Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Dziewczyny Pan doktor odesłał mnie prosto do szpitala. Jestem na sali obserwacyjnej. Szyjka 23 mm, rozważnie 1 cm. Dostałam magnez i sterydy ma plucka. Martwię się tymi sterydami.jest zagrożenie porodem przedwczesnym dlatego tu jestem. Synek ma 2.5kg.boje sie
Dorota powodzenia -
Byłam dzisiaj w przedszkolu u corki na zajeciach otwartych. Dzieci robily eksperymenty z woda. Wiedzialyscie ze jesli do oleju wlejemy wode z barwnikiem, powstaną na spodzie bąble, ktore zaczną musowac i burzyc sie jak lawa w wulkanie. Extra to wygladalo. I mama moze sie jeszcze czegoś nowego nauczyc:) Ale siedziec na tym malutkim niziutkim krzesełku to była katorga.
-
Pojechałam do lekarza z tym szczypaniem w pochwie. Okazało się na palpacyjmym ze szyjka nieciekawa. W szpitalu zmierzyli usg kto sterydy i magnez
Jestem na obserwacji. Pytałam czy sterydy są konieczne bo się ich bardzo boję.
Ale nie miałam nic do gadania. Pepper tez to tak wspominasz?
Tez się zdziwilam ze tak ostro zzareagowali. Dziękuję Wam za wsparcie. Jestem w dziwnym nastroju. Pau.em skończony 35 tydzień początek 36. -
Dorota3 trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybko i sprawnie, oczywiście czekamy na wieści po wszystkim
Ciążowa_Gapsy ja też miałam podane sterydy na rozwój płuc miesiąc temu przed świętaminie stresuj się bo to dla dobra malucha :*
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ciazowa_Gapsy bedzie dobrze ! Nie martw sie! Wiem ze mowic łatwo a czlowiek i tak sie martwi...
po prostu nie mysl od razu o najgorszym... ! Maluszek da rade i wszystko sie ulozy!!!!!
Dorota3 powodzenia !!! Kciuki zacisniete !!! Ale super juz bedziesz jutro tulic swojego maluszka!!
Ciążowa_Gapsy, SiSi111 lubią tę wiadomość
12/02/2019
SZYMEK
-
Gapsy głowa do góry. W każdej ciąży miałam podane sterydy i nic złego się nie działo! Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, bądźcie dzielni ♥️
Dorotka trzymam kciuki z całych sił!!! Super, że już jutro będziesz mieć swojego Skarba. Niech wszystko pójdzie gładko, a Ty daj nam znać jak będziesz już na siłach :*
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Ciążowa Gapsy mi podali sterydy przed 35 tyg ciąży. 4 zastrzyki przez dwa dni. Dziecku miało to pomoc wiec nic nie mówiłam. W moim szpitalu po 35 tyg ciąży juz tych sterydów nie dają bo podobno już dzidzia by sobie dala radę ale ja lekarzem nie jestem.
Dostałam na skurcze tez coś w kroplowkach. Akcja się uspokoiła i wróciłam do domu. Teraz czekam na 37 tydzien i będę happy.
Oni pewnie też u Ciebie chcą trochę wyciszyć. SpokojnieCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Spojrzałam w poprzednie karty i w 36 tc miałam szyjkę skróconą do zera i rozwarcie na 1 palec urodziłam po 10 dniach trzymali mnie na patologii, zgłosiłam się do szpitala bo miałam krew w śluzowe.
Także może Cię też przetrzymają.
Pau Em odważne zdjęcie. Przyznam że po porodzie naturalnym to człowiekowi przechodzi wstyd. Ja na swojej sesji nie miałam nagości ale mam takie w koronkach. Mąż po sesji pytał komu to zamierzam pokazywać he he
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Jonesey mi położna doradzał jak dziecko przysypia rozbierać, bo jak dziecku za ciepło to będzie zasypiać. Smerać po stópkach. W dzień duzo przystawiać. Kontrolujesz mu wagę? Pamiętam że musiałam chodzić kontrolować do przychodni przyrosty bo moje chłopaki przysypiały przy cycu i jedli max 15 minut. Najczęściej do 10 minut. Do tego stopnia przy pierwszym synku martwiłam się że każde karmienie zapisywałam ile czasu jadł. Ogólnie później coraz lepiej jedli i każdego rok karmiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 17:44
-
nick nieaktualnyMam skierowanie do szpitala. Mam zgłosić się najpóźniej w poniedziałek o 7 na czczo.
Rozwarcie na 1.5 cm. Szyjka zgladzona. Wszystko gotowe do porodu.
Pani stwierdziła, że siedzę na bombie. Także tego.symbolica, Pepper, MałaMała, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Dorota, pośpij trochę przed jutrem
Powodzenia!
Ciążowa Gapsy, spokojnie pewnie jeszcze trochę Cię przetrzymają.
Pau Em, przynajmniej już 37 tydzień będzie skończony. Będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 18:01
-
Pau.em dzięki za wieści. Juz bezpiecznie będzie. Dobrze ze wytrwałas do wizyty. Jak sie z tym wszystkim masz?
Pepper mi dali jeden w tylek i jutro też, wiec może dawka mniejsza? Każdy mówi ze to spoko a tylko pomoże. Nie chcę madrowac się ale chcę widziec kawa na ławę co jest dawane dziecku.
Wysłuchałam juz dwóch porodów z porodów obok. Krzyk kobiety na partych i zaraz płacz dziecka. Niesamowite!!!
-
Pau.Em wrote:Mam skierowanie do szpitala. Mam zgłosić się najpóźniej w poniedziałek o 7 na czczo.
Rozwarcie na 1.5 cm. Szyjka zgladzona. Wszystko gotowe do porodu.
Pani stwierdziła, że siedzę na bombie. Także tego.
Z jednej strony zazdro dziewczyny, że w ciągu tych dwóch tygodni macie dużo prawdopodobieństwo urodzića z drugiej, ja chyba też jeszcze psychicznie gotowa nie jestem
jakby się teraz zaczęło to bym wpadła w panike