Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Dziewczyny kupilam sobie mega duuuze nocne podpaski te fioletowe ... one sa naprawde wielkie od tylka di samego przodu majtek... chyba moha byc co? Czy podklady lepsze??
Ja tez boje sie porodu... to pierwszy raz... wiadomo wszystko co nowe to czlowiek sie boi i ma obawy...
Juz mam dzis wieksze parcie ... hmmmm ... moze maly widzial wozek przez bluzke i tak mu sie spodobal ze chce wyjsc?? Hehehe12/02/2019
SZYMEK
-
nick nieaktualny
-
-Mamunia- wrote:Stracuatella ja po porodzie do sali szłam na nogach, pchając wozek/lozeczko w ktorym znajdowało się moje dziecko. W sali w ktorej rodzilam polozyli mi dziecko i tam przelezalam z nim godzinke?
Amir U nas w szpitalu nie trzeba, weź paczkę bo nie wiadomo jak długo i w jakiej ilości będziesz krwawić. Zawsze może ktoś tobie donieść.
Ja chciałam iśc sama po porodzie to mi położna nie pozwoliła, a na sali gdzie rodziłam leżałam 2h z małą.
U nas niby tez nic nie trzeba brać, nawet ciuszków, ale ja wole swoje. Podkłady biorę tez z 4, a podpaski poporodowe te wielkie belli czerwone z 2opKarola94c lubi tę wiadomość
-
-Mamunia- wrote:Mała ja też chcę sobie kupić nocne podpaski z jakiej firmy masz?
B.fajne ja je lubiei jak mam okres to sa swietne bo pachna niesamowicie , nigdy mnie nieuczuliły i nie czuc tych dni
za to czuc zapach stokrotek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41a871e8d338.jpgPapapatka, -Mamunia- lubią tę wiadomość
12/02/2019
SZYMEK
-
MałaMała wrote:Ja Dziewczyny kupilam sobie mega duuuze nocne podpaski te fioletowe ... one sa naprawde wielkie od tylka di samego przodu majtek... chyba moha byc co? Czy podklady lepsze??
Ja tez boje sie porodu... to pierwszy raz... wiadomo wszystko co nowe to czlowiek sie boi i ma obawy...
Juz mam dzis wieksze parcie ... hmmmm ... moze maly widzial wozek przez bluzke i tak mu sie spodobal ze chce wyjsc?? HeheheMałaMała, symbolica, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Dorota3 wrote:Bozeee miałam taki skurcz że mało nie zemdlalam i promieniowal przez pachwine do uda, mąż mnie musiał z korytarza do sypialni prowadzić.
Hmm, uważaj na siebie :o Co do skurczu to podobny opis moja położna opisywała jako ten, co może powodować skracanie szyjki... Ale widzę, że jesteś w 38 tyg to może już objawy przygotowywania szyjki do poroduDorota3 lubi tę wiadomość
-
MałaMała wrote:Te Naturella nigdy mnie nie zawiodly bo zawsze niestety mialam mega duze krawawienia 5-6dni
i one sa grubsze
wez, zobaczysz czy dadzą radę, w kazdej aptece w razie co mozna dokupic cos innego
Karola94c, MałaMała lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja spakowałam 3 podkłady na łóżko +2 wożą się w aucie, jak braknie to mąż podrzuci, mamy 3 minuty do szpitala
Jestem już po wizycie, z szyjka zdecydowanie lepiej, nie ma już takiego rozwarcia od środka jakie było tydzień temu ale dalej mam leżeć. Wesoło było, bo Pani ginekolog mówiła do Heli że ma nie wychodzić przed terminem bo ona na ferie jedzie w lutym i musi zdążyćMalutka waży 2,5kg, ale chyba tak samo jak u Ciebie Makowa_Panna ma długie nogi i to zawyża wynik
szykują nam się długonogie modelki
Na moje piekące krocze dostałam pimafucort-maść i pobrała mi wymaz, zobaczymy co to będzie. Na domiar złego jak wróciłam to zaczęło mnie pięc przy sikaniu, przed wizytą jeszcze tak nie miałam... Normalnie mam dość tego że jestem tam taka obolałaStraciatellaa, bumbum, Nadzieja22, Pepper lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
jak rodziłam dwa razy tak za każdym razem miałam swoje bo położne dają zwiniętą ligninę po.... ani to wygodne, ani poręczne
i weź się proś co wc o nową
u nas też lista co zabrać to w sumie tylko ręczniki, klapki i koszule, ale w praktyce wygląda to nieco inaczejKarola94c lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam od położnej kartkę co zabrać ze sobą do szpitala dla siebie i malucha.
I zgodnie z tym biorę 1 paczkę bella mamma i od siebie dorzucę campol podkłady które dostałam od koleżanki.Czy po cesarkach też tak się krwawi?
Aaa tych majtek połogowych z siateczki ile sztuk bierzecie?Ja mam 2 szt.wielorazowych zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednej pary tych gaci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 20:42
-
Paulaa25 wrote:Ja dostałam od położnej kartkę co zabrać ze sobą do szpitala dla siebie i malucha.
I zgodnie z tym biorę 1 paczkę bella mamma i od siebie dorzucę campol podkłady które dostałam od koleżanki.Czy po cesarkach też tak się krwawi?
Aaa tych majtek połogowych z siateczki ile sztuk bierzecie?Ja mam 2 szt.wielorazowych zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednej pary tych gacizależy indywidualnie tak jak przy sn