Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia wrote:Ja też na szczęście tym razem nie puchnę. Noszę obrączkę i zaręczynowy, buty bez zmian.
Jutro teściowa zaproponowała że zabierze synka na 2-3h to chyba w końcu spakuję torbęchoć mam też ochotę skoczyć na kogel mogel 3 była któraś z Was?
moim zdaniem szału nie robi ,widziałam lepsze filmy , moi znajomi tez byli i raczej nie polecają
baranosia lubi tę wiadomość
-
Cała ciąże miałam hemoglobinę 11.7-11.8 trzy tygidnie temu bylo już 12.4 a dzisiaj s odebrałam wyniki te ostatnie już do porodu i jest 13.4 (norma 12)
nigdy nie miałam takiej wysokiej. Hemtokryt też super. Jestem w szoku
Lutyska, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
Malami właśnie, to może być zatkany kanalik.
Ja byłam na KTG, mam mieszane uczucia, niby wszystko ok, ale mała bardzo spokojna, linia serduszka na wydruku bardzo spłaszczona. Położna powiedziała, że Mała odpoczywa po obiedzie. Jak wróciłam zjadłam słodkie i liczę ruchy, bo zamiast się uspokoić to się zdenerwowałam -
Czekam na wizyte,dzisiaj pewnie zapadna decyzje co do pobytu w szpitalu.
Ja tez miałam baby bluesa po pierwszym porodzie.
Dziewczyny, ale smieszna sytuacja, osiagnelam apogeum-nie moglam zalozyc rajstop, ciezko bylo, az w koncu zalozylam leginsy do sukienki bo u lekarza w te rajty chyba bym juz nie weszła -
MonisiaK wrote:A wy tak na to ktg chodzicie bo macie to zlecone? Bo mi powiedzieli w szpitalu żebym dopiero po terminie przyszła na ktg...
Tak, w normalnych okolicznościach tak jest..
Ja już miałam 2 razy bo mam rozwarcie 2 cm od prawie 2 tygodni. Jutro mam trzecie ktg ( ale pierwsze związane z tym, że jestem po terminie).
-
Mi w sumie lekarz nie kazał chodzić na ktg bo on sprawdza przepływy ale ze u nas w szkole rodzenia można 2×w tygodniu robić za darmo to chodzę
z tej szkoły mam swoją położną która będzie przychodzić do nas po porodzie a i zawsze po ktg jest jakiś prezent tzn . butelki lovi,smoczki albo jakieś próbki pieluch .
-
Makowa_Panna wrote:Bumbum czytałam, że fajna jest maść Maltan, bo nie trzeba jej zmywać przed karmieniem.
Maltan jest z glukoza wiec tez srednio.
Najlepsza jest lanolina 100% np lanomasc na sutki. Tez nie trzeba zmywac, a dziala lepiej
Edit: lanomasc ma ziajka, kosztuje z dyszke. Medela tez ma fajną, ale juz trzeba z 30zl za nia dacdoradcy zazwyczaj popecaja tą ziajki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 18:37
-
Ja mam ziajke
Ps. Czuję się tu jak alien....
Po raz trzeci pisze post z prośbą o wpisanie Kropeczki na 1 str. Ona rodziła przed Paula. Czy ktoś może przekazać bo moje posty są widocznie pomijaneKropeczka85, Lutyska, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula gratuluję!
Kjt nie zdążyłam na zdjęcie
Bumbum ja też mam lanomaść zaji
Pepper spokojnie, może Straciatella nie zauważyłaNic się przecież takiego nie dzieje, że jeszcze nie wpisana
Monisia ja mam ktg 2 tygodnie po wizytach, bo coś z moimi przepływami jest nie ok i kontrolujemy.
Moje ktg ok, mały wcześniej szalał jak jechałam, a na ktg parę razy się ruszył i poszedł spaćMusiałam trochę w brzuch postukać i się obudził.