X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey Arturek jak malowany, śliczny chłopczyk :)

U mnie dziś bez zmian, w ramach wicia gniazda, a tak naprawdę dlatego, że mi się już nudzi w domu i nie wiem co ze sobą zrobić, wysprzątałam kuchnię. Teraz będę dumna z siebie do końca dnia ;)

Jutro kontrola z ktg w szpitalu.

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey cudny chłopczyk. Chciałabym już mojego Przemusia tulić.

Od wczoraj mam jakies osłabienie sił witalnych, jestem ciągle senna jak na początku ciąży.

Co do profesorow, to ja miałam takiego co wyżej sr** niż d**e ma i ludzi porownywał do kundli, a z tych co mieszkali w miejscowosciach o dziwnych nazwach strasznie sie wysmiewał. Wielki pan profesor z Krakowa, phi. Po tym wiecej sie na jego wykładzie nie pokazałam, za grosz szacunku do ludzi.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo jaki słodziak ♥️♥️♥️ zakochałam się.

Dziewczyny czy Wy wszystkie macie tyle mocy? Eba podziwiam , bo ja nie jestem w stanie zrobić praktycznie nic. W domu taki syf, że nie wiem. No ale nie dam rady...
    Ma tak też któraś? Czy ze mną coś nie halo?

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja też mam ciągle tak mokro i cieszę się, że mam papierki to sobie sprawdzę raz na jakiś czas i wiem, że to tylko wodnisty śluz.
    Czekamy na wieści po wizytach, kciuki zaciśnięte!

Sylwus dobrze jednak kojarzyłam, że któraś pisała, że będzie miała Przemcia, to byłaś Ty :) u nas też to imię na razie na pierwszym miejscu, ale ciągle nie jesteśmy pewni i decyzja zapadnie po porodzie. Wszyscy ciągle pytają co już mnie denerwuje. Kompletnie nie potrafimy się zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 14:06

Sylllwus lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka u mnie to od dnia zależy :) dziś mi się nic nie chce i nic nie robię, a czasem z rana mam taką wenę że mogę sprzątać i ogarniać :)

Pau.Em to zdjęcie jest obłędne, jak profesjonalna modelka. zazdroszczę i figury i zdjęć- boskie są wszystkie jakie nam pokazałaś :)
    Ja pasków nie mam, ale całą ciążę mam sporo śluzu i dr mówił że to normalne więc tylko czekam co wizytę na info czy dość wód jest, ale póki co nic niepokojącego nie było więc się dodatkowo nie stresuje, ale obawiam się czy jakby zaczęły mi się jednak sączyć wody czy to zauważę...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i odezwijcie się jak będziecie po ;)
    ciekawe czy dziewczyny już tulą swoje pociechy... mam nadzieję, że już je mają w ramionach i się za jakiś czas odezwą ;)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, śliczny maluszek :-)

Kropeczka, ja tak mam, też nic nie mam siły robić. Jedyne co to jeszcze trochę pracuję przy komputerze i raz na jakiś czas jeżdżę na spotkania do pracy - ostanie mam w przyszły poniedziałek. Ale nie sprzątam i prawie nie gotuję. Dziś np. na obiad zupa grzybowa, którą zamroziłam po świętach :-)

Kleopatra lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio przypływ energii, ale to pewnie dlatego, że jeszcze tylko 5 dni do porodu i chce wszystko przygotować przed pójściem do szpitala. Wieczorami i nocą dokucza mi ból bioder ale zwalam to na całodzienny ruch i na sporą wagę małej w końcu jest co nosić.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w temacie pieluch. Rozważa któraś z Was pieluchy wielorazowe?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey ale masz cudownego synka :) Słodkie maleństwo :)

Kropeczka85 wrote:

Dziewczyny czy Wy wszystkie macie tyle mocy? Eba podziwiam , bo ja nie jestem w stanie zrobić praktycznie nic. W domu taki syf, że nie wiem. No ale nie dam rady...

Mam tak samo- jedyne na co mnie stać to zrobienie sobie jedzenia- im prostsze i szybsze tym lepiej..

Już 2 razy mi się w tym tygodniu zdarzyło, że rano wstawiłam pranie i wyciągałam je z pralki koło 22-23.. Serio.. Wtedy dopiero mi się o nim przypominało..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka, imie wybrała corka i my, rodzice, nie mamy juz nic do powiedzenia w tej sprawie:) ale podoba sie nam, a drugie imie bedzie po tatusiu- Piotr, bo mąż czuje sie poszkodowany ze nie ma prawa wyboru. Oliwie wybrałam ja, a Przemusia corcia :) ja chcialam najpierw Huberta, jednak Oliwia miala w przedszkolu ulubionego kolege Przemka, ktory sie przeprowadzil i zmienił przedszkole, a sympatia do niego została. Cała geneza imienia dla synka :)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey śliczny synek <3

Kropeczka przybijam piątkę! Leń poziom master... Jedyne co, to trochę poćwiczyć mi się chce, ale to bardziej na obrót młodego robię i wieczorem robię obiad-kolację dla nas.

Black Lilith, ja na pewno nie, ale mega podziwiam jak ktoś się decyduje.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:44

Lutyska, artemida27, Nadzieja22, MałaMała, Black_Lilith lubią tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze odnosnir gadżetów i wyprawki, chcialbym małej kupic jeszcze jakiś dobry kocyk tkany bawelniany albo bawelna z babusem i marzy mi sie kura babci dany ale to spory wydatek, mozecie cos polecic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 15:33

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie przyszedł taki bawełniany.
    Wygląda fajnie, właśnie zamierzam go wyprać :)
    https://allegro.pl/oferta/kocyk-dzianinowy-koc-sweterkowy-100-bawelna-6944091655?snapshot=MjAxOS0wMS0yMlQxMzo1NDo0OS43OTFaO2J1eWVyOzEwMTUyNTk2NjI2YjczOGZhOGZmYzQ2MmRhYjkxZDg4MWVhZWM3ZDM0MTllOTFkYzI1MGI4MmM2NDExY2E4MDc%3D

SiSi111 lubi tę wiadomość

8p3os65geldj0vib.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja mam kocyk całoroczny lullalove, on jest 50/50 bawełna i bambus, mega miły w dotyku.

Kura babci dany śliczna, kupowałam przyjaciółce, ale powiedziała, że jej była za mała i lepiej się sprawdzi zwykła do karmienia. Także ja mam z motherhood poduszkę.

SiSi111 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w szpitalu. Jutro rano cc :-) z ciekawostek to Eryczek ma 3400 około co mnie bardzo zszokowalo bo miał być malutki do 3 kg i takie też ciuszki na wyjście mu przygotowałam ale najwyżej mąż podmieni.

Black_Lilith, kjt91, KaroKaro, MałaMała, Kropeczka85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Pan doktor odesłał mnie prosto do szpitala. Jestem na sali obserwacyjnej. Szyjka 23 mm, rozważnie 1 cm. Dostałam magnez i sterydy ma plucka. Martwię się tymi sterydami.jest zagrożenie porodem przedwczesnym dlatego tu jestem. Synek ma 2.5kg.boje sie

MałaMała lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziewczyny Pan doktor odesłał mnie prosto do szpitala. Jestem na sali obserwacyjnej. Szyjka 23 mm, rozważnie 1 cm. Dostałam magnez i sterydy ma plucka. Martwię się tymi sterydami.jest zagrożenie porodem przedwczesnym dlatego tu jestem. Synek ma 2.5kg.boje sie
    O kurczę... A który masz dokladnie tydzień i dzień?
    Trzymaj się będzie dobrze

• EBa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Jo jaki słodziak ♥️♥️♥️ zakochałam się.

Ja szczerze mówiąc to mniej więcej co drugi dzień mam siłę i chęci aby coś robić, a w te pozostałe dni nie robię praktycznie nic, co najwyżej napcham do pralki i później rozwieszę, mam pralkę tylko na 3 kg więc to mały wysiłek ;)

Dorota niech noc w szpitalu szybko Ci zleci, a jutro cesarka przebiegnie sprawnie abyś mogła już mieć maluszka przy sobie :)

Gapsy trzymam kciuki za Was :*

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonessey cudo <3

Reszta mamus może też się pochwali :)

Ciążowa_Gapsy ja też dostałam juz na płucka. Nie martw się. Mi wszystko wyciszyli i mija Mo kolejny tydzień ciąży. Na spokojnie.

Mareja miała chyba dzisiaj rano cc. Odezwij się Kochana jak się czujesz

Dorota3 to trzymam kciuki za jutro :) u mnie mała juz 3 kg tez ma. W 40 tyg by pewnie było z 4,5 ;). Koniecznie napisz jutro relacje i spróbuj choć trochę w nocy odpocząć.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ