X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu nie było mnie raptem kilka godzin a tu takie emocje!

Fajnie że wizyty udane :)

Malami91 powodzenia! Może jednak akcja się rozwinie i na IP rozwarcie będzie większe :D

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co poza kąpielą, Mg i no spa na twardy brzuch? Nic mnie nie boli tylko takie parcie na dół i twardy brzuch

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie wczoraj też rozwarcie na 2 palce a szyjka 0,5cm. Myślałam że 1 palec to 1 cm. U mnie żadnych skurczy więc czekam. Do jutra mam antybiotyk więc przyspieszać nic nie będę.Chociaz już nie mogę się doczekać jak przytule moją kruszynkę

Pepper lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper chyba już nic więcej nie ma :( Może pojedź sprawdzić na IP skoro nie przechodzi?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny co poza kąpielą, Mg i no spa na twardy brzuch? Nic mnie nie boli tylko takie parcie na dół i twardy brzuch
    jeśli nie działa nospa, magnez ani prysznic to niestety ip tylko. Mi gin ogólnie mówił, żeby już nie wyciszać skurczy czy twardnień tylko w razie co jechać od razu.

a u nas jak zawsze sie dzieje, chyba jelitówka zaczyna nas brać - mnie i starszą córkę :/

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper u mnie też już mało co działa. Chociaż moja gin powiedziała, że po skończonym 38 tc mam już nic nie brać i nie blokować skurczy.
    Kochane dziewczyny ratujcie. Chyba zrobiły mi się hemoridy... Jeszcze na ostatniej wizycie było ok. Gin przy pobieraniu wymazu nic też nie mówiła. A tu teraz takie coś... Nie mam częstych zaparć. Czy która z Was ma w tej ciąży albo miała w poprzedniej i co na to brałyściw?

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Pepper u mnie też już mało co działa. Chociaż moja gin powiedziała, że po skończonym 38 tc mam już nic nie brać i nie blokować skurczy.
    Kochane dziewczyny ratujcie. Chyba zrobiły mi się hemoridy... Jeszcze na ostatniej wizycie było ok. Gin przy pobieraniu wymazu nic też nie mówiła. A tu teraz takie coś... Nie mam częstych zaparć. Czy która z Was ma w tej ciąży albo miała w poprzedniej i co na to brałyściw?
    Popdinam się pod pytanie bo.chyba też mi się to przytrafiło... :(

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi szybkiego i bezbolesnego porodu. :) odezwij się jak będziesz mogła :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wasi mężowie/partnerzy mają już totalny szlaban na alko? Ostatnio się wkurzyłam na mojego, bo wypił sobie 4 piwka do sprzątania nawet nie zauważyłam kiedy :( Nawet jak czuję się dobrze to mam później poczucie mega niepewności :/

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Popdinam się pod pytanie bo.chyba też mi się to przytrafiło... :(
    Za jakie grzech. Już jedną nogą na porodówce i myślałam, że mnie to ominie. :(

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum oj tak. Ja nawet nic nie mówiłam. Mój mąż sam zdecydował, że od stycznia do porodu nie pije.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie piwkuje od jakos ponad 3tyg, tylko 0% kupuje na smaka sobie ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u nas też ciągle chorubska jak nie moja mam ma jelitowke to córka w czwartek wymiotowala a młodsza w środę 39stopni, to mnie coś brało i dzisiaj znowu córka po dniu babci w przedszkolu roztrzesiona dostała leki i padła o 18:30. A ja w pon mam tu z dzidziakiem przyjechać. Ale pociesza mnie fakt że chce karmić to może małego oszczedzi

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mlodsza wlasnie wymiotowala :/

Makowa ja mam. Mialam juz po pierwszym porodzie. Czasami sie pojawiają i dokuczaja, czasami ich nie czuje. W aptece mozesz kupic sobie masc lub czopki jesli bardzo Tobie dokskwieraja. Ja ze swoimi poki co nic nie robię - chyba, ze krwawia i bola. czekam po porodzie i wprowadzam kuracje diosmina (tabletkami) wtedy na dlugo spokoj.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella właśnie był jedne mały i było jeszcze ok, ale dziś wylazł kolejny, większy i boli. No nic pójdę jutra do apteki to może coś doradzą.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, u nas na szkole rodzenia była farmaceutka I polegała krążki, które się chłodzi I przykłada. Podobno ładnie działają I można w ciąży.

Ja mam czasem rwiawiace ale nie bolesne więc nie na razie nie robię.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, ja też zaraz po porodzie trzy lata temu miałam ten problem. Brałam jakieś czopki ziołowe i procto hemolan. Nie wiem czy można w ciąży, mi wtedy pomogło.

BumBum, mój mąż tylko bezalkoholowe piwko.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ale u was się dzieje. Trzymam mocno kciuki żeby akcje się rozkrecaly a porody były szybkie i lekkie ;-)
    Ja w karcie mam wpisane 1,55h pierwszej fazy i 34 min drugiej fazy.

U nas jakoś leci. Ja już doszłam całkowicie do siebie. Mialam nacięcie ale wszystko ładnie się zagoilo.
    Już zapomnialam jak to było przy pierwszym synku ;-) i bardzo ubolewam nad nocami. Bywają noce że Bartulek nie spi 3h albo ma duzy problem żeby zasnac, steka, na rekach przy cycu usypia a odlozony rozbudza sie.
    Ostatnio zaczęłam dawać smoka ale mąż wyczytał że do 6tyg nie powinno się. Szumy w telefonie też szału nie robia. Już sama nie wiem czy to taka faza przejściowa ehh...
    Walczymy tez ze wzdeciami. Wspomagamy się espumisanem i delicolem. Ż tym też jest dużo stekania, płaczu.

A straszak.... ma tak skrajne emocje do brata że aż strach się bać. Ż jednej strony mógłby zacalowac, chce przytulać a tylko coś się nie spodoba to potrafi pacnąć:-( mam nadzieję że jeszcze trochę i mu przejdzie. Dostaje 100% naszej uwagi. Myślalam że może słabo go przygotowywalam do tych zmian ale wszyscy zaczęli wybijac mi to z głowy.

Ja malego do spania kalde na plecach w zawinietym kocyku.

Apropo alkoholu, to mój mąż w dniu porodu otworzył sobie piwo ok czym wody zaczęły mi odchodzić. A teraz jak ma ochotę na piwo to się pyta czy może wypić hehe

Ciążowa_Gapsy, MałaMała, KaroKaro lubią tę wiadomość

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella super że piszesz, niedługo będzie nas więcej i coś mi się wydaje że, strony dziennie nie zrobimy :-) a z małym dzieckiem ciężko jest wyczuć czego się spodziewać mały musi zrozumieć że już nie jest sam. Też się obawiam zachowania młodszej bo to strasznie harakterna dziewczynka a ostatnio przeziębienie plus bunt i ciężko wytrzymać a co dopiero jak braciszek przyjedzie.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella cudnie, że piszesz :) wszystkie chcialybysmy być juz na Twoim miejscu :)

Dobrze ze maleństwo ssie cyca a nieprzespane noce to już chyba wpisane trochę w macierzyństwo :)

Ps. Mój mąż przez całą ciążę nie pił i pewnie dopiero na pepkowym cos wypije :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ