Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejciu nie było mnie raptem kilka godzin a tu takie emocje!
Fajnie że wizyty udane
Malami91 powodzenia! Może jednak akcja się rozwinie i na IP rozwarcie będzie większe🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
U mnie na wizycie wczoraj też rozwarcie na 2 palce a szyjka 0,5cm. Myślałam że 1 palec to 1 cm. U mnie żadnych skurczy więc czekam. Do jutra mam antybiotyk więc przyspieszać nic nie będę.Chociaz już nie mogę się doczekać jak przytule moją kruszynkę
Pepper lubi tę wiadomość
-
Pepper chyba już nic więcej nie ma
Może pojedź sprawdzić na IP skoro nie przechodzi?
-
Pepper wrote:Dziewczyny co poza kąpielą, Mg i no spa na twardy brzuch? Nic mnie nie boli tylko takie parcie na dół i twardy brzuch
a u nas jak zawsze sie dzieje, chyba jelitówka zaczyna nas brać - mnie i starszą córkę -
Pepper u mnie też już mało co działa. Chociaż moja gin powiedziała, że po skończonym 38 tc mam już nic nie brać i nie blokować skurczy.
Kochane dziewczyny ratujcie. Chyba zrobiły mi się hemoridy... Jeszcze na ostatniej wizycie było ok. Gin przy pobieraniu wymazu nic też nie mówiła. A tu teraz takie coś... Nie mam częstych zaparć. Czy która z Was ma w tej ciąży albo miała w poprzedniej i co na to brałyściw? -
Makowa_Panna wrote:Pepper u mnie też już mało co działa. Chociaż moja gin powiedziała, że po skończonym 38 tc mam już nic nie brać i nie blokować skurczy.
Kochane dziewczyny ratujcie. Chyba zrobiły mi się hemoridy... Jeszcze na ostatniej wizycie było ok. Gin przy pobieraniu wymazu nic też nie mówiła. A tu teraz takie coś... Nie mam częstych zaparć. Czy która z Was ma w tej ciąży albo miała w poprzedniej i co na to brałyściw? -
Niestety u nas też ciągle chorubska jak nie moja mam ma jelitowke to córka w czwartek wymiotowala a młodsza w środę 39stopni, to mnie coś brało i dzisiaj znowu córka po dniu babci w przedszkolu roztrzesiona dostała leki i padła o 18:30. A ja w pon mam tu z dzidziakiem przyjechać. Ale pociesza mnie fakt że chce karmić to może małego oszczedzi25.01.2019 cc
-
Moja mlodsza wlasnie wymiotowala
Makowa ja mam. Mialam juz po pierwszym porodzie. Czasami sie pojawiają i dokuczaja, czasami ich nie czuje. W aptece mozesz kupic sobie masc lub czopki jesli bardzo Tobie dokskwieraja. Ja ze swoimi poki co nic nie robię - chyba, ze krwawia i bola. czekam po porodzie i wprowadzam kuracje diosmina (tabletkami) wtedy na dlugo spokoj. -
Hej dziewczyny,
Ale u was się dzieje. Trzymam mocno kciuki żeby akcje się rozkrecaly a porody były szybkie i lekkie
Ja w karcie mam wpisane 1,55h pierwszej fazy i 34 min drugiej fazy.
U nas jakoś leci. Ja już doszłam całkowicie do siebie. Mialam nacięcie ale wszystko ładnie się zagoilo.
Już zapomnialam jak to było przy pierwszym synkui bardzo ubolewam nad nocami. Bywają noce że Bartulek nie spi 3h albo ma duzy problem żeby zasnac, steka, na rekach przy cycu usypia a odlozony rozbudza sie.
Ostatnio zaczęłam dawać smoka ale mąż wyczytał że do 6tyg nie powinno się. Szumy w telefonie też szału nie robia. Już sama nie wiem czy to taka faza przejściowa ehh...
Walczymy tez ze wzdeciami. Wspomagamy się espumisanem i delicolem. Ż tym też jest dużo stekania, płaczu.
A straszak.... ma tak skrajne emocje do brata że aż strach się bać. Ż jednej strony mógłby zacalowac, chce przytulać a tylko coś się nie spodoba to potrafi pacnąćmam nadzieję że jeszcze trochę i mu przejdzie. Dostaje 100% naszej uwagi. Myślalam że może słabo go przygotowywalam do tych zmian ale wszyscy zaczęli wybijac mi to z głowy.
Ja malego do spania kalde na plecach w zawinietym kocyku.
Apropo alkoholu, to mój mąż w dniu porodu otworzył sobie piwo ok czym wody zaczęły mi odchodzić. A teraz jak ma ochotę na piwo to się pyta czy może wypić hehe
Ciążowa_Gapsy, MałaMała, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
Mambella super że piszesz, niedługo będzie nas więcej i coś mi się wydaje że, strony dziennie nie zrobimy
a z małym dzieckiem ciężko jest wyczuć czego się spodziewać mały musi zrozumieć że już nie jest sam. Też się obawiam zachowania młodszej bo to strasznie harakterna dziewczynka a ostatnio przeziębienie plus bunt i ciężko wytrzymać a co dopiero jak braciszek przyjedzie.
25.01.2019 cc
-
Mambella cudnie, że piszesz
wszystkie chcialybysmy być juz na Twoim miejscu
Dobrze ze maleństwo ssie cyca a nieprzespane noce to już chyba wpisane trochę w macierzyństwo
Ps. Mój mąż przez całą ciążę nie pił i pewnie dopiero na pepkowym cos wypije