od dziś w rossmannie 2+2 na produkty naturalne. Wchodzi sporo rzeczy dla dzieci :)

Muszę się przejść, tym razem po coś dla siebie :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    Mambella gratuluję dziś dopiero doczytałam.
    Wczoraj miałam wizytę i szyjka 3cm
    Zdziwiłam się bo bardzo nisko czuje małą i z chłopakami o tej porze juz miałam skróconą szyjkę do zera. Zalecenie pani doktor od weekendu jak skończę 37 tyg dużo sexu do następnej wizyty czyli za niecałe 2 tygodnie. Powiedziała że tak mnie zbada na kolejnej wizycie że napewno urodzę...śmiała się że dziś 2 pacjentki po badaniu na porodówke odsyłała
    Oddaj mi tak z 1.5 cm tej szyjki heheheh;p

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dziekuję symbolica i dziewczyny za odzew w sprawie mojego problemu.Ja już oczywiście sie naczytałam itp.
    Wizytę mam dopiero 18.01 ale jutro zapytam położnej bo idę na pierwsze KTG.
    Symbolica robiłam tydzień temu próby wątrobowe i wyniki mam w normie.Rzuć proszę okiem:
    ALT 19 U/I 0-32 N
    ASt 25 U/I 0-31 N
    Biliburina całkowita 0.66 mg/dl 0,30-1,20 N

Także chyba jest ok.

Paulaa no wszystko w normach się mieści więc ok :-)

Pepper może rozchodzi Ci się spojenie łonowe... to jest własnie wskazanie do cesarki. Mnie w pierwszej ciąży nic nie bolało. Teraz jestem po dwóch cięciach i boli mnie blizna po CC i laparotomii... czuję jak się rozciąga i boli...

Dziewczyny jest fajna promo na Dady pieluszki te Extra Care, chyba Wam pisałam... jak kupicie jedynki z kartą MB (do soboty sa złotówke tańsze 8,99/26szt) to dostaniecie bon na dwójki/64szt. (teraz rabatuje z 24zł na 11zł bo jest promocja do 12.01). Robicie kolejne zakupy i bierzecie do kasy dwójki dady extra care (rabatuje 50% ceny) i dostaniecie bon na trójki. Następne zakupy albo kolejny paragon (kasjerki pozwalają dzielić zakupy na paragony) bierzecie trójki i zyskujecie 50% rabatu na nie. Bony są wydawane tylko do 12stycznia. A ich realizacja na już do 1 kwietnia. Na jedną kartę MB można dostać 2 bony (na rozm.2 i rozm.3 fioletowych Extra Care DAda, najlepiej na osobnych paragonach). Wzięłam też na kartę MB teściowej - wystarczy, że podałam przy kasie jej nr telefonu bo jej karty fizycznie nie mam. Na kartę koleżanki możecie itp. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 12:11

Pepper, Paulaa25 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 12:41

Pepper lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 12:41

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my po wizycie. Szyjka długa, ma 37 mm a miała 45mm w 23 tygodniu. Badania moczu i morfologia nadal nie zachwyca, mam dalej brać zuravit i żelazo. Pomiary wszystkie w normie. Waga 2550 g, także w dniu porodu powinna mieć tak +/-3500 g. Moja pierworodna ważyła 3450 g, swoją drogą jestem ciekawa czy druga będzie miała tyle samo.

Następna wizyta 20 stycznia

Black_Lilith, symbolica, bumbum, Lutyska, malami91, Papapatka, MałaMała, KaroKaro, artemida27, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Wiem ze takie pytanie juz kiedys bylo ale nie pamiętam odp.
    Jakie ubranka pakujecie na wyjscie ze szpitala dla malucha?zupelnie nie pamiętam co poza kombinezonem mialam dla synka spakowane....pomozcie ;)

Body, pajacyk, kombinezon, czapeczka, szaliczek, kocyk i do auta ;-) W aucie nie zmarznie a o przegrzanie łatwo :-)

da8300b52b.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ