X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy myślałam, że masz 36 tc, A masz 35, to różnica. W każdym razie ja miałam w 35 szyjke 1.7 i nikt nic z tym nie robił.

Ja muszę do soboty wytrzymać żeby było 37+0. Boję się strasznie...

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Gapsy myślałam, że masz 36 tc, A masz 35, to różnica. W każdym razie ja miałam w 35 szyjke 1.7 i nikt nic z tym nie robił.

To już tylko dwa dni oszczędzaj się ile możesz na pewno dotrwacie do poniedziałku.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakieś niecierpliwe te lutowe dzieciaczki. Całe szczęście, że to już taki etap, że jest bezpiecznie w miarę. Sama jestem z końca 35 tygodnia i do tego z samego początku lutego.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyskoczyłyśmy z córą do sali zabaw chciałam spędzić z nią ostatnie chwile we dwójkę. Jak będę w szpitalu to jeszcze się razem z mężem się gdzieś wybiorą wspólnie, a później będziemy uczyli się nowej rzeczywistości już we czwórkę :D czekam na ten dzień z niecierpliwością i zazdroszczę wam tych szybkich akcji u mnie jakby nie to że mam cc to pewnie nie urodziłabym przed terminem. Moim dzieciom raczej nie spieszy się na ten świat.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em włącz tryb oszczędzanie w 100% i będzie dobrze! To tylko 2 dni :)

Malami91 coś się nie odzywa, może akcja się rozkręciła po wywołaniu i już się tulą :D

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:

To już pojutrze, bardzo mało zostało czasu. Dasz radę i postaraj się myśleć pozytywnie. Wiem, ze po tym co przeszłaś z córeczką to pewnie trudne, ale musi być wszystko dobrze.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Wyskoczyłyśmy z córą do sali zabaw chciałam spędzić z nią ostatnie chwile we dwójkę. Jak będę w szpitalu to jeszcze się razem z mężem się gdzieś wybiorą wspólnie, a później będziemy uczyli się nowej rzeczywistości już we czwórkę :D czekam na ten dzień z niecierpliwością i zazdroszczę wam tych szybkich akcji u mnie jakby nie to że mam cc to pewnie nie urodziłabym przed terminem. Moim dzieciom raczej nie spieszy się na ten świat.

Kobieto, skąd Ty masz na to siłę? :-) Ja od miesiąca z synkiem głównie książki na łóżku czytam, to jedyne na co mam siłę. Szaleństwa tylko z tatą lub dziadkami.

kjt91 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie i KTG, wszystko jest ok, Malutka waży już 3300. Przepływy ok. Co do szyjki to rozwarcie na palec także coś się zaczyna dziać, ale na tym etapie to ok. Z resztą od kilku dni mam bardziej wodnisty śluz także spodziewałam się, że powoli zaczyna puszczać.

kjt91, Black_Lilith, Pepper, Ewelcia85, artemida27, baranosia, MałaMała, -Mamunia-, Kropeczka85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Kobieto, skąd Ty masz na to siłę? :-) Ja od miesiąca z synkiem głównie książki na łóżku czytam, to jedyne na co mam siłę. Szaleństwa tylko z tatą lub dziadkami.
    Sama nie wiem ;) boję się, że jak już Tamarka pojawi się na świecie to pewnie pierwsze miesiące będziemy uwięzieni w domu zanim sobie wszystko na nowo wypracujemy więc jeszcze korzystamy póki jest okazja :)

Black_Lilith lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em, ja też tak myślałam, a w szpitalu na 35.0 mówią 35 a nie ze zaczął się 36. Nie bój się, pamiętam Twoja historię i tym bardziej mam Cię za dzielna wspaniała kobietę. Będzie dobrze!

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Sama nie wiem ;) boję się, że jak już Tamarka pojawi się na świecie to pewnie pierwsze miesiące będziemy uwięzieni w domu zanim sobie wszystko na nowo wypracujemy więc jeszcze korzystamy póki jest okazja :)

Siła matki jest jednak zaskakująca :-) My się staramy dużo przytulać i rozmawiać, ale na zabawę już prawie siły nie mam, zwłaszcza że synek bawi się głównie na podłodze.
    A na marginesie - Tamara to piękne imię. Moja najlepsza przyjaciółka, z którą znam się od dziecka, to właśnie Tamara :-)

kjt91, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas (mam nadzieje) starsza nie odczuła większych zmian jak pojawiła się jej siostra. Mamy ustalone swoje dni, w które wychodzimy do kina, do sklepu na babskie zakupy, albo po prostu na dwór się przejść i być same. Pogadać. Z młodszą (zaraz 3 l) mamy podobnie. Dzielę czas po równo sam na sam no i oczywiście wspólnie go tez spędzamy :) Przy noworodku wbrew pozorom też da się wygospodarować trochę czasu ;) <3

jak mnie dziś wszystko wkurza. Najchętniej bym sie zakopała w kocu z herbatką i nie robiła nic. Nie słuchała nikogo ani niczego :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też już po wizycie. Młody ma 3 kilo także kawał chłopa :) Jestem trochę niespokojna bo lekarz powiedział że mało wód, po czym stwierdził że niby jeszcze na granicy ale warto skonsultować w szpitalu.
    Do tego ma mniejsza główkę i taka jakby w kształcie cytryny i też sam nie wiedział czy to przez wstawianie w kanał czy od małej ilości wód...
    Mam AFI 9, to chyba nie tak mało?

Pepper, Ciążowa_Gapsy, MałaMała, Kropeczka85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam! Hardcore to mało powiedziane, ale daliśmy radę sn mimo jak się okazało złego ułożenia. Jasio waży 3200g i mierzy 55cm :-)

Black_Lilith, Straciatellaa, Ewelcia85, Papapatka, artemida27, patuniek86, Pepper, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, EBa, kjt91, Lutyska, baranosia, MałaMała, bumbum, 83xxx, -Mamunia-, Anet85, Kropeczka85, KaroKaro, Lady_E, Jonesey, Sylllwus, Paulaa25, Mambella, Moniiiikaaaa, SiSi111, Nadzieja22, Dorota3, Karola94c lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Urodziłam! Hardcore to mało powiedziane, ale daliśmy radę sn mimo jak się okazało złego ułożenia. Jasio waży 3200g i mierzy 55cm :-)

Gratulacje!!! Witamy Jasia :-)

Sylllwus lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 kochana gratulacje i witamy Jasia na świecie <3
    Pai.Em i Ciążowa Gapsy mam nadzieję że jeszcze trochę wytrzymacie w dwupaku :-)
    Monisiak 9 to nie jest tak źle ale rozumiem twoje nerwy :)
    Kjt tez byłam w zeszłym tygodniu na sali zabaw z dziewczynami ale ja po 1,5 h byłam tak wypompowana ze szok a jak u ciebie ?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Gratulacje!! :) super że masz to już za sobą :) Mamy kolejnego chłopca :)
    Napisz coś więcej w wolnej chwili- jestem ciekawa jak szpital i opieka..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 gratulacje :)

Dobrze, że już po wszystkim. Jak dojdziesz do siebie napisz do nas. :* dla Was

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia ja mam AFI 9 i nikt nie mówił, że to mało.

Malami gratulacje❤❤❤❤❤

Ja to się boję tego, że pojadę do szpitala i beda mnie utrzymywać do 39 tygodnia. I dopiero zrobią ciecie. A ja mam w domu małe dziecko i tak mi się średnio uśmiecha tyle leżeć.

• amir Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam AFI 10 w 30 tc i dwóch lekarzy powiedzialo że to jeszcze ok i żeby obserwować, później trochę przybyło bo kazali mi dużo pić, a po 35 tygodniu ilość płynu maleje i to normalne

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ