X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola sa dwie rownie prawdopodobne opcje czyli faktycznie jelitowka albo organizm oczyszcza sie przed porodem:)

Karola94c lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wizytę 23.01 :-). Z tym że u mnie raczej nic się nie dzieje. Co prawda boli mnie dziś krocze, ale to chyba przez to, że wczoraj z mężem poszaleliśmy. Brzuch czasem stwardnieje, wczoraj chwilę pobolewał tak miesiączkowo, ale to wszystko delikatne i krótkotrwałe. Jasiek się non stop wierci, przeciąga, brzuch faluje, przybiera dziwne kształty, aż boli mnie to momentami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Wszystko ok :)
    Wizytę mam 24.01. Dziś miałam też znów badanie ginekologiczne i jest ok. Nie zapowiada się na poród w tym tygodniu, ani następnym też raczej nie:)

malami91, Papapatka, baranosia, KaroKaro, Kolorowaola, -Mamunia-, Dorota3, Karola94c, MonisiaK, Jonesey, Makowa_Panna, Nadzieja22, Pepper, artemida27, amir, Paulaa25, Mila_85, Lutyska, iwona01, Mambella lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:57

Pau.Em lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak któraś nie ma termometru bezdotykowego na podczerwień do mierzenia na czole to jest fajna okazja teraz w Biedronce, za połowe ceny - cena wyprzedażowa: termometr Hoffen za 24,99. Dobrze mierzy. U mnie w tych zamykanaych skrzynkach były 4 sztuki.. jak kasjerka zobaczyła cenę to od razu dla siebie tez wzięła, bo cenówki oczywiście nie uświadczysz. Także daję wam cynk, jak któras by chciała jeszcze...

-Mamunia-, Jonesey, Pepper, kjt91, Paulaa25 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Karola sa dwie rownie prawdopodobne opcje czyli faktycznie jelitowka albo organizm oczyszcza sie przed porodem:)

Sisi :D ja to chce wytrzymać do 23.01, więc mam nadzieje, że to coś, co nie rozwiąże mi ciąży wcześniej haha .

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em super wieści ;)

Ja mam wizyte też 23.01 :P

symbolica w initernetach czytałam jakiś czas temu, że te termometry potrafią przekłamać nawet o kilka stopni temp, i że lepiej coś pewniejszego kupić. Ale sama nie wiem, nie testowałam.
    My mamy microlife

Karola94c, Pau.Em lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łe, a ja mam dopiero 29 wizytę a bym chciała pod koniec stycznia urodzić :D Ale to z ekonomicznych powodów co by później dzieciakom jedne przyjęcie robić bo córka z 26.01 :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Dziewczyny mam wizyte 23.01 :) ! ;)
    Ehhh z ta sluzba zdrowia nasza...
    Pamietam jak w kwietniu tamtego roku bylam na korytarzu czekajac na swoja kolej... a te przy telefonie ze soba rozmawialy (bo dzwonil tel i dyskutowaly co jedna powiedziala do rodzicow dziecka ktorzy dzwonili) -
    Ich niemowle wysoka goraczka i chcieli do lekarza zapisac dziecko (byl poniedzialek) a ona do tych rodzicow ze nie ma miejsc i dopiero w srode po 12:00 i ze dziecku nic sie nie stanie (a byla godz ledwo 8:00) ! Czujecie baze ?! Ja to bym za taki tekst im glowe urwala... dorosly wytrzyma... ale male dziecko?? Boze... brak slow.. po co my te podatki i skladki placimy...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z ekonomicznych to bym musiała dziś urodzić haha :D Bo dziś córka 3 lata kończy, wczoraj impreza, a dziś troszkę odpoczywamy, ale i tak brzuszek twardnieje, jeju.. Jak ja bym chciała, żeby jeden dzień mnie nic nie bolało..

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Ja tez Dziewczyny mam wizyte 23.01 :) ! ;)
    Ehhh z ta sluzba zdrowia nasza...
    Pamietam jak w kwietniu tamtego roku bylam na korytarzu czekajac na swoja kolej... a te przy telefonie ze soba rozmawialy (bo dzwonil tel i dyskutowaly co jedna powiedziala do rodzicow dziecka ktorzy dzwonili) -
    Ich niemowle wysoka goraczka i chcieli do lekarza zapisac dziecko (byl poniedzialek) a ona do tych rodzicow ze nie ma miejsc i dopiero w srode po 12:00 i ze dziecku nic sie nie stanie (a byla godz ledwo 8:00) ! Czujecie baze ?! Ja to bym za taki tekst im glowe urwala... dorosly wytrzyma... ale male dziecko?? Boze... brak slow.. po co my te podatki i skladki placimy...
    mieliśmy podobną sytuacje, jak starsza miała rok. Powiedziałam, że chce odmowe przyjęcia dziecka na piśmie, mąż zaczął kulturalnie im docinać. Przyjeli nas :) okazało się, że miała obustronne surowicze zapalenie uszu... cierpiała bardzo :/ jeśli chodzi o dzieci to nie dam sobie przemówić, zrobię wszystko żeby przyjęli.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane duuużooo zdówia dla chorowitów! Trzymajcie się!
    Dorota widomo, że lepiej żeby dzidzia jeszcze trochę w brzuszku posiedziała, ale jeśli zechce wyjść już to wszystko będzie dobrze :)
    Kropeczka to u Ciebie gorąco. Oby się uspokoiło.
    Powiem Wam, że ja już się tak czuję, że tak za dwa tygodnie już z chęcią bym urodziła. A tu jeszcze miesiąc do teminu z OM a może i więcej jak Zuzka się zasiedzi.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Pau.Em super wieści ;)

Ja mam wizyte też 23.01 :P

symbolica w initernetach czytałam jakiś czas temu, że te termometry potrafią przekłamać nawet o kilka stopni temp, i że lepiej coś pewniejszego kupić. Ale sama nie wiem, nie testowałam.
    My mamy microlife

Ja znowu widze w instrukcji jedyne odchylenie to +/-0.2 dla przedziału 35-42*C więc nie jest duże, porównywalne z innymi termometrami. Ci co mają juz dłużej mówią, że sa ok, dobrze pokazują. Gdyby cos było nie tak - jak podajesz duzo wiecej przekłamuje- to nie ma problemu ze zwrotem... chyba, że słowo wyprzedaż coś zmienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 13:59

da8300b52b.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    mieliśmy podobną sytuacje, jak starsza miała rok. Powiedziałam, że chce odmowe przyjęcia dziecka na piśmie, mąż zaczął kulturalnie im docinać. Przyjeli nas :) okazało się, że miała obustronne surowicze zapalenie uszu... cierpiała bardzo :/ jeśli chodzi o dzieci to nie dam sobie przemówić, zrobię wszystko żeby przyjęli.
    To prawda...
    Dziecko to nie przelewki... dorosly wezmie cokolwiek i jakos sie przemeczy... ale z dzieckiem tez bym nie dala sie ot tak zbyc... i dobrze zrobiliscie... bo to nigdy,nie wiadomo co to moze sie dziac pozniej... :/

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:57

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko. Widzę, że u nas jakieś małe szaleństwo. Dziewczyny zdrowia wszystkim nam życze.
    Wczoraj byliśmy na chrzcinach. O godzinie 5:00 nad ranem bol brzucha, twardnie i ból w okolicy krzyża. Zaraz do szpitala bo juz po ścianach chodziłam. Połączyli mnie do ktg. Tu koryguje wcześniejszy swój zapis. Tym razem musiałam wciskać guzik przy ruchu dziecka. Ktg nie wykazało skurczy. Wróciłam w bólach do domu i zaczęłam wymiotowac....
    Teraz leżę jak robak i czekam na kolejne czyszczenie. Albo się strulam albo mam jelitowke. Także dołączam się do grona.

22.01 mam wizytę. Oby dotrwac

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko prezydent Gdańska nie żyje... :-(((

da8300b52b.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Matko prezydent Gdańska nie żyje... :-(((
    Przykre :'( szkoda czlowieka :'(

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    O matko. Widzę, że u nas jakieś małe szaleństwo. Dziewczyny zdrowia wszystkim nam życze.
    Wczoraj byliśmy na chrzcinach. O godzinie 5:00 nad ranem bol brzucha, twardnie i ból w okolicy krzyża. Zaraz do szpitala bo juz po ścianach chodziłam. Połączyli mnie do ktg. Tu koryguje wcześniejszy swój zapis. Tym razem musiałam wciskać guzik przy ruchu dziecka. Ktg nie wykazało skurczy. Wróciłam w bólach do domu i zaczęłam wymiotowac....
    Teraz leżę jak robak i czekam na kolejne czyszczenie. Albo się strulam albo mam jelitowke. Także dołączam się do grona.

22.01 mam wizytę. Oby dotrwac

To samo miałam dzień po Sylwestrze. Ból brzucha i krzyża przez całą noc. Myślałam że zejdę z tego świata bo nie wiedziałam czy ja rodze czy coś mi dolega. Na szczęście jakoś przeszło ale biegunka i lekki ból brzucha towarzyszył mi przez 5 dni także chyba podejrzewam jelitówkę tylko że mąż się nie zaraził ani córka.

Zdrówka ci życzę, ja brałam 2 razy dziennie probiotyk + no spa raz dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 15:32

Pepper lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle przez weekend mało czasu na forum :) Teraz też mąż szybciej wrócił z pracy, ale poszedł już robić komode.

Dużo zdrówka dla wszystkich i oby skurcze jeszcze nie straszyły porodem :)

Nie dość, że nie żyje prezydent, to jeszcze Owsiak złożył rezygnację...

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ