X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, jeśli można zapytać to jak bardzo wzrok Ci się pogarszał? Ja mam obecnie -11 i to mój największy strach, że wzrok mi się pogorszy po porodzie. Natomiast sama wada nie jest wskazaniem do CC tylko wady siatkówki... Ja siatkówkę mam w dobrym stanie i byłam już u dwóch okulistów (bardzo dobrych) i nie widzą przeciwskazań do SN. Jednocześnie na moje pytanie czy to oznacza, że wzrok mi się nie pogorszy nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi. Prawda jest taka, że wzrok może się pogorszyć też od samej ciąży (zmiany hormonalne).

• baranosia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na grudniówkach jak dziewczyny nie mogły dobudzić to nawet lekko rozbierały maluszka. Ciepło i bliskość mamy usypiały bardzo

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty!
    Jonesey spokojnie po mału się siebie nauczycie.
    Pau.Em niesamowite zdjęcie. Wow! Jak profesjonalna modelka!
    Papapatka chemia fizyczna. Na sam dźwięk tej nazwy mam ciarki. Miałam ten przedmiot orzez semestr z takim profesorem, że przed zajęciami człowiek miał poty, nogi z waty i mdłości.
    Masakra z tymi pielucham...
    Ciążowa_Gapsy kucie w szyjce też mam od czasu do czasu. Wczoraj wieczorem miałam skurcze po no spie przeszły. Dziś rano znou, ale już nic nie brałam i przeszło samo. Pewnie straszaki.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna to mamy takie same doświadczenia jeśli chodzi o chemię fizyczną... Też miałam ten przedmiot przez 1 semestr, a labolatoria zawsze poprzedzały nieprzespane noce i stres :O

Teraz doczytałam o tych pieluchach i jestem w szoku!

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Straciatella, jeśli można zapytać to jak bardzo wzrok Ci się pogarszał? Ja mam obecnie -11 i to mój największy strach, że wzrok mi się pogorszy po porodzie. Natomiast sama wada nie jest wskazaniem do CC tylko wady siatkówki... Ja siatkówkę mam w dobrym stanie i byłam już u dwóch okulistów (bardzo dobrych) i nie widzą przeciwskazań do SN. Jednocześnie na moje pytanie czy to oznacza, że wzrok mi się nie pogorszy nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi. Prawda jest taka, że wzrok może się pogorszyć też od samej ciąży (zmiany hormonalne).
    przed pierwszym porodem miałam ok -1,5 i nawet okularów/soczewek nie nosiłam bo nie czułam takiej potrzeby. Po I porodzie miałam ok -3. Po drugim mam -6, silny astygmatyzm, kurza ślepota.
    Wzrok może się pogorszyć przez zmiany hormonalne w ciąży, ale po ciąży powinien wrócić z czasem do pierwotnego "Stanu" ;) jeśli tak się nie dzieje to już jest coś nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:51

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey mój pierwszy syn był takim spiochem, dlatego nie pamiętam nocnego niespania.
    U nas czytanie, glaskanie i nawet rozbieranie nic nie dawało. Położna poleciła przecieranie malca np pod paszkami, na brzuszku mokra chusteczka. Moje brodawki też są płaskie i przy pierwszym stosowalam silikonowe nakładki, do tego miał podcinane wedzidełko. Ok 2 mca stopniowo, na spokojnie próbowałam karmić już bez nakładek i się udało. A Bartek nastęka się, pogrymasi ale złapie i je aż się naje.

Dziewczyny od porodu jestem nienajedzona. Myślałam że wraz z koncem ciąży ten stan minie a tu mogę jeść i jeść :-(

Jonesey lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma żółtaczki, mysle że po prosty jest malutki i nie ma aż tak sił żeby ssać, dziwi mnie tylko że glod go nie budzi :/

O dziewczyny ja już robię z nim wszystko żeby go rozbudzic, na śpiocha nawet nie daa się go karmić :D to już jest caly proces najpierw go wybudzam z 20 min zmieniam pieluche gilgocze gadam no wszystko, na golasa też już próbowałam karmienia :D powoli powoli może jak podrodsnie to będzie lepiej

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, teraz odzyskujesz siły, więc nie żałuj sobie! Pamiętaj, że wytworzenie pokarmu też kosztuje kalorie, więc trzeba ich trochę więcej dostarczać :)

symbolica lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella przy karmieniu piersią to raczej normalne :) Organizm potrzebuje "paliwa" zeby wytwarzać pokarm :) na początku po urodzeniu Ali też tak miałam a mimo to chudłam :-)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro z perspektywy czasu stwierdzam, że to jest chore. Nie powinno się traktować dorosłych ludzi jak śmieci. Niby profesor, niby człowiek z dużą wiedzą a jednak buc i cham. Przez takich ludzi obrzydły mi studia i koniec końców zostałam księgową, a pracuje w urzędzie :)
    Ja mam - 4 i astygmatyzm. Po porodzie chcę wymienić okulary to zobaczymy co to będzie. Bez okularów już nie ma szans funkcjonować.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to już chce być bez brzucha i mieć więcej siły ;) Kocham dzieci , mogę je rodzić i wychowywać ale w ciąży być nienawidzę ;) chce juz znowu zakładać normalnie skarpetki i buty :-P

Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey to rzeczywiście spioszek z tego Twojego synusia :) wszystko przyjdzie z czasem, dla takiego maluszka poród to ogromny szok, zmęczenie i stres więc musi odespać swoje i tyle :)

Makowa_Panna też uważam że takie cuda jakie wyprawiaja niektórzy profesorowie na uczelniach przechodzą ludzkie pojęcie. Ktoś ma problemy prywatne i wyrzuca złość na innych...
    Ja się otarłam o warunek z tego przedmiotu i koniec końców jakoś się to poukladało ale na studia już bym nie wróciła :D

Jonesey lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 mi juz tyle wody przybralo ze chyba porodowke zaleje HAHAHA :P juz dzis osiagnęlam apogeum! Skarpetki -stopki sa ZA MALE ! :-O bo spadaja mi z pięt ! jestem jak ogromna wodna orka hehehe

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów mokre majtki. Ale to nie wody, przynajmniej paseczki mają dalej pH 5. Może to taki wodnisty śluz, bo chyba się tak nie pocę;D

Ewelcia-mam to samo:) też nie lubię być w ciąży. Jeszcze te szalejace hormony i zmienne nastroje. Ciężko.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę stopki męża (43) kiedy ja normalnie noszę 38 :p

MałaMała lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja znów mokre majtki. Ale to nie wody, przynajmniej paseczki mają dalej pH 5. Może to taki wodnisty śluz, bo chyba się tak nie pocę;D

Śluz na niedługo przed porodem zmienia się na taki właśnie bardziej wodnisty :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 21:51

MałaMała, kjt91, Ewelcia85, KaroKaro, Kropeczka85, Nadzieja22, Sylllwus, ruda90, EBa, Papapatka, Black_Lilith, artemida27, Pepper, bumbum, Straciatellaa, Kolorowaola, SiSi111, Mambella, baranosia, Anet85, Dorota3, -Mamunia- lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey cudny skarb <3

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey kochany maluszek <3 Niech rośnie zdrowo :)

ruda90 lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey ale slodki Krolewicz!!! <3 cukiereczek! :))) !!!
    A jaki zadowolony :) !
    Slodziak :) niech sie Wam zdrowo chowa :) :*

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ