X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Dziewczyny kupilam sobie mega duuuze nocne podpaski te fioletowe ... one sa naprawde wielkie od tylka di samego przodu majtek... chyba moha byc co? Czy podklady lepsze??
    Ja tez boje sie porodu... to pierwszy raz... wiadomo wszystko co nowe to czlowiek sie boi i ma obawy...
    Juz mam dzis wieksze parcie ... hmmmm ... moze maly widzial wozek przez bluzke i tak mu sie spodobal ze chce wyjsc?? Hehehe :P

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeee miałam taki skurcz że mało nie zemdlalam i promieniowal przez pachwine do uda, mąż mnie musiał z korytarza do sypialni prowadzić.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja też chcę sobie kupić nocne podpaski z jakiej firmy masz?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Stracuatella ja po porodzie do sali szłam na nogach, pchając wozek/lozeczko w ktorym znajdowało się moje dziecko. W sali w ktorej rodzilam polozyli mi dziecko i tam przelezalam z nim godzinke?

Amir U nas w szpitalu nie trzeba, weź paczkę bo nie wiadomo jak długo i w jakiej ilości będziesz krwawić. Zawsze może ktoś tobie donieść.
    dziwne standardy w takim razie :/
    Ja chciałam iśc sama po porodzie to mi położna nie pozwoliła, a na sali gdzie rodziłam leżałam 2h z małą.

U nas niby tez nic nie trzeba brać, nawet ciuszków, ale ja wole swoje. Podkłady biorę tez z 4, a podpaski poporodowe te wielkie belli czerwone z 2op ;)

Karola94c lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Mała ja też chcę sobie kupić nocne podpaski z jakiej firmy masz?
    NATURELLA ;)
    B.fajne ja je lubie ;) i jak mam okres to sa swietne bo pachna niesamowicie , nigdy mnie nieuczuliły i nie czuc tych dni ;) za to czuc zapach stokrotek ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41a871e8d338.jpg

Papapatka, -Mamunia- lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Ja Dziewczyny kupilam sobie mega duuuze nocne podpaski te fioletowe ... one sa naprawde wielkie od tylka di samego przodu majtek... chyba moha byc co? Czy podklady lepsze??
    Ja tez boje sie porodu... to pierwszy raz... wiadomo wszystko co nowe to czlowiek sie boi i ma obawy...
    Juz mam dzis wieksze parcie ... hmmmm ... moze maly widzial wozek przez bluzke i tak mu sie spodobal ze chce wyjsc?? Hehehe :P
    zalezy jak bardzo będziesz krwawić. U mnie podpaski zwykłe odpadają, nawet te nocne bo nie dają rady. Jedynie te duże bella czerwone, grube jakoś dawały radę ;)

MałaMała, symbolica, Karola94c lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te Naturella nigdy mnie nie zawiodly bo zawsze niestety mialam mega duze krawawienia 5-6dni :/ i one sa grubsze ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Bozeee miałam taki skurcz że mało nie zemdlalam i promieniowal przez pachwine do uda, mąż mnie musiał z korytarza do sypialni prowadzić.

Hmm, uważaj na siebie :o Co do skurczu to podobny opis moja położna opisywała jako ten, co może powodować skracanie szyjki... Ale widzę, że jesteś w 38 tyg to może już objawy przygotowywania szyjki do porodu :)

Dorota3 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw stosowałam Bella mama te duże, a później facelle maxi http://www.rossmann.pl/Produkt/Podpaski/Facelle-podpaski-Maxi-na-noc-12-szt,193472,8606

Straciatellaa, Karola94c lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:57

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Te Naturella nigdy mnie nie zawiodly bo zawsze niestety mialam mega duze krawawienia 5-6dni :/ i one sa grubsze ;)
    Tylko po porodzie krwawi sie zdecydowanie bardziej niz obfita miesiączka ;) wez, zobaczysz czy dadzą radę, w kazdej aptece w razie co mozna dokupic cos innego ;)

Karola94c, MałaMała lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowałam paczkę podkładów Bella mama i paczkę tych z Canpolu. Podkładów na łóżko wzięłam chyba 5.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi połozna powiedziala że podkładów czy podpasek nie trzeba... ale i tak wezmę te wielgachne podpachy z Belli w razie W. Jedynie siatkowe majty mam zabrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 20:33

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od szpitala, u mnie też nie trzeba, ale wezmę swoje jakby się okazało, że na miejscu są jakieś słabe.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowałam 3 podkłady na łóżko +2 wożą się w aucie, jak braknie to mąż podrzuci, mamy 3 minuty do szpitala :)

Jestem już po wizycie, z szyjka zdecydowanie lepiej, nie ma już takiego rozwarcia od środka jakie było tydzień temu ale dalej mam leżeć. Wesoło było, bo Pani ginekolog mówiła do Heli że ma nie wychodzić przed terminem bo ona na ferie jedzie w lutym i musi zdążyć :D Malutka waży 2,5kg, ale chyba tak samo jak u Ciebie Makowa_Panna ma długie nogi i to zawyża wynik :) szykują nam się długonogie modelki :P

Na moje piekące krocze dostałam pimafucort-maść i pobrała mi wymaz, zobaczymy co to będzie. Na domiar złego jak wróciłam to zaczęło mnie pięc przy sikaniu, przed wizytą jeszcze tak nie miałam... Normalnie mam dość tego że jestem tam taka obolała :(

Straciatellaa, bumbum, Nadzieja22, Pepper lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak rodziłam dwa razy tak za każdym razem miałam swoje bo położne dają zwiniętą ligninę po.... ani to wygodne, ani poręczne :/ i weź się proś co wc o nową :P
    u nas też lista co zabrać to w sumie tylko ręczniki, klapki i koszule, ale w praktyce wygląda to nieco inaczej ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od położnej kartkę co zabrać ze sobą do szpitala dla siebie i malucha.
    I zgodnie z tym biorę 1 paczkę bella mamma i od siebie dorzucę campol podkłady które dostałam od koleżanki.Czy po cesarkach też tak się krwawi?
    Aaa tych majtek połogowych z siateczki ile sztuk bierzecie?Ja mam 2 szt.wielorazowych zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednej pary tych gaci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 20:42

klz99vvj0gp9lsbd.png

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karokaro super, że wizyta udana <3
    biedna, współczuje dolegliwości :/ jeszcze tak przy finiszu. Pimafucort dobra maść na pewno pomoże ;)

KaroKaro lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Ja dostałam od położnej kartkę co zabrać ze sobą do szpitala dla siebie i malucha.
    I zgodnie z tym biorę 1 paczkę bella mamma i od siebie dorzucę campol podkłady które dostałam od koleżanki.Czy po cesarkach też tak się krwawi?
    Aaa tych majtek połogowych z siateczki ile sztuk bierzecie?Ja mam 2 szt.wielorazowych zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednej pary tych gaci :)
    u mnie w rodzinie pielęgniarki i mówiły,że często po cesarkach gorzej się krwawi niż po sn bo dodatkowo rana po cc w macicy krwawi, ale to nie reguła ;) zależy indywidualnie tak jak przy sn

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki ja kupuje jednorazowe, biorę 10 szt.

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ