Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
te majty jednorazowe tez kupiłam, ale jeszcze nigdy ich nie używałam
zawsze pozwalali mi na bardzo luźną zwykłą, bawelnianą bieliznę. Także biore i jednorazówki i klika sztuk bawełnianych normalnych majtek bo będę rodzić w innym szpitalu
Karola94c, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Papapatka wrote:Ja mam do szpitala bella. Co do naturelli to uwielbiam, ale właśnie w ciąży ich podkładki nagle zaczęły mnie uczulac.
Podkładów biorę całą paczkę, chyba 10 sztuk żeby mieć na piłkę w razie czego itp itd. Ja w środę, jak będę miała 37+0 sprawdzę torby jeszcze raz z Mężem i ich zawartość. Raczej nie wierze w pogloski ze ponowne patrzenie do torby wywołuje poród, ale poczekam do środy
ja codziennie coś dorzucam do torbyto bym już urodziła dawno haha
malami91 wrote:Ja spakowałam paczkę podkładów Bella mama i paczkę tych z Canpolu. Podkładów na łóżko wzięłam chyba 5.
Ja tak samo spakowałam. Co do majtek to wole jednorazowe (szczerze), odrazu razem z podpaską/podkładem wyrzucam do kosza + biorę papier nawilżany, żeby móc odrazu się wytrzeć i rolka ręczników takich z rossmanna (Tami), około 7 zł kosztują, żeby na sucho wytrzeć.
-
Paulaa25 też mi się tak wydaje że to może przez podrażnienie przy badaniu, zobaczymy rano... Mam nadzieję że wstanę jutro bez bólu jak tak chwalicie tą maść, globulki brałam już w tej ciąży i rzeczywiście szybko pomogły
Co do majtek to kupiłam wielorazowe, 4 pary a ostatnio kuzynka dała mi jeszcze 2 bo jej zostało
Bumbum nie wiem jakie kupiłaś, ale podobno te jednorazowe często są takie że nie przepuszczają powietrza
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Wogóle to jeszcze łóżeczko mam nie złożone, ani nic
. Dopiero może pod koniec tygodnia się za to weźmiemy, mam nadzieję, że zdąrzę, a jak nie to mąż będzie szykował
.. Wszystko leży w szafie
-
Straciatellaa wrote:u mnie w rodzinie pielęgniarki i mówiły,że często po cesarkach gorzej się krwawi niż po sn bo dodatkowo rana po cc w macicy krwawi, ale to nie reguła
zależy indywidualnie tak jak przy sn
Ups to chyba dokupię tych sexi majteczek.Bo może się ich więcej przydać.Kupiłam sobie też 4 szt zwykłych bawełnianych ktorych podobno nie można ale i tak wezmę. -
KaroKaro wrote:Paulaa25 też mi się tak wydaje że to może przez podrażnienie przy badaniu, zobaczymy rano... Mam nadzieję że wstanę jutro bez bólu jak tak chwalicie tą maść, globulki brałam już w tej ciąży i rzeczywiście szybko pomogły
Co do majtek to kupiłam wielorazowe, 4 pary a ostatnio kuzynka dała mi jeszcze 2 bo jej zostało
Bumbum nie wiem jakie kupiłaś, ale podobno te jednorazowe często są takie że nie przepuszczają powietrzaKarola94c lubi tę wiadomość
-
Kupiłam właśnie kołyskę. Stwierdziłam że chyba na początek będzie lepsza niż łóżeczko bo będę mogła w niej zawieźć małą jak zaśnie do drugiego pokoju i nie będzie obawy że synek bawiąc się ją obudzi. A też nie chcę ciągle go uciszać bo siostra śpi
Straciatellaa, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny za mną mega wyczerpujący dzień
dopiero będę Was nadrabiać na razie przeczytałam tylko co się działo z Kropeczką . Kropeczko co z tobą , jest lepiej i czy skurcze przeszły ? Napisz proszę czy wszystko ok ?
Kropeczka85 lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:Tylko po porodzie krwawi sie zdecydowanie bardziej niz obfita miesiączka
wez, zobaczysz czy dadzą radę, w kazdej aptece w razie co mozna dokupic cos innego
ale nigdzie te na lozko nie mogebdostac?? Gdzie kupowalyscie Dziewczyny??
12/02/2019
SZYMEK
-
MałaMała wrote:Straciatellaa dzieki, to wezme moze dodatkowo w razie W jednak podklady
ale nigdzie te na lozko nie mogebdostac?? Gdzie kupowalyscie Dziewczyny??
Ja z gemini zamawiać będę pod koniec tygodnia resztę rzeczy i między innymi te podkłady. Zwykłe ale są
https://www.aptekagemini.pl/akuku-podklady-higieniczne-jednorazowe-60x90cm-od-urodzenia-5-sztuk.htmlMałaMała lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:te na łóżko to w każdej aptece są. Podkłady Seni różne wymiary. Ja mam 90x60cm
O rzeczywiście może zamówię te Seni
https://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-90cmx60cm-5-sztuk.html
też są po 5 szt. Myślałam, że tylko po 30szt w paczce, ach szalona ja
-
Ewelcia dziękuję Kochana za troskę :*
U mnie nadal skurczowo. Rozmawiałam z lekarzem i mówił, że póki nie wracają regularne to mam czekać na jutrzejsza wizytę, więc tak robię. Ale czuję w kościach, że to już bardzoooo niedługo. Siara mi dosłownie tryska,, pryszcz na pryszczu mi wyszedl i czyści mnie porządnie i(tylko to akurat nie wiem czy nie poczęstunek od corci) W poprzednich ciążach w ogóle nie mialam skurczy i cięcia były na tzw.zimno, ale jak widać ciąża ciąży nie równa...teraz już próbuje iść spać. Mam nadzieję,że spokojnie.
Wam również życzę spokojnej nocy!Ewelcia85 lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kropeczka85 wrote:Ewelcia dziękuję Kochana za troskę :*
U mnie nadal skurczowo. Rozmawiałam z lekarzem i mówił, że póki nie wracają regularne to mam czekać na jutrzejsza wizytę, więc tak robię. Ale czuję w kościach, że to już bardzoooo niedługo. Siara mi dosłownie tryska,, pryszcz na pryszczu mi wyszedl i czyści mnie porządnie i(tylko to akurat nie wiem czy nie poczęstunek od corci) W poprzednich ciążach w ogóle nie mialam skurczy i cięcia były na tzw.zimno, ale jak widać ciąża ciąży nie równa...teraz już próbuje iść spać. Mam nadzieję,że spokojnie.
Wam również życzę spokojnej nocy!buziaki
Karola94c, Kropeczka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kropeczka85 wrote:Ewelcia dziękuję Kochana za troskę :*
Wam również życzę spokojnej nocy!