Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Gapsy myślałam, że masz 36 tc, A masz 35, to różnica. W każdym razie ja miałam w 35 szyjke 1.7 i nikt nic z tym nie robił.
Ja muszę do soboty wytrzymać żeby było 37+0. Boję się strasznie...
To już tylko dwa dni oszczędzaj się ile możesz na pewno dotrwacie do poniedziałku. -
Wyskoczyłyśmy z córą do sali zabaw chciałam spędzić z nią ostatnie chwile we dwójkę. Jak będę w szpitalu to jeszcze się razem z mężem się gdzieś wybiorą wspólnie, a później będziemy uczyli się nowej rzeczywistości już we czwórkę
czekam na ten dzień z niecierpliwością i zazdroszczę wam tych szybkich akcji u mnie jakby nie to że mam cc to pewnie nie urodziłabym przed terminem. Moim dzieciom raczej nie spieszy się na ten świat.
-
Pau.Em włącz tryb oszczędzanie w 100% i będzie dobrze! To tylko 2 dni
Malami91 coś się nie odzywa, może akcja się rozkręciła po wywołaniu i już się tulą🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Pau.Em wrote:Gapsy myślałam, że masz 36 tc, A masz 35, to różnica. W każdym razie ja miałam w 35 szyjke 1.7 i nikt nic z tym nie robił.
Ja muszę do soboty wytrzymać żeby było 37+0. Boję się strasznie...
To już pojutrze, bardzo mało zostało czasu. Dasz radę i postaraj się myśleć pozytywnie. Wiem, ze po tym co przeszłaś z córeczką to pewnie trudne, ale musi być wszystko dobrze. -
kjt91 wrote:Wyskoczyłyśmy z córą do sali zabaw chciałam spędzić z nią ostatnie chwile we dwójkę. Jak będę w szpitalu to jeszcze się razem z mężem się gdzieś wybiorą wspólnie, a później będziemy uczyli się nowej rzeczywistości już we czwórkę
czekam na ten dzień z niecierpliwością i zazdroszczę wam tych szybkich akcji u mnie jakby nie to że mam cc to pewnie nie urodziłabym przed terminem. Moim dzieciom raczej nie spieszy się na ten świat.
Kobieto, skąd Ty masz na to siłę?Ja od miesiąca z synkiem głównie książki na łóżku czytam, to jedyne na co mam siłę. Szaleństwa tylko z tatą lub dziadkami.
kjt91 lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie i KTG, wszystko jest ok, Malutka waży już 3300. Przepływy ok. Co do szyjki to rozwarcie na palec także coś się zaczyna dziać, ale na tym etapie to ok. Z resztą od kilku dni mam bardziej wodnisty śluz także spodziewałam się, że powoli zaczyna puszczać.
kjt91, Black_Lilith, Pepper, Ewelcia85, artemida27, baranosia, MałaMała, -Mamunia-, Kropeczka85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Black_Lilith wrote:Kobieto, skąd Ty masz na to siłę?
Ja od miesiąca z synkiem głównie książki na łóżku czytam, to jedyne na co mam siłę. Szaleństwa tylko z tatą lub dziadkami.
boję się, że jak już Tamarka pojawi się na świecie to pewnie pierwsze miesiące będziemy uwięzieni w domu zanim sobie wszystko na nowo wypracujemy więc jeszcze korzystamy póki jest okazja
Black_Lilith lubi tę wiadomość
-
kjt91 wrote:Sama nie wiem
boję się, że jak już Tamarka pojawi się na świecie to pewnie pierwsze miesiące będziemy uwięzieni w domu zanim sobie wszystko na nowo wypracujemy więc jeszcze korzystamy póki jest okazja
Siła matki jest jednak zaskakującaMy się staramy dużo przytulać i rozmawiać, ale na zabawę już prawie siły nie mam, zwłaszcza że synek bawi się głównie na podłodze.
A na marginesie - Tamara to piękne imię. Moja najlepsza przyjaciółka, z którą znam się od dziecka, to właśnie Tamarakjt91, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
-
U nas (mam nadzieje) starsza nie odczuła większych zmian jak pojawiła się jej siostra. Mamy ustalone swoje dni, w które wychodzimy do kina, do sklepu na babskie zakupy, albo po prostu na dwór się przejść i być same. Pogadać. Z młodszą (zaraz 3 l) mamy podobnie. Dzielę czas po równo sam na sam no i oczywiście wspólnie go tez spędzamy
Przy noworodku wbrew pozorom też da się wygospodarować trochę czasu
jak mnie dziś wszystko wkurza. Najchętniej bym sie zakopała w kocu z herbatką i nie robiła nic. Nie słuchała nikogo ani niczego -
Hej dziewczyny ja też już po wizycie. Młody ma 3 kilo także kawał chłopa
Jestem trochę niespokojna bo lekarz powiedział że mało wód, po czym stwierdził że niby jeszcze na granicy ale warto skonsultować w szpitalu.
Do tego ma mniejsza główkę i taka jakby w kształcie cytryny i też sam nie wiedział czy to przez wstawianie w kanał czy od małej ilości wód...
Mam AFI 9, to chyba nie tak mało?
Pepper, Ciążowa_Gapsy, MałaMała, Kropeczka85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUrodziłam! Hardcore to mało powiedziane, ale daliśmy radę sn mimo jak się okazało złego ułożenia. Jasio waży 3200g i mierzy 55cm
Black_Lilith, Straciatellaa, Ewelcia85, Papapatka, artemida27, patuniek86, Pepper, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, EBa, kjt91, Lutyska, baranosia, MałaMała, bumbum, 83xxx, -Mamunia-, Anet85, Kropeczka85, KaroKaro, Lady_E, Jonesey, Sylllwus, Paulaa25, Mambella, Moniiiikaaaa, SiSi111, Nadzieja22, Dorota3, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Malami91 kochana gratulacje i witamy Jasia na świecie
Pai.Em i Ciążowa Gapsy mam nadzieję że jeszcze trochę wytrzymacie w dwupaku
Monisiak 9 to nie jest tak źle ale rozumiem twoje nerwy
Kjt tez byłam w zeszłym tygodniu na sali zabaw z dziewczynami ale ja po 1,5 h byłam tak wypompowana ze szok a jak u ciebie ? -
malami91 wrote:Urodziłam! Hardcore to mało powiedziane, ale daliśmy radę sn mimo jak się okazało złego ułożenia. Jasio waży 3200g i mierzy 55cm
Gratulacje!!super że masz to już za sobą
Mamy kolejnego chłopca
Napisz coś więcej w wolnej chwili- jestem ciekawa jak szpital i opieka.. -
nick nieaktualnyMonisia ja mam AFI 9 i nikt nie mówił, że to mało.
Malami gratulacje❤❤❤❤❤
Ja to się boję tego, że pojadę do szpitala i beda mnie utrzymywać do 39 tygodnia. I dopiero zrobią ciecie. A ja mam w domu małe dziecko i tak mi się średnio uśmiecha tyle leżeć.