X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was prośbę. SPRAWDZCIE
    Czy jak naciskacie palcem na spojenie łonowe to odczuwacie ból?
    Dzięki

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Widzę, że pojawił się temat pomiaru miednicy. U mnie też w szpitalu mierzyli na leżąco. Pamiętam, ze jak przyszła położna z tym cyrklem to się przestraszyłam do czego to będzie służyło :-) :-) :-)

Co do karmienia to nie wiem czy we wszystkich szpitalach, w tym w którym chcę znów rodzić tak jest, mają bank mleka kobiecego. Można przy przyjęciu wypełnić deklarację i skorzystać w razie małej ilości pokarmu. Ja korzystałam przez jeden dzień, bo młody bardzo spadł na wadze po porodzie i musieliśmy go dokarmiać a bardzo nie chciałam podawać mm.

Straciatellaa lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:54

Pepper lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dzięki

Mnie nie boli jak naciskam.

Pepper lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pytałam gin ile godzin po cc się leży w tym szpitalu do którego idę i 12h. Cesarka ma być rano więc koło 20, 21 będę wstawala i ciekawe czy mi będą dziecko donosic bo mąż po 15 będzie musiał jechać do córek żeby odebrać z przedszkola. Już się z nim dogadałam że wieczorem uspi dziewczyny i przyjedzie pomóc wstać.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dzięki

nie

A co do mleka mm, zamierzam karmić KP, ale czy kupować MM w razie w do domu? Czy poczekać jaki dadzą ewentualnie w szpitalu i wtedy kontynuować?

Pepper lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt jak piszecie o tym cyrklu to teraz pamiętam że też mi mierzyli ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    nie

A co do mleka mm, zamierzam karmić KP, ale czy kupować MM w razie w do domu? Czy poczekać jaki dadzą ewentualnie w szpitalu i wtedy kontynuować?

Ja bym nie kupowała na zapas.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • baranosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ja bym nie kupowała na zapas.
    Ja również. Sklepy, apteki są wszędzie zdąży się kupić :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella ogromne gratulacje i witamy Bartusia na świecie :)

Dziewczyny ja z innej beczki. Miałam wczoraj USG 33+5, mały waży 2350g. Niestety od USG drugiego trymestru miał powiększone nerki. Wczoraj wyszło, że jedna z nerek ma już 11mm! Normy są do max 8 lub 10mm. Dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży. Czy któraś z Was lub Waszych kolezanek spotkała się z problem z nerkami? Lekarz coś napomknął o ściąganiu płynu z tej nerki, jakimś nakłuwaniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:04

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to możliwe, że od trzech tygodni nie zmieniła mi się waga? Ważyłam się rano, bo mam dziś wizytę i ważę tyle samo, co przed poprzednią wizytą. Trochę mnie to martwi, bo może oznaczać, że synek niewiele przybrał...
    Jak u Was z wagą, macie teraz takie przestoje, że nic nie przybywa?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Dziewczyny, czy to możliwe, że od trzech tygodni nie zmieniła mi się waga? Ważyłam się rano, bo mam dziś wizytę i ważę tyle samo, co przed poprzednią wizytą. Trochę mnie to martwi, bo może oznaczać, że synek niewiele przybrał...
    Jak u Was z wagą, macie teraz takie przestoje, że nic nie przybywa?

U mnie wzrost wagi, ale czytałam gdzieś, że teraz waga może stopować, bo ilość płynu owodnionego już nie rośnie.

Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith Twoja waga nijak ma się do wagi dziecka :) są kobiety które całą ciążę chudną bo są np na diecie cukrzycowej i wcześniej miały nadwagę

Black_Lilith lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dzięki
    Nic mnie nie boli.

Pepper lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona 01 niestety nie wiem nic na ten temat. Mój skarb na jednym badaniu miał powiększony pęcherz ale dr kazał poczekać. Mała zrobiła siku i na kolejnym USG był już mały pęcherz. Co do nerek to nie wiem.

Black_Lilith mam tak samo jak Ty. Nic się nie martw. Wczoraj miałam wizytę ustalającą termin cesarki i dr zrobił mi USG i malutka przez tydzień przybrała 200 g. Teraz ma już 2200 g :) wszystko ok. Moja waga bez zmian. Jak wcześniej tyłam tak teraz stop.

Ps. Pytałam o to spojenie o mnie boli i właśnie przez nie mam to wskazanie do cc. Myślałam że przy ucisku trochę boli każda ciężarna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:26

Black_Lilith, iwona01 lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Black_Lilith Twoja waga nijak ma się do wagi dziecka :) są kobiety które całą ciążę chudną bo są np na diecie cukrzycowej i wcześniej miały nadwagę

Niby wiem, ze tak jest, ale mam lekką paranoję po hipotrofii starszego. I niskie białko Pappa też wróży znów małego dzieciaczka. Dziś mam usg to będę spokojniejsza.
    Do tej pory zawsze 1-1,5 kg miesięcznie minimum mnie przybywało. A tu jeszcze święta były, więc tym bardziej.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że masz dziś usg to będziesz spokojniejsza :)

Black_Lilith lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:

Ps. Pytałam o to spojenie o mnie boli i właśnie przez nie mam to wskazanie do cc. Myślałam że przy ucisku trochę boli każda ciężarna.

Mnie boli spojenie jak trochę pochodzę. Pewnie jakbyś to pytanie zadała wieczorem to bym powiedziała, że boli. Rano jestem jak młody Bóg, z tendencją spadkową co godzinę... I faktycznie często wieczorem mam tak, że spojenie boli tak jak po pierwszej w sezonie dłuższej jeździe na rowerze. Podobnie w nocy jak się przekręcam na drugi bok to też boli. Rano nie boli nic i na szczęście, bo to jedyny czas, kiedy mogę coś zrobić.

MonisiaK lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam i też się martwilam ale gin nie zwrócił na to uwagi. Mały rośnie ale ja się muszę zmuszać do jedzenia bo ma nie całe 2,5kg a pasuje żeby do 3 kg dobił do cc a jak już nie urośnie to będzie źle bo jeszcze granicą błędu 400g i żeby go nie wyciągnęli a tu np. 2,2kg zamiast 3-3,5kg.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Ja schudłam i też się martwilam ale gin nie zwrócił na to uwagi. Mały rośnie ale ja się muszę zmuszać do jedzenia bo ma nie całe 2,5kg a pasuje żeby do 3 kg dobił do cc a jak już nie urośnie to będzie źle bo jeszcze granicą błędu 400g i żeby go nie wyciągnęli a tu np. 2,2kg zamiast 3-3,5kg.

A może połykaj sobie DHA? Ja mam zaleconą podwójną dawkę, właśnie na wagę maluszka.

U mnie na poprzedniej wizycie mały ważył 2 kg, ciekawe ile przybrał. Starszy ważył 2700 w dniu porodu tydzień po terminie.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ