WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em gratulacje! Wracaj szybko do sił i cieszcie się sobą :*

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella ja dostałam tego

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5211f6866777.jpg
    Jestem ciekawa czy się przyda.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ile kobiet tyle rozmiarów brzucha. Trochę dziwne, że tak na oko to ocenia. A on nie ma USG?

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Pau.Em ogromne gratulacje!

Ja już po wizycie. Pobrał mi wymaz na paciorkowce, rozpisał wizyty już co tydzień, l4 dał do samego końca.

Martwi mnie tylko jedno. Lekarz po badaniu na samolocie jak naciskał mnie na brzuch stwierdził że brzuch jest za mały na skończony 36tc. Spotkała się któraś z Was z takim czymś? Za tydzień mam mieć usg żeby sprawdzić ile mała waży
    Wielkość brzucha nie jest wyznacznikiem..... ja mialam duzo wiekszy brzuch od siostry. Ja urodzilam 3330g a ona ponad 4kg :P wez sie nie stresuj w ogóle ;)

Pau.em gratulacje! Ale szybko sie za Ciebie wzieli ;)

Mnie zastanawia to l4 do samego konca. Bo mooj gin mowil w tej i poprzedniej ciazy(inne gin) ze po 35 albo 36 nie mozna juz dawac na miesiac wg przepisow tylko na 2tyg hm ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny sorki że tyle nie pisałam ale powoli docieramy się z malutką :) Ja tak jak pisałam miałam cesarkę 16 stycznia. Ze szpitala wyszłyśmy dopiero 22 stycznia (z wagą 2380) bo malutka miała żółtaczkę a ja nie miałam żadnych odchodów połogowych. Zrobili mi usg, okazało się że szyjka jest całkowicie zamknięta i musiałam mięć hegarowanie szyjki macicy. Nie muszę wam pisać, że to nie było nic przyjemnego, ale chęć powrotu do domu po takim czasie w szpitalu była tak wielka, że już sama prosiłam lekarkę, żeby jak najszybciej zrobiła ten zabieg. W domu jest ok, malutka daje nam popalić zwłaszcza w nocy. Dzisiaj byliśmy na kontroli w przyszpitalnej poradni neonatologicznej i malutka waży już 2530 także pięknie przybiera i wszystko jest ok. Kolejne kontrole to już u pediatry rodzinnego. Położna była u nas 1 raz i ma przyjść kolejny raz jutro. Ja czuje się już całkowicie ok po tej cesarce. Przez ten cały stres bardzo dużo schudłam i zostało mi tylko 5 kg żeby wrócić do wagi sprzed ciąży.

Gratulacje dla wszystkich dziewczyn które urodziły :) Super już mieć maleństwa przy sobie. Pozdrawiam.

Pepper, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, kjt91, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Pau.Em ogromne gratulacje!

Ja już po wizycie. Pobrał mi wymaz na paciorkowce, rozpisał wizyty już co tydzień, l4 dał do samego końca.

Martwi mnie tylko jedno. Lekarz po badaniu na samolocie jak naciskał mnie na brzuch stwierdził że brzuch jest za mały na skończony 36tc. Spotkała się któraś z Was z takim czymś? Za tydzień mam mieć usg żeby sprawdzić ile mała waży

U mnie podczas badania w szpitalu lekarz mówił, że mały brzuch przy badaniu na samolocie ale ja od razu miałam robione usg i faktycznie wtedy okazało się, że dzidziuś jest za mały w stosunku do wieku ciąży. Ale z tego co pamiętam to on sprawdzał położenie macicy itd...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa on zawsze umawia się na usg na inny dzień i robi je na oddziale szpitalnym, a nie w przychodni, bo tam jest lepszy sprzęt.

Straciatella w pierwszej ciąży też ostatnie l4 miałam jakoś na miesiąc. Lekarz tłumaczył że jak urodzę szybciej to l4 automatycznie się przerywa i wskakuje macierzyński.

Magda no tu chyba też bardziej chodzi o rzeczywistą wielkość macicy nie stricte samego brzucha bo naciskał mi całą macicę na samolocie i właśnie opierając ręce na górze brzucha stwierdził że mógłby być większy i trzeba sprawdzić czy dziecko osiągnęło już chociaż 3kg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba co lekarz to inne podejście :) Ja dostałam zwolnienie do 10 lutego już na poprzedniej wizycie..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 30tc na usg była w sam raz więc jakoś mnie to uspokaja. Teraz wiadomo że ciężko dziecko dokładnie zmierzyć i jest duży margines błędu. Syn był duży córka pewnie też pójdzie w jego ślady ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Wielkość brzucha nie jest wyznacznikiem..... ja mialam duzo wiekszy brzuch od siostry. Ja urodzilam 3330g a ona ponad 4kg :P wez sie nie stresuj w ogóle ;)

Pau.em gratulacje! Ale szybko sie za Ciebie wzieli ;)

Mnie zastanawia to l4 do samego konca. Bo mooj gin mowil w tej i poprzedniej ciazy(inne gin) ze po 35 albo 36 nie mozna juz dawac na miesiac wg przepisow tylko na 2tyg hm ;)

Ja 03.01 dostałam L4 do końca gdzie termin mam na 07.02 i wtedy jeszcze nie wiedziałam jaki będzie termin cesarski. I nawet już mam decyzję i date wypłaty zaznaczona na pue więc może przepisy się zmieniły.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, a jesteś wysoka? Bo mi badając brzuch zapytał o wzrost i stwierdził, że na mój wzrost jest ok. Chodzi o to, że przy wyższych osobach jest więcej miejsca na macicę i brzuch może być mniejszy (na oko)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum mam 169cm :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em GRATULACJE !!! <3 <3
    Super wiesci !!!! :)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od lekarza bo ja ostatnio też dostałam zwolnienie na miesiąc :) mam nadzieję że do tego czasu urodze:D

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    O 10:48 urodziłam przez cc
    3160
    56
    10 pkt
    Pau.Em, gratulacje!!!

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ogromne gratulacje :)
    Jak dobrze, ze jesteście juz razem oby teraz wszystko szło po twojej myśli i żebyś jak najszybciej wracała z synkiem do córeczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi więc na szybko Wam opiszę.

Skurcze się pisały mocne, częste, jeden lekarz mówi że inne rozwarcie inny że inne. No generalnie bali się że rozwarcie może pójść szybko A z uwagi na moja historię (mialam że sobą dokumentację i sprawdzali) podjęli decyzję o cc jak najszybciej. Pytali o Kornelie co się stało itp, jak się rozwija, bardzo się przejęli. Wpisali też że odmawiam porodu sn i nie było żadnych problemów.

Teraz zdycham z bólu. Parte przy tym to Pikuś.. ;)

• Pepper Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauEm no coś Ty? Boli gorzej niż parte? ? :( niedobrze.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau Em gratulacje! <3 Oby szybko przestało boleć po cc.

Mambella ja wiem, że dostanę leniwca ezzy, bo już zostałam wypytana. Ale i tak miałam go kupować jako takie szaleństwo ciążowe ;) On ma 3 rodzaje szumu do wyboru, ustawienia głośności i aplikację na telefon.

Magda dobrze, że powoli do przodu idzie :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em Gratulacje :) poczytuję Was z marcówek, możliwe, że też urodzę pod koniec lutego. Dostałaś morfinę i inne środki przeciw bólowe?

patuniek86, Pau.Em lubią tę wiadomość

.
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ